10+1 elokuvaa, jotka saavat ensi-iltansa juuri pääsiäisen aikaan – katso loman parhaat leffavinkit! Kommentit pois päältä artikkelissa 10+1 elokuvaa, jotka saavat ensi-iltansa juuri pääsiäisen aikaan – katso loman parhaat leffavinkit!

Kevät 2024 tuo tullessaan odotettuja uutuuselokuvia, joista monet saavat ensi-iltansa juuri sopivasti ennen pääsiäistä. Jatko-osien jännitys ja täysin uudet tarinat odottavat kutsuvina valkokankailla, ja olemmekin koonneet tähän listaan parhaimmat vaihtoehdot, jotta tiedät mitä tehdä pääsiäisloman aikana.

1. Godzilla x Kong: The New Empire

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

-elokuvien uusin seikkailu jatkaa eeppistä tarinaa -kohtaamisen jälkeen. Kong ja Godzilla kohtaavat tuntemattoman kolossaalisen uhan, joka uhkaa niiden olemassaoloa ja koko maailmaa. Elokuva paljastaa syvimmät mysteerit ja salaisuudet titaanien historian, syntyperän ja Pääkallosaaren ympärillä.

Ensi-ilta: 27. maaliskuuta 2024

Pääosissa: Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Kaylee Hottle, Dan Stevens, Rachel House, Fala Chen

2. Soul – sielun syövereissä

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Pixarin Soul – seuraa musiikinopettaja Joe Gardnerin seikkailua, kun hän saa tilaisuuden esiintyä jazzklubilla. Harha-askel New Yorkin kadulla heittää hänet kuitenkin seikkailulle Esipuoleiseen, missä uudet sielut muovautuvat ennen syntymäänsä. Joe haluaa palata elämäänsä ja saa avukseen pikkuvanhan sielun nimeltä 22. Opettaessaan 22:lle ihmiselämän kauneutta, hän samalla oppii myös itse lisää elämän ainutlaatuisuudesta ja merkityksellisyydestä.

Ensi-ilta: 29. maaliskuuta 2024

Pääosissa: Jamie Foxx, Tina Fey

3. Paranoia

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Lulu löytää itsensä sairaalasta juhlien jälkeen, ja siellä hän näkee kuoleman partaalla olevan tytön, joka huutaa apua. Herättyään Lulu huomaa tytön olevan kadonnut, ja siitä lähtien häntä vaivaa tunne vainosta. Hän tapaa myös Madsin, joka pystyy näkemään asioita, joita muut eivät. Lulu olisi kuitenkin todennäköisesti pysytellyt kauempana Madsista, jos olisi tiennyt tulevasta…

Ensi-ilta: 15. maaliskuuta 2024

Pääosissa: Zoe Bryan Hertz, August Carter, Oliver Due, Mathilde Eusebius, Rasmus Hammerich

4. Hate to Love: Nickelback

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Syvällinen katsaus -rockbändin menestystarinaan, joka alkoi vaatimattomasti Albertasta edeten yhdeksi maailman suosituimmista rockyhtyeistä. Dokumentti kertoo myös yhtyeen kohtaamasta varhaisesta nettikritiikistä, heidän paluustaan tauon jälkeen sekä menestyksekkäästä kiertueesta, tuoden esiin avoimen ja rehellisen näkökulman yhtyeen matkaan ja julkisuuden hyviin sekä huonoihin puoliin.

Ensi-ilta: 27. maaliskuuta 2024

5. Kung Fu Panda 4

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

-elokuvassa maailman epätodennäköisin kung fu -mestari Po palaa lähes vuosikymmenen tauon jälkeen. Hänet kutsutaan Rauhan laakson henkiseksi johtajaksi, mutta Po kohtaa nopeasti uuden haasteen: hänen on löydettävä ja koulutettava uusi lohikäärmesoturi. Tarinaan ilmestyy mukaan myös paha noita, Kameleontti, joka haluaa Pon Viisauden sauvan. Po saa apua arokettu Zheniltä, ja yhdessä heidän on suojeltava Rauhanlaaksoa Kameleontin suunnitelmilta.

Ensi-ilta: 22. maaliskuuta 2024

Pääosissa: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman, James Hong, Bryan Cranston, Ian McShane, Ke Huy Quan

6. Alma – Life Must Be Beautiful

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Dokumentti paljastaa 28-vuotiaan Alma-Sofia Miettisen ainutlaatuisen tarinan, seuraten hänen elämäänsä, uraansa ja persoonallisuuttaan. Katsojat pääsevät kurkistamaan julkisuudessa esiteltyjen roolien taakse lapsuudesta nykyhetkeen arkistomateriaalin ja keikkakuvien avulla.

Ensi-ilta: 15. maaliskuuta 2024

Dokumentissa nähdään mm. Alma Miettinen, Ano Miettinen, Natalia Kallio, Miley Cyrus, Sini Sabotage ja Erika Vikman.

7. Drive-Away Dolls

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Rikoskomedia on Ethan Coenin ja Tricia Cooken käsikirjoittama tarina joka seuraa rentoa ja estotonta Jamieta, joka saa tyttöystävältään bänksit ja hänen ujoa ystäväänsä Mariaa. He päättävät lähteä spontaanille automatkalle Tallahaseen, mutta suunnitelmat menevät mönkään, kun he kohtaavat yksinkertaiset rikolliset.

Ensi-ilta: 22.3.2024

Pääosissa: Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Beanie Feldstein, Colman Domingo, Pedro Pascal, Bill Camp, Matt Damon

8. Kyllä isä osaa -elokuva

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Vanhoissa kotinurkissa Tampereella pyörii nyt äidin ja isän lisäksi edelleen lapset Jonna ja Jussi, kuin myöskin Jonnan poika Junnu. Heidät on Oulusta vanhaan kotikaupunkiinsa houkutellut tieto siitä, että vanha kotitalo jäisi pian tyhjilleen. Vanhemmat ovat nimittäin jo eläkeiässä, ja aikovat muuttaa Espanjaan. Ensin isän vain pitäisi saada kerrottua asiasta työnantajalleen. Suunnitelmat menevät kuitenkin uusiksi, kun isäntä hankkii taksifirmaansa menopeliksi uuden, luksusluokan Mersun, josta tulee isän uusi pakkomielle. Tämän myötä unohtuu niin Espanjaan muutto kuin terve järkikin, ja lopulta isä on saattanut koko perheen niin pahaan pinteeseen, että siitä selviäminen vaatii hieman kyseenalaisia ratkaisuja…

Ensi-ilta: 28.3.2024

Pääosissa: Tom Lindholm, Tuija Ernamo, Vilppu Eleinen, Maiju Jokinen, Jarno Jokinen, Elea Levola, Vesa Vierikko, Kati Outinen

9. Kuuraketti

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

on draamakomedia Italian salaisesta avaruusohjelmasta, jossa päähenkilö Dario Cavalieri on unelmoinut kuuhun pääsemisestä jo lapsuudestaan lähtien. Hän rakentaa itse avaruusaluksen soveltavalla rakettitieteellä maatilallaan, mutta sen laukaisu epäonnistuu, aiheuttaen naapurin viljapellon palamisen ja astronautin pidätyksen. Darion ainoa elossa oleva sukulainen, Mario, auttaa veljeään välttämään laitoshoitoon joutumisen ja yhdessä he käynnistävät Italian salaisen avaruusohjelman lähtölaskennan. Giuseppe Battiston ja Stefano Fresi palkittiin rooleistaan elokuvan parhaan näyttelijän palkinnoilla Torinon elokuvafestivaaleilla.

Ensi-ilta: 22. maaliskuuta 2024

Pääosissa: Giuseppe Battiston, Stefano Fresi, Camilla Filippi, Vitaliano Trevisan, Flavio Buci, Roberto Citran

10. One Life

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Sir Nicholas “Nicky” Winton pelasti yli 600 lasta natsien käsistä päivää ennen toista maailmansotaa. Alun perin pankkiirina toiminut Nicky muutti mielensä nähtyään juutalaispakolaisten tilanteen Prahassa vuonna 1938. Hän omistautui pelastustehtävälle, kilpajuoksussa aikaa vastaan. Vuonna 1988 hänet yllätettiin selviytyneiden toimesta televisiolähetyksessä, ja hän tajusi, että jopa yhden ihmisen pelastaminen on voitto ihmisyyttä vastaan tehdyissä rikoksissa. Britannian kansalaiset oppivat totuuden sankarista vuosikymmeniä myöhemmin.

Ensi-ilta: 22. maaliskuuta 2024

Pääosissa: Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin

Ja lisäyksenä, yksi bonus, nimittäin kun pääisäisestä ollaan selvitty, Suomen teatterit valtaa odotettu Ghostbusters -jatko-osa….

11. Ghostbusters: Frozen Empire

Jos upotus ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Elokuvassa , Spenglerin perhe palaa juurilleen New Yorkin ikoniselle paloasemalle, ja liittoutuu alkuperäisten Haamujengiläisten kanssa. Heidän tavoitteenaan on viedä kummitusten torjunta uudelle tasolle kehittämällään huippusalaisella tutkimuslaboratoriolla. Kuitenkin muinaisesineen löytyessä paha voima valtaa otteen, ja uusien sekä vanhojen Ghostbustersien on yhdistettävä voimansa suojellakseen kotikaupunkiaan ja estääkseen maailman vajoamisen toiseen jääkauteen.

Ensi-ilta: 3. huhtikuuta 2024

Pääosissa: Mckenna Grace, Carrie Coon, Paul Rudd, Emily Alyn Lind, Finn Wolfhard, Bill Murray, Ernie Hudson, Dan Aykroyd, Patton Oswalt, Kumail Nanjiani

Ghostbusters: Frozen Empire saa tänään ensi-iltansa Suomessa – elokuva on jakanut hyvin vahvasti mielipiteitä Kommentit pois päältä artikkelissa Ghostbusters: Frozen Empire saa tänään ensi-iltansa Suomessa – elokuva on jakanut hyvin vahvasti mielipiteitä

: Frozen Empire debytoi tänään 3.4.2024 myös meillä täällä kylmässä pohjolassa, sillä odotettu Suomen ensi-ilta on koittava tänään!

Spengler-perheen tarinaa jatkava rymistely on jatkoa vuonna 2021 julkaistulle Ghostbusters: Afterlifelle. Elokuvassa nähdään jälleen McKenna Grace, Finn Wolfhard ja Carrie Coon, Paul Rudd sekä alkuperäiset Ghostbusters-tähdet Bill Murray, Dan Aykroyd ja Ernie Hudson & Annie Potts.

Elokuva jakaa selvästikin mielipiteitä kahtia. Esimerkiksi Helsingin Sanomat kuvailee elokuvaa vanhan lämmittelyksi, mutta samalla myöskin varsin sympaattiseksi tapaukseksi. Vaikka pääosin kriitikot eivät ole vakuuttuneita elokuvasta, yleisö näyttää rakastuneensa siihen, sillä sen Rotten Tomatoes prosentti on kansalaisten äänten mukaan jopa 85%.

Ensi-iltansa saanut Ghostbusters: Frozen Empire nousi Yhdysvalloissa viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi Kommentit pois päältä artikkelissa Ensi-iltansa saanut Ghostbusters: Frozen Empire nousi Yhdysvalloissa viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi

: Frozen Empire debytoi viikonloppuna ensimmäisenä listalla, keräten studioarvioiden mukaan noin 45,2 miljoonaa dollaria.

Tämä saalis lähes vastaa edeltäjänsä, Ghostbusters: Afterlifen, avausviikonlopun 44 miljoonan dollarin lipputuloja vuonna 2021.

Vaikka kriitikot eivät vakuuttuneita elokuvasta, yleisö näyttää rakastuneensa siihen, sillä sen Rotten Tomatoes prosentti on yleisön puolelta on jopa 85%

Suomessa saa ensi-iltansa 3.huhtikuuta.