12 vuoden jälkeen oli jo aikakin — Crash Bandicoot 4: It’s About Time julkaistaan lokakuussa Kommentit pois päältä artikkelissa 12 vuoden jälkeen oli jo aikakin — Crash Bandicoot 4: It’s About Time julkaistaan lokakuussa

ilmoitti tänään, että Crash Bandicoot 4: It's About Time julkaistaan 2. lokakuuta. Peli on pääsarjan ensimmäinen uusi julkaisu yli kymmeneen vuoteen: viimeisin peli eli Mind over Mutant julkaistiin 2008.

Julkaisusta ilmoitettiin videopelialan -tapahtuman livelähetyksessä maanantaina. Uutta Bandicoot-peliä kehittävän studion Toys For Bobin studiojohtaja Paul Yan kertoi lähetyksessä pelin tarinan jatkuvan suoraan kolmannen osan lähtökuopista. Nimensä mukaisesti It's About Timen tarina keskittyy ajan ympärille.

— Nimi on samalla sanaleikki siitä, kuinka pitkään olemme odottaneet peliä, mutta peli myös kertoo kirjaimellisesti ajasta, Yan avaa.

— Nimesimme pelin tarkoituksenmukaisesti Crash neloseksi, sillä haluamme perustaa pelin Naughty Dogin alkuperäiseen trilogiaan. Aloitamme suoraan hetkestä, kun tohtori Neo Cortex, Entropy ja Uka Uka on karkoitettu kaukaiselle planeetalle. He löytävät viimein keinon paeta, mutta repivät samalla universumiin valtavan aukon, jonka seurauksena multiversumin olemassaolo paljastuu.

Crash Bandicoot palaa konsoleille lokakuussa. Paul Yanin mukaan uudessa pelissä esitellään sekä uusia että entuudestaan tuttuja pomovastustajia.

Yanin mukaan pelattavuus noudattaa alkuperäisen trilogian tuttua lineaarista kaavaa, mutta ajanmukaisten grafiikoiden lisäksi peliä maustetaan uusilla pelattavilla hahmoilla ja välineillä. Yan kertoo, että esimerkiksi Neo Cortex itse kuuluu pelattavien hahmojen joukkoon. Tarinalle keskeiset neljä Quantum Mask -naamiota taas antavat Crashille ja kumppaneille kyvyn manipuloida esimerkiksi aikaa ja painovoimaa.

Uusi Crash Bandicoot julkaistaan lokakuussa Playstation 4:lle sekä Xbox One -konsolille. Summer Game Fest -lähetyksessä ei ollut mainintaa PC-versiosta tai seuraavan sukupolven konsoliversioista.

2K Games aikoo paljastaa jatko-osan yhdestä ”suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan” Kommentit pois päältä artikkelissa 2K Games aikoo paljastaa jatko-osan yhdestä ”suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan”

2K Games

Onko aika :lle?

2K Games aikoo paljastaa ”seuraavan askeleen yhdessä suurimmista ja rakastetuimmista pelisarjoistaan” Summer Game Festilla, joka järjestetään perjantaina 7. kesäkuuta.

Tämä vihje sai fanit välittömästi spekuloimaan mahdollisuuksista. Moni mietti, paljastettaisiinko vihdoin viiden vuoden odotuksen jälkeen. Toiset ehdottivat, että kyseessä voisi olla tai Borderlands 4.

Tällä hetkellä todennäköisin ehdokas on Borderlands 4, jonka kehitystyön vahvistettiin aiemmin tänä vuonna. Se loksahtaisi mukavasti kohdalleen Borderlands-elokuvan julkaisun kanssa, joka saapuu elokuvateattereihin 9. elokuuta. Borderlands 4:n kehitystyön on aiemmin vahvistettu, ja Gearboxin toimitusjohtaja Randy Pitchford on vihjaillut siitä vahvasti.

”Emme ole edes virallisesti ilmoittaneet mitään siitä”, sanoi Pitchford maaliskuussa. ”Selvästikin teemme jotain. Tiedän mitä teemme, ja pyhä jessus… Se on paras juttu, mitä olemme koskaan tehneet. En malta odottaa, mutta aika ei ole vielä kypsä. Aika ei ole vielä kypsä. Aika tulee kyllä.”

Tai ehkä kyseessä ei olekaan Borderlands 4 lainkaan.

”Tulee olemaan niin hauskaa, kun se on [NBA 2K25]”, yksi fani vitsaili X:ssä (entisessä Twitterissä).

Tiedämme asian pian tarpeeksi. Sillä välin on julkaissut joukon uutisia tulosraporttinsa ympärillä, mukaan lukien GTA 5:n myynnin ylittäneen 200 miljoonaa kappaletta ja GTA 6:n julkaisupäivämäärän tarkentuneen.

Summer Game Fest käynnistää vuotuisen shownsa 7. kesäkuuta.

Lähde: IGN

Xbox Games Showcase vihjailee mystisestä julkistuksesta kesäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Xbox Games Showcase vihjailee mystisestä julkistuksesta kesäkuussa

Xbox Showcase

julkisti Xbox Wiressa, että tämänvuotinen Xbox Games Showcase järjestetään sunnuntaina 9. kesäkuuta klo 20 (Suomen aikaa). Samaan tapaan kuin viime vuonna järjestetty Starfield Direct -jatkotapahtuma, nähdään tälläkin kertaa heti Showcasen perään erityinen syväsukellus rakastetun pelin uusimpaan päivitykseen. Koko nimeä ei ole vielä paljastettu tätä enempää, joten mystinen kaksoistapahtuma kantaa toistaiseksi nimeä Xbox Games Showcase ja [?????] .

Tämänkertainen Showcase esittelee ensimmäistä kertaa pelejä myös muilta pelistudioilta. Menossa mukana ovat , , , ja kolmannen osapuolen kumppanit.

Voit hypätä mukaan kesäkuun 9. päivän livestriimeihin useiden eri kanavien (Xboxin YouTube, Twitch ja Facebook) kautta yli 30 kielellä, joihin kuuluvat myös esimerkiksi USA:n viittomakieli ja englanninkielinen kuvailutulkkaus.