19. elokuuta vietetään maailman valokuvauspäivää – 4 vinkkiä tyylikkäiden kuvien ottamiseen puhelimellasi Kommentit pois päältä artikkelissa 19. elokuuta vietetään maailman valokuvauspäivää – 4 vinkkiä tyylikkäiden kuvien ottamiseen puhelimellasi

Mobiilivalokuvaus on edistynyt merkittävästi, ja nykyisten älypuhelimien ansiosta useimmilla on aina mukana matkassa tehokas ja monipuolinen kamera. Globaali teknologiabrändi on tunnettu älypuhelimistaan, joihin on kehitetty kamerateknologiaa yhdessä arvostetun Hasselblad-kameravalmistajan kanssa. 19.8. on maailman valokuvauspäivä (World Photography Day), jonka kunniaksi OnePlus tarjoaa 5 yksinkertaista, mutta tärkeää neuvoa, joiden avulla saat enemmän irti älypuhelimesi kamerasta.

Puhdista linssi


Melkeinpä tärkein neuvo tarkkojen kuvien ottamiseksi on varmistaa, että puhelimen kameran linssi on puhdas. Jatkuvassa käytössä oleva älypuhelin kerää helposti likaa kuten pölyä ja sormenjälkiä, jotka tarttuvat linssiin helposti. Ennen kuin otat kuvan, muista pyyhkiä linssi varovasti esimerkiksi puhtaalla liinalla tai pyyhkeellä, jotta saat selkeämmän kuvan.

Pidä puhelin vakaana


Vakaus on ratkaisevan tärkeää terävissä kuvissa, erityisesti hämärässä tai zoomia käytettäessä. Monien älypuhelinten kamerassa optinen kuvanvakain, joka pitää huolen että kuva on mahdollisimman tarkka, mutta aina kun mahdollista niin pidä puhelinta vakaasti molemmin käsin tai aseta se vakaalle alustalle.

Vakaus on ratkaisevan tärkeää terävissä kuvissa, erityisesti hämärässä tai zoomia käytettäessä. Monien älypuhelinten kamerassa optinen kuvanvakain, kuten OnePlus Nord 3:ssa. Kuva: Jaakko Nygård

HDR-asetuksen hyödyntäminen korkeakontrastisessa valaistuksessa ja luonnonvalossa

Valo on olennainen osa valokuvausta. Kannattaa hyödyntää luonnonvaloa eri tilanteissa,
esimerkiksi varhaisen aamun auringonnousua tai iltahämärää ikuistaaksesi kuvia pehmeällä ja lämpimällä valolla. Suosittelemme myös koittamaan kameran HDR-asetusta, jonka avulla saat mm. vastavalossa ikuistettua tasapainoisemmat ja yksityiskohtaisemmat kuvat.

Leiki sommittelulla

Sommittelu ja rajaaminen on tärkeää valokuvaamisessa. Kuvittele, että älypuhelimesi näyttö on jaettu sekä kolmella vaaka- että pystysuoralla viivalla ruudukoksi yhdeksään yhtä suureen ruutuun. Aseta kuvauskohde johonkin näiden linjojen leikkauspisteeseen tasapainoisemman sommittelun saavuttamiseksi. Älä unohda kokeilla erilaisia kuvauskulmia ja perspektiivejä antaaksesi kuvillesi ainutlaatuisen vaikutelman. Monien puhelimen kameran asetuksista saa laitettua ruudukon tai apuviivat kameraan auttamaan sommittelussa ja pitämään horisontin suorana.
Maailman valokuvauspäivä on loistava tilaisuus kokeilla ja kehittää omaa valokuvaamista näiden neuvojen pohjalta, mutta myös luovasti omalla tyylillä.

Sommittelu ja rajaaminen on tärkeää valokuvaamisessa. Kuva: Tiia Mällinen

OnePlus 12 -puhelin julkistetaan todennäköisesti joulukuussa – yhtiö antoi ensimmäiset infot tulevasta lippulaivamallistaan Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus 12 -puhelin julkistetaan todennäköisesti joulukuussa – yhtiö antoi ensimmäiset infot tulevasta lippulaivamallistaan

antoi vilauksen odotetusta -puhelimestaan, paljastaen uuden muotoilunsa. Puhelin perii aiemman OnePlus 11 -lippulaivamallin tyylin, mutta pienin muutoksin.

Merkittävin muutos OnePlus 12:n muotoilussa on Alert Slider -tilakytkimen siirtyminen puhelimen oikealta reunalta vasemmalle puolelle. Tämä muutos mahdollistaa uuden integroidun antennin käytön, erityisesti parantaen suorituskykyä pelaamisen aikana.

OnePlus on testannut, että paras antennien asento on käyttäjän etusormien välissä, kun puhelinta pidetään vaakatasossa, juuri Alert Slider -tilakytkimen kohdalla. Uuden muutoksen myötä OnePlus pyrkii varmistamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

OnePlus 12 tulee saataville uudessa smaragdinvihreässä värissä nimeltä Flowy Emerald. Inspiraatio tähän vihreään sävyyn on peräisin Uudessa-Seelannissa sijaitsevasta Dart-joesta. Suunnittelutiimi on käyttänyt edistyksellisiä tekniikoita, kuten periskooppitelekameraa ja AG-tekniikkaa, tuodakseen elävyyttä ja harmoniaa puhelimen muotoiluun.

OnePlus 12 odotetaan julkaistavan joulukuussa 2023.

Pop-taiteilija Philip Colbert viimeisteli Michelangelon keskeneräisen Manchester Madonna -teoksen älypuhelinta apuna käyttäen Kommentit pois päältä artikkelissa Pop-taiteilija Philip Colbert viimeisteli Michelangelon keskeneräisen Manchester Madonna -teoksen älypuhelinta apuna käyttäen

Englantilainen nykytaiteilija Philip Colbert on viimeistellyt ja nykyaikaistanut Michelangelon historiallisen ja keskeneräisen mestariteoksen, Manchester Madonnan yhteistyössä OnePlussan kanssa. Poikkeuksellisen tästä modernisoinnista teki se, että Colbert käytti ainoana työkalunaan taittuvanäyttöistä OnePlus Open – älypuhelinta.

Lontoossa asuva Philip Colbert on tunnettu moderneista hummeriteemaisista poptaiteen töistään ja nyt hän otti vastaan OnePlussalta tehtävän viimeistellä Michelangelon 500-vuotta vanha, keskeneräisen teos omalla modernilla tyylillään. Tämä Michelangelon, Colbertin ja OnePlussan kohtaaminen yhdistää menneisyyden loiston nykyajan innovatiiviseen teknologiaan, tuoden klassisen mestariteoksen modernille aikakaudelle.

Colbertin versio taideteoksesta paljastettiin äskettäin Lontoon National Gallery -museon interaktiivisessa projektiossa. Itse projektio toteutettiin myös -laitteella ja valmis työ esiteltiin Michelangelon alkuperäisen maalauksen rinnalla, joka on edelleen keskeneräinen.

Koska teos toteutettiin kokonaan Open -puhelimella, Colbertin ei tarvinnut työskennellä pelkästään Itä-Lontoossa sijaitsevalla studiollaan vaan hän työskenteli teoksen parissa mm. National Galleryssa, kotonaan sekä matkustaessaan, missä tahansa inspiraation iskiessä.

”On todellinen kunnia tuoda uusi henki Michelangelon ikoniseen Manchester Madonnaan käyttämällä OnePlus Openia. Tämä yhteistyö edustaa taiteen, teknologian ja historian lähentymistä älypuhelimen antamalla vapaudella työskennellä milloin ja missä tahansa, inspiraation iskiessä.” Colbert kertoo työprosessista.

Taittuvanäyttöisen OnePlus Openin teknologia helpottaa työskentelyä, sillä sen suuri sisänäyttö mahdollistaa jopa kolmen sovelluksen käyttämisen kerralla, joten Colbert pystyi ensimerkiksi pitämään työstettävää taideteosta ja muistiinpanoja auki samanaikaisesti näytöllä. Video teoksen luomisprosessista katsottavissa alta.

”Olemme äärettömän ylpeitä voidessamme osallistua Michelangelon Manchester Madonnan viimeistelemiseen yhteistyössä Philip Colbertin kanssa. Philipin leikkisä tyyli tuo uutta elämää alkuperäiseen teokseen ja vapauttaa sen potentiaalin” Celina Shi, OnePlussan Euroopan markkinointijohtaja sanoi.