5 miljardin tulot vaakalaudalla, kiitos Trumpin Kommentit pois päältä artikkelissa 5 miljardin tulot vaakalaudalla, kiitos Trumpin

Trumpin kauppasodassa Kiinaa vastaan uhriksi joutuva peliala ei ole mikään pieni tekijä. Kuten Errori.net on jo uutisoinut, kohteeksi joutuvat myös pelit jopa 25% verotuksella. Mikään pieni ala tämä ei ole, sillä pelialan sanotaan tuovan 5 miljardin tuotot vuosittain Yhdysvaltojen talouteen.

Tariffi on merkittävä uhka myynnille, sillä suurin osa pelien komponenteista tulee Kiinasta. Tämä tulisi suoraan vaikuttamaan pelien hintaan kuluttajalle, ja todennäköisesti myös pelien myyntiin. Uhka koskee myös pelikauppoja. Jos hinnat nousevat 25%, saadaanko myyntiä tarpeeksi, että liike pysyy pystyssä tai pystyy jatkossakin palkkaamaan työvoimaa. Isoihin ongelmiin joutunevat myös joukkorahoitusta hakevat pelit, sillä heidän komponenttien hinta tulee nousemaan, joten rahoitusta voi olla hankalempi havitella. Täytyy ottaa huomioon, että kuluttajien pitäisi kuluttaa 25% enemmän rahaa peleihin kuin nykyään.

Tässä puhutaan maailmanlaajuisesta uhasta koko pöytäpelien alalla, vaikka kaikkia pelejä tariffi ei tulisikaan koskemaan. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kaikki pelifirmat eivät tuota tavaroitaan Yhdysvalloissa. Esimerkiksi miniatyyripelijätti tekee suurimman osan pelikomponenteistaan Isossa Britanniassa, pelin syntymaassa. Se, miten isoon osaan pelimarkkinoista Trumpin pöljäily (ei Errorin virallinen mielipide, vaan artikkelin kirjoittajan) vaikuttaisi, en valitettavasti löytänyt tarkkaa tietoa.

Mitä mieltä sinä olet? Jos joidenkin pelien hinta nousisi 25%, kuluttaisitko yhä yhtä paljon peleihin, vai harkitsisitko enemmän ostoksiasi?

Artikkelia on muokattu. Aivoplöräys ”biljoona” on muutettu oikeaan suomalaiseen lukuun, miljardiin. Pahoittelut hessuilusta.

Donald Trump sai bännit Twitchistä vihamielisen käytöksen vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa Donald Trump sai bännit Twitchistä vihamielisen käytöksen vuoksi

Twitch

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin -tili laitettiin eilen jäähylle toistaiseksi. Bännin syynä on Twitchin vihamielisen käytöksen kieltävän yhteisöohjeen rikkominen. Trump on käyttänyt tiliä erilaisten vaalitilaisuuksien livelähetyksiin.

Uutissivusto Kotakun mukaan Twitch on poistanut vihamielistä käytöstä sisältävät lähetykset palvelustaan. Kotaku kertoo Twitchin edustajan käyttäneen Trumpin vihamielisen käytöksen esimerkkeinä kahta lähetystä, joista toinen on vuoden 2016 presidentinvaalien ajalta ja toinen parin viikon takaisesta Tulsan kokoontumisesta. Ensimmäisessä lähetyksessä Trump kutsui meksikolaisia maahanmuuttajia raiskaajiksi, ja toisessa hän implikoi latinoväestön tekemien rikosten määrän voivan lisääntyä, mikäli Yhdysvaltain poliisivoimat eivät toimisi enää tavalliseen tapaansa. Kotakun tavoittaman Twitchin edustajan mukaan presidenttikään ei ole palvelun sääntöjen yläpuolella, ja ohjeita rikkovaan käytökseen tullaan puuttumaan jatkossakin.