5 parasta pientä seikkailupeliä Adventure Jam 2019 -kisasta Kommentit pois päältä artikkelissa 5 parasta pientä seikkailupeliä Adventure Jam 2019 -kisasta

Adventure Jam on viidettä vuotta peräkkäin järjestettävä Lucasartsin ja Sierran klikkailuklassikoiden tyyliin rakennettuihin peleihin keskittyvä jami. Pelejä tehdään kaksi viikkoa ja ne vaihtelevat perinteisistä pikseligrafiikalla maustetuista Monkey Islandia kanavoivista peleistä aina tekstiseikkailuihin ja 3d-peleihin. Kisassa tuomareina ovat muun muassa -pelejä tehtaillut -kaksikko Lori ja Corey Cole.

Stately Groan

Amerikkalaiset turistit, nämä postkolonialistisen terran kaikkien kaverit

Stately Groan on täysin ääninäytelty mysteeri, jossa vanhaan historialliseen kartanoon oppaaksi palkattu miekkonen selvittää sekä varsin tuoretta kahden edeltäjänsä että talon alkuperäisten asukkaiden katoamista. Stately Groanin pulmat ovat huippuluokkaa, hahmot persoonallisia ja lopputulos on kaikin puolin viimeisen päälle hiottu. Peli viihdyttää genren ystäviä parhaimmillaan usean tunnin ajan.

Lataa ja pelaa ilmaiseksi tästä.

Killer Frequency

Asiat muuttuvat nopeasti pimeämmiksi myös pelaajan ohjaamalle elämään kyllästyneelle radiojuontajalle

Huono-onninen pikkukylä 1980-luvun puolessavälissä joutuu tappajan taajuudelle kun ulkona vaanii vankilasta paennut murhaaja. Pelaaja on radiojuontaja, joka neuvoo asemalle soittavia ihmisiä turvaan tappajan käsistä radioasemalta löytyvien vihjeiden, kuten kartan ja puhelinluettelon avulla. Peli on kokonaan ääninäytelty, sen tunnelma on huipussa ja ympäristön yksityiskohdat on rakennettu viimeisen päälle. Radiosta soi kasarityylinen musiikki ja tarina on erinomaisen hyvin kirjoitettu. Hieman pakohuoneen tyylinen Killer Frequency on yksi kekseliäimmistä ja hiotuimmista pikkupeleistä mitä on tullut aikoihin vastaan.

Lataa ja pelaa ilmaiseksi tästä

The Inanimate Mr. Coatrack

Argyle pötköttää kylmänä, vaan ei kauan

Regular Human Basketball -kehittäjä Powerhoofin humoristinen Frankenstein -tarina kertoo hullusta tiedemiehestä ja hänen henkiin herättämästä hirviöstä, joka on herra nimeltään Argyle Coatrack. Lyhyt tarina muistuttaa sekä tunnelmaltaan että pelityyliltään Day of the Tentacle -klassikkoa aikuishuumorilla höystettynä. Peli on myös täysin ääninäytelty.

Lataa peli ilmaiseksi tästä

An Eternity Reflecting

Kukkulalla istumisella on tapana herättää muistoja

An Eternity Reflecting on tunnelmallinen peli nuoren naisen paluusta kotiin ja lapsuuteen. Peli on hyvin lyhyt ja pulmat eivät ole kovinkaan haastavia, mutta peli paikkaa niitä komeudella ja henkilökohtaisen tuntuisella käsikirjoituksella.

Lataa peli ilmaiseksi tästä

Escape from DIMANSION

Vaikka havahtuisi pakohuoneesta, tärkeintä on näyttää hyvältä.

Ihmiskunnan pohjasakkaa puolustava juristi havahtuu oudosta talosta, jonka viereiset huoneet muuttuvat aina sen perusteella mitkä palikat tämä kytkee niiden kylkiin. Asetelmasta syntyy monta hyvin kekseliästä pulmaa ja hyvä yleisilme joka paikkaa satunnaiset lähinnä huvittavat örähdykset joita alati hyllystä putoilevasta kirjasta kuuluu

Lataa peli ilmaiseksi tästä

”Palmujen alla mun hyvä olla on” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 2 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Palmujen alla mun hyvä olla on” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 2

on Errori.netin toinen uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Toisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

DuckTales – The Moon Theme

”The Moon Theme” on Hiroshige Tonomuran säveltämä kappale ikivihreään -videopeliin vuonna 1989. Tonomura on japanilainen säveltäjä, joka on toiminut Capcomin ja Taiton palveluksessa, mutta valitettavasti kovinkaan tunnetusta tekijästä ei tässäkään tapauksessa puhuta. Melkoisen hitin hän silti on onnistunut säveltämään, sillä vielä vuosikymmeniäkin myöhemmin The Moon Theme tunnustetaan yhdeksi kaikkien aikojen pelimelodioista. Kulttimainetta sillä löytyy siis vaikka muille jakaa!

Full Throttle (Intro)

on yksi niistä peliteoksista, jonka intro on yksi kaikkien aikojen päheimmistä, kuten nuoriso tapaa sanoa. Kiitoksena siitä kuuluu myös erittäin rokkaavan musiikin, jonka taustalla häärii jenkkiläinen jo vuonna 1999 toimintansa lopettanut rockpumppu Gone Jackals. Yhtyeen vuonna 1995 julkaistu ”Bone To Pick”-albumi onkin tuotettu yhteistyössä LucasArtsin kanssa nimenomaan Full Throttlea silmällä pitäen ja täten siitä tulikin kyseisen yhteistyön vuoksi yhtyeen menestyneimmistä albumeista, joka sai kuuluvuutta ensimmäistä kertaa sitten myös rajojen ulkopuolellekin.

Grand Theft Auto – Vice City Theme

Allekirjoittaneella on hyvin lämpimät suhteet kaikkeen 80-lukuiseen teemaan. Täten täytyy myös tunnustaa, että -sarjan ehdoton suosikkini on . Viimeisenä nostatuksena viikon artikkeliosiossa tahdonkin tuoda esille kyseisen pelin introna toimivan ”Theme From Vice Cityn”. Kappaleen on säveltänyt silloinen Rockstarin hovimuusikkona tunnettu Lex Horton. Onnistunut kiteytys useastakin kasariteemaisesta tunnarista saa hymyn huulilla ja sielun irtaantumaan kohti lämpimiä Miami Beachin rantoja. Mikäs siinä sitten palmujen alla köllötellessä, sillä palmujen alla mun hyvä olla on.

Teksti: Jaakko Nygård

Viikon ilmaispeli: Lucasarts-klassikoiden kaltainen You’re Watching ICEBOX! Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon ilmaispeli: Lucasarts-klassikoiden kaltainen You’re Watching ICEBOX!

You're watching ICEBOX! -pelin juontaja

-duon ICEBOX on kuin point and click -tuulahdus jostain 1990-luvun puolestavälistä, kun muuan jänis ja koira ratkaisivat kadonneen isojalan tapausta ja kolme teiniä katosivat eri ajanjaksoille violetin lonkeronpätkän yrittäessa vallata maailmaa.

You're Watching ICEBOX! On peli televisio-ohjelmasta, jonka kuvaukset menevät suoraan sanottuna pieleen. Pelaaja on ohjelman epäonninen juontaja joka yrittää pitää soppaa kasassa tilanteen muuttuessa yhä pahemmaksi.

Pelaa You're Watching ICEBOX! :ia täällä