6 suosittua videopeleihin perustuvaa kolikkopeliä Kommentit pois päältä artikkelissa 6 suosittua videopeleihin perustuvaa kolikkopeliä

Videopelit ovat viime vuosina toimineet inspiraation lähteinä muun muassa lukuisille menestyselokuville. Ne ovat inspiroineet myös lukuisia kolikkopelien kehittäjiä. Ei ole siis ihme, että myös netticasinot ovat ottaneet valikoimiinsa kolikkopelejä, joiden teemat perustuvat suosittuihin videopeleihin.

Videopelin teema on helposti tunnistettavissa kolikkopelin symboleista ja grafiikoista. Esimerkiksi Call of Duty slotin symboleissa on käsikranaatteja ja aseita. Usein myös alkuperäisestä pelistä tutut hahmot seikkailevat pelin tematiikassa tai sen symboleissa. Varmasti yksi ikonisimmista videopelihahmoista on Lara Croft, jolla on myös oma kolikkopelinsä.

Tutustumme seuraavaksi tarkemmin kuuteen suosituimpaan videopeleihin perustuvaan kolikkopeliin.

1. Lara Croft: Temples and Tombs (Triple Edge Studios)

Triple Edge Studiosin vuonna 2019 julkaisemassa Lara Croft: Temples and Tombs kolikkopelissä seikkaillaan Egyptin hautakammioissa. Pelissä on erittäin korkea volatiliteetti ja sen maksimivoitto on 5000-kertainen.

Pelissä on viiden rullan ja kolmen rivin peliruudukko. Voittotapoja voi olla parhaimmillaan 243 kappaletta. Rolling Reels ominaisuuden ansiosta yksittäinen kierros voi kestää useamman voittavan pudotuksen ajan. Ominaisuudessa voittosymbolit tuhotaan rullilta ja niiden paikalle tippuu uusia symboleja. Lisäksi jokainen voittava pudotus kasvattaa voittokerrointa 1x – 5x verran.

Voittojen myötä kasvavat voittokertoimet ovat käytössä myös ilmaiskierroksilla, jotka käynnistyvät kolmella scatterilla. Kertoimet lähtevät kasvamaan suuremmasta aloituskertoimesta kuin peruspelissä (3x – 15x). Peli sisältää kolme panoksen kokoon sidottua jättipottia, jotka ovat 50-, 100 ja 5000-kertaisia panokseen nähden.

2. Call of Duty: Modern Warfare (Cryptologic)

Modern Warfare on Call of Duty on yksi kaikkien aikojen suosituimmista videopeleistä ainakin jos katsotaan pelin myyntilukuja. Kun Call of Duty: Modern Warfare II peli julkaistiin, myytiin sitä ensimmäisenä viikonloppuna 800 miljoonalla eurolla. Vertailun vuoksi Marvelin Avengers elokuva tuotti julkaisuviikonloppunaan “vain” 357 miljoonaa euroa (Washington Post, 2022.)

Ei ole ihme, että näin suosittu peli on toiminut innoittajana myös jännittävälle kolikkopelille. Cryptologic julkaisi tämän klassikon vuonna 2011.

Call of Duty Modern Warfare slotin rakenne on melko simppeli. Pelissä on viisi rullaa kolme riviä sekä 25 voittolinjaa. Pelin symboleina nähdään muun muassa käsikranaatteja, aseita ja maalitauluja.

Pelissä on mukana jännittävä maamiinatoiminto. Tämä onkin varmasti ainoa kerta, kun maamiinat tuovat mukanaan hyviä uutisia, sillä toiminnon kautta voi kääriä mukavia lisävoittoja. Call of Duty -slotti sisältää myös jopa 100 000 suuruiseksi nousevan jättipotin.

3. Space Invaders (Inspired Gaming)

Jo useita vuosikymmeniä markkinoilla ollut Space Invaders on eräs maailman tunnetuimmista videopeleistä. Inspired Gaming on luonut pelistä oman versionsa tuoden sen kolikkopeliaikaan. Hyökkääviä alieneita pääseekin nyt tuhoamaan samalla kun napsii mahdollisia pelivoittoja.

Space Invaders -kolikkopelissä on viisi rullaa, kolme riviä sekä kymmenen voittolinjaa. Pelin rullilla pyörivät tietokoneversiosta tutut avaruusolennot, raketit ja avaruusalukset. Myös pelin äänimaailma johdattelee täydellisesti retropelin tunnelmiin.

Tässä melko yksinkertaisessa pelissä ei ole ilmaiskierrostoimintoa, mutta erilaiset wild-symbolit voivat laajeta ja tuoda tullessaan suuria voittoja. Suurimmat voitot tulevat alienien mukana.

4. Resident Evil 6 (Skywind Group)

Skywind Group -pelistudion markkinoille julkaisema innovatiivinen Resident Evil -kolikkopeli perustuu sekä alkuperäiseen tietokonepeliin että myöhemmin tehtyyn elokuvaan. Pelissä nähdäänkin muutamia elokuvan animaatioita sekä äänimaailmaa.

Resident Evil -kolikkopelissä on viisi rullaa, kolme riviä ja 25 voittolinjaa. Pelin symboliikka sisältää luoteja, pistooleja ja lääkekasveja. Lisäksi mukana ovat kaikki elokuvan tärkeimmät hahmot, kuten Leon, Jake sekä Chris.

Tämän jännittävän slotin erikoistoimintoja ovat ilmaispyöräytykset sekä laajenevat wildit, jotka voivat kasvattaa voittoja nopeasti. Mukana on myös Ada’s Mission -bonuspeli, jossa voit voittaa meheviä palkintoja onnistumalla murtamaan värikoodin.

5. Hitman (Microgaming)

Microgamingin markkinoille tuoma Hitman on lähes täydellinen yhdistelmä videopeliä ja kolikkopeliä. Tässä kolikkopelissä on saatu yhdistettyä Hitman-elokuvien ja videopelien tunnelma erinomaisesti. Loistava äänimaailma täydentää peli-ilmapiirin.

Erittäin interaktiivisessa Hitman-slotissa on viisi rullaa, kolme riviä sekä 15 voittolinjaa. Rullilla pyörivät symbolit sopivat luonnollisesti teemaan täydellisesti, sillä mukana pyörii pistooleja, puukkoja ja myrkkyjä.

Hitman-slotissa on mukana myös lukuisia bonusominaisuuksia. Avain bonustoiminnallisuuksiin on joko pelin wild, eli Hitman tai scattereina toimivat läppäri, Hitman-tunnus tai K18-logo. Jokainen näistä avaa oman bonustoiminnon, jonka aikana on mahdollista napsia makoisia pelivoittoja.

6. Zuma (IGT)

Maailman suurimpiin pelivalmistajiin kuuluva IGT on luonut markkinoille oman kolikkopeliversionsa klassisesta Zuma-videopelistä. Teemaltaan slotti muistuttaa klassista kulttipeliä tuoden mukanaan ripauksen viidakon tunnelmaa.

Zuma-kolikkopelissä on viisi rullaa, kolme riviä ja 20 voittolinjaa. Rullilla pyörivät erilaiset korttisymbolit sekä Tiki-pomot, jotka voivat tuoda mukanaan meheviä voittoja.

Pelissä on myös jännittävä ilmaiskierrostoiminto, jonka kolme scatteria laukaisee. Toiminnossa on myös progressiivinen jättipotti, jonka voi voittaa kääntelemällä Zuma-logoa.