80-luvun avaamaton Super Mario Bros. -peli myytiin 2 miljoonalla dollarilla Kommentit pois päältä artikkelissa 80-luvun avaamaton Super Mario Bros. -peli myytiin 2 miljoonalla dollarilla

Super Mario Bros.

Maailman arvokkaimman pelin titteli on jälleen rikottu kun vuoden 1985 avaamaton -peli myytiin 2 miljoonalla dollarilla.

Peli kaupattiin Rally -nimisen palvelun kautta, joka ostaa klassisia ja arvokkaita pelejä, perustaa niiden pohjalle yrityksen ja käyttäjät voivat ostaa osuuksia kyseisistä yrityksistä. Jos joku tarjoaa pelistä summaa, osakkaat voivat äänestää myydäänkö peli vai ei.

Viime vuoden aikana arvokkaiden pelien ennätyksiä on rikottu urakalla sillä alle kuukausi sitten huutokaupattiin avaamaton -peli yli 1,5 miljoonan euron arvolla. Viime marraskuussa avaamaton huutokaupattiin silloin ennätykselliseen 156 tuhannen dollarin hintaan.

Salainen ääni Super Mario 64:ssä paljastuu – vain jos N64 on päällä yli vuoden Kommentit pois päältä artikkelissa Salainen ääni Super Mario 64:ssä paljastuu – vain jos N64 on päällä yli vuoden

Yksi pelihistorian kummallisimmista löydöistä on tehty 64:sta. Tunnettu pelihakkeri on löytänyt uuden, aiemmin kuulematta jääneen ääniefektin – mutta sen kuuleminen vaatii, että 64 -konsoli on päällä keskeytyksettä yli vuoden ajan.

Sushi-hain salainen ääni

Löytö liittyy Dire, Dire Docks -tasolla esiintyvään viholliseen nimeltä Sushi the Shark. Tavallisesti Sushi toistaa uimista kuvaavaa ääntä noin 16 sekunnin välein, mutta:

  • Kun peli on ollut käynnissä 14 kuukautta yhtäjaksoisesti, pelin sisäinen ajastin ylivuotaa.
  • Tämän seurauksena ääni ei enää toistu normaalisti, vaan koko alkuperäinen äänileike toistuu ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan.
  • Tämän jälkeen Sushi hiljenee täysin.

Kazen mukaan:

”Tämä on ainoa tapa kuulla koko ääniefekti. Eli olemme tavallaan avanneet salaisuuden, jota kukaan muu ei ole aiemmin kuullut Mario 64:ssä. Aika siistiä, eikö?”

Miksi näin tapahtuu?

Nintendo ei tietenkään osannut kuvitella, että joku jättäisi pelin käyntiin vuodeksi tai pidemmäksi ajaksi. Pelin sisäinen aikarajaus ei ollut suunniteltu käsittelemään näin pitkiä sessioita, ja lopulta ajastin rikkoo äänen toistokäyttäytymisen.

Miksi tämä on merkittävää?

  • Se osoittaa, kuinka vanhoissakin peleissä voi yhä piillä salaisuuksia.
  • Se on kunnianosoitus pelien säilyttämiselle ja harrastajien uteliaisuudelle.
  • Ja lopulta: se paljastaa, kuinka tekniset rajoitukset voivat vuosikymmenten jälkeen luoda uusia elämyksiä.

Jos siis haluat kuulla haikala-Sushin koko uimisen äänen, sinun täytyy vain pitää N64 päällä vuoden ajan.

Tai sitten voit katsoa videon netistä – Kaze teki sen jo meidän puolestamme.

Harvinaista ja käyttämätöntä Nintendo-taidetta huutokaupataan Kommentit pois päältä artikkelissa Harvinaista ja käyttämätöntä Nintendo-taidetta huutokaupataan

Videopeleistä ja retrotaiteesta kiinnostuneille on luvassa harvinainen tilaisuus: myöhäisen taiteilijan Stephen Peringerin alkuperäisteoksia on tulossa huutokauppaan. Peringer oli 1980- ja 90-luvuilla tuottelias ja arvostettu freelance-taiteilija, jonka käsialaa ovat monet videopelien ikoniset kannet ja promokuvat.

Peringer työskenteli muun muassa Nintendon, Square Softin, Sierra On-Linen, Iremin ja Kemco Seikan kanssa. Hänen kädenjälkensä näkyy peleissä kuten , ja , ja hän oli myös vastuussa klassisen -pelin sivutaiteesta. Lisäksi Peringer teki markkinointikuvituksia esimerkiksi :lle ja King's Quest VII:lle.

Heritage Auctions järjestää huutokaupan 5. toukokuuta, jossa myydään 12 ainutlaatuista teosta – osa täysin käyttämättömiä. Mukana on muun muassa:

  • 64:n legendaarinen “Dinosaurs Will Fly” -mainoskuva
  • Käyttämätön kansikuva Street Fighter II Turbo -pelaajaoppaaseen
  • Harvinainen kuvitus Final Fantasy Legend -peliin Game Boylle
  • Alkuperäinen SNES-kansi Iremin GunForce (1992) -peliin

Moni toivoisi, että nämä kulttuurihistorialliset helmet päätyisivät pelimuseoihin yleisön nähtäville, mutta ainakin nyt yksityisillä keräilijöillä on mahdollisuus pelastaa pala videopelihistoriaa.