80-luvun avaamaton Super Mario Bros. -peli myytiin 2 miljoonalla dollarilla Kommentit pois päältä artikkelissa 80-luvun avaamaton Super Mario Bros. -peli myytiin 2 miljoonalla dollarilla

Super Mario Bros.

Maailman arvokkaimman pelin titteli on jälleen rikottu kun vuoden 1985 avaamaton -peli myytiin 2 miljoonalla dollarilla.

Peli kaupattiin Rally -nimisen palvelun kautta, joka ostaa klassisia ja arvokkaita pelejä, perustaa niiden pohjalle yrityksen ja käyttäjät voivat ostaa osuuksia kyseisistä yrityksistä. Jos joku tarjoaa pelistä summaa, osakkaat voivat äänestää myydäänkö peli vai ei.

Viime vuoden aikana arvokkaiden pelien ennätyksiä on rikottu urakalla sillä alle kuukausi sitten huutokaupattiin avaamaton -peli yli 1,5 miljoonan euron arvolla. Viime marraskuussa avaamaton huutokaupattiin silloin ennätykselliseen 156 tuhannen dollarin hintaan.

Hulluutta! Super Mario 64 on läpäisty ilman A-nappia 86 tunnin uurastuksen jälkeen Kommentit pois päältä artikkelissa Hulluutta! Super Mario 64 on läpäisty ilman A-nappia 86 tunnin uurastuksen jälkeen

Yksi hulluimmista 64 -haasteista on vihdoin selätetty – ensimmäistä kertaa koskaan peli on läpäisty painamatta A-nappia.

Muistathan, että A-napilla Mario hyppää tässä 3D-seikkailussa. Hyppääminen on melko olennainen toiminto pelissä, joka pyörii tasohyppelyn ja vihollisten päälle pomppimisen ympärillä.

Kyseinen ” A Button Challenge” -haaste syntyi 2000-luvulla, ja yksi varhaisimmista yrityksistä on vuodelta 2006. Se, että on kestänyt näin kauan, kertoo kuinka vaikeaa pelin läpäiseminen on hyppäämättä.

Mutta se on vihdoin tapahtunut, rakkaat kansalaiset!

Twitch-striimaaja Marbler selvitti pelin tällä viikolla ja joutui hyödyntämään luovasti pelin tunnettuja hyödyllisiä toimintoja ja taktiikoita, joita nopeusjuoksun huippu-hahmot Mr_Robert_Z, Bottles704, Thiago Trujillo, Mp16z ja bobmario511 ovat selvittäneet tuntikausien tutkimisen jälkeen A Button Challenge -haasteeseen liittyen. Tämä läpäisy sisälsi 70 tähteä pelin läpäisemiseksi.

Haasteeseen kului kuitenkin tuskallisia 86 tuntia, puhumattakaan kaikista harjoituskerroista, joita Marbler oli tehnyt onnistuneen suorituksen eteen. Esimerkiksi kahdeksaan kuukautta sitten sama striimaaja onnistui läpäisemään pelin painamalla A:ta vain kerran.

On syytä huomata, että tämä suoritus tapahtui pelin Wii Virtual Console -versiolla, joka on ainoa vahvistettu versio, jolla tämä on mahdollista.

Lähde. Gamesradar

Super Mario 64:stä on löydetty kauan kadoksissa ollut moninpelitila Luigin kanssa Kommentit pois päältä artikkelissa Super Mario 64:stä on löydetty kauan kadoksissa ollut moninpelitila Luigin kanssa

Nintendon vuoden 1995 Space World -tapahtuman VHS-materiaaliin piilotettu harvinainen välähdys :n ennennäkemättömästä moninpelitilasta on paljastunut. Now In Game Channel -kanavan lataamassa materiaalissa Luigi hyppää Marion rinnalla ja vihjailee mahdollisesta kahden pelaajan seikkailusta, jota ei koskaan toteutettu.

Shigeru Miyamoton mukaan Luigi oli alun perin mukana pelin kehityksessä, mutta se poistettiin lopulta muistin rajallisuuden ja tuolloin saatavilla olleiden ohjainten rajallisen määrän vuoksi. Tämä uusi kuvamateriaali viittaa kuitenkin siihen, että moninpeliä harkittiin ainakin varhaisessa vaiheessa.

Kuvamateriaalissa näkyvä huone voi olla jäänne varhaisista moninpelitesteistä, tai se voi edustaa yksinkertaisempaa testiympäristöä, jota käytettiin pelin ohjainten hiomiseen. Miyamoto mainitsi aiemmin käyttäneensä yksinkertaisista palikoista koostuvaa huonetta liikkeiden ja kamerakulmien testaamiseen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Iwata Asks -haastattelussa Miyamoto kertoi tarkemmin moninpelitilasta ja kuvaili, kuinka ruutu jaettaisiin ja Mario ja Luigi tutkisivat linnaa itsenäisesti. He tapasivat toisinaan käytävillä, ja tämä hetki tuotti Miyamotolle suurta iloa.

Kuvamateriaali tarjoaa jännittävän välähdyksen Super Mario 64:n historian kadonneesta osasta. Vaikka Luigin moninpelihaaveet lopulta kariutuivatkin, löytö on osoitus pelin kestävästä perinnöstä ja -yhteisön intohimosta.