Äärimmäisen väkivaltainen kotimainen (Pri)sons -elokuva sai ensimmäisen trailerinsa Kommentit pois päältä artikkelissa Äärimmäisen väkivaltainen kotimainen (Pri)sons -elokuva sai ensimmäisen trailerinsa

(Pri)sons

Suomen ehkä kaikkien aikojen väkivaltaisimmasta elokuvasta on julkaistu ensimmäinen teaser Halloweenin kunniaksi.

(Pri)sons on elokuva joukosta hämärämiehiä ja rikollisia, joiden on liittouduttava taistelemaan selviytymisestään, kun huippusalainen alamaailman kauppapaikka joutuu verenhimoisten palkkatappajien hyökkäyksen kohteeksi.

(Pri)sons on UG-piireissä tunnetuksi tulleen ohjaaja-kuvaaja Esa Jussilan kunnianhimoisin ohjaustyö, joka käsittelee alamaailmaa, ihmisten rappeutumista ja ihmisen alkukantaista tarvetta selviytyä. Elokuva on poikkeuksellinen Suomessa väkivaltaisuutensa, efektiensä ja näyttelijöiden suorittamien stunt-koreografioiden ansiosta.

“(Pri)sons on sekoitus kahta elokuvagenreä jotka ovat hyvin lähellä sydäntäni, vanhan liiton toimintaelokuvaa sekä extreme-kauhua. Elokuva on käytännössä yksi suuri rakkauskirje paitsi genreklassikoille, myös eksploitaatioelokuville joita saattoi löytää videovuokraamojen epäilyttävämmistä nurkista ja elokuvatarkastamon kieltolistoilta. Tavoittelimme näiden elokuvien tunnelmaa teknisiä detaljeja, kuten praktitehosteita myöten. Hieman romantisoiden voisin sanoa, että teimme elokuvan, jonka toivoisin itse poimineeni hämyisen divarin leffahyllystä.”

toteaa Jussila

Elokuvan näyttelijäkaartissa nähdään mm. Jarmo Pukkila (Kyrsyä – Tuftland), Ari Savonen (Kyrsyä – Tuftland), Jere Saarela (Punainen kohina), Gareth Lawrence (Werewolves of the Third Reich), Veera W. Vilo (Free Skate), Ilkka Koivula (Sisu), Renne Korppila (Rendel), Sami Huhtala (Rendel), Markus Tilli (Free Skate) ja Karoliina Blackburn (Hormonit!). Elokuvan naispääosassa debytoi Katriina Rajaniemi.

Elokuvan tuotannosta vastaa turkulainen genre-elokuviin keskittyvä TR Productions ja levityksestä Bright Fame Pictures, joka on aiemmin tuottanut ja levittänyt elokuvat Free Skate (2022), Punainen kohina (2021) ja Kyrsyä – Tuftland (2017).

“On mahdottoman hienoa tuoda tämä erittäin kunnianhimoinen ja varsin poikkeuksellinen elokuva Suomen elokuvateattereihin. Elokuva ei todellakaan ole kaikkia varten, mutta kunnon actionia ja genre-leffaa rakastaville tämä on todellinen herkkupala.”

toteaa Roope Olenius Bright Fame Picturesilta

(Pri)sons saa ensi-iltansa alkuvuodesta 2024.