Adobe esittelee tulevaisuuden kuvankäsittelyä ”taikapölyllä” siveltynä Kommentit pois päältä artikkelissa Adobe esittelee tulevaisuuden kuvankäsittelyä ”taikapölyllä” siveltynä

Kuvankäsittelijöiden katseet kohdistuvat nyt Adobeen, kun yhtiö on valmis paljastamaan uuden, tekoälyllä viritetyn kuvankäsittelytyökalun ensi viikon Adobe Max -tapahtumassa. Tulevaisuuden kuvankäsittely näyttää lupaavalta, kun ”object-aware editing engine” eli ”objektitietoinen muokkausmoottori”, joka tunnetaan nimellä Project Stardust, astuu areenalle.

Stardustin maaginen ilmestys tekee kuvien muokkaamisesta entistä helpompaa myös niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta kuvankäsittelyn saloista. Työkalu tunnistaa automaattisesti yksittäiset objektit valokuvissa, minkä ansiosta niitä voidaan helposti siirrellä ja muuttaa.

Mutta mikä tekee Stardustista tähtipölyä tehokkaamman? Ohjelmiston pikakatsaus paljastaa, kuinka kuvassa olevat objektit, kuten esimerkkikuvan keltainen matkalaukku ja sen varjo, identifioidaan ja valitaan automaattisesti, ikään kuin ne olisi eroteltu Photoshopin vanhalla kunnon lassotyökalulla. Klippi näyttää, kuinka objekteja voidaan siirtää, poistaa tai muuten manipuloida, ikään kuin ne olisivat tallennettu erilliselle tasolle, ja taakse jäävä tyhjä tila täytetään automaattisesti ympäristöön sopivaksi.

Project Stardust lainaa piirteitä Photoshopin aiemmin tänä vuonna esitellystä Contextual Task Bar -ominaisuudesta, joka voi automaattisesti havaita seuraavat vaiheet suunnitteluprosessissasi ja sallia nopeat muokkaukset. Demovideossa esimerkiksi taustalla olevan epätarkan ihmisjoukon valitseminen tuo työkaluriville ”remove distractors” -painikkeen, joka automaattisesti poistaa joukon napsauttamalla.

Uusi muokkausmoottori sisältää joitakin samoja generatiivisia tekoälyominaisuuksia kuin Adoben Firefly-voimainen -työkalut. Saamme tietää lisää Adoben tulevista tekoälyjulkaisuista Maxissa ensi viikolla, joka käynnistyy 10. lokakuuta.

Tekoäly ei korvaa luovia työpaikkoja, sanoo Adoben johtaja – ”Kameran keksiminen ei tehnyt maalauksista tarpeettomia” Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoäly ei korvaa luovia työpaikkoja, sanoo Adoben johtaja – ”Kameran keksiminen ei tehnyt maalauksista tarpeettomia”

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Ashley Still, Adoben digitaalisen median seniori varapresidentti, kertoi Fortunelle, ettei hän usko, että tulee korvaamaan graafisen suunnittelun työpaikkoja sen jälkeen, kun ohjelmistoyhtiö on julkaissut satoja uusia tekoälyominaisuuksia, jotka on integroitu sen suunnittelutyökaluihin tiistaina.

”Kun ajattelee kameran keksimistä”, Still sanoi, ”ihmiset ajattelivat, että maalaaminen katoaisi, mutta näin ei käynyt. Sen sijaan ilmaantui uudenlaista sisältöä.”

Still lisäsi, että digikameran keksiminen mahdollisti useammille ihmisille valokuvien ottamisen, mutta ammattikuvaajia tarvitaan edelleen paljon.

esitteli aiemmin tällä viikolla, jälleen uusia tekoälyominaisuuksia eri Creative Cloud -työkaluissaan, mukaan lukien Adobe ja Adobe . Jotkin edistysaskeleet sisältävät tekstin muuttamisen mallipohjiksi ja tekstin perusteella tapahtuvan muokkauksen 45 eri kielellä. Tämä mahdollistaa käyttäjien syöttämien tekstikuvauksien käyttämisen muokattavien mallipohjien luomiseen.

Yritykset tarvitsevat kuitenkin edelleen suunnittelua painottavaa henkilökuntaa ohjaamaan tällaista tekoälyä oikeaan suuntaan, ja loppujen lopuksi nämä suunnittelijat saavat parempia tuloksia käyttämällä työkaluja kuin keskivertohenkilö, koska ”he ymmärtävät, miten idean rakentaminen tapahtuu, vaikka se olisi tekstipohjainen”, Still kertoi Fortunelle.

Yritykset eri toimialoilla kiiruhtavat ottamaan tekoälyn käyttöön liiketoiminnassaan. Esimerkiksi pikaruokaketjut kuten McDonald's, Wendy's, Taco Bell ja Wingstop automatisoivat joitain asiakaspalvelutoimintojaan käyttämällä tekoälyohjattuja äänibotteja ottamaan vastaan ajo- ja puhelintilauksia.

Nämä muutokset ovat lisänneet huolta Yhdysvaltojen työntekijöiden keskuudessa tekoälyn työpaikkojen korvaamisesta. Gallupin syyskuun mielipidemittauksessa 22% korkeakoulututkinnon suorittaneista ammattilaisista ilmaisi huolensa teknologian, kuten tekoälyn, korvaamisesta.

Jotkut kuitenkin huomauttavat, että vaikka tekoäly kukoistaa ja tekee yrityksistä tehokkaampia, aina tarvitaan ihmistyövoimaa kulissien takana ohjaamaan tekoälyä ja varmistamaan, että järjestelmät toimivat asianmukaisesti.

Adobe esitteli uudet tekoälypohjaiset työkalut valokuvaajille ja graafikoille Kommentit pois päältä artikkelissa Adobe esitteli uudet tekoälypohjaiset työkalut valokuvaajille ja graafikoille

Adobe ilmoitti tiistaina merkittävistä päivityksistä tekoälyllä toteutettuihin kuvasynteesin ominaisuuksiin useissa tuotteissaan, mukaan lukien , ja Express. Uutuudet sisältävät kolme uutta generatiivista tekoälymallia – Firefly 2, Firefly Design Model ja Firefly Vector Model, jotka parantavat yhtiön aiempia tarjouksia ja tuovat uusia kykyjä. Vektormallilla Adobe lanseeraa erityisesti ensimmäisen tekstistä vektoriin perustuvan tekoälykuvageneraattorinsa.

Kulunut vuosi on ollut kiireinen generatiiviselle tekoälylle, eikä Adobe ole jäänyt toimettomaksi. Maaliskuussa graafisen suunnittelun ohjelmistojätti esitteli tekstistä kuvaan -synteesimallinsa nimeltä Firefly, jota se mainosti eettisenä vaihtoehtona Stable Diffusionille ja Midjourneylle, koska se on koulutettu vain Adobe Stock -kuvastolla. Firefly voi generoida uusia kuvia tekstikuvauksien, kuten ”Finnish winterscape” tai ”burning mercedes-benz”, perusteella.

Nyt Adobe laajentaa otettaan uudella aallolla generatiivisia tekoälyominaisuuksia. Adoben Firefly Image 2 -malli on päivitys alkuperäiseen Firefly-tekoälykuvageneraattoriin, joka tukee Photoshop-ominaisuuksia, kuten Generative Filliä. Adobe väittää, että tämä uusi versio tarjoaa parannettua kuvanlaatua, erityisesti sellaisilla alueilla kuten lehvistö, ihon rakenne ja kasvonpiirteet. Firefly Image 2 -malli esittelee myös tekoälyvetoisia muokkausmahdollisuuksia, jotka voivat säätää erilaisia valokuvan asetuksia, kuten syväterävyyttä ja liikkeen sumennusta.

Adobe paljasti myös ”Generative Match” -ominaisuuden, joka sallii käyttäjien mukauttaa generoidun sisällön tyyliä tiettyihin kuviin. Se on periaatteessa ”img2img”-ominaisuus, joka on samankaltainen kuin Stable Diffusionissa usein käytetty tekniikka.

Adobe esitteli myös uusia Firefly-malleja erityisesti Illustratorille, joiden avulla käyttäjät voivat luoda muokattavia vektorikuvia tekstikehotteiden perusteella. Vektorigrafiikat eroavat bittikarttagrafiikoista (kuten JPEG-tiedostoista), koska vektorimuodot tallennetaan matemaattisina kaavoina ja ne voidaan skaalata mihin tahansa kokoon ilman laadun menetystä.

Adobe ilmoitti tiistaina merkittävistä päivityksistä tekoälyllä toteutettuihin kuvasynteesin ominaisuuksiin useissa tuotteissaan, mukaan lukien Photoshop, Illustrator ja Adobe Express. Uutuudet sisältävät kolme uutta generatiivista tekoälymallia
Firefly Vector -malli luo kolme variaatiota kuvatusta kuvasta, jotta käyttäjät voivat valita parhaan vaihtoehdon. Kuva: Adobe

Vaikka Adobe väittää, että Firefly Vector Model on ”maailman ensimmäinen generatiivinen tekoälymalli vektorigrafiikoille”, pikainen Google-haku kumoaa tämän väitteen, näyttäen aikaisempia vektorigrafiikkaan perustuvia tekoälymalleja, jotka vaihtelevat kaupallisista tarjouksista vanhempaan kokeelliseen tutkimukseen.