Adobe julkisti jättituloksen Kommentit pois päältä artikkelissa Adobe julkisti jättituloksen

julkisti ennätyksellisiä lukuja vain päivien jälkeen siitä, kun yhtiö kertoi, että sen luovia ohjelmia käytettiin Oscar-palkituissa elokuvissa.

Yhdysvaltalainen, digitaalisen sisällön luomiseen, hallitsemiseen ja jakamiseen tarkoitettujen ohjelmistojen tuottaja Adobe on ilmoittanut jälleen ennätyksellisestä alkuvuodesta, sillä sen liikevaihto oli ensimmäisellä neljänneksellä 4,66 miljardia dollaria. Kyseessä on 61 miljoonaa dollaria enemmän, mitä esimerkiksi Disney maksoi aikoinaan Star Wars -elokuvasarjan oikeuksista, kun niistä tehtiin kauppaa vuonna 2012.

Asiat näyttävät sujuvan melko hyvin amerikkalaiselta ohjelmistoyhtiöltä, joka tunnetaan parhaiten Photoshopista, Premiere Prosta, Illustratorista– sekä monista muista mainioista sisällöntuotantoon tarkoitetuista ohjelmista.

Yksi syy Adoben menestymiseen on sen kilpailukykyinen hinnoittelu. Vaikka ja sen yksittäiset ohjelmat ovat saatavilla vain tilauksesta, kuukausimaksulla on monia etuja. Et tosin voi käyttää sitä ikuisesti, kuten yksittäisen ohjelman hankkimisessa, mutta päivitykset ovat varsin nopeasti saatavilla, saat käyttöösi pilvitallennustilan ja voit käyttää kaikkia Creative Cloud -sovelluksia.

Adobe tuo Premiere Prohon uusia generatiivisiin tekoälyyn perustuvia työkaluja Kommentit pois päältä artikkelissa Adobe tuo Premiere Prohon uusia generatiivisiin tekoälyyn perustuvia työkaluja


tuo Premiere Prohon uusia generatiivisiin tekoälyyn perustuvia työkaluja, joiden avulla videoeditorit voivat tehostaa työnkulkua ja käsitellä videomateriaalia innovatiivisilla tavoilla.

Tässä ovat tärkeimmät ominaisuudet:

  • Objektien lisäys ja poisto: Lisää tai poista helposti objekteja videokohtauksesta. Tämä on täydellistä, kun haluat poistaa ei-toivottuja elementtejä tai muuttaa yksityiskohtia.
  • Generatiivinen pidennys: Voit pidentää klippejä saumattomasti lisäämällä ruutuja, mikä helpottaa sujuvien siirtymien luomista ja muokkauksen hienosäätöä.
  • Tekstistä videoon: Luo kokonaan uutta videomateriaalia tekstikehotteiden tai viitekuvien perusteella.

Nämä työkalut toimivat Adoben omalla Firefly-tekoälymallilla, ja niitä voidaan integroida kolmannen osapuolen tekoälymallien kanssa, kuten OpenAI, Runway ja Pika Labs. Tämä antaa editoreille laajemman valikoiman luovia mahdollisuuksia poistumatta tutusta Premiere Pro -käyttöliittymästä.

Lisäksi Premiere Prohon saapuu toukokuussa uusia äänenmuokkausominaisuuksia, mukaan lukien tekoälyyn perustuva äänitunniste ja parannettu aaltomuodon visualisointi.

Yleisesti ottaen nämä päivitykset pyrkivät antamaan videoeditoreille enemmän luovaa kontrollia ja tehokkuutta.

Lähde: Forbes

Tekoäly ei korvaa luovia työpaikkoja, sanoo Adoben johtaja – ”Kameran keksiminen ei tehnyt maalauksista tarpeettomia” Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoäly ei korvaa luovia työpaikkoja, sanoo Adoben johtaja – ”Kameran keksiminen ei tehnyt maalauksista tarpeettomia”

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön tekoälyominaisuuksia liiketoiminnassaan, työntekijät ovat yhä huolissaan tekoälyn uhasta työpaikkojensa korvaajana. Fortune-lehti raportoi tiistaina, että eräs Adoben johtaja ei kuitenkaan ole aivan vakuuttunut tästä uhasta, vertaillen tekoälyn kehitystä kameran keksimiseen.

Ashley Still, Adoben digitaalisen median seniori varapresidentti, kertoi Fortunelle, ettei hän usko, että tulee korvaamaan graafisen suunnittelun työpaikkoja sen jälkeen, kun ohjelmistoyhtiö on julkaissut satoja uusia tekoälyominaisuuksia, jotka on integroitu sen suunnittelutyökaluihin tiistaina.

”Kun ajattelee kameran keksimistä”, Still sanoi, ”ihmiset ajattelivat, että maalaaminen katoaisi, mutta näin ei käynyt. Sen sijaan ilmaantui uudenlaista sisältöä.”

Still lisäsi, että digikameran keksiminen mahdollisti useammille ihmisille valokuvien ottamisen, mutta ammattikuvaajia tarvitaan edelleen paljon.

esitteli aiemmin tällä viikolla, jälleen uusia tekoälyominaisuuksia eri Creative Cloud -työkaluissaan, mukaan lukien Adobe Photoshop ja Adobe Illustrator. Jotkin edistysaskeleet sisältävät tekstin muuttamisen mallipohjiksi ja tekstin perusteella tapahtuvan muokkauksen 45 eri kielellä. Tämä mahdollistaa käyttäjien syöttämien tekstikuvauksien käyttämisen muokattavien mallipohjien luomiseen.

Yritykset tarvitsevat kuitenkin edelleen suunnittelua painottavaa henkilökuntaa ohjaamaan tällaista tekoälyä oikeaan suuntaan, ja loppujen lopuksi nämä suunnittelijat saavat parempia tuloksia käyttämällä työkaluja kuin keskivertohenkilö, koska ”he ymmärtävät, miten idean rakentaminen tapahtuu, vaikka se olisi tekstipohjainen”, Still kertoi Fortunelle.

Yritykset eri toimialoilla kiiruhtavat ottamaan tekoälyn käyttöön liiketoiminnassaan. Esimerkiksi pikaruokaketjut kuten McDonald's, Wendy's, Taco Bell ja Wingstop automatisoivat joitain asiakaspalvelutoimintojaan käyttämällä tekoälyohjattuja äänibotteja ottamaan vastaan ajo- ja puhelintilauksia.

Nämä muutokset ovat lisänneet huolta Yhdysvaltojen työntekijöiden keskuudessa tekoälyn työpaikkojen korvaamisesta. Gallupin syyskuun mielipidemittauksessa 22% korkeakoulututkinnon suorittaneista ammattilaisista ilmaisi huolensa teknologian, kuten tekoälyn, korvaamisesta.

Jotkut kuitenkin huomauttavat, että vaikka tekoäly kukoistaa ja tekee yrityksistä tehokkaampia, aina tarvitaan ihmistyövoimaa kulissien takana ohjaamaan tekoälyä ja varmistamaan, että järjestelmät toimivat asianmukaisesti.