Afrikan suurin pelitapahtuma Africa Games Week alkaa huomenna Kommentit pois päältä artikkelissa Afrikan suurin pelitapahtuma Africa Games Week alkaa huomenna

Africa Games Week

Samalla kun matkustusrajoitukset vihdoin helpottavat, Africa Games Week -tiimi ja Kapkaupunki odottavat innolla tapahtumaa, joka järjestetään 23.-25. helmikuuta 2022.

on maailman suurin afrikkalaisten pelinkehittäjien tapaaminen, jossa yli 150 pelinkehittäjää eri puolilta maanosaa kokoontuu yhteen paikkaan. Africa Games Week 2022 pysyy hybriditapahtumana, joka järjestetään livenä Kapkaupungin V&A Waterfrontissa ja virtuaalisesti tapahtuma-alustalla.

Pelaaminen on kaikkialla maailmassa iso bisnes, ja tutkii pelialan liiketoimintaa

Vuonna 2018 Nick Hall (Interactive Entertainment SA) ja Rex Bowden (CATALYZE) perustivat Africa Games Weekin, joka on kohdetapahtuma afrikkalaisille sekä kansainvälisille indie-pelien kehittäjille ja C-tason johtajille ympäri maailmaa. Yritykset, kuten Xbox, PlayStation, Ubisoft, Unity, Nintendo, Sega, Focus, Digital, ja monet muut kokoontuvat yhteen, tapaavat ja suunnittelevat tulevia projekteja.

2022 kokoaa yhteen keskeiset peliteollisuuden ja -yhteisön edustajat, tekijät, kehittäjät ja julkaisijat eri puolilta Afrikkaa tapaamaan ja luomaan yhteyksiä kolmen päivän ajan”, Bowden sanoo.

”Ohjelmassamme keskitytään luomaan henkilökohtaisempia mahdollisuuksia yhteydenpitoon ja tiedon jakamiseen Afrikan peliteollisuuden suurimpien aivojen välillä; toinen syy siihen, että täysin virtuaalinen toiminta vuonna 2021 olisi vähentänyt tapahtuman arvoa. Toivomme, että tämä edistää kumppanuuksia afrikkalaisen pelinkehitysteollisuuden kasvussa paikallisesti ja kansainvälisesti.”

Kapkaupungin pormestari Geordin Hill-Lewis sanoo, että Kapkaupunki on ylpeä siitä, että se voi tukea Africa Game Weekiä ja toimia sen isäntäkaupunkina. ”Pelaamisesta on nopeasti tulossa yksi teknologian tärkeimmistä ja innovatiivisimmista aloista. Se on ala, joka läpäisee eri toimialoja ja luo ratkaisuja viihteeseen ja koulutukseen, ja sillä on potentiaalia investointeihin ja merkittäviin työpaikkojen luomiseen.”

”Kapkaupungin tavoitteena on tukea tätä alaa entistä enemmän, muun muassa luomalla infrastruktuuri ja muita mekanismeja, jotka mahdollistavat sen menestymisen. Tukemme Africa Games Weekin kaltaisille tapahtumille tähtää siihen, että pelinkehittäjät, erityisesti nuoret, saavat foorumin, jossa he voivat esitellä työtään ja samalla tavata alan asiantuntijoita, jotka voivat kohottaa heidän taitojaan.”

2022 on useiden alatapahtumien kattotapahtuma

Make Games Africa – Business of Gaming -konferenssiin liittyy Nordic Game Discovery Contest (Ruotsi), ja se esittelee joulukuussa 2021 verkossa järjestetyn A MAZE Train Jamin (Berliini).

Africa StreamCon, afrikkalaisten ja kansainvälisten sisällöntuottajien konferenssi ja tapaaminen, tuo yhteen mainostoimistoja, alustoja, brändejä, lakimiehiä ja sisällöntuottajia kertomaan toisilleen, miten he näkevät alan kehittyvän, jotta voidaan luoda yhteinen näkökulma ja tavoitteet.

Games for Change, joka antaa pelintekijöille ja sosiaalisille innovaattoreille mahdollisuuden edistää reaalimaailman muutosta pelien ja immersiivisen median avulla, käynnistää Afrikan osastonsa tämän vuoden tapahtuman aikana; näin valmistaudutaan ensimmäiseen Afrikan satelliittitapahtumaan vuonna 2022.

Kommentoi

Onko hyllyssäsi pölyttynyt Wii U rikkoontunut? – modaajalta tulossa ilmainen elvytyspaketti Kommentit pois päältä artikkelissa Onko hyllyssäsi pölyttynyt Wii U rikkoontunut? – modaajalta tulossa ilmainen elvytyspaketti

Useampi kuin yksi Nintendo :n omistaja on kironnut internetissä, että on vaarassa tulla toimintakyvyttömäksi, jos sitä ei kytketä päälle pitkään aikaan. Näiden kertomusten mukaan NAND-levyjen vioittuminen voi tehdä konsolista palaneen, eikä sitä voi korjata, jos NAND-levyistä ei ole tehty varmuuskopiota ennen vioittumista.

Onneksi kokenut elektroniikka-insinööri ja modausasiantuntija Voultar on päättänyt omistautua tälle ongelmalle ja luonut -U NAND Rebuilderin – suhteellisen yksinkertaisen modin, joka mahdollistaa käyttäjille sekä :n ”kuolleen” NAND-muistin luku- ja kirjoitusprosessin että viallisen NAND-muistin korvaamisen Micro-SD-kortilla.

Tämän modin avulla viallista NAND-muistia ei tarvitse poistaa, mikä tekee asennuksesta paljon helpompaa. Muistipiiri irrotetaan bussista leikkaamalla yksinkertainen jälki.

Parasta kaikessa tässä on mikä? No oikeastaan se, että Voultar ei tule pyytämään senttiäkään vaivannöstään. Kun hän on varma, että kaikki on 100% kunnossa, hän julkaisee Rebuilderin tiedostot, jotta voit luoda oman korjauspakettisi konsolille.

Kommentoi

Rautalehmät kaahaavat kevätlaitumille Trackmania -ajopelissä Kommentit pois päältä artikkelissa Rautalehmät kaahaavat kevätlaitumille Trackmania -ajopelissä

Trackmania

Kevät on aluillaan, aurinko paistaa ja pian on lumi pelkkä muisto vain. Näin ainakin vauhdikkaassa ja mielikuvituksellisessa Trackmania-ajopelissä, jossa kevätkampanja aloitetaan 1. huhtikuuta alkavalla 12. pelikaudella.

Uusi kausi tuo mukanaan hulppeat 25 uutta kisarataa koluttavaksi ja peräti 100 palkintomitalia kerättäväksi. Uutta aikakautta symboloivana voimana kevätkausi keskittyy hauskanpitoon ja luovuuteen. Näinpä uudet radat onkin tehty myös konsolipelaajamyönteisiksi tulevaisuutta ajatellen.

Niin ikään uusi pelikausi tuo saataville myös uuden Prestige-pinnoitteen arvokkuutta kaipaaville kuljettajille. Käyttöön tämän pinnoitteen saa läpäisemällä kevätkampanjan ja keräämällä päivän radoista myönnettäviä mitaleja.

Uusi kausikampanja sisältää myös peliteknisiä uudistuksia, kuten pelihahmon muokkausvaihtoehtoja. Näihin pääsee käsiksi pelaajan autotallissa. Samalla oman ajoklubin perustamisen käyttöliittymä on rukattu kuntoon. Lisäksi peliä on täydennetty uudella raportointityökalulla. Kokonaisuus on myös täydentynyt yli 150 erilaisella rakennusosalla, joten omien ratojen rakentelua rakastavat pelaajat saavat paljon lisää tekemistä aiempien osien rinnalle.

Koska kevätkauden alkaminen tarkoittaa myös talvikauden loppumista, kaikki siihen osallistuneet pelaajat palkitaan lopullisen sijoituksensa perusteella talvikauden pysteillä. Lisäksi Trackmania World Tour -joukkueet palkitaan pisteillä, joita keräämällä on mahdollisuus päästä osallistumaan pelin maailmanmestaruuskisoihin.

Pelin kevätkampanja alkaa 1. huhtikuuta 2023 kello 18 Suomen aikaa. Luvassa on ratoja sekä pronssi- ja hopealuokituksen pelaajille että uusia Trackmania World Tour -ratoja kulta-, Master- ja Trackmaster-tason pelaajille.

Trackmania on mielikuvituksellinen, realismia venyttävä ja uskomattoman koukuttava ajopeli, jossa pelaajat voivat luoda erilaisia ratoja ja pelitiloja vain mielikuvitus rajoittavana tekijänä. Pelin perusversio on pelattavissa ilmaiseksi ja tämän lisäksi pelaajat voivat ostaa Standard- ja Club-versiot pelistä 9,99 ja 29,99 euron hintaan.

Trackmania on saatavilla 4, PlayStation 5, ja S sekä Xbox One -konsoleille. PC:lle peli on saatavilla Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoista.

Kommentoi