Afrikan suurin pelitapahtuma Africa Games Week alkaa huomenna Kommentit pois päältä artikkelissa Afrikan suurin pelitapahtuma Africa Games Week alkaa huomenna

Africa Games Week

Samalla kun matkustusrajoitukset vihdoin helpottavat, Africa Games Week -tiimi ja Kapkaupunki odottavat innolla tapahtumaa, joka järjestetään 23.-25. helmikuuta 2022.

Africa Games Week on maailman suurin afrikkalaisten pelinkehittäjien tapaaminen, jossa yli 150 pelinkehittäjää eri puolilta maanosaa kokoontuu yhteen paikkaan. Africa Games Week 2022 pysyy hybriditapahtumana, joka järjestetään livenä Kapkaupungin V&A Waterfrontissa ja virtuaalisesti tapahtuma-alustalla.

Pelaaminen on kaikkialla maailmassa iso bisnes, ja Africa Games Week tutkii pelialan liiketoimintaa

Vuonna 2018 Nick Hall (Interactive Entertainment SA) ja Rex Bowden (CATALYZE) perustivat Africa Games Weekin, joka on kohdetapahtuma afrikkalaisille sekä kansainvälisille -pelien kehittäjille ja C-tason johtajille ympäri maailmaa. Yritykset, kuten Xbox, PlayStation, Ubisoft, Unity, Nintendo, Sega, Focus, Digital, Landfall ja monet muut kokoontuvat yhteen, tapaavat ja suunnittelevat tulevia projekteja.

”Africa Games Week 2022 kokoaa yhteen keskeiset peliteollisuuden ja -yhteisön edustajat, tekijät, kehittäjät ja julkaisijat eri puolilta Afrikkaa tapaamaan ja luomaan yhteyksiä kolmen päivän ajan”, Bowden sanoo.

”Ohjelmassamme keskitytään luomaan henkilökohtaisempia mahdollisuuksia yhteydenpitoon ja tiedon jakamiseen Afrikan peliteollisuuden suurimpien aivojen välillä; toinen syy siihen, että täysin virtuaalinen toiminta vuonna 2021 olisi vähentänyt tapahtuman arvoa. Toivomme, että tämä edistää kumppanuuksia afrikkalaisen pelinkehitysteollisuuden kasvussa paikallisesti ja kansainvälisesti.”

Kapkaupungin pormestari Geordin Hill-Lewis sanoo, että Kapkaupunki on ylpeä siitä, että se voi tukea Africa Game Weekiä ja toimia sen isäntäkaupunkina. ”Pelaamisesta on nopeasti tulossa yksi teknologian tärkeimmistä ja innovatiivisimmista aloista. Se on ala, joka läpäisee eri toimialoja ja luo ratkaisuja viihteeseen ja koulutukseen, ja sillä on potentiaalia investointeihin ja merkittäviin työpaikkojen luomiseen.”

”Kapkaupungin tavoitteena on tukea tätä alaa entistä enemmän, muun muassa luomalla infrastruktuuri ja muita mekanismeja, jotka mahdollistavat sen menestymisen. Tukemme Africa Games Weekin kaltaisille tapahtumille tähtää siihen, että pelinkehittäjät, erityisesti nuoret, saavat foorumin, jossa he voivat esitellä työtään ja samalla tavata alan asiantuntijoita, jotka voivat kohottaa heidän taitojaan.”

Africa Games Week 2022 on useiden alatapahtumien kattotapahtuma

Make Games Africa – Business of Gaming -konferenssiin liittyy Nordic Game Discovery Contest (Ruotsi), ja se esittelee joulukuussa 2021 verkossa järjestetyn A MAZE Train Jamin (Berliini).

Africa StreamCon, afrikkalaisten ja kansainvälisten sisällöntuottajien konferenssi ja tapaaminen, tuo yhteen mainostoimistoja, alustoja, brändejä, lakimiehiä ja sisällöntuottajia kertomaan toisilleen, miten he näkevät alan kehittyvän, jotta voidaan luoda yhteinen näkökulma ja tavoitteet.

Games for Change, joka antaa pelintekijöille ja sosiaalisille innovaattoreille mahdollisuuden edistää reaalimaailman muutosta pelien ja immersiivisen median avulla, käynnistää Afrikan osastonsa tämän vuoden tapahtuman aikana; näin valmistaudutaan ensimmäiseen Afrikan satelliittitapahtumaan vuonna 2022.

Kommentoi

Rainbow Six Siege suurtapahtuma alkaa Berliinissä ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege suurtapahtuma alkaa Berliinissä ensi viikolla

Rainbow Six Siege

’s Rainbow Six Siege on yksi pelatuimpia ja seuratumpia kilpaurheilupelejä. Sen Major-peliturnauksissa kohtaavat lajin huiput ottaessaan toisistaan mittaa taktisissa, mutta nopeatempoisissa peliotteluissa. Tämän kesän Six Major -kisat pelataan Berliinissä 15.-21. elokuuta. Mukana on 16 parasta joukkuetta neljältä eri alueelta ympäri maailmaa. Mukana on myös suomalaisväriä, kun Juhani ”Kantoraketti” Toivonen pelaa turnauksessa Rogue-tiimissä.

Ensimmäisenä on vuorossa ryhmävaihe, joka kisataan 15.-17. elokuuta suljettujen ovien takana. Näistä otteluista kahdeksan parasta tiimiä jatkaa pudotuspeleihin, jotka pelataan yleisön edessä Berliinin sydämessä, kuuluisalla Theater am Potsdamer Platz -tapahtumapaikalla. Paikan päälle oleville faneille on otteluiden ohella tarjolla joukkuetapaamisia, demoalueita, oheistarvikemyyntiä ja paljon muuta. Kisatapahtumassa julkistetaan myös pelin seitsemännen pelivuoden kolmannen kauden uudistukset 21. elokuuta.

Six Berlin Major -turnaus alkaa 15. elokuuta kello 10.45 Suomen aikaa ja on katsottavissa suorana lähetyksenä täältä. Kattava joukkuelistaus ja tapahtumaohjeistus löytyvät täältä.

Rainbow Six Siege on saatavilla 5, PlayStation 4,  Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että :lle. Peli on saatavilla myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa.

Kommentoi

Far Cry 6 -toimintapeli pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 -toimintapeli pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna

Far Cry 6

Tänä viikonloppuna elokuun 4.-7. päivä ilmaiseksi pelattavissa oleva 6 -toimintapeli on kasvanut julkaisustaan lähtien kiehtovilla päivityksillä ja lisäyksillä. Näitä ovat muun muassa Stranger Things- ja Danny Trejo -teemaiset tehtävät omine minitarinoineen.

Ilmaisviikonlopun ajan pelin maailmaa ja sen tarinoita voi kokea omalla tavallaan, sillä Yaran eksoottinen saari tarjoaa paljon tekemistä, tutkittavaa ja löydettävää. Ilmaisviikonloppu alkaa jo torstaina 4. elokuuta ja päättyy sunnuntaina 7. elokuuta.

6 on pelattavissa ilmaiseksi tänä viikonloppuna elokuun 4.-7. päivä. Peli on saatavilla sekä 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille että :lle Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli on saatavilla Google Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluista.

Kommentoi