”Ahhh, fresh meat!” – Vuoden 1996 klassinen roolipeli Diablo saatavilla GOG -sivuston kautta Kommentit pois päältä artikkelissa ”Ahhh, fresh meat!” – Vuoden 1996 klassinen roolipeli Diablo saatavilla GOG -sivuston kautta

Diablo

Viime vuoden puolella ilmoitti, että mobiilialustoihin on tulossa kehittynyt roolipeliversio Immortal. Peli on jatkoa : Lord of Destruction -pelille, ja se pyörii iOAS:llä sekä Androidilla.

Hiljattain Blizzard kertoi tuoreimman uutisen, sillä alkuperäinen roolipeli Diablo on ostettavissa klassisten pelien sivustosta :sta. Vuoden 1996 Diablosta on saatavilla kahta eri versiota. Ensimmäinen on puhtaasti aidon kokemuksen tarjoava, alkuperäisellä 20 FPS SVGA grafiikalla koko alkuperäisellä muodollaan. Peliä voi pelata myös versiolla, jolle on tehty pienoisia muutoksia ja mm. yhteensopivuus Windows 10:n kanssa on korjattu eikä siinä ilmene bugeja.


Blizzardin varapääjohtaja Rob Bridenbecker kertoi yrityksen tajuavan kuinka sääli oli, että nämä ikoniset pelit eivät olleet fanien saatavilla. Niinpä he aloittivat innokkaasti yhteistyön GOG.com -sivuston tekijöiden kanssa. Bridenbecker toivoo, että pelaajat ovat valmiita heittäytymään klassisten pelien maailmaan.

Diablo on saatavilla ainoastaan GOG:n kautta. Siten se ei löydy Blizzardin omalla Battle.net -sivustolla, jossa jo ovat alkuperäiset versiot - sekä Diablo II -peleistä. Blizzard on myös kertonut jatkavansa yhteistyötä GOG:n kanssa, jonne tulevaisuudessa ilmestyy .

Diablon trailerin voi katsoa alta ja pelin pääsee hankkimaan tästä.

Historiallista seikkailua ilmaiseksi PC:lle – nappaa The First Templar talteen ennen kuin on liian myöhäistä Kommentit pois päältä artikkelissa Historiallista seikkailua ilmaiseksi PC:lle – nappaa The First Templar talteen ennen kuin on liian myöhäistä

The First Templar

Klassikkopelien ystäville huikea uutinen! .com tarjoaa -peli – Special Editionin ilmaiseksi rajoitetun ajan. Kyseessä on toimintaseikkailupeli, jossa pelaaja pääsee keskiaikaiseen Eurooppaan temppeliherran ja hänen naispuolisen kumppaninsa saappaisiin. Kaksikko selvittää salaisuuksia Temppeliherrain ritarikunnan ympärillä ja on osallisena suuressa salaliitossa.

Peli sisältää sekä yksinpeli- että yhteistyöpelimoodin. GOG.comin jakama versio on Special Edition, joka sisältää myös lisäsisältöä. The First Templar on yleensä saatavilla noin 9,99 eurolla, joten kyseessä on oiva tilaisuus napata peli ilmaiseksi kokoelmaasi.

Tarjous päättyy heinäkuun 6. päivä, joten toimi nopeasti! GOG.com tunnetaan DRM-vapaista peleistään, joten The First Templar on pelattavissa myös ilman verkkoyhteyttä. Voit ladata pelin täältä.

Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi kotimainen mobiilipeli vie suomalaista saunakulttuuria maailmalle

Mikäpä olisikaan suomalaisempaa, kuin halonhakkuu ja saunan lämmittäminen? Tuore kotimainen -mobiilipeli haastaa pelaajan lämmittämään saunan täydelliseen lämpötilaan.

Kirves käteen ja saunapuita pienimään. Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta puiden hakkaaminen on haastavampaa, kuin miltä näyttää. Samaan aikaan on huolehdittava siitä, ettei kiukaassa tuli pääse sammumaan. Klapit palavat pesässä nopeasti, joten uusia puita tulee hakata yllättävän ripeästi. Kun kiusakivet hehkuvat tarpeeksi punaisena, voi saunomisen aloittaa. Kiukaan kohdelämpötila on sattumanvaraisesti 70 ja 120 asteen välillä.

Saunan ja pelin erikoisuus piilee siinä, ettei kyseessä ole ihan tavallinen puukiuas. Tässä Jounistudiosin kehittämässä saunasimulaattorissa lämmitetään perinteistä Aitokiuasta, jossa hormin pelti pitää muistaa avata ennen tulen sytyttämistä ja niin ikään laittaa kiinni ennen löylyjen heittämistä. Jos savua pääsee saunaan, niin damage-mittari värähtää. Juuri tämä erikoisuus on herättänyt ihmetystä ainakin Reddit-keskustelufoorumin kommenttien perusteella.

Tämä oli minulle ihan uutta tietoa, aina oppii uutta.

eräs käyttäjä kommentoi Redditissä

Mitään tarkkaa mittaria saunan lämpötilalle ei anneta, joten lämpötila tulee päätellä kivien hehkumisen perusteella. Kun luulet lämmittäneesi saunan täydellisesti, voit aloittaa löylyn heittämisen. Peli antaa suoran kommentin siitä, kuinka lämmitys onnistui.

Yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta Sauna Pro on koukuttava ja sopii lyhyeen ja antoisaan pelihetkeen. Peli sopii erityisesti hieman varttuneemmille saunanlämmittäjille, jotka eivät halua käyttää useita tunteja mobiilipelien parissa.

Sauna Pro -mobiilipelissä huokuu samanlainen retrotunnelma, kuin esimerkiksi Hoya Horrorin kehittämässä -videopelissä. Tästä saa kiittää pelin miellyttävää grafiikkaa ja taustamusiikkia, joka tuo mieleen 90-luvun lauantaisaunat. Pelimusiikin on luonut Son Sakari.

Apple-käyttäjät joutuvat nuolemaan näppejään, sillä Jounistudiosin kehittämä saunapeli on ladattavissa toistaiseksi ainoastaan -laitteille Google Play -kauppapaikasta. Pelin ikäraja on 7.

Jounistudios on kälviäläinen pieni pelipaja, joka on aiemmin julkaissut -indiepelin -käyttäjille.