Aivojumppaa Nintendon voimin: suosittu Brain Age -peli Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Aivojumppaa Nintendon voimin: suosittu Brain Age -peli Switchille

:n suosittu -peli viisastuttaa ensimmäistä kertaa konsolipelaajia, kun peliyhtiö tuo sen Switchille. Pelissä treenataan aivoja tohtori Kawashiman johdolla ja ratkotaan erilaisilla tehtävillä, kuten sudokuja. Joskin pelissä on paljon monipuolisempiakin haasteita. Tällä hetkellä pelin julkaisusta on ilmoitettu ainoastaan Japanissa, jossa se ilmestyy joulukuun 27. päivä nimellä Train Your Brain: Nintendo Training for Adults.

Pelin on kehittynyt laitteiden myötä ja siinä mm. Switch skannaa käden liikkeitä, joten kivi-paperi-sakset -leikkiä voi harrastaa konsolilla. Brain Agea voi pelata kaksinpelinäkin, ja sen japaninkielisestä trailerista näkee muutamia pelimahdollisuuksia. Nyt vain odottelemaan kunhan se rantautuu myös Eurooppaan.

Alkujaan Brain Age -pelit oli tarkoitettu vanhusten aivojen stimulointia varten ja muistin ylläpitämisestä varten, mutta tutkimukset osoittivat ettei vastaavista peleistä ollut apua. Siitä huolimatta Nintendo DS:n aikainen peli sai lapset ja aikuiset viihtymään sen parissa

Rentoudu digitaalisessa puutarhassa – Garden Life peli ilmestyi tänään Kommentit pois päältä artikkelissa Rentoudu digitaalisessa puutarhassa – Garden Life peli ilmestyi tänään

Garden Life

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema tarjoaa mindfulness-henkistä virtuaalipuuhastelua ja rentouttavaa pelaamista.

Virtuaalisen puutarhan ja kasvihuoneen kanssa puuhastelu voi olla yhtäältä sekä rentouttavaa näpertämistä että tarinavetoista kevytseikkailua ilman suuria ja vaikeita haasteita. Suorituskeskeisen pelaamisen vastapainoksi luotu Garden Life: A Cozy Simulator on lämminhenkinen kokemus täynnä kevyttä tekemistä ja vaivatonta pelattavaa kasvimaan, puutarhan ja lähiympäristön sekä erilaisten puutarhatarvikkeiden parissa.

Värikkäässä ja hyväntuulisessa pelimaailmassa on kaksi erilaista pelimuotoa. Näitä ovat tarinavetoinen kevytseikkailu pienen kaupungin yhteisössä ja omassa rauhassa edistyvä puuhailupuoli ilman suuria tavoitteita tai varsinaisia haasteita. Jälkimmäinen näistä keskittyy enemmän rentouttavaan mindfulness-henkiseen puuhailuun, jossa aivot saavat lepoa ja mieli rentoutumista, kun pelaaja voi keskittyä harmittomiin askareisiin omaa virtuaaliympäristöään kunnostaen. Tarinavetoisessa pelitilassa pelaajalla on selkeitä toisiinsa liittyviä tapahtumia ja tehtäviä, jotka vievät peliä eteenpäin omalla painollaan.

Olipa pelitilana kumpi tahansa, molemmat keskittyvät puutarhanhoitoon, kasveihin ja elinvoimaisen ympäristön kanssa pakertamiseen. Etenemisen myötä pelaajaa palkitaan uusin työkaluin, kasvein ja tarvikkein, jotka tuovat lisää mahdollisuuksia pelissä etenemiselle.

Mukana on yli 120 erilaista kasvia eri väriversioineen ja peräti 245 erilaista koriste-esinettä ympäristöä kaunistamaan. Näiden monipuolisella yhdistämisellä jokainen voi löytää oman virtuaalisisustajansa pienellä vaivalla.

Garden Life on nyt saatavilla , , ja S -pelikonsoleille sekä :lle. Pelin Nintendo -versio julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Suosittu Farming Simulator -maanviljelypelisarja saa lapsille suunnatun version Kommentit pois päältä artikkelissa Suosittu Farming Simulator -maanviljelypelisarja saa lapsille suunnatun version

Farming Simulator Kids

PAN Vision Finlandin jakelema ja GIANTS Softwaren julkaisema ilmestyy 26. maaliskuuta ja nyt söpöilevä pelivideo näyttää miten sitä pelataan.

Farming Simulator -pelisarja on viihdyttänyt miljoonia pelaajia rentouttavalla ja verkkaisella tyylillään. Pelisarjan monipuolisuus ja syvällinen tapa simuloida maanviljelyä, metsänhoitoa ja maataloutta eläimineen ja kasveineen on kuitenkin pienille pelaajille liian vaikeaa, vaikka itse aihepiiri kiinnostava ja sopiva olisikin.

Farming Simulator Kids on pelijulkaisija GIANTS Softwaren ja maatalousmerkki John Deeren yhteistyössä toteuttama maanviljelypeli, joka on tehty lapsiystävällisellä tavalla. Peli ei vaadi lukutaitoa tai monimutkaisten syy- ja seuraussuhteiden ymmärtämistä, jonka ansiosta peli sopii nuoremmillekin pelaajille.

Pelimaailma eläimineen, hahmoineen ja traktoreineen on toteutettu värikkäällä ja söpöllä grafiikalla. Äänimaailma ja efektit tukevat pelimaailman lapsenmielistä otetta ja tarjoavat näin turvallisen ja hauskan tavan tutustua maatalouden ihmeisiin. Pelaaja pääsee istuttamaan kasveja, hoitamaan peltoja, lypsämään lehmiä ja ajamaan traktorilla.

Mukana on paljon erilaista tekemistä, joka auttaa paremmin ymmärtämään maanviljelyn ja eläintenhoidon perusperiaatteita. Monet erilaiset minipelit tekevät pelistä hauskan ja viihdyttävän kokemuksen, josta riittää iloa lukemattomiksi tunneiksi.

Nintendo -pelikonsolille julkaistavan pelin mukana tulee 12-sivuinen värityskirja. Sen teemana ovat traktorit, tilan eläimet ja myös osa pelissä nähtävistä hahmoista.

Farming Simulator Kids julkaistaan Nintendo Switch -pelikonsolille 26. maaliskuuta. Pelin PEGI-ikärajaa ei ole vielä vahvistettu.