Akkuhirmu ja kestävyyspeto, mutta yhdellä varauksella – arvostelussa Honor Magic 7 Lite Kommentit pois päältä artikkelissa Akkuhirmu ja kestävyyspeto, mutta yhdellä varauksella – arvostelussa Honor Magic 7 Lite

7.1 / 10
Plussat + Poikkeuksellisen pitkä akunkesto + Nopea 66 W pikalataus + Kestävä rakenne ja IP64-suojaus + Laadukas AMOLED-näyttö + Pitkä päivityslupaus (6+6 vuotta) Miinukset - Suorituskyky jää jälkeen kilpailijoista - Ultralaajakulmakameran heikko laatu - Ei mukana laturia - Ei uusinta MagicOS 9.0 -versiota

Magic7 Lite saapuu markkinoille houkuttelevana vaihtoehtona niille, jotka etsivät kestävää, pitkäkestoista ja modernisti varusteltua älypuhelinta kohtuuhintaan. Puhelin lupaa paljon: poikkeuksellisen suuri 6 600 mAh:n akku, laadukas AMOLED-näyttö, kuuden vuoden päivitystuki ja jopa armeijatason kestävyys. Mutta miten nämä lupaukset toteutuvat käytännössä, ja missä määrin Magic7 Lite pystyy vastaamaan sekä arjen peruskäytön että viihteen – erityisesti mobiilipelaamisen – vaatimuksiin?

Akunkesto ja lataus

Puhelimen 6 600 mAh:n pii-hiiliakku tarjoaa poikkeuksellisen pitkän käyttöajan – jopa kaksi tai kolme päivää yhdellä latauksella. Honor Magic7 Lite tukee 66 watin pikalatausta, ja akku latautuu täyteen noin 65 minuutissa. Pikalataus toimii sekä Honorin omalla SuperCharge-laturilla että yleisillä USB Power Delivery -latureilla. Tämä pitää paikkansa ja puhelinta ei tarvitse ladata usein moneen päivään sen ollessa vähällä käytöllä. Ladattaessa muilla kuin Honorin omalla laturilla kuitenkin menee pidempään kuin 65 minuuttia, jopa ilman latauksen aikana käyttöä.

Kuvat: errori.net / Nova Kallio

Kestävyys

Honor Magic7 Lite on suunniteltu kestämään arjen kolhuja. Puhelin selviytyi pudotustesteistä kahden metrin korkeudelta ilman merkittäviä vaurioita. Lisäksi se toimii moitteettomasti sekä -30 asteen pakkasessa että 50 asteen lämmössä. Arjenkolhuja kyllä kestää ilman huolehtimista, että pienistä kolhaisuista jäisi jotain jälkiä puhelimeen ja sitä vois myös huoletta pudotella usemmankin kerran huolehtimatta kamalista naarmuista tai näytön rikki menemisestä.

Näyttö ja rakenne

Puhelimessa on 6,78 tuuman AMOLED-näyttö, jossa on 2700×1224 pikselin tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttö on kirkas ja väritoistoltaan laadukas. Ohut, 7,98 mm:n runko ja 189 gramman paino tekevät laitteesta kevyen ja miellyttävän käsitellä. Puhelinta on todella mukava pitää kädessä. Näyttö on hyvin selkeä ja terävä kuva tekee käytöstä miellyttävän. Väriavaruus on myös hyvä suoraan laatikosta otettuna, joten kuvien käsittely voi myös aivan huoletta suorittaa ilman värivirheitä. Virkistystaajuus tekee puhelimen käytöstä todella

Kuvat: errori.net / Nova Kallio

Pelaaminen

Honor Magic7 Lite soveltuu kohtuullisesti mobiilipelien pelaamiseen. Snapdragon 6 Gen 1 -suoritin tarjoaa riittävän suorituskyvyn kevyisiin ja keskiraskaisiin peleihin, kuten Clash Royaleen, Asphaltiin tai Call of Duty Mobileen matalilla asetuksilla. Vaativammat 3D-pelit, kuten Genshin Impact tai PUBG Mobile, toimivat mutta vaativat graafisten asetusten laskemista sujuvan pelikokemuksen takaamiseksi. Laitteen hyvä lämmönhallinta estää ylikuumenemisen pidemmissäkin pelisessioissa, ja AMOLED-näytön nopea 120 Hz virkistystaajuus tekee ohjauksesta responsiivista.

Kuvat: errori.net / Nova Kallio

Kamera

Honor Magic7 Litessä on 108 megapikselin pääkamera, joka tuottaa laadukkaita kuvia hyvässä valaistuksessa. 5 megapikselin ultralaajakulmakamera on kuitenkin vaatimattomampi, ja sen kuvanlaatu heikkenee hämärässä. Videokuvaus onnistuu pääkameralla 4K 30 fps -tasolla.

Honor Magic 7 Litellä otettuja testikuvia

Suorituskyky ja ohjelmisto

Puhelimessa on Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa riittävän suorituskyvyn peruskäyttöön. Kuitenkin samassa hintaluokassa on saatavilla tehokkaampia vaihtoehtoja. Honor Magic7 Lite käyttää Android 14 -käyttöjärjestelmää MagicOS 8.0 -käyttöliittymällä, ja sille on luvattu 6 vuoden Android- ja tietoturvapäivitykset.

Yhteenveto

Honor Magic7 Lite on erinomainen valinta käyttäjille, jotka arvostavat pitkää akunkestoa, kestävää rakennetta ja pitkää päivitystukea. Jos kuitenkin suorituskyky tai kameran monipuolisuus ovat etusijalla, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja samassa hintaluokassa.

Arvostelu: Nova Kallio

Testi: Honor Magic7 Pro painii vuoden lippulaivapuhelinten raskaansarjan mestaruudesta Kommentit pois päältä artikkelissa Testi: Honor Magic7 Pro painii vuoden lippulaivapuhelinten raskaansarjan mestaruudesta

on tuonut taannoin markkinoille uuden lippulaivamallinsa, Magic7 Pron, joka lupaa mullistaa älypuhelinkokemuksen. Paperilla laite vaikuttaa lähes teknologiselta ihmeeltä, mutta Errorin testiryhmän arkkipiispa, eli allekirjoittanut, otti tehtäväkseen selvittää, vastaako väitteet todellisuutta. Kuinka hyvin suoriutuu vaativassa päivittäisessä käytössä ja sisällöntuotannossa? Seuraavassa arvostelussa pureudumme laitteen ytimiin.

Komiat pärjää aina!

Ulkonäöllisesti Magic7 Pro on erittäin tyylikäs. Takakuori on väritykseltään huomiota herättävä ja mattapintansa ansiosta se erottuu edukseen. Jollakin tapaa se muistuttaa, kuvioinniltaan hieman keilapalloa. Kyllä, luitte oikein ja älkää kysykö enempää. Joka tapauksessa sen mattapinta erottuu edukseen ja tuntuu todella miellyttävältä kädessä.

Puhelin on todella jämäkän ja kestävän tuntuinen, mikä toisaalta lisää hieman puhelimen painoa, jota on noin 220 grammaa. Muutamaan samassa sarjassa painivaan kilpailijaan verrattuna se saattaa tuntua taskussa hieman järkäleeltä. Toisaalta jämäkkyys tuo luottamusta laitteen kestävyyteen.

Magic7 Pro on IP68- ja IP69-luokiteltu, joten pelkkä lumihankeen tippuminen luontokuvausreissuilla on pienin mahdollinen vahinko, jota puhelimelle voi käydä. Se nimittäin kestää jopa puolentoistametrin syvyyteen upottamiseen 30minuutin ajaksi, jos sattuukin käymään niin, että puhelin tipahtaa hangen sijaan viereiseen lammikkoon.

Honor Magic7 Pro edustaa etenkin erinomaisen näyttönsä puolesta

Honor Magic7 Pron 6,8-tuumainen LTPO OLED -näyttö valloittaa kirkkaudellaan ja sulavuudellaan. Jopa 5000 nitin huippukirkkaus takaa, että näyttö pysyy luettavana kirkkaassakin auringonvalossa, ja kun itse rämmin keskellä Pohjois-Pohjanmaan lumisia metsiä, tällainen ominaisuus on kaivattu ja tarpeellinen. Näytön resoluutio on 2800 x 1280 pikseliä, mikä tekee siitä erinomaisen median toistoon ja pelaamiseen. Näyttö on myös sisällöntuotannossa, kuten valokuvauksessa ja videokuvauksessa, aivan verraton ja markkinoiden parhaimmistoa.

Jopa 5000 nitin huippukirkkaus takaa, että näyttö pysyy luettavana kirkkaassakin auringonvalossa

Suorituskykyinen voimapesä, jolla on tekniikka hallussa

Puhelimen ”konepellin alla” sykkii Snapdragon 8 Elite -piirisarja, jota tukee vähintään 12 gigatavua RAM-muistia. Tämä yhdistelmä takaa, että puhelin suoriutuu vaativimmistakin tehtävistä ilman hidastelua. Arkikäytössä Magic7 Pro on myöskin suorastaan nautinto, ja jopa vaativimmat sovellukset pyörivät sulavasti. Kuten erään aiemman lippulaivapuhelimen kanssa totesinkin, on Honor Magic7 Pro myös vaativan nörtin parasta ystäväpiiriä.

Akun koko on 5270 mAh, ja se kestää helposti pari päivää hillityssä normaalikäytössä. Aktiivisessa käytössä akun saa kuitenkin yhden työpäivän aikana tyhjäksi, mutta onneksi 100 W:n pikalataus täyttää akun tyhjästä täyteen alle tuntiin.

Edistyneet kameraominaisuudet

Honor Magic7 Pron kamerajärjestelmä on sisällöntuottajan ja valokuvaajan unelma. Kolmoiskamera, jossa on 50 megapikselin pääkamera (f/1.4-2.0), 50 megapikselin ultralaajakulmakamera (f/2.0) ja 200 (f/2.6) megapikselin telekamera (f/2.0) todella nopealla 3x linssillä, tarjoaa monipuoliset kuvausmahdollisuudet.

Pääkamera tuottaa eloisia ja teräviä valokuvia, ja se toimii erinomaisesti myös pimeässä, mikä kertoo pääkameran valotuksesta, positiivisella tavalla. 50 megapikselin ultralaajakulma on myöskin yllättävän hyvässä vedossa, eikä telekamerakaan kyllä kalpene juurikaan puhelinmarkkinoilla verratessaan.

Videotuottajalle Honor Magic7 Pro on myös täydellinen työkaveri, eikä sen suhteen oikein jääkään mitään muuta, kuin kehuttavaa. Mainittakoon myös, että sen optinen kuvanvakain toimii jopa 4K-videokuvauksessa erinomaisesti, Kamera tuottaa uskomattoman laadukasta videomateriaalia kovemmassakin tuulessa ja tuiskeessa.

Tekoälyllä on merkittävä rooli kameratoiminnoissa. Esimerkiksi AI Enhanced Portrait -tila on näppärä muotokuvausta arvostaville. Sen sijaan puhelimen tekoälyavusteinen, jopa 30 kertainen zoom on kyllä totaalinen pettymys, eikä tuota kuin epämääräisen vesiväriteoksen eteesi. Yökuvaus onnistuu myös erinomaisesti, vaikkakin tekoäly saattaa toisinaan tehdä sen klassisen ylivalottamisen kuviin.

Pienen samplegallerian voit ottaa haltuun alta:

Ohjelmisto ja päivitykset

MagicOS 9.0 -käyttöliittymä, joka perustuu Android 15:een, on selkeä ja helppokäyttöinen. Tekoälytoiminnot, kuten Magic Portal ja reaaliaikaiset käännökset, ovat hyödyllisiä lisäominaisuuksia, toki pientä parantamisen varaa myös Honorillakin näissä ominaisuuksissa on.

Honor lupaa puhelimelle viisi käyttöjärjestelmäpäivityksiä ja kuusi vuotta tietoturvapäivityksiä. Tämä ei kuitenkaan aivan yllä kilpailijoiden tarjoamiin seitsemän vuoden päivityslupauksiin.

Yhteenveto: Huippuluokan puhelin vaativaan makuun

Honor Magic7 Pro tarjoaa markkinoiden laadukkaimman rakenteen, tyylikkään muotoilun, erinomaisen näytön ja huippuluokan kamerat. Suorituskyky on teknisesti loistavaa, ja päivityslupaus on riittävän pitkä. Tätä puhelinta voi ehdottomasti suositella niille, jotka etsivät huippuluokan puhelinta tietyssä hintaluokassa.

Magic7 Pro painii helposti kärkisarjassa vuoden älypuhelimen tittelistä. Se on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat huippuluokan suorituskykyä, upeaa näyttöä ja edistyneitä kameraominaisuuksia. Se sopii erityisesti teknologiaharrastajille, mobiilipelaajille ja luoville käyttäjille, jotka haluavat hyödyntää puhelintaan työkaluna esimerkiksi valokuvauksessa tai videotuotannossa. Myös kestävä muotoilu ja premium-tason materiaalit tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

Jos kaipaat huippuluokan suorituskykyä, erinomaista kameraa ja pitkäkestoista akkua, Honor Magic7 Pro on loistava valinta. Honor Magic7 Pro on vaativan nörtin paras ystävä ja tulee painimaan vuoden älypuhelimen raskaansarjan tittelistä vuoden 2025 aikana.

Honor Magic7 Pro

9 / 10
Hyvää +Vertaansa vailla oleva näyttö +Huippuluokan suorituskyky +Monipuolinen ja laadukas kamerajärjestelmä +Kestävä rakenne +Tyylikäs design +Erinomainen akunkesto ja latausnopeus Huonoa -Paino etenkin muutamaan kilpailijaan verrattuna -Tekoälyavusteiset ominaisuudet ehkä hakevat vielä suuntaansa -Kuvankäsittelyn epäjohdonmukaisuus Yhteenveto Magic7 Pro painii helposti kärkisarjassa vuoden älypuhelimen tittelistä. Se on erinomainen valinta niille, jotka arvostavat huippuluokan suorituskykyä, upeaa näyttöä ja edistyneitä kameraominaisuuksia. Se sopii erityisesti teknologiaharrastajille, mobiilipelaajille ja luoville käyttäjille, jotka haluavat hyödyntää puhelintaan työkaluna esimerkiksi valokuvauksessa tai videotuotannossa. Myös kestävä muotoilu ja premium-tason materiaalit tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

Testi: Honor Magic7 Lite – yritimme rikkoa sen, mutta epäonnistuimme täysin Kommentit pois päältä artikkelissa Testi: Honor Magic7 Lite – yritimme rikkoa sen, mutta epäonnistuimme täysin

on julkaissut taannoin uusimman älypuhelimensa, Honor Magic7 Liten, jota markkinoidaan ultrakestävänä mutta samalla edullisena vaihtoehtona. Laitteessa on kolminkertaisesti suojattu titaanimuotoilu, tekoälyä hyödyntävä kamera ja MagicOS-käyttöliittymä, jonka sanotaan kilpailevan jopa iPhonen valokuvausominaisuuksien kanssa. Kaiken tämän lisäksi puhelimessa on alan suurin piihiilipohjainen akku, huikeat 6 600 mAh.

Kun saimme Honor Magic 7 Liten testiin, emme voineet vastustaa kiusausta: miten paljon kärsimystä tämä puhelin oikeasti kestää. Errorin tiimi päätti panna laitteen koville ja testata sen kestävyyttä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Spoilerivaroitus: emme onnistuneet rikkomaan sitä.

”Not so Fragile” -haaste: Kun puhelin kohtaa pohjanmalaisen armottomuuden

Honor oli meille valmiiksi suunnitellut kestävyystestin, jossa laite joutui todelliseen tulikokeeseen. Testasimme muun muassa:

  • Naarmutustesti: Raaputimme ja viilsimme näyttöä erilaisilla työkaluilla. ja voimaa ei muuten säästelty!
  • Korkeudesta pudottaminen: Puhelin koki vapaapudotuksen jäiselle asfaltille 2m korkeudesta.
  • Lämpötilakokeet: Puhelinta pidettiin kylmässä Pohjois-Pohjanmaan hangessa 10 minuutin ajan, jonka jälkeen kokeilimme kuinka sujuvasti sen käyttö sujuukaan vielä sen jälkeen.
  • Arjen rasitukset: Käytimme puhelinta suorastaan absurdeihin tarkoituksiin – mutta se vain jatkoi toimintaansa.
  • Jäänhakkuu: Kuin luolamiehet konsanaan, me myös hakkasimme sillä hieman jäätä, ja voimaa ei tässäkään säästelty.
  • Leipominen: Kaulin meni rikki, onneksi oli puhelin sopivasti vieressä…

Murtumaton ihme vai insinööritaidon taidonnäyte?

Lopputulos? ei suostunut hajoamaan, vaikka käytimme sen tuhoamiseen kaikki mahdolliset keinot. Tämä laite kestää arjen kolhut ja enemmänkin – vaikka et välttämättä haluaisikaan pistää sitä niin koville kuin me. Katso videoltamme, miten testimme sujui!