Alan Wake 2 -peli on yksi Suomen kaikkien aikojen suurimmista viihdetuotannoista – Poets of the Fall -yhtyeellä iso rooli pelissä Kommentit pois päältä artikkelissa Alan Wake 2 -peli on yksi Suomen kaikkien aikojen suurimmista viihdetuotannoista – Poets of the Fall -yhtyeellä iso rooli pelissä

, tutummin , on jälleen mukana pelimaailmassa! 

Old Gods of Asgard -yhtyeen neljää aiemmin julkaistua biisiä on kuunneltu jo miljoonia kertoja Spotifyssa. Tuleva albumi ”Rebirth – Greatest Hits” sisältää neljä aiemmin digitaalisesti julkaistua ja neljä aivan uutta biisiä, joista kolme on mukana Remedyn Alan Wake 2 -uutuuspelissä. Peli julkaistaan 27.10.2023. Yhtyeen laulaja Marko Saaresto kertoo projektista seuraavaa:

”Rebirthin tekeminen oli vähän kuin tähtien jahtaamista mielikuvituksen valtamerillä. Sen lisäksi oli valtavan upeaa päästä näkemään kaikkien projektissa mukana olleiden jäätävä lahjakkuus ja asialle omistautuminen. Kaikki panostivat projektiin täysillä ja todella laittoivat itsensä likoon.”

Remedy Entertainment on yksi Suomen menestyneimmistä pelifirmoista ja tuleva -peli on yksi Suomen kaikkien aikojen suurimmista viihdetuotannoista. Se yhdistelee peliä ja live action -materiaalia, ja mukana on monia tuttuja näyttelijöitä Suomesta ja ulkomailta. Peli jatkaa kirjailija Alan Waken tarinaa, joka alkoi ensimmäisessä Alan Wake -pelissä vuonna 2010.

Poets of the Fall -yhtyeen Marko, Olli ja Captain ovat ensimmäistä kertaa Alan Wake 2 -pelissä mukana myös Old Gods of Asgard -bändin hahmoina. Remedyn luova johtaja Sami Järvi kommentoi:

”Tämä on ystävien kesken tehdyn pitkän ja mahtavan matkan huipentuma. Houreuni, joka kävi toteen. Levyn kappaleet ovat olleet merkittävässä osassa useassa Remedyn pelissä (Alan Wake, Alan Wake's American Nightmare, Control ja Alan Wake 2) syventämässä tarinaa tai rakentamassa muistettavaa kohtausta. Toivottavasti nautitte musiikista yhtä paljon kuin me olemme nauttineet bändin ja biisien luomisesta.”

Old Gods of Asgard -yhtye on siis Remedyn Sami Järven ja Poets of the Fallin yhteisluomus, jota kuultiin ensimmäisen kerran Alan Wake -pelissä vuonna 2010. Bändille on luotu oma tarina, historia ja mytologia Remedyn pelien universumiin. Biisien lyriikat liittyvät läheisesti pelien juoneen ja antavat pelaajalle vihjeitä peliin liittyen. 

Bändiä kuultiin viimeksi Remedyn Control-pelissä vuonna 2019. Kyseessä oli hyvin poikkeuksellinen kappale, sillä ”Take Control” -biisi on tiettävästi ensimmäinen interaktiivinen rock-biisi, joka elää ja muuttuu pelitilanteen mukaan pitkässä taistelukohtauksessa.

Koko yhteistyö Remedyn kanssa alkoi vuonna 2003 Max Payne 2 -pelistä, jonka lopputeksteissä kuultiin bändin ensimmäinen biisi, isoksi hitiksi muodostunut, ”Late Goodbye”, joka voitti ”pelimaailman Grammyn” eli G.A.N.G. Awardin parhaasta pop-kappaleesta videopelissä. Se oli komea lähtölaukaus niin bändin uralle kuin yhteistyölle Remedyn kanssa.

Kotimainen klassikkopeli Max Payne 2 julkaistiin tasan 20 vuotta sitten Kommentit pois päältä artikkelissa Kotimainen klassikkopeli Max Payne 2 julkaistiin tasan 20 vuotta sitten

Tasan 20 vuotta sitten, 14. lokakuuta 2003, videopelimaailma sai tutustua Max Paynen synkkään ja film noir -henkiseen jatko-osaan, : The Fall of .

Remedy Entertainmentin luoma, vahvasti kerronnallinen ja aikoinaan monellakin tapaa mullistava peli, tunnetaan erityisesti sen ”bullet time” -mekaniikasta, joka mahdollistaa ajan hidastamisen tulitaisteluissa. Pelin filmimäinen ote, syvä ja kieroutunut juoni sekä Maxin synkkä ääninäyttely ovat jättäneet lähtemättömän jäljen pelaajien sydämiin ympäri maailmaa.

Alunperin vuonna 2001 ja 2003 ilmestyneet pelit ovat saamassa modernit versioinnit PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleille, että PC:lle Remedyn oman Northlight -pelimoottorin avulla. Samainen moottori on käytössä myös Control, CrossFire X Story Mode ja Quantum Break -peleissä.

Näitä versiointeja innolla odotellen!

Alan Wake 2 -pelistä saatiin 14-minuuttinen pelivideo Kommentit pois päältä artikkelissa Alan Wake 2 -pelistä saatiin 14-minuuttinen pelivideo

Alan Wake 2

Hiljattain myöhäistetystä Remedyn kovasti odotetusta -pelistä on saatu uusi 14-minuuttinen pelivideo GamesCom -tapahtuman yhteydessä. Voit katsoa sen alta.

Pelissä Saga Anderson saapuu tutkimaan pikkukaupungissa tapahtuneita rituaalimurhia. Tapahtumat saavat painajaismaisen käänteen, kun hän löytää kauhutarinan sivuja, jotka alkavat toteutua.

Alan Wake 2 ilmestyy lokakuun 27. päivä ja sekä S -konsoleille, että :lle Epic Games Storen kautta.