Alkuperäisen Jurassic Park -elokuvan käsikirjoittaja työstää elokuvasarjalle uutta jatko-osaa Kommentit pois päältä artikkelissa Alkuperäisen Jurassic Park -elokuvan käsikirjoittaja työstää elokuvasarjalle uutta jatko-osaa

On kulunut vasta kaksi vuotta siitä, kun viimeksi dinosaurukset vaelsivat maapallolla vuonna 2022 elokuvassa Jurassic World Dominion. Nyt näyttää siltä, että ei suostu tappamaan elokuvasarjaa sukupuuttoon.

Studion uusi Jurassic World -elokuva on syvällä kehityksessä, ja sen käsikirjoittajana toimii jälleen David Koepp. Koepp oli alkuperäisen Jurassic Parkin käsikirjoittaja vuodelta 1993, jota ohjasi tunnetusti Steven Spielberg, ja myös sen jatko-osan, : The Lost World vuodelta 1997.

Ohjaajaa hankkeelle ei ole vielä valittu, mutta Jurassic World -trilogian valvova ja juhlistettu tuottaja Frank Marshall on takaisin tuottajana, samoin kuin toinen Jurassic-veteraani Patrick Crowley. Spielberg toimii tämän Amblin Entertainment -bannerin kautta toimeenpanevana tuottajana.

On epäselvää, millainen uudelleenkäynnistys on menossa, mutta tiedetään, että se käynnistää ”uuden jurassic aikakauden”, lähteiden mukaan, aivan uudella juonella.

Eläkepäivät on peruttu? – legendaarinen säveltäjä John Williams avaa oven tuleville elokuvasävellyksille Kommentit pois päältä artikkelissa Eläkepäivät on peruttu? – legendaarinen säveltäjä John Williams avaa oven tuleville elokuvasävellyksille

Yllätysilmoituksena kuuluisa säveltäjä on perunut aiemman eläköitymislausuntonsa, osoittaen halukkuuttaan säveltää elokuvia uudelleen oikeissa olosuhteissa.

The Times -lehden haastattelussa Williams selvensi alkuperäisiä kommenttejaan 5:n olevan hänen viimeinen projekti.

”En välitä suurista julistuksista, lausunnoista, jotka ovat tiukkoja ja lopullisia ja ympäröityjä suljetuilla ovilla”, hän selitti. ”Jos tein sellaisen ilman kontekstia, vedän sen takaisin.”

Tämä käännös on herättänyt innostusta elokuvaharrastajien ja alan ammattilaisten keskuudessa, sillä Williamsin sävellykset ovat tulleet synonyymeiksi elokuvallisen taian kanssa. Hänen laaja tuotantonsa sisältää ikoniset musiikit teoksille kuten , , ja lukuisat muut jättimenestykset.

Vaikka Williams on ilmaissut halunsa asettaa terveys ja perhe etusijalle, hän on edelleen intohimoinen säveltämisen ja luovuuden suhteen.

”Jos oikea projekti tulee eteen ja se on jotain, jonka tunnen voivani tehdä, teen sen”, hän vakuutti.

Williamsin mahdollinen paluu elokuvamusiikin maailmaan on lähettänyt shokkiaaltoja Hollywoodissa, elvyttäen odotuksia tulevista elokuvan mestariteoksista. Hänen kestävä perintönsä ja vertaansa vailla oleva lahjakkuutensa takaavat, että hänen musiikkinsa jatkaa yleisön lumoamista sukupolvelta toiselle.

Tällä hetkellä kesän lippuluukkuja dominoivat Oppenheimer ja Barbie – 30 vuotta sitten vapaaksi päästettiin dinosaurukset ja Tom Cruise Kommentit pois päältä artikkelissa Tällä hetkellä kesän lippuluukkuja dominoivat Oppenheimer ja Barbie – 30 vuotta sitten vapaaksi päästettiin dinosaurukset ja Tom Cruise

Kesä 2023 on dominoinut valkokankaille valtavien murskatuloksien kera, kun leffaluukkuja hallitsivat tänä kesänä muutkin, kuin rakkaat supersankarimme. Tämän kesän elokuvasuosikit ovat astuneet esiin muodossa, jota harva olisi osannut ennakoida. Christopher Nolanin ohjaama, atomipommin isästä kertova on takonut kasaan jo hurjat 650 miljoonaa dollaria. Greta Gerwigin ohjaama 1.03 biljoonaa dollaria, joka on kyllä jo melkoinen hatun noston arvoinen suoritus. Nämä kaksi toisistaan täysin erilaista hahmoa ovat valloittaneet katsojien sydämet ja herättäneet intohimoisia keskusteluja elokuvamaailmassa.

Kuitenkin, kun katsomme taaksepäin 30 vuoden päähän, paljastuu mielenkiintoinen kontrasti. Kesällä 1993 valkokankailla vallitsi aivan toisenlainen maailma, kun leffaluukkuja hallitsivat jylisevät dinosaurukset ja aina niin karismaattinen ikinuori, Tom Cruise.

Jurassic Park

 Julkaisu 11.6.1993  

” on kesällä 1993 julkaistu yhdysvaltalainen tieteiselokuva, jonka ohjasi Steven Spielberg. Elokuvan tuotannosta vastasivat Kathleen Kennedy ja Gerald R. Molen. Tarina sijoittuu kuvitteelliselle Isla Nublarin saarelle lähellä Costa Ricaa Keski-Amerikan Tyynenmerellä. Saarelle on perustettu villieläinpuisto, jossa esitteillä ovat sukupuuttoon kuolleista dinosauruksista luodut upeat elävät olennot. Liikemies John Hammondin ja hänen tiiminsä geenitutkijoiden ponnistelujen ansiosta.

Kun teollinen sabotaasi aiheuttaa puiston voimalaitosten ja turvajärjestelmien romahduksen, pieni vierailijaryhmä joutuu taistelemaan selviytymisestään vaarallisella saarella. Heidän on nyt ponnisteltava paetakseen hengenvaarallisista oloista.

Jurassic Park teki tuohon aikaan teatterikierroksellaan huomattavan summan rahaa, noin 357 miljoonaa dollaria.

The Firm

Julkaisu 30.6.1993  

Kesällä 1993 valkokankailla kukoisti dinosaurusten sijaan myös perinteisempi jännitys, kun Sydney Pollackin ohjaama elokuvataide Firma teki odotetun ensi-iltansa. Tämä kiehtova teos upottaa katsojat synkkään ja monimutkaiseen yritysmaailmaan, jossa pääosan esittää Hollywoodin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Tom Cruise. Cruisea tukevat näyttävät roolisuoritukset Jeanne Tripplehornilta, Gene Hackmanilta, Ed Harrisilta, Holly Hunterilta, Hal Holbrookilta ja David Strathairnilta.

Elokuvan perustana toimii John Grishamin samanniminen romaani, joka ilmestyi vuonna 1991. Grisham oli luonut tiheän ja jännittävän juonen, joka imee katsojan mukaansa vaivatta. Sydney Pollackin ohjaus tuo tarinan eloon valkokankaalla monitahoisuudellaan ja taidokkaalla otteellaan.

Elokuva tuotti tuona aikana hieman rapeat 158 miljoonaa dollaria, joka jäi reilusti Jurassic Parkin jalkoihin. Sama ilmiö on havaittavissa myös tänäkin kesänä, kun kaksi yleisön suosikkia porskuttaa murskalukemin, mutta toinen, tässä tapauksessa siis Barbie, johtaa kisaa ylivoimaisesti.

Teksti: S.Pirnes