Alogicin galliumnitridi-laturit tarjoaa entistä nopeampaa latausta pienemmässä tilassa Kommentit pois päältä artikkelissa Alogicin galliumnitridi-laturit tarjoaa entistä nopeampaa latausta pienemmässä tilassa

Alogic GaN

Erityisesti -lisälaitteiden valmistajana tunnettu on lanseerannut uuden malliston galliumnitridiä hyödyntyvän laturimalliston. Laitteet soveltuvat mm. Apple ja uudempien -laitteiden lataamiseen.

Alogic GaN

Galliumnitridiä hyödyntävät laturit ovat tavallisia latureita nopeampia ja vievät vähemmän tilaa. Ne ovat myös lämmönsietokyvyltään kestävämpiä. Valittavana on neljä eri mallia: 65W yhdellä USB-C liitännällä, 60W (tai 45+18W) kahdella USB-C liittimellä, 100W yhdellä USB-C liitännällä sekä 100W (tai 65+18W) kahdella USB-C ja kahdella USB -liittimellä.

Latureiden mukana tulee myös 2 metrin USB-C -kaapeli.

Apple rajaa uuden tekoälyn vain huippupuhelimiinsa ja M-sarjan laitteisiin Kommentit pois päältä artikkelissa Apple rajaa uuden tekoälyn vain huippupuhelimiinsa ja M-sarjan laitteisiin

esitteli viime viikolla WWDC-konferenssissa uuden tekoälyjärjestelmänsä, Apple Intelligencen. Se toimii toistaiseksi vain 15 Pro -puhelimissa sekä M-piirillä varustetuissa iPadeissa ja Maceissa. Apple selittää nyt, miksi tekoäly on rajattu vain uusimpiin laitteisiin.

Apple kertoo laitteiden tehon olevan ratkaiseva tekijä järjestelmän toiminnassa. Tekoälymallin pyörittäminen vaatii paljon laskentatehoa, joten laitteessa on oltava riittävästi suorituskykyä.

Applen tekoälyosaston johtaja John Giannandrea toteaa vanhojen laitteiden ky incapable (kykenemätön) to handle (käsittelemään) tekoälymalleja hyödyllisellä nopeudella. Applen markkinointijohtaja Greg Joswiak kuitenkin kiistää pyrkimyksen myydä vain uusia laitteita.

Apple Intelligence tuo mukanaan useita tekoälytoimintoja. Näitä ovat muun muassa Writing Tools, joka auttaa kirjoitustyössä tekoälyn avulla, sekä Genmoji, joka luo uusia emojeita käyttäjän tekstikuvausten pohjalta. Lisäksi Siri saa merkittävän päivityksen.

iPhone 15 Pro on asemoitu entistä selvemmin huippupuhelimeksi. Se on ensimmäinen iPhone, jossa on Apple Intelligence, laitteistotuki säteenseurannan (ray tracing) tekniikalle sekä natiivit pelikonsolien tasoiset pelit.

Lähde: IGN

Tässä asiassa Apple on jäänyt nyt Androidin jalkoihin Kommentit pois päältä artikkelissa Tässä asiassa Apple on jäänyt nyt Androidin jalkoihin

on ilmoittanut tarjoavansa iPhoneille vähintään viiden vuoden tietoturvapäivitykset Yhdistyneen kuningaskunnan asetusten mukaisesti. Tämä jää jälkeen seitsemästä vuodesta, jonka huipputason -kilpailijat, kuten Google ja Samsung, ovat luvanneet.

Vuodesta toiseen iPhonet tunnettiin siitä, että ne saivat pidempää ohjelmistotukea verrattuna Android-laitteisiin. Tämän uuden käytännön myötä Apple jää jälkeen sekä tietoturvapäivitysten sitoumuksessa että koko ohjelmistopäivitysten kestossa.

Vaikka jotkut väittävät, että koko käyttöjärjestelmän päivityskokemus saattaa poiketa vanhemmilla laitteilla, tämä muutos merkitsee merkittävää muutosta ohjelmistotuen maisemassa.