Altered Carbon – Kausi 1 – Netflix Kommentit pois päältä artikkelissa Altered Carbon – Kausi 1 – Netflix

Altered Carbon

Altered Carbon - Kausi 1

5.6 / 10
Cyberpunk Carpenter Brut -estetiikka. Tulevaisuuden maailma tuntuu oikeasti aika kamalalta paikalta ja sarjan varovainen yhteiskunnallinen viesti toimii. Sivuhahmot ja tarina ovat mielenkiintoisia. Martha Higareda. Cyberskunk Muriseva Joel Kinnaman ja se sen jatkuvasti päällä oleva muriseva Joel Kinnaman -ilme. Kuluneet stereotyypit. Takaumat ovat kehnosti näyteltyä kökköjuustoa ja niitä tulee paljon. Lyhyesti Netflixin Altered Carbon on kelpo cyberpunk-scifiä jossa toki on puutteita, mutta on kuitenkin riittävän hyvä läpikatsomiseen.

alkaa siitä, että jalokaasun valaisemassa tulevaisuudessa esivaltaa pakeneva vapaustaistelija Takeshi Kovacs saa niin sanotusti uusia hengitysreikiä joka vaikeuttaa pakenemisen jatkamista. Se ei kuitenkaan kauheasti haittaa, koska leivän deuceksi muuttava olemus on tässä todellisuudessaan nimeltään hiha ja semmoisen voi vaihtaa, koska tietoisuus on tallennettu niskasta löytyvään kiekkoon. Vapaustaistelija saa toisen hihansa, eli Joel Kinnamanin kuitenkin vasta 250 vuoden tirsojen jälkeen, että ei varmasti jäisi ketään kelle soittaa ja hän saa hyvin varakkaalta, jo satoja vuosia eläneeltä ihmiseltä tehtävän selvittää samaisen tehtävän antaneen henkilön murha.

Tätä vapaustaistelija ei kuitenkaan halua heti tehdä, sillä kunnon noir -hengen mukaisesti pitää mennä murisemaan viskilasiin, polttelemaan paperossia ja sanomaan topakasti ei vaikka siinä lähtisikin henki. Siinä kohtaa kun päähahmona esitellään kummeliversio Philip Marlowesta, tulee sarjan ensimmäinen ota tai jätä -hetki. Jatkaminen osoittautuu kuitenkin hyväksi täkyksi, koska sarja ei kuvaa elämäänsä rahalla pitkittäviä multimiljardöörejä mitenkään miellyttävinä ihmisinä. Tietysti jos nyt mietitään nuorten ihmisten verta juovia, mediasivustoja 80-luvun wrestling-urpojen kanssa kaatavia Paypal -miljardöörejä niin tämän ei pitäisi olla yllätys kenellekään, mutta ehkä varovainen todellisuuden heijastaminen fiktiossa voidaan laskea yhteiskunnalliseksi kritiikiksi.

Täytyy myöntää, että hypin välillä takaumien yli sillä viidentoista sekunnin nappulalla mikä Netflixin mobiiliversiossa on. Ne olivat huonoja ja niitä oli paljon. Vapaustaistelijoista ärsyttävin on kauttaaltaan ylivoimainen, uhrautuva, äärettömän rohkea ja loputtoman luottavainen Quell joka on ilmeisesti kirjoitettu Chuck Norris -vitsien Chuck Norrisiksi. Altered Carbonin maailma on paskiaisten maailma, jossa valkoinen väriläiskä näyttäytyy tahrana. Erityisesti inhimillisen mutta kyvykkään, Marta Higaredan näyttelemän Kristin Ortegan rinnalla Quell näyttäytyy liian puhtoisena ja jäykkänä.

Katso tästä

https://www.youtube.com/watch?v=dhFM8akm9a4

 

Cyberpunk-tarina vuosikymmenten takaa herää henkiin Netflixissä Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk-tarina vuosikymmenten takaa herää henkiin Netflixissä

Half-Life 2: Episode 1

Vuonna 1981 nuori kirjailija Marc Laidlaw kirjoitti cyberpunk-novellin – dystooppisen kertomuksen jengien hallitsemasta maailmasta, jossa kunniakoodit ja väkivalta törmäävät toisiinsa. Tarina julkaistiin alun perin Omni-lehdessä vuonna 1983 ja päätyi myöhemmin osaksi -kokoelmaa. Nyt, yli 40 vuotta myöhemmin, tämä unohtunut tarina on saanut uuden elämän Netflixin suositussa animaatiosarjassa Love, Death & Robots.

Laidlaw tunnetaan parhaiten legendaarisen -pelisarjan pääkirjoittajana, mutta hänen uransa alkoi kauan ennen videopelimaailmaa. 400 Boys syntyi yksinkertaisesta inspiraatiosta – Laidlaw halusi keksiä viileitä jengien nimiä samalla tavalla kuin keikkajulisteiden bändit koristivat katujen tolppia Eugene, Oregonissa.

Uusi sovitus 400 Boys -tarinasta on osa Love, Death & Robots -sarjan neljättä tuotantokautta. Jakson ohjasi Emmy-palkittu Robert Valley, ja sen käsikirjoitti Tim Miller – tunnettu myös sarjan aiemmista visuaalisista ja kokeellisista tuotannoista. Pääosassa kuullaan Star Warsista tuttu John Boyega. Visuaalisesti upea ja tunnelmallisesti brutaali jakso antaa tarinalle uuden ulottuvuuden, jota Laidlaw itse ihailee.

He tekivät siitä visuaalisesti paljon hauskemman kuin mitä se oli alkujaan. – Laidlaw sanoi.

Vaikka Laidlaw ei itse ollut syvällisesti mukana sovituksessa, hän suhtautui projektiin ilolla ja yllätyksellä.

Oli hauskaa vain istua sivussa ja nauttia lopputuloksesta. – Hän sanoi.

Kirjailija myös nauhoitti tarinasta äänikirjan pandemian aikaan YouTubeen – sieltä ohjaaja Valley sai ensimmäisen tuntumansa alkuperäismateriaaliin.

Laidlaw on ollut pois peliteollisuudesta jo vuodesta 2016, ja vaikka Half-Life jää taakse, ei luomisen palo ole sammunut. Hän tekee nykyään musiikkia, julkaisee vanhoja -aikaisia materiaaleja netissä ja seuraa pelimaailmaa etäältä. Tarjouksia peleihin kirjoittamisesta on tullut, mutta ne eivät ole olleet kiinnostavia – “laser tag -mobiilipelin synopsis” ei juuri innostanut Half-Lifen kirjoittajaa.

Entä jos Valve soittaisi ja pyytäisi tekemään Half-Life 3:n?

En tekisi sitä. Me tarvitsemme uusia tarinoita – ei vanhojen uudelleenkertomista. – Laidlaw vastaa suoraan.

Hän uskoo, että uuden sukupolven tekijöiden on aika ottaa ohjat. Silti 400 Boys osoittaa, että vanhoillakin tarinoilla voi olla tulevaisuus. Laidlawin varhainen cyberpunk-visio herää henkiin vuosikymmeniä myöhemmin, ja kenties tämä ei jää viimeiseksi kerraksi, kun hänen mielikuvituksensa löytää tiensä uudelle yleisölle.

Jessica Jones palaa Marvel-universumiin Kommentit pois päältä artikkelissa Jessica Jones palaa Marvel-universumiin

-fanit, nyt on kyllä oikea ilon ja onnen päivä! Krysten Ritter tekee virallisen paluun ikonisena Jessica Jonesina Disney+:n -sarjan toisella kaudella. Uutinen vahvistettiin Disney Upfront -tilaisuudessa New Yorkissa, ja se saa monet toivomaan, että yhä useampi Netflixin Defenders-sarjojen sankareista palaa takaisin valokeilaan.

Ritter nousi lavalle yhdessä Daredeviliä näyttelevän Charlie Coxin kanssa.

On mahtavaa palata Jessica Jonesin rooliin. Kolmen kauden ja The Defendersin jälkeen on upeaa olla osa :ta. En voi vielä paljastaa liikaa, mutta Jessica Jonesin tarina ei todellakaan ole ohi – tästä kaudesta on tulossa uskomaton! – Ritter jakoi innostuksensa yleisön kanssa.

teki debyyttinsä Netflixissä vuonna 2015 ja sai nopeasti oman uskollisen fanikuntansa. Sarja yhdistyi myöhemmin muihin Marvelin katutason sankareihin -minisarjassa. Ritterin paluu oli pitkään epävarma, mutta nyt hahmo on virallisesti osa Marvelin elokuvallista universumia (MCU).

Aiemmin muun muassa palasi Born Againin ensimmäisellä kaudella, ja Ritterin paluu on luonnollinen jatkumo Netflixin tuttujen sankareiden uudelleentulemiselle. Showrunner Dario Scardapane on kertonut fanien voivan odottaa uusia jaksoja maaliskuussa 2026.