Altered Carbon – Kausi 1 – Netflix Kommentit pois päältä artikkelissa Altered Carbon – Kausi 1 – Netflix

Altered Carbon

Altered Carbon - Kausi 1

5.6 / 10
Cyberpunk Carpenter Brut -estetiikka. Tulevaisuuden maailma tuntuu oikeasti aika kamalalta paikalta ja sarjan varovainen yhteiskunnallinen viesti toimii. Sivuhahmot ja tarina ovat mielenkiintoisia. Martha Higareda. Cyberskunk Muriseva Joel Kinnaman ja se sen jatkuvasti päällä oleva muriseva Joel Kinnaman -ilme. Kuluneet stereotyypit. Takaumat ovat kehnosti näyteltyä kökköjuustoa ja niitä tulee paljon. Lyhyesti Netflixin Altered Carbon on kelpo cyberpunk-scifiä jossa toki on puutteita, mutta on kuitenkin riittävän hyvä läpikatsomiseen.

alkaa siitä, että jalokaasun valaisemassa tulevaisuudessa esivaltaa pakeneva vapaustaistelija Takeshi Kovacs saa niin sanotusti uusia hengitysreikiä joka vaikeuttaa pakenemisen jatkamista. Se ei kuitenkaan kauheasti haittaa, koska leivän deuceksi muuttava olemus on tässä todellisuudessaan nimeltään hiha ja semmoisen voi vaihtaa, koska tietoisuus on tallennettu niskasta löytyvään kiekkoon. Vapaustaistelija saa toisen hihansa, eli Joel Kinnamanin kuitenkin vasta 250 vuoden tirsojen jälkeen, että ei varmasti jäisi ketään kelle soittaa ja hän saa hyvin varakkaalta, jo satoja vuosia eläneeltä ihmiseltä tehtävän selvittää samaisen tehtävän antaneen henkilön murha.

Tätä vapaustaistelija ei kuitenkaan halua heti tehdä, sillä kunnon noir -hengen mukaisesti pitää mennä murisemaan viskilasiin, polttelemaan paperossia ja sanomaan topakasti ei vaikka siinä lähtisikin henki. Siinä kohtaa kun päähahmona esitellään kummeliversio Philip Marlowesta, tulee sarjan ensimmäinen ota tai jätä -hetki. Jatkaminen osoittautuu kuitenkin hyväksi täkyksi, koska sarja ei kuvaa elämäänsä rahalla pitkittäviä multimiljardöörejä mitenkään miellyttävinä ihmisinä. Tietysti jos nyt mietitään nuorten ihmisten verta juovia, mediasivustoja 80-luvun wrestling-urpojen kanssa kaatavia Paypal -miljardöörejä niin tämän ei pitäisi olla yllätys kenellekään, mutta ehkä varovainen todellisuuden heijastaminen fiktiossa voidaan laskea yhteiskunnalliseksi kritiikiksi.

Täytyy myöntää, että hypin välillä takaumien yli sillä viidentoista sekunnin nappulalla mikä Netflixin mobiiliversiossa on. Ne olivat huonoja ja niitä oli paljon. Vapaustaistelijoista ärsyttävin on kauttaaltaan ylivoimainen, uhrautuva, äärettömän rohkea ja loputtoman luottavainen Quell joka on ilmeisesti kirjoitettu Chuck Norris -vitsien Chuck Norrisiksi. Altered Carbonin maailma on paskiaisten maailma, jossa valkoinen väriläiskä näyttäytyy tahrana. Erityisesti inhimillisen mutta kyvykkään, Marta Higaredan näyttelemän Kristin Ortegan rinnalla Quell näyttäytyy liian puhtoisena ja jäykkänä.

Katso tästä

https://www.youtube.com/watch?v=dhFM8akm9a4

 

Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja Kommentit pois päältä artikkelissa Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja

Netflixin villi ja visuaalisesti upea animaatiosarja Love, Death + Robots palaa neljännen tuotantokautensa voimin 5. toukokuuta – ja luvassa on jälleen kaikkea maan ja avaruuden välillä. Sarjan tunnusomainen sekoitus scifiä, kauhua, huumoria ja outoutta ei ota askeltakaan takaisinpäin. Päinvastoin: uusi kausi lupaa olla entistäkin oudompi ja rohkeampi.

Vasta julkaistu teaser-traileri antaa pienen vilauksen tulevasta: jättivauvoja, dinosaurusten väkivaltaa, kissa, joka tuijottaa ällistyneenä, ja ehkä omituisimpana – savianimaatiolla toteutettu, silmillä varustettu seksilelu, jolla vaikuttaa olevan tunteet.

Mukana nähdään myös alienien ja pappien yhteiskävelyä rannalla, minimaailmassa tapahtuvaa avaruusinvaasiota, nukkebändin rokkaamista, kyberneettisesti kidutettu nainen ja hänen söpö pörrökumppaninsa, sekä epätoivoinen avaruustaistelu.

Sarjan taustavoimina jatkavat Deadpoolin ohjaaja Tim Miller ja - ja -klassikoista tuttu David Fincher. Ohjaustiimiin palaa myös -elokuvan visuaalinen taiteilija Jennifer Yuh Nelson.


Muista merkata kalenteriin: 5. toukokuuta Netflixissä.

Netflix uskoo, että tulevaisuuden pelaajat eivät haaveile enää konsolipelaamisesta Kommentit pois päältä artikkelissa Netflix uskoo, että tulevaisuuden pelaajat eivät haaveile enää konsolipelaamisesta

Netflix x YouTube

Netflixin peliosaston johtaja Alain Tascan on kyseenalaistanut perinteisten pelikonsolien tulevaisuuden. Tascan uskoo, että nuoret pelaajat eivät enää unelmoi uusimmista laitteista, kuten vaikkapa tulevasta PlayStation 6 -konsolista.

on jo laajentanut pelitarjontaansa mobiililaitteille ja aikoo panostaa yhä enemmän helppokäyttöisiin peleihin, jotka eivät vaadi erillisiä pelikonsoleita tai kalliita lisälaitteita. Tascanin mukaan pelien lataaminen, ohjainten hankkiminen ja kallis laitteisto ovat esteitä, joista pelaajat haluaisivat päästä eroon.

Vaikka Netflix investoi vahvasti pelialalle, se on myös kokenut takaiskuja, yhtiö esimerkiksi sulki AAA-pelistudionsa vuonna 2024. Samaan aikaan perinteiset pelijätit kuten Sony, Microsoft ja Nintendo eivät ole hidastamassa tahtiaan. Erityisesti Nintendon odotettu Switch 2 -konsoli on herättänyt paljon kiinnostusta, ja siitä kuullaan lisää jo tällä viikolla

Onko Netflixin visio pelialan tulevaisuudesta oikeassa, vai jatkavatko konsolit hallitsemista? Aika näyttää!