Altered Carbon – Kausi 1 – Netflix Kommentit pois päältä artikkelissa Altered Carbon – Kausi 1 – Netflix

Altered Carbon

Altered Carbon - Kausi 1

5.6 / 10
Cyberpunk Carpenter Brut -estetiikka. Tulevaisuuden maailma tuntuu oikeasti aika kamalalta paikalta ja sarjan varovainen yhteiskunnallinen viesti toimii. Sivuhahmot ja tarina ovat mielenkiintoisia. Martha Higareda. Cyberskunk Muriseva Joel Kinnaman ja se sen jatkuvasti päällä oleva muriseva Joel Kinnaman -ilme. Kuluneet stereotyypit. Takaumat ovat kehnosti näyteltyä kökköjuustoa ja niitä tulee paljon. Lyhyesti Netflixin Altered Carbon on kelpo cyberpunk-scifiä jossa toki on puutteita, mutta on kuitenkin riittävän hyvä läpikatsomiseen.

alkaa siitä, että jalokaasun valaisemassa tulevaisuudessa esivaltaa pakeneva vapaustaistelija Takeshi Kovacs saa niin sanotusti uusia hengitysreikiä joka vaikeuttaa pakenemisen jatkamista. Se ei kuitenkaan kauheasti haittaa, koska leivän deuceksi muuttava olemus on tässä todellisuudessaan nimeltään hiha ja semmoisen voi vaihtaa, koska tietoisuus on tallennettu niskasta löytyvään kiekkoon. Vapaustaistelija saa toisen hihansa, eli Joel Kinnamanin kuitenkin vasta 250 vuoden tirsojen jälkeen, että ei varmasti jäisi ketään kelle soittaa ja hän saa hyvin varakkaalta, jo satoja vuosia eläneeltä ihmiseltä tehtävän selvittää samaisen tehtävän antaneen henkilön murha.

Tätä vapaustaistelija ei kuitenkaan halua heti tehdä, sillä kunnon noir -hengen mukaisesti pitää mennä murisemaan viskilasiin, polttelemaan paperossia ja sanomaan topakasti ei vaikka siinä lähtisikin henki. Siinä kohtaa kun päähahmona esitellään kummeliversio Philip Marlowesta, tulee sarjan ensimmäinen ota tai jätä -hetki. Jatkaminen osoittautuu kuitenkin hyväksi täkyksi, koska sarja ei kuvaa elämäänsä rahalla pitkittäviä multimiljardöörejä mitenkään miellyttävinä ihmisinä. Tietysti jos nyt mietitään nuorten ihmisten verta juovia, mediasivustoja 80-luvun wrestling-urpojen kanssa kaatavia Paypal -miljardöörejä niin tämän ei pitäisi olla yllätys kenellekään, mutta ehkä varovainen todellisuuden heijastaminen fiktiossa voidaan laskea yhteiskunnalliseksi kritiikiksi.

Täytyy myöntää, että hypin välillä takaumien yli sillä viidentoista sekunnin nappulalla mikä Netflixin mobiiliversiossa on. Ne olivat huonoja ja niitä oli paljon. Vapaustaistelijoista ärsyttävin on kauttaaltaan ylivoimainen, uhrautuva, äärettömän rohkea ja loputtoman luottavainen Quell joka on ilmeisesti kirjoitettu Chuck Norris -vitsien Chuck Norrisiksi. Altered Carbonin maailma on paskiaisten maailma, jossa valkoinen väriläiskä näyttäytyy tahrana. Erityisesti inhimillisen mutta kyvykkään, Marta Higaredan näyttelemän Kristin Ortegan rinnalla Quell näyttäytyy liian puhtoisena ja jäykkänä.

Katso tästä

 

The Witcher -kirjat saavat jatkoa Kommentit pois päältä artikkelissa The Witcher -kirjat saavat jatkoa

The Witcher

Seuraava Andrzej Sapkowskin kirjoittama Witcher-kirja tulee olemaan itsenäinen tarina, joka keskittyy Geraltiin, kuten tekijä on vahvistanut. Kyseessä on samantyylinen teos kuin Season of Storms.

Sapkowski kertoi Beyond Pixels -haastattelussa, että seuraava kirja, jolla ei toistaiseksi ole nimeä, ei tule olemaan osa suurempaa Witcher-maailmaan sijoittuvaa sarjaa.

”Ei, se ei ole suunnitelmani nyt”, Sapkowski vastasi, kun kysyttiin, olisiko teos yhteydessä muihin Witcher-tarinoihin. ”Tämä uusi kirja tulee olemaan itsenäinen, mutta ehkä, kuka voi sanoa. Kirja käsittelee suoraan Geraltia, mutta en kerro enempää. Se on ulkona pentalogiasta.”

Tämä asettaa sen samaan tyyliin kuin Season of Storms, kahdeksas ja viimeisin Witcher-kirja, joka julkaistiin ja ainoana itsenäisenä teoksena. Tämä tarkoittaa, että vaikka se on osa muuta kirjasarjaa ja mainitsee tapahtumia muualta, se ei kerro tarinaa, joka on yhteydessä tai rinnakkainen pää Witcher-saagaan, joka kerrotaan uudelleen -sarjassa.

Netflixin tuleva Terminator-anime sai ensimmäisen teaserin Kommentit pois päältä artikkelissa Netflixin tuleva Terminator-anime sai ensimmäisen teaserin

Terminator


on paljastanut ensimmäisen teaservideon tulevasta -animesarjastaan Geeked Week 2023:n aikana.

Traileri ei itse asiassa sisältänyt mitään kuvamateriaalia Terminator-animesta, mutta Netflixin Terri Schwartz, joka on myös IGN:n entinen työntekijä, jakoi hieman lisää tietoa sarjasta.

”Elokuussa 1997 tietokonetieteilijä nimeltä Malcom Lee työskentelee kiivaasti laboratoriossaan Tokiossa käynnistääkseen tekoälyohjelman, jonka hän uskoo pelastavan maailman”, Schwartz kertoi. ”Kun tulevaisuuden kulku muuttuu menneisyydestä, armoton salamurhaaja lähetetään ajassa taaksepäin tappamaan Malcom ja hänen kolme lastaan varmistaakseen tulevaisuuden hallinnan ihmiskunnan yli. Salamurhaajaa seuraa ajan halki yksinäinen sotilas, joka tekee mitä tahansa pitääkseen Malcomin ja hänen perheensä hengissä osoittaakseen lopullisesti, ettei ole kohtaloa.”

Tuo salamurhaaja on epäilemättä Terminator, mikä ei lupaa hyvää kenellekään muulle kuin meille katsojille. Trailerit voit ottaa haltuun alta: