Altered Carbon – Kausi 1 – Netflix Kommentit pois päältä artikkelissa Altered Carbon – Kausi 1 – Netflix

Altered Carbon

Altered Carbon - Kausi 1

5.6 / 10
Cyberpunk Carpenter Brut -estetiikka. Tulevaisuuden maailma tuntuu oikeasti aika kamalalta paikalta ja sarjan varovainen yhteiskunnallinen viesti toimii. Sivuhahmot ja tarina ovat mielenkiintoisia. Martha Higareda. Cyberskunk Muriseva Joel Kinnaman ja se sen jatkuvasti päällä oleva muriseva Joel Kinnaman -ilme. Kuluneet stereotyypit. Takaumat ovat kehnosti näyteltyä kökköjuustoa ja niitä tulee paljon. Lyhyesti Netflixin Altered Carbon on kelpo cyberpunk-scifiä jossa toki on puutteita, mutta on kuitenkin riittävän hyvä läpikatsomiseen.

Altered Carbon alkaa siitä, että jalokaasun valaisemassa tulevaisuudessa esivaltaa pakeneva vapaustaistelija Takeshi Kovacs saa niin sanotusti uusia hengitysreikiä joka vaikeuttaa pakenemisen jatkamista. Se ei kuitenkaan kauheasti haittaa, koska leivän deuceksi muuttava olemus on tässä todellisuudessaan nimeltään hiha ja semmoisen voi vaihtaa, koska tietoisuus on tallennettu niskasta löytyvään kiekkoon. Vapaustaistelija saa toisen hihansa, eli Joel Kinnamanin kuitenkin vasta 250 vuoden tirsojen jälkeen, että ei varmasti jäisi ketään kelle soittaa ja hän saa hyvin varakkaalta, jo satoja vuosia eläneeltä ihmiseltä tehtävän selvittää samaisen tehtävän antaneen henkilön murha.

Tätä vapaustaistelija ei kuitenkaan halua heti tehdä, sillä kunnon noir -hengen mukaisesti pitää mennä murisemaan viskilasiin, polttelemaan paperossia ja sanomaan topakasti ei vaikka siinä lähtisikin henki. Siinä kohtaa kun päähahmona esitellään kummeliversio Philip Marlowesta, tulee sarjan ensimmäinen ota tai jätä -hetki. Jatkaminen osoittautuu kuitenkin hyväksi täkyksi, koska sarja ei kuvaa elämäänsä rahalla pitkittäviä multimiljardöörejä mitenkään miellyttävinä ihmisinä. Tietysti jos nyt mietitään nuorten ihmisten verta juovia, mediasivustoja 80-luvun wrestling-urpojen kanssa kaatavia Paypal -miljardöörejä niin tämän ei pitäisi olla yllätys kenellekään, mutta ehkä varovainen todellisuuden heijastaminen fiktiossa voidaan laskea yhteiskunnalliseksi kritiikiksi.

Täytyy myöntää, että hypin välillä takaumien yli sillä viidentoista sekunnin nappulalla mikä Netflixin mobiiliversiossa on. Ne olivat huonoja ja niitä oli paljon. Vapaustaistelijoista ärsyttävin on kauttaaltaan ylivoimainen, uhrautuva, äärettömän rohkea ja loputtoman luottavainen Quell joka on ilmeisesti kirjoitettu Chuck Norris -vitsien Chuck Norrisiksi. Altered Carbonin maailma on paskiaisten maailma, jossa valkoinen väriläiskä näyttäytyy tahrana. Erityisesti inhimillisen mutta kyvykkään, Marta Higaredan näyttelemän Kristin Ortegan rinnalla Quell näyttäytyy liian puhtoisena ja jäykkänä.

Katso tästä

 

Kommentoi

Witcher -pääroolin näyttelijä vaihtuu sarjan neljännelle kaudella Kommentit pois päältä artikkelissa Witcher -pääroolin näyttelijä vaihtuu sarjan neljännelle kaudella

The Witcher

Suositun Netflix -sarjan The pääroolin aikoo jättää roolinsa of Riviana sarjan neljännellä kaudella.

Cavillin tilalle päärooliin on värvätty australialainen näyttelijä Liam Hemsworth, joka tunnetaan mm. The Hunger Games -elokuvista.

Cavill tullaan näkemään vielä sarjan tulevalla kolmannella kaudella, joka on jo kuvattu. Kolmannen kauden odotetaan alkavan kesällä 2023.

aikoo julkaista myös toisen The Witcher -aiheisen sarjan nimeltään The Witcher: Origin, jossa päästään näkemään Witcherien syntytarina. Sarja alkaa joulukuun 25. päivä.

Kommentoi

Cyberpunk 2077 saa uusia tehtäviä Edgerunners -sarjan henkeen Kommentit pois päältä artikkelissa Cyberpunk 2077 saa uusia tehtäviä Edgerunners -sarjan henkeen

Cyberpunk 2077 -peli on saamassa uusia tehtäviä samalla kun uusi Cyberpunk: Edgerunners -tv-sarja ilmestyy.

Uudet tehtävät tulevat olemaan osa pelin 1.6 päivitystä, josta saadaan lisätietoja tänään tapahtuvassa Twitch -striimissä.

Tehtävissä tullaan siis todennäköisesti näkemään tulevasta sarjasta tuttuja hahmoja. Edgerunners -sarja alkaa Netflix palvelussa ensi viikon tiistain syyskuun 13. päivä.

Cyberpunk 2077 -peli on saatavilla Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, PC:lle ja Stadia -pelipalvelussa.

Kommentoi