Ambition: A Minuet in Power tuo kaivattua vaihtelua visual novelin kaavaan Kommentit pois päältä artikkelissa Ambition: A Minuet in Power tuo kaivattua vaihtelua visual novelin kaavaan

Ambition -pelin hahmo Maxim

Ambition: A Minuet in Power (PC/Mac Steam)

Visuaalinen kokonaisuus7
Äänet ja musiikki9
Käsikirjoitus ja hahmot6.2
Pelikokemus8
7.6 out of 10
Hyvää Innovatiivinen ote aika harvalle lämpenevään genreen. Upea musiikki. Huonoa Tarina ei pysynyt niin hyvin kasassa kuin olisi voinut ja loppua oli hankala ennustaa sen perusteella miten asiat menivät. Yleisesti Ambition: A Minuet in Power onnistuu tavoitteessaan yhdistää satunnaisuutta visual noveliin ja kokonaisuus onnistuu koukuttamaan.

Videoarvostelun löydät Tiktokista.

Ranskan vallankumouksen aattoon sijoittuva Ambition – A Minuet In Power keräsi jokunen vuosi sitten 60 tonnia joukkorahoituksella. Se mitä peli lupasi oli visual novel, joka yhdistyy rogueliteen, eli käytännössä tarina joka kirjoittaa itse itsensä.

Pelissä siis jutellaan, kerätään juoruja joita lehdistöön viemällä voi saada rahaa ja muuttaa valtasuhteita ja liittoudutaan vaikutusvaltaisten tyyppien kanssa. Toimiiko tämä? No toimii. Samalla tavalla koherenttia tarinaa näistä pienistä mikrojuonista ei rakennu kuin perinteisissä Visual Noveleissa, mutta pelin tuntua tässä toki on.

Erityistä tässä on se, miten tämä lähestyy genreään uudella tavalla ja ripottelee ennemminkin tarinan palaset löydettäviksi kuin haarauttaa yhtä kokonaisuutta. Ekstramaininta muuten peliä varten sävelletystä barokkimusiikista. Kerrassaan fantastista! Jatkoon!