AMD:n uusi Radeon -ohjelmisto mahdollistaa etäpelaamisen Kommentit pois päältä artikkelissa AMD:n uusi Radeon -ohjelmisto mahdollistaa etäpelaamisen

AMD Radeon

on päivittänyt isosti -ohjelmistoaan Adrenalin 2020 -päivityksellä. Softan päivitetyn ulkoasun lisäksi huomattavin ominaisuus pelien etäpelaaminen netin välityksellä puhelimilla.

Hitaampitempoisten pelien pelaaminen onnistuu jo Android -laitteiden välityksellä ja iOS -tuki saapuu joulukuun 23. päivä. Päivitys tuo myös uusina ominaisuuksina ruudunpäivitystä parantavan Radeon Boostin sekä laitetuen Image Sharpening -ominaisuudelle sekä Anti-Lagille. Integer Scaling puolestaan parantaa retropelien kuvanlaatua.

Radeon Adrenalin 2020 -ohjelmiston Integer Scaling parantaa retropelien kuvanlaatua.
Radeon Adrenalin 2020 -ohjelmiston Integer Scaling parantaa retropelien kuvanlaatua.

Uusi ohjelma toimii samalla myös pelikeskuksena, josta voit käynnistää haluamasi pelit. Se tukee myös striimausta eri sosiaalisiin medioihin. Myös perinteiset ominaisuudet kuten ohjainten päivitys onnistuu luonnollisesti.

Voit lukea lisää päivityksestä ja ladata Radeon Adrenalin 2020 -ohjelmiston täältä.

Jimm’s PC-Store julkisti ensimmäisen nestejäähdytteisen tietokonemallistonsa Kommentit pois päältä artikkelissa Jimm’s PC-Store julkisti ensimmäisen nestejäähdytteisen tietokonemallistonsa

Jimm's PC Store x noblechairs

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm's -Store julkisti kolme nestejäähdytteistä tietokonetta, joiden ylikellotusominaisuudet ovat verrattomat.

”Olemme jo vuosia tehneet räätälöityjä nestejäähdytteisiä tietokoneita ja tarjonneet monipuolisen valikoiman jäähdytystarvikkeita. Emme ole aiemmin tehneet omaa nestejäähdytteistä tietokonemallistoa, mutta nyt koemme ajan olevan oikea sellaiselle. Nestejäähdytteisten tietokoneiden kysyntä on lisääntynyt eikä läheskään kaikki sellaista haluavat kaipaa tietokoneen rakentamiseen liittyvää vaivaa ja epävarmuutta toimivuudesta. Tarjoamme osaamisellemme myös takuun, joten epävarmuustekijöitä ei enää ole!”

kommentoi Jimm's PC-Storen toimitusjohtaja Veli ”Wellu” Nietula.

Jimm's Liquid Builds – Big Chungus V2

Jimm's Liquid Builds – Big Chungus V2 on uuden malliston lippulaiva, josta ei teho lopu kesken. Huikean tehokas jopa 4,9 gigahertsin kellotaajuuteen ylikellotettava Ryzen 9 5950X -suoritin on erinomainen kumppani upeaa kuvanlaatua tarjoavalle AMD RX 6900 XT -näytönohjaimelle. Huipputehokkuuden sivutuotteena muodostuva lämpö viilennetään tehokkaasti näyttävällä Jimm'sin suunnittelemalla nestejäähdytysjärjestelmällä, jossa on hyödynnetty EK Water Blocksin erillisosia. Lisää jäähdytystä tarjoavat tietokoneen lasisen etupaneelin takana olevat tuulettimet, jotka tuovat kokonaisuuteen myös lisää värikkyyttä ja tyyliä.

Tehopakkaus on rakennettu todella näyttävään ja kooltaan massiiviseen Big Chungus UNIT -koteloon. Erittäin tilava ja näyttävän esillepanon mahdollistava viistokotelo koostuu enimmäkseen karkaistusta lasista. Se tarjoaa esteettömän näkymän tietokoneen komponentteihin ja niiden nestejäähdytykseen. Kotelon molemmat sivut, etupaneeli ja jopa katto ovat hillitysti tummennettua lasia. Kokonaan mustaksi jauhemaalattu teräsrunko pitää kokonaisuuden vankkana ja vakaana.

Jimm's Liquid Builds – Deep Space

Jimm's Liquid Builds – Deep Space on malliston tehokas järkikone, joka on paketoitu tyylikkääseen E-ATX-tornikoteloon. Etupaneeli ja vasen kylki ovat karkaistua lasia, josta näkee läpi Jimm'sin upeasti suunnitteleman nestejäähdytysjärjestelmän. Erittäin tehokas jopa 4,8 gigahertsin kellotaajuuteen ylikellotettava AMD Ryzen 9 5900X -suoritin ja supertehokas RTX 3080 Ti -näytönohjain takaavat pelaajille ja muille raskaita sovelluksia pyörittäville tehotyökalun vuosiksi eteenpäin.

Jimm's Liquid Builds – Mini Ocean

Jimm's Liquid Builds – Mini Ocean on pieni ja pippurinen lähes kuution muotoinen tehokone, joka on mitoitettu Mini-ITX-koteloon. Etupaneeli ja vasen kylki ovat karkaistua lasia, josta näkee läpi Jimm'sin upeasti suunnitteleman nestejäähdytysjärjestelmän. Tehokas jopa 4,7 gigahertsin kellotaajuuteen ylikellotettava AMD Ryzen 7 5800X -suoritin ja tehokas NVIDIA RTX 3070 -näytönohjain tekevät pelaamisesta entistä nautittavampaa.

Uusi paketointi helpottaa tietokoneen käyttöönottoa

Jimm's uusi tietokoneidensa paketoinnin viime keväänä. Uudenlainen paketointi helpottaa tietokoneen käyttöönottoa, koska samassa paketissa on mukana kaikki tarvittava ohjeista tarvikkeisiin. Mukana on myös kätevä Jimm's-kangaskassi, jolla voi suojata tietokoneensa ja kantaa sen helposti vaikkapa pelitapahtumiin.

Hinta ja saatavuus

Jimm's Liquid Builds – Big Chungus V2, Jimm's Liquid Builds – Deep Space ja Jimm's Liquid Builds – Mini Ocean ovat saatavana välittömästi 6 999, 6 699 ja 4 799 euron hintaan. Jimm's-tietokoneet myydään aina räätälöityinä. Keskusyksikön ympärille voi erikseen hankkia minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön ja muut lisälaitteet.

Näytönohjainvalmistajat AMD sekä Nvidia vastakkain kryptomaailmassa Kommentit pois päältä artikkelissa Näytönohjainvalmistajat AMD sekä Nvidia vastakkain kryptomaailmassa

Nvidia RTX 3090

Viime vuosina Bitcoinin suosio on räjähtänyt kasvuun. Bitcoinin louhintaan käytetään tietokoneita, joiden tärkeimpänä osana ovat näytönohjaimet. Näytönohjaimilla ratkotaan kryptovaluuttojen louhinnassa laskennallisia pulmia, mikä on kasvattanut näytönohjainten menekkiä suuresti sekä hankaloittanut näytönohjaimien saamista mikrosirujen harventumisen vuoksi.

on tehnyt uusista näytönohjaimistaan vähemmän haluttuja kryptomaailman käyttöön. Niiden laskentatehoa on laskettu keinotekoisesti, jolloin kyseisten näytönohjainten käyttö ei ole optimaalista kryptovaluuttojen louhinnassa. Tämän vuoksi Nvidialta on tulossa täysin oma näytönohjain-mallisto juuri kryptovaluuttojen louhimista varten.

on myös tuomassa markkinoille omat ratkaisunsa näytönohjaimilla louhimiseen. AMD:n luoma RDNA 1 näytönohjain sopii erityisesti kryptovaluuttojen louhimiseen ja RDNA näytönohjaimen 2. versio on tarkoitettu pelaamiseen. Mikään ei toki estä kryptovaluuttojen louhijoita käyttämästä tavallista, pelaamiseen tarkoitettua näytönohjainta kryptovaluuttojen louhimisessa, mutta tavallisessa näytönohjaimessa on liikaa turhia ominaisuuksia louhijoiden tarkoituksiin. Myös sähkönkulutus ja hinnat ovat korkeita tavallisella näytönohjaimella. Esimerkiksi AMD:n Infinity Cache näytönohjain tulee parantamaan erittäin paljon louhinnan energiatehokkuutta sekä laskemaan latenssia.

Molemmat yritykset, AMD ja Nvidia ovat tuomassa markkinoiden näytönohjainten pulaan omat ratkaisunsa valmistamalla juuri kryptovaluuttojen louhintaan soveltuvat näytönohjaimet. Yksi huolenaihe on kuitenkin tuleeko louhimiseen tarkoitetuista näytönohjaimista vain lisää teollisuusjätettä, jos niiden käyttötarkoitus loppuu kokonaan, esim. kryptoketjuteknologian tarpeen muuttumisen vuoksi. Proof of Work -pohjaisten kryptovaluuttateknologioiden siirtyminen Proof of Stake -pohjaisiin alustoihin on tarkoittanut, että toinen toistaan parempia laitteistoja tai näytönohjaimia tarvitaan tulevaisuudessa entistä vähemmän.

Vain aika näyttää kumman valmistajan uudet kryptolouhintaan valmistetut näytönohjaimet ovat parempia, mutta ainakin louhinnan sähkönkulutus tulee laskemaan hurjasti kehittyneemmän teknologian ansiosta, mikä on pelkästään hyvä asia ympäristöä ajatellen.