Amiga -konsoli saa pienikokoisen uusinnon Kommentit pois päältä artikkelissa Amiga -konsoli saa pienikokoisen uusinnon

THEA500 Mini

Kuten monet retrokonsolit aikaisemmin, nyt myös on saamassa uusinnon pienikokoisena versiona. Laite kantaa nimeä THEA500 Mini ja ilmestyy alustavasti ensi vuoden alussa.

Se tulee sisältämään 25 esiasennettua peliä joista ainoastaan 12 on varmistettu:

 • Amiga: Breed 3D
 • ATR: All Terrain Racing
 • Battle Chess
 • Cadaver
 • Kick Off 2
 • Pinball
 • Simon The Sorcerer
 • Speedball 2: Brutal Deluxe
 • The Chaos Engine
 • Worms: The Director’s Cut
 • Zool: Ninja of the Nth Dimension

Laitteeseen kuuluu myös alkuperäistä noudatteleva hiiri sekä 8-näppäiminen peliohjain. Laitteesta löytyy 3 kpl USB-liittimiä, joiden kautta onnistuu mm. omien pelien lataaminen tai erillisen näppäimistön liittäminen. Laitteessa on myös täysi WHDLoad tuki.

THEA500 Mini ilmestyy maaliskuussa 2022 ja sen hinnaksi arvioidaan n. 120 euroa.

Kommentoi

Leijonakuningas ja Aladdin -klassikkopelit uudelleenjulkaistaan moderneille konsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa Leijonakuningas ja Aladdin -klassikkopelit uudelleenjulkaistaan moderneille konsoleille

Uusintaleffojen vanavedessä klassiset Mega Drive ja Super Nintendo -pelit Aladdin ja The Lion King saavat uudelleenjulkaisut Playstation 4, ja Nintendo Switch -konsoleille.

Asia paljastui GameStop -pelikaupan konferenssissa, josta se sitten päätyi Twitteriin. Pelit ovat mukana tulee alkuperäiset ääniraidat ja ne ovat pelattavissa joko alkuperäisessä asussaan tai teräväpiirtoversioina.

Disney’s Aladdin – basaareissa on tunnelmaa

Disney’s Aladdin nimellä vuonna 1993 ilmestynyt tasohyppelypeli perustuu samaa nimeä kantavaan, vuotta aiemmin ilmestyneeseen animaatioelokuvaan. Sen kehitti Virgin Games ja Disney Software alunperin Mega Drivelle ja se ilmestyi myöhemmin Amiga, MS-DOS, sekä Game Boy -alustoille. Luonnollisesti pelissä seikkaillaan Aladdinin hahmolla elokuvasta tutuissa maisemissa.

The Lion King – Simban karjaisu

The Lion King puolestaan ilmestyi vuonna 1994 ja sen kehitti Westwood Studios Genesikselle ja Super Nintendolle. Peli sai myöhemmin myös Amiga, NES, Game Boy, Sega Master System, ja PC -versiot. Pelissä Simba varttuu ja taistelee lopuksi pahissetäänsä Scaria vastaan.

Pelien on määrä ilmestyä lokakuussa.

Kommentoi

Retroseikkailu Beneath A Steel Sky ladattavissa ilmaiseksi GOGissa Kommentit pois päältä artikkelissa Retroseikkailu Beneath A Steel Sky ladattavissa ilmaiseksi GOGissa

seikkailupeli on nyt ladattavissa ilmaiseksi GOGissa. Vuonna 1994 ja Amiga -järjestelmille ilmestyneen pelin oli kehittänyt Revolution Software ja julkaissut Virgin Interactive Entertainment. Vuonna 2003 peli uudelleenjulkaistiin freewarena PC:lle ja vuonna 2009 peli uudelleenmasteroitiin iOS-laitteille.

Dystooppisessa pelissä päähahmo Robert Foster, joka on autiomaalle heitteille jäänyt ja alkuperäisasukkaiden kasvattama, yrittää selviytyä Union City nimisessä kaupungissa korruptiota vastaan.

Peli on saamassa myös jatkoa myöhemmin tänä vuonna kun Beyond A Steel Sky julkaistaan. Peli rahoitettiin vuonna 2012 samaan aikaan kuin Broken Sword: The Serpent’s Curse -peli.

Voit ladata pelin täältä.

Kommentoi