Ammattilaisille suunnattu DJI-kopterikamera parantaa 3D-tiedonkeruun tarkkuutta, tehokkuutta ja luotettavuutta Kommentit pois päältä artikkelissa Ammattilaisille suunnattu DJI-kopterikamera parantaa 3D-tiedonkeruun tarkkuutta, tehokkuutta ja luotettavuutta

DJI Matrice 350 RTK

tuo myyntiin ammattilaisille tehdyn Zenmuse L2 -kopterikameran, joka sopii DJI Matrice 350 RTK -kuvauskopterialustaan.

DJI Zenmuse L2 on monipuolisesti integroitu LiDAR-kamerajärjestelmä, joka perustuu DJI:n menestyksekkääseen Zenmuse L1 -malliin. Parannetun RGB-kameran, päivitetyn LiDAR-moduulin ja entistä paremman tarkkuuden ansiosta jokainen ammattimainen DJI Matrice 300 RTK- tai DJI Matrice 350 RTK -kuvauskopterialustaa käyttävä voi hyötyä tarkemmasta, tehokkaammasta ja luotettavammasta 3D-tiedonkeruusta.

LiDAR-ilmakuvausteknologian avulla maanmittauksen, kartoituksen, sähkölinjatarkastuksen, metsätalouden ja infrastruktuurin hallinnan ammattilaiset voivat saada laajan mittakaavan kolmiulotteista paikkatietoa nopeasti. Perinteiseen manuaaliseen mittaustekniikkaan verrattuna se voi vähentää huomattavasti työmäärää, lyhentää kenttämittausaikaa ja parantaa havaitsemistehokkuutta.

Kameran erittäin tarkkaa itse kehitettyä inertiajärjestelmää on paranneltu merkittävästi ja se on käyttövalmis heti, kun se käynnistetään. Yhdessä kuvauskopterin RTK-paikannusjärjestelmän kanssa tietojen yhdistäminen jälkikäsittelyssä on erittäin tarkkaa perustuen absoluuttiseen sijaintiin, nopeuteen ja asentoihin.

DJI Zenmuse L2

DJI Zenmuse L2 -kameran tunnistusalue on 30 prosenttia aiempaa suurempi. Se havaitsee esineet 250 metrin etäisyydeltä 10 prosentin heijastavuudella ja jopa 450 metrin etäisyydeltä 50 prosentin heijastavuudella. Tyypillinen käyttökorkeus ulottuu nyt 150 metriin, mikä parantaa merkittävästi käyttöturvallisuutta ja tehokkuutta. Tyypillisellä 150 metrin työkorkeudella kameran 3D-pistepilvimallin korkeustarkkuus on neljä senttimetriä ja tasotarkkuus viisi senttimetriä. Nämä täyttävät 1:500 suhteen korkean tarkkuuden maastomittauksen vaatimukset.

Pienennetty 4 x 12 senttimetrin pistekoko 100 metrin korkeudelta on vain viidesosa aiemman sukupolven kamerasta. Näin DJI Zenmuse L2 havaitsee pienempiä kohteita ja enemmän yksityiskohtia luoden tarkempia DEM-korkeusmalleja. Lisäksi se tukee viittä heijastuspistettä, jolloin se pystyy tunkeutumaan tiheämpään kasvillisuuteen ja tallentamaan lisää maanpinnan tietoja lehtien alta. Sekä yhden että usean heijastuspisteen tilassa kamera voi saavuttaa jopa 240 000 mittauspisteen sekuntinopeuden.

RGB-kartoituskamerassa on 4/3 CMOS -anturi, jossa on mekaaninen suljin ja parannettu 3,3 mikrometrin pikselikoko. Kameran tarkkuus on nyt 20 megapikseliä, mikä parantaa merkittävästi yleistä kuvantamista sekä rikastaa pistepilven väritystä. Pienin valokuvausväli on lyhennetty 0,7 sekuntiin ja karttakameran suljinluku on jopa 200 000 kertaa, mikä vähentää käyttökustannuksia entisestään. Jos pistepilven mittausta ei tarvita, RGB-kamera voi silti ottaa valokuvia ja videoita tai kerätä kuvia näkyvän valon kartoittamista varten.

Kun kamera liitetään DJI Matrice 350 RTK -lippulaivakopteriin, toimintatehokkuus paranee ja yhdellä lennolla voidaan kerätä LiDAR-pistepilven ja RGB-kameran tietoja jopa 2,5 neliökilometrin alueelta.

DJI Terra

DJI Terra -ohjelmiston avulla Zenmuse L2 mahdollistaa tehokkaan ja luotettavan pistepilven jälkikäsittelyn. Kun pistepilven liikerata on ratkaistu ja pistepilven tarkkuus on optimoitu, voidaan yhdellä napsautuksella luoda 3D-pistepilvi vakiomuodossa. Tämän jälkeen maapiste luokitellaan, ja DJI Terra luo DEM-korkeusmallin. Tarkkuusvalvonta- ja tarkastustoimintoja voidaan tämän jälkeen käyttää tuloksen analysointiin.

Yhdessä DJI Matrice -kuvauskopterialustan ja DJI Terran kanssa Zenmuse L2 on ihanteellinen maanmittaukseen, metsätalouteen, omaisuuden seurantaan ja moniin muihin käyttökohteisiin. Topografiseen kartoitukseen käytettynä kamera voi kartoittaa nopeasti suuren alueen, mikä auttaa suorittamaan topografiset tutkimukset nopeasti ja tarkasti. Metsäalan ammattilaisille LiDAR-kamera voi tunkeutua latvuston läpi. Puuston ominaisuudet, kuten latvusleveys ja puun korkeus, voidaan analysoida kasvun seuraamiseksi. Sähkölinjojen tarkastuksessa on aina ollut vaikeaa käyttää fotogrammetriaa linjojen ja komponenttien rekonstruoinnissa. Nyt Zenmuse L2 -kameralla pistepilvitietoja voidaan kerätä tehokkaasti. Tarkastajat voivat nyt myös mitata kasvillisuuden ja voimalinjojen välistä etäisyyttä havaitakseen mahdolliset riskit tai suunnitella automaattisia tarkastusmatkoja pistepilvitietojen perusteella.

DJI Matrice 350 RTK

DJI Matrice 350 RTK

Vaativaan ammattikäyttöön tehty DJI Matrice 350 RTK on kuvauskopterialusta, jota voidaan hyödyntää monenlaisissa lennätys- ja kuvaustehtävissä useiden erilaisten hyötykuormien kanssa. Kopteri sopii erinomaisesti monipuoliseen kartoitukseen, suojelutyöhön, valvontatehtäviin ja tarkastuslentoihin niin viranomaisten kuin yritystenkin käyttöön. Kuvauskopterien hyödyllisyys nousee uudelle tasolle käytettiinpä sitä yritysten työkaluna tai ihmishenkien pelastamiseen.

Kopterilla suoritettavat pelastustehtävät ja moni muu ammattikäyttö eivät voi odottaa hyviä sääolosuhteita. Siksi DJI Matrice 350 RTK -kopterin suojaluokitusta on nostettu IP45-tasosta IP55-tasoon. Lisäksi kopterin FPV-kameraa on parannettu turvallisempia hämärälentoja varten. Kopterissa on myös entistä parempi kuusisuuntainen havainnointi-, paikannus- ja esteentunnistustekniikka infrapunatunnistimen kanssa. Kopteriin voi erikseen hankkia CSM-tutkan, joka voidaan asentaa kopterin päälle. Kopteri on lentokykyinen jopa -20 asteen pakkasessa tai 50 asteen kuumuudessa.

Kopterin 55 minuutin enimmäislentoajan ja 2,7 kilogramman enimmäiskuorman ansiosta lennättäjät voivat valita monipuolisesti hyötykuormia tehtäviensä hoitamiseen. Kuvauskopterissa on neljä paikkaa hyötykuormalle, kuten erikoiskameroille. Näiden enimmäiskuorma voi olla jopa 2,7 kilogrammaa. Kopteri voidaan varustaa monipuolisella kameravalikoimalla, joihin kuuluvat DJI Zenmuse -kamerat.

Kehittyneen älykkyytensä ansiosta DJI Matrice 350 RTK voi paikallistaa, merkitä ja seurata sekä paikallaan pysyviä että liikkuvia kohteita tehokkaasti. Näitä kohdetietoja voidaan helposti jakaa myös muille käyttäjille toimenpiteitä varten. Älykäs seuranta- ja vertailujärjestelmä mahdollistaa myös kaasuputkien, rautateiden ja voimalinjojen seurannan sekä näissä esiintyvien muutosten automatisoidun vertailun. Kuvamateriaalia on vaivaton kerätä valvontalentojen yhteydessä.

Hinta ja saatavuus

DJI Zenmuse L2 -kopterikamera tulee myyntiin 14 990 euron hintaan. DJI Matrice 350 RTK -kuvauskopteri on myynnissä yhdessä kahden TB65-akun ja BS65-latausaseman kanssa 13 990 euron hintaan.

Insta360 Ace Pro -toimintakamera haastaa tekoälyllä – 8K ja Leican optiikka Kommentit pois päältä artikkelissa Insta360 Ace Pro -toimintakamera haastaa tekoälyllä – 8K ja Leican optiikka

Insta360 Ace Pro

on tuomassa markkinoille huippulaadukkaan 8K-videoita tallentavan ja tekoälyä hyödyntävän Ace Pro -toimintakameran.

Mullistava Insta360 Ace Pro -toimintakamera mahdollistaa entistä älykkäämmän ja monipuolisemman videokuvauksen tekoälyn avulla. Lisäksi Leican kanssa yhdessä suunniteltu optiikka tuo kuvattuun materiaaliin ylivertaisen kuvanlaadun huippuluokan 1/1,3 tuuman kuvakennon, viiden nanometrin tekoälysuorittimen ja SUMMARIT -objektiivin avulla. Näin kuvaajat voivat nauttia upeista 8K/24fps- ja 4K/120fps-videoista, 48 megapikselin valokuvista sekä PureVideo-hämäräkuvauksesta.

Käytännölliset ratkaisut, kuten 2,4 tuuman käännettävä kosketusnäyttö ja akkujen PD-pikalataus, tuovat luovaan tekemiseen monipuolista joustoa. Käännettävästä näytöstä näkee aina kuvauskohteen, mikä tekee kuvien rajaamisesta ja kameran hallinnasta helppoa. Nopeasti ladattava akku puolestaan mahdollistaa jopa 100 minuutin kuvausajan. Tämä joustavuus tekee kamerasta uskomattoman hyödyllisen videobloggaamiseen, selfiekuviin, vaikeisiin kuvakulmiin ja monenlaisiin toimintakuvauksiin. Lisäksi magneettikiinnitysjärjestelmän avulla kameran voi kiinnittää nopeasti lähes mihin tahansa ja vaihtaa saumattomasti lisävarusteiden välillä.

Lyömätön kuvanlaatu kirkkaassa ja hämärässä

Ensiluokkainen 1/1,3 tuuman kuvasensori erottaa Insta360 Ace Pro -toimintakameran kilpailijoistaan. Suuri kuvasensori on tärkeä tekijä kameran kuvanlaadussa, koska se vangitsee enemmän valoa ja tarjoaa paljon paremman dynamiikan, jota tarvitaan nopeasti liikkuvissa tilanteissa ja haastavassa valaistuksessa. Lisäksi kameran objektiivi on suunniteltu yhteistyössä tunnetun kameratekniikan pioneeriyhtiö Leican kanssa.

Kameran ainutlaatuinen PureVideo-kuvaustila mahdollistaa laadukkaan kuvaamisen myös hämärässä. Kameran viiden nanometrin tekoälysuoritin hyödyntää räätälöityä AI-hermoverkkoa vaimentamaan kuvamateriaalin kohinaa selkeämmän kuvan saavuttamiseksi reaaliajassa. Kirkkaassa valaistuksessa kamera tuo lisää visuaalista ilotulitusta Active HDR -toiminnollaan, joka tuo yksityiskohdat esiin tasapainoisesti sekä kirkkailla että tummilla alueilla. Kamera toistaa tarkat ja täyteläiset värit, jotka ovat erinomaiset myös veden alla.

Tekoäly on avaintekijänä myös yleisessä kuvanlaadussa. Insta360:n tuotekehitystiimi on opettanut kameralle laskennallisia valokuvausmalleja, jotka perustuvat kameroiden ainutlaatuisiin objektiivi- ja anturitietoihin. Nämä mallit tukevat erityisesti 48 megapikselin kuvatilaa ja 4K/30fps-videotilaa PureVideo-toiminnolla. Ne parantavat sekä signaali-kohinasuhdetta että dynamiikkaa heikossa valaistuksessa ohittaen kaikki muut myynnissä olevat toimintakamerat.

Tekoälyllä uutta sisältöä helposti

Kamera on täynnä ainutlaatuisia, älykkäitä kuvausominaisuuksia, jotka hyödyntävät uusinta tekoälykehitystä. Täysin uudet AI Highlights Assistant -koosteet ja mukautettuihin avainsanoihin perustuva AI Warp -videomuokkaus muuttavat kuvaus- ja editointikokemuksen.

AI Highlights Assistant -koostetoiminto tunnistaa automaattisesti videotallenteen huippuhetket ja tuottaa niistä kameran sisällä kohokohtia sisältävän videon heti katsottavaksi. Näin sisällöntuottaja voi yhdistää kaikki jännittävät hetket yhdeksi uskomattomaksi yhteenvedoksi tai valita vain hetket, joista pitää, ja poistaa nopeasti kaikki tarpeettomat tallennustilan säästämiseksi.

AI Warp on toinen uusi luova työkalu, jolla esiasetettujen tai mukautettujen avainsanojen avulla voi lisätä videoihin dynaamisia tehosteita. Tämä tekoälyominaisuus on erittäin muokattavissa, mikä antaa materiaalille uskomattoman ainutlaatuisen uuden ulottuvuuden, joka perustuu mihin tahansa kuvaajan antamaan kehotteeseen.

Uudistettu Insta360-puhelinsovellus on myös täynnä edistyneitä tekoälyn parantamia muokkaustyökaluja, joilla voi automaattisesti muokata kuvattua sisältöä lopulliseen muotoonsa.

Toimintaa missä ja milloin tahansa

Vesitiivis Insta360 Ace Pro -toimintakamera kestää jopa 10 metrin syvyyden sellaisenaan. Lisäksi erikseen hankittavan sukelluskotelon avulla kameran voi viedä jopa 60 metrin syvyyteen. Lisäksi kamera toimii sujuvasti jopa -20 asteen pakkasessa tai +40 asteen helteessä, joten se sopii täydellisesti sekä talvi- että kesäolosuhteisiin.

Kamera hyödyntää Insta360:n huipputason FlowState-vakautustekniikkaa, mikä varmistaa, että videot pysyvät uskomattoman vakaina riippumatta toiminnan intensiivisyydestä. Lisäksi 360 Horizon Lock -toiminto pitää videon aina vaakasuorassa, vaikka kamera liikkuisi villistikin.

Hinta ja saatavuus

Insta360 Ace Pro -toimintakamera tulee myyntiin 499 euron hintaan. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten pikakiinnitysjalustoja, ND-suotimia ja erilaisia suojia ja koteloita.

DJI julkaisee kuvauskopterin elokuvamaiseen ilmakuvaukseen Kommentit pois päältä artikkelissa DJI julkaisee kuvauskopterin elokuvamaiseen ilmakuvaukseen

on :n uusi ammattimainen drone elokuva-alan ammattilaisille, joka voi tallentaa CinemaDNG- ja ProRes RAW -muotoista 8K-videota.

DJI valmistaa paljon erilaisia droneja, joista monet ovat täynnä ominaisuuksia, helppokäyttöisiä ja hinnoiteltu yleensä harrastajille tai harrastusmielessä ostaville. Tällä kertaa yhtiön äskettäin julkaistu drone, DJI Inspire 3, ei ole suunnattu ihan kelle tahansa tavan tallaajalle, sen sijaan kyseessä on kaupallinen 8K-elokuvien tekoon tarkoitettu megadrone, joka sisältää kasan lisävarusteita ja maksaa jopa 15 499 euroa.

Inspire 3 on seuraaja DJI:n pitkäikäiselle suurelle ja ammattimaiselle Inspire 2 -dronelle, joka julkaistiin jo vuonna 2016. Uusi Inspire 3 on 20 prosenttia aerodynaamisempi ja sen pitäisi pystyä lentämään 28 minuuttia, DJI:n mukaan. Tämä on verrattuna Inspire 2:n 25 minuutin lentoaikaan. Molemmilla droneilla on hämähäkkimäinen muotoilu maassa ollessaan, mutta nostaessaan ilmaan, laskutelineen lisäksi sen neljä propellia kääntyvät ylöspäin ja antavat kameran ja gimbaalin roikkua vapaasti.

Kuvauskopterissa on kaikkien aikojen kevyin täyden kennokoon Zenmuse X9-8K Air -kamera. DJI:n uusin CineCore 3.0 -kuvankäsittelyjärjestelmä tukee jopa 8K-videotarkkuutta 25 kuvan sekuntinopeudella CinemaDNG-tallennuksella tai 8K-tarkkuutta 75 kuvan sekuntinopeudella Apple ProRes RAW -tallennuksella. Kamera tukee myös 4K-tarkkuutta 120 kuvan sekuntinopeudella ilman rajausta Apple ProRes RAW -tallennuksella. Näin kamera täyttää jopa huippuluokan elokuva- ja televisiotuotantojen tarpeet.