Monipuolinen Anno 1800 -strategiapeli tuo historian tapahtumat nyt myös pelikonsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa Monipuolinen Anno 1800 -strategiapeli tuo historian tapahtumat nyt myös pelikonsoleille

Anno 1800

Ubisoft tarjoilee Anno 1800 -strategiapelille ilmaisen testijakson tänään julkaistun konsoliversion kunniaksi. Voit katsoa pelin julkaisutrailerin alta.

Tietokoneilla suosituksi tullut Anno 1800 -strategiapeli tuo kaupunkisuunnittelun, valtion teollistumisen ja teknisen kehityksen osaksi isompaa kokonaisuutta. Näitä aiheita käsittelevä ja tietokoneilla hyvin menestynyt pelisarja tuodaan nyt ensimmäistä kertaa pelikonsoleille. Samalla peli on muokattu hallittavuudeltaan ja ohjattavuudeltaan konsolipelaamiseen sopivaksi, mikä tarkoittaa muun muassa keskeisiä uudistuksia käyttöliittymän osalta. Näiden muutosten ansiosta Anno 1800 vetää konsoliversiona vertoja sen tietokoneversiolle.

Anno 1800 on monipuolinen ja yksityiskohtainen historiaan sijoittuva strategiapeli, jossa pelaaja keskittyy suunnittelemaan ja rakentamaan omaa valtakuntaansa rakennuksista infrastruktuuriin avoimessa pelimaailmassa. Kaupungin monet tontit, rakennelmat ja katuverkostot ovat pelaajan suunniteltavissa. Jotta asuinyhteisö ja sen talous palveluineen voisi kukoistaa, on tärkeää sijoittaa myös kulttuuriin, viihteeseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Puistojen ja erilaisten tapahtumapaikkojen ohella tarvitaan myös kaupankäynnin ja tuotannon rakennuksia, unohtamatta aikakaudelle hyvin keskeistä laivateollisuutta. Myös maanpuolustukselliset ratkaisut ovat tärkeitä muistaa valtion turvallisuuden nimissä.

Rakentamisen, sotilasvarustelun ja kaupunkisuunnittelun lisäksi diplomatia, tutkimusmatkat, kaupankäynti ja jopa mahdollinen sodankäynti ovat pelaajien päätettävissä. Koska kaikki eri seikat ja tekijät vaikuttavat toisiinsa, joutuu pelaaja toisinaan vaikeiden päätösten eteen tasapainoa etsiessään. Yksinpelin lisäksi Anno 1800 sisältää moninpelitilan, joka haastaa pelaajat yksinpelistä poikkeavalla tavalla tarjoten tekemistä lukemattomiksi tunneiksi.

Pelin perusversion lisäksi saatavilla on Deluxe-versio, joka sisältää kaikki suuret päivitykset ja kolme lisäosaa, jotka täydentävät pelin valikoimaa kosmeettisin lisäyksin. Lisäksi peliä on mahdollista päivittää erikseen myytävillä kosmeettisilla täydennyspaketeilla. Pelimusiikkia sisältävä Anno 1800 Post Launch Compilation part 2 -ääniraita julkaistaan 31. maaliskuuta suoratoistopalveluissa. Se täydentää jo olemassa olevaa ääniraitaa uusilla kappaleilla ja samalla juhlistaa pelisarjan 25-vuotista taivalta.

Anno 1800 on saatavilla nyt Series X ja S sekä PlayStation 5 -pelikonsoleille. Tämän lisäksi Anno 1800 on saatavilla digitaalisesti Ubisoft Store- ja Games -kauppapaikoista :lle. Peliä pääsee pelaamaan ilmaiseksi sekä PC:llä että konsoleille 16.–23. maaliskuuta välisen ajan.

Kommentoi

Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa Kommentit pois päältä artikkelissa Rainbow Six Siege -verkkopelin odotettu suurturnaus pelataan huhtikuussa Tanskassa

Rainbow Six Siege Blast R6 Major

kokoaa 24 maailman parasta Rainbow Six Siege -tiimiä Kööpenhaminan BLAST R6 Major -pelitapahtumaan.

Kööpenhaminassa 24. huhtikuuta ja 7. toukokuuta välisenä aikana pelattava peliturnaus on uuden BLAST R6 -ekosysteemin ensimmäinen tapahtuma. Ubisoftin ja BLASTin yhteistyössä järjestämä peliturnaus on samalla uuden pelivuoden ensimmäinen R6 Major -tapahtuma, jossa nähdään maailman huippuluokan tiimit ottamassa mittaa toisistaan.

Uusi kisamuoto toivottaa myös yleisön paikan päälle tervetulleeksi katsomaan turnauksen loppuotteluita. Tapahtuma järjestetään Forum Copenhagen -tapahtumakeskuksessa Kööpenhaminassa, joten paikan päälle saapuminen on tehty helpoksi myös ulkomaisille vierailijoille.

Turnaus on jaettu kolmeen eri vaiheeseen, joista kaksi ensimmäistä pelataan ilman yleisöä. Ensimmäinen vaihe käydään läpi 24.–27. huhtikuuta ja toinen vaihe 29. huhtikuuta ja 3. toukokuuta välisenä aikana. Tapahtuma huipentuu yleisölle avoimeen päätökseen 5.–7. toukokuuta.

Turnauksen esikarsinnat ovat jo meneillään ja joukkueet kisaavatkin mukaan pääsystä yhdeksällä eri alueella. Näistä mukaan valitaan 24 parasta joukkuetta, jotka kisaavat peräti 750 000 dollarin palkintopotista. Lisäksi joukkueet palkitaan kisamenestyksestä pisteillä, jotka ratkaisevat vuoden 2024 Six Invitational -mestaruuskisoihin pääsyn Brasiliassa.

Tanska tunnetaan vahvana Rainbow Six Siege -kilpapelaamiseen maana, joka on aiemmin tuonut maailmalle muun muassa lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin, Niclas ‘Pengu’ Mouritzenin, sekä tuoreen Six Invitational -voittajan ja kisojen parhaana pelaajan palkitun kisaajan, Benjamin ‘Benjamaster’ Derelin.

BLAST R6 Major on yksi kilpaurheilun suurimmista kansainvälisistä tapahtumista tänä vuonna ja samalla Kööpenhaminan ensimmäinen isomman kokoluokan Siege-pelitapahtuma. Vuoden 2023 toinen BLAST R6 Major -pelitapahtuma järjestään marraskuussa Yhdysvalloissa. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Rainbow Six Siege on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4,  Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, että :lle. Lisäksi peli on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelusta.

Kommentoi

Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Vapise The Sims – Life By You -elämäsimulaatio ilmestyy syyskuussa

Life By You

Interactive on julkaisemassa varteenotettavaa kilpailijaa suositulle The Sims -elämäsimulaatiolle. Uusi peli kantaa nimeä ja sen kehityksestä vastaa entinen The Sims pomo Rod Humble ja luoja Linden Lab.

Peli tulee kehittäjän mukaan olemaan mahdollisimman modattavissa oleva ja avoin elämäsimulaatio. Pelaajat voivat luoda omat hahmonsa ja elää elämäänsä vapaasti rakentaen kotiaan, käyden töissä ja luoden uraansa. Pelissä voi myös käydä vapaasti oikeita keskusteluita muiden pelihahmojen kanssa.

ilmestyy :lle ja Epic Games Storen kautta tilassa syyskuun 12. päivä.

Kommentoi