Apple aikoo julkaista uuden halpisläppärin, sekä tehokkaamman Mac Minin Kommentit pois päältä artikkelissa Apple aikoo julkaista uuden halpisläppärin, sekä tehokkaamman Mac Minin

on kehittelemässä seuraajaa Air -läppärilleen. Uuden halpisläppärin näyttö on korkearesoluutioinen Retina-versio, sekä siinä on ohuemmat reunukset.

Yritys on myös tuomassa uutta tehokkaampaa Miniä markkinoille myöhemmin tänä vuonna. Päivitys on odotettu sillä Mac Miniä ei olla paranneltu neljään vuoteen. Enemmän ammattikäyttöön suunnatussa laitteessa on paremmat kovalevy- ja prosessorivaihtoehdot. Tämä tulee myös todennäköisesti nostamaan laitteen hankintahintaa.

Applelta odotellaan lokakuussa myös kolmea uutta iPhone -versiota, uutta Watch -kelloa isommalla näytöllä sekä uusia Pro -versioita.

Kommentoi

Apple julkaisi uudet M2-sirut – pyörittää myös isompia pelejä Kommentit pois päältä artikkelissa Apple julkaisi uudet M2-sirut – pyörittää myös isompia pelejä

Apple M2

Apple lanseerasi maanantaina WWDC 2022 -tapahtumassa mm. uuden OSX Ventura käyttöjärjestelmän sekä uudet -sirut.

Uudet sirut yhdessä uuden käyttöjärjestelmäversion kanssa tehostavat tuottavaa käyttöä, mutta pyörittävät myös uudempia ja isompia pelejä kuten Village ja No Man’s Sky.

Apple aikoo myös päivittää Metal -ohjelmiston, joka auttaa Mac-koneita pyörittämään pelejä. Tuleva Metal 3 tukee MetalFX -skaalausta, joka tarjoilee nopeampaa ja parempaa grafiikkaa. Metal 3 tulee myös nopeuttamaan pelien latausaikoja.

Esimerkiksi uudella M2-sirulla varustettu Air -malli pystyy pyörittämään Village -peliä 1080p:n laadulla ja Mac Studio -laite puolestaan pystyy 4K-laatuun.

Uuden käyttöjärjestelmän ja M2-sirun lisäksi Apple paljasti uudistuneen Air -mallin, uuden iOS ja iPadOS 16 -käyttöjärjestelmät sekä WatchOS 9 -käyttöjärjestelmän Apple Watcheille.

Kommentoi

Yhden aikakauden loppu – Apple lopettaa iPodin valmistuksen Kommentit pois päältä artikkelissa Yhden aikakauden loppu – Apple lopettaa iPodin valmistuksen

iPod

Apple on ilmoittanut lopettavansa iPod -musiikkisoittimien valmistamisen viimeisimpään Touch -malliin.

Viimeisintä seitsemännen sukupolven iPod Touch -soitinta tullaan myymään niin kauan kun laitteita riittää.

Ensimmäinen iPod -musiikkisoitin julkaistiin vuonna 2001 ja se mullisti nopeasti kannettavien musiikkisoittimien markkinat kekseliäällä käyttöliittymällään ja isolla tallennustilallaan.

Vuoteen 2007 mennessä iPod -laitteita oli myyty yli 100 miljoonaa kappaletta ja samana vuonna Apple lanseerasi ensimmäisen iPhone -puhelimensa.

Kommentoi