Apple aikoo julkaista uuden halpisläppärin, sekä tehokkaamman Mac Minin Kommentit pois päältä artikkelissa Apple aikoo julkaista uuden halpisläppärin, sekä tehokkaamman Mac Minin

on kehittelemässä seuraajaa -läppärilleen. Uuden halpisläppärin näyttö on korkearesoluutioinen Retina-versio, sekä siinä on ohuemmat reunukset.

Yritys on myös tuomassa uutta tehokkaampaa ä markkinoille myöhemmin tänä vuonna. Päivitys on odotettu sillä Mac Miniä ei olla paranneltu neljään vuoteen. Enemmän ammattikäyttöön suunnatussa laitteessa on paremmat kovalevy- ja prosessorivaihtoehdot. Tämä tulee myös todennäköisesti nostamaan laitteen hankintahintaa.

Applelta odotellaan lokakuussa myös kolmea uutta iPhone -versiota, uutta Apple Watch -kelloa isommalla näytöllä sekä uusia iPad Pro -versioita.

Apple liittyy Pixarin ja muiden toimijoiden joukkoon kiihdyttääkseen seuraavan sukupolven AR-kokemuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Apple liittyy Pixarin ja muiden toimijoiden joukkoon kiihdyttääkseen seuraavan sukupolven AR-kokemuksia

Suuret teknologiayritykset, mukaan lukien , , Adobe, Autodesk ja , ilmoittivat Alliance for OpenUSD (AOUSD) -liiton perustamisesta, jonka tavoitteena on edistää standardisointia ja kehittää 3D-tiedostoprotokollaa, jonka Apple sanoo auttavan ”kiihdyttämään seuraavan sukupolven -kokemuksia”.

NVIDIA on ollut Pixarin Universal Scene Description (USD) -ratkaisun varhainen tukija ja totesi viime vuonna, että Pixarin ratkaisulla on potentiaalia tulla ”metaversen HTML:ksi”.

Samoin kuin HTML toimii verkkosivun kuvauksena , ollen hostattavissa missä tahansa internetissä ja haettavissa/renderoitavissa paikallisesti verkkoselaimen avulla, USD voidaan käyttää monimutkaisten virtuaalisten maisemien kuvaamiseen, mahdollistaen niiden vastaavan haun ja renderoinnin paikallisella koneella.

Pixar Animation Studiosin luoma OpenUSD on korkean suorituskyvyn 3D-maisemakuvausteknologia, joka tarjoaa vahvaa yhteensopivuutta eri työkalujen, tietojen ja työnkulkujen välillä. Se tunnetaan jo kyvystään yhteistyöllisesti tallentaa taiteellista ilmaisua ja tehostaa elokuvallisen sisällön tuotantoa. OpenUSD:n voima ja joustavuus tekevät siitä ihanteellisen sisältöalustan uusien teollisuudenalojen ja sovellusten tarpeisiin.

Steve May, Pixarin Chief Technology Officer ja AOUSD:n puheenjohtaja kertoi hankkeesta seuraavaa:

”Universal Scene Description kehitettiin Pixarilla ja se on teknologinen perusta huippuluokan animointiputkistamme. OpenUSD perustuu vuosien tutkimukseen ja sovellukseen Pixarin elokuvantekoon. Avasimme lähdekoodin projektin vuonna 2016, ja OpenUSD:n vaikutus ulottuu nyt elokuvien, visuaalisten efektien ja animaation ulkopuolelle muihin teollisuudenaloihin, jotka yhä enemmän luottavat 3D-tietoihin mediavaihdossa. AOUSD:n julkistuksen myötä ilmoitamme jännittävästä seuraavasta askeleesta: OpenUSD:n jatkuvasta kehityksestä teknologiana ja sen asemasta kansainvälisenä standardina.”

iPhone 16 Pro Max sisältää vahvojen huhujen mukaan Super-telekameran Kommentit pois päältä artikkelissa iPhone 16 Pro Max sisältää vahvojen huhujen mukaan Super-telekameran

16 Pro Max saattaa olla ensimmäinen, jossa on supervarjostuskamera dramaattisesti lisääntyneellä optisella zoomauksella, kertoo uusin raportti Aasiasta.

Tiedot ovat peräisin Weibo-tililtä Digital Chat Station, joka on aiemmin antanut tarkkoja tietoja Applen suunnitelmista. ”Super” tai ”ultra” -telefoto-nimitystä käytetään yleensä kameroille, joiden polttoväli on yli 300 mm, mikä mahdollistaa kaukaisten kohteiden voimakkaan suurennoksen. iPhone 13 Pro- ja iPhone 14 Pro -malleissa telefotokameran polttoväli vastaa 77 mm, joten yli 300 mm polttoväli iPhone 16 Pro Maxissa olisi erittäin suuri lisäys.

Super-telefotokameroita käytetään usein urheilu- ja villieläinten valokuvaamiseen, mutta myös niiden luoma erittäin pehmeä tausta tekee niistä hyödyllisiä muotokuvauksessa, kunhan kuvattavien ja kuvaajan välissä on riittävästi etäisyyttä.