Apple aikoo lanseerata edullisemman mallin tulevista Vision Pro -laseistaan? Kommentit pois päältä artikkelissa Apple aikoo lanseerata edullisemman mallin tulevista Vision Pro -laseistaan?

Apple Vision Pro

Huhujen mukaan olisi lanseeraamassa edullisemman version yhtiön -laseistaan.

Mark Gurmanin viimeisin uutiskirje antaa uutta tietoa Applelta odotetusta edullisemmasta Vision Pro AR/ -laitteesta. Analyytikon mukaan ensimmäinen ominaisuus, joka on leikattu hintaa alentaakseen, on EyeSight-toiminto.

EyeSight-ominaisuus vaatii ulkoisen OLED-näytön sekä kameroiden ja antureiden syötön laitteen sisältä, joten näiden pois jättäminen auttaisi varmasti Applea laskemaan hintaa huomattavasti. Yhtiön kerrotaan tavoittelevan $1,500-2,500 hintaluokkaa. Uutiskirjeen mukaan, huhuttu lanseerauspäivä edullisimmille laseille tulisi olemaan vuoden 2025 aikana.

Vision Pro on tarkoitettu pääasiassa tuottavuustarkoituksiin, mutta sitä voi myös käyttää viihdetarkoituksiin kuten peleihin. Laitteen avulla käyttäjä voi vaihtaa todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden välillä.

Apple Vision Pro

Laitteelle varta vasten suunniteltu VisionOS-käyttöjärjestelmä on suunniteltu erityisesti laitteelle. Siinä on myös ominaisuuksia kuten käyttäjän silmät näyttävä Eyesight -ominaisuus. VisionOS pystyy myös näyttämään digitaalisia elementtejä todellisen maailman päällä. Mukana on myös tuki erilaisille ohjaimille ja Apple Arcade -peleille.

Ensimmäinen versio Vision Pro -laseista saapuu markkinoile alkuvuodesta 2024.

Sony on väitetysti hylkäämässä PSVR2 -lasit – tällä hetkellä kehityksen alla vain kaksi omaa peliä Kommentit pois päältä artikkelissa Sony on väitetysti hylkäämässä PSVR2 -lasit – tällä hetkellä kehityksen alla vain kaksi omaa peliä

PSVR 2

Uuden raportin mukaan on pienentämässä panostuksiaan -pelaamiseen. Samalla maailmalla velloo väitteitä, että PlayStation VR 2:lle on kehitteillä tällä hetkellä vain kaksi omaa VR-peliä.

PlayStation VR 2 -virtuaalitodellisuuslasit julkaistiin PS5:lle ja tarjosivat parannuksia edelliseen sukupolveen verrattuna. Myynnin ei kuitenkaan uutisten mukaan ole vastannut odotuksia, eikä Sony ole tehnyt merkittäviä VR-peli-ilmoituksia julkaisun jälkeen.

Kyseinen väite pamautettiin ilmoille sen jälkeen, kun Sony sulki London Studion, joka on tunnettu VR-pelien kehittämisestä alkuperäiselle PlayStation VR:lle.

Kolmannen osapuolen kehittäjät voivat silti julkaista pelejä PSVR 2:lle, mutta vaikuttaa siltä, että Sony saattaa olla vetäytymässä tästä pestistä kokonaan.

Lähde: Androidcentral

Apple rajaa uuden tekoälyn vain huippupuhelimiinsa ja M-sarjan laitteisiin Kommentit pois päältä artikkelissa Apple rajaa uuden tekoälyn vain huippupuhelimiinsa ja M-sarjan laitteisiin

esitteli viime viikolla WWDC-konferenssissa uuden tekoälyjärjestelmänsä, Apple Intelligencen. Se toimii toistaiseksi vain 15 Pro -puhelimissa sekä M-piirillä varustetuissa iPadeissa ja Maceissa. Apple selittää nyt, miksi tekoäly on rajattu vain uusimpiin laitteisiin.

Apple kertoo laitteiden tehon olevan ratkaiseva tekijä järjestelmän toiminnassa. Tekoälymallin pyörittäminen vaatii paljon laskentatehoa, joten laitteessa on oltava riittävästi suorituskykyä.

Applen tekoälyosaston johtaja John Giannandrea toteaa vanhojen laitteiden ky incapable (kykenemätön) to handle (käsittelemään) tekoälymalleja hyödyllisellä nopeudella. Applen markkinointijohtaja Greg Joswiak kuitenkin kiistää pyrkimyksen myydä vain uusia laitteita.

Apple Intelligence tuo mukanaan useita tekoälytoimintoja. Näitä ovat muun muassa Writing Tools, joka auttaa kirjoitustyössä tekoälyn avulla, sekä Genmoji, joka luo uusia emojeita käyttäjän tekstikuvausten pohjalta. Lisäksi Siri saa merkittävän päivityksen.

iPhone 15 Pro on asemoitu entistä selvemmin huippupuhelimeksi. Se on ensimmäinen iPhone, jossa on Apple Intelligence, laitteistotuki säteenseurannan (ray tracing) tekniikalle sekä natiivit pelikonsolien tasoiset pelit.

Lähde: IGN