Apple aikoo lanseerata edullisemman mallin tulevista Vision Pro -laseistaan? Kommentit pois päältä artikkelissa Apple aikoo lanseerata edullisemman mallin tulevista Vision Pro -laseistaan?

Apple Vision Pro

Huhujen mukaan olisi lanseeraamassa edullisemman version yhtiön -laseistaan.

Mark Gurmanin viimeisin uutiskirje antaa uutta tietoa Applelta odotetusta edullisemmasta Vision Pro AR/ -laitteesta. Analyytikon mukaan ensimmäinen ominaisuus, joka on leikattu hintaa alentaakseen, on EyeSight-toiminto.

EyeSight-ominaisuus vaatii ulkoisen OLED-näytön sekä kameroiden ja antureiden syötön laitteen sisältä, joten näiden pois jättäminen auttaisi varmasti Applea laskemaan hintaa huomattavasti. Yhtiön kerrotaan tavoittelevan $1,500-2,500 hintaluokkaa. Uutiskirjeen mukaan, huhuttu lanseerauspäivä edullisimmille laseille tulisi olemaan vuoden 2025 aikana.

Vision Pro on tarkoitettu pääasiassa tuottavuustarkoituksiin, mutta sitä voi myös käyttää viihdetarkoituksiin kuten peleihin. Laitteen avulla käyttäjä voi vaihtaa todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden välillä.

Apple Vision Pro

Laitteelle varta vasten suunniteltu VisionOS-käyttöjärjestelmä on suunniteltu erityisesti laitteelle. Siinä on myös ominaisuuksia kuten käyttäjän silmät näyttävä Eyesight -ominaisuus. VisionOS pystyy myös näyttämään digitaalisia elementtejä todellisen maailman päällä. Mukana on myös tuki erilaisille ohjaimille ja Apple Arcade -peleille.

Ensimmäinen versio Vision Pro -laseista saapuu markkinoile alkuvuodesta 2024.

Syyskuun kiehtovimmat peliuutuudet VR-pelaajille Kommentit pois päältä artikkelissa Syyskuun kiehtovimmat peliuutuudet VR-pelaajille

Virtuaalitodellisuuden maailma laajenee jatkuvasti uusilla ja jännittävillä pelijulkaisuilla, jotka tarjoavat pelaajille mahdollisuuden astua uusiin ulottuvuuksiin ja seikkailla aivan uusissa maailmoissa. Tässä kuukausittaisessa artikkelisarjassamme esittelemme teille, rakkaat lukijamme, parhaat ja mielenkiintoisimmat -pelijulkaisut kuluvalle kuukaudelle.

Olitpa sitten kokenut virtuaalipelaaja tai vasta-alkaja, löydät varmasti jotain kiinnostavaa ja ainutlaatuista jokaisesta kuukausittaisesta listauksestamme.

Inverse (Quest)

Julkaisu 7.9.2023

Inverse on MassVR:n kehittämä peli, joka sijoittuu samannimiseen maailmaan täynnä kauhistuttavia olentoja, jotka tunnetaan nimellä Nul. Pelissä neljän Agentin tulee selviytyä viiden pelaajan otteluissa aktivoimalla ohjauspisteitä eri puolilla laitosta ja estämällä Nul-olentojen pakeneminen Anomalia-portaalin kautta. Peli on aiemmin ollut saatavilla varhaisessa käyttöönotossa ja on nyt ilmestynyt pääasialliselle Quest Store -kauppaan.

Toss (PC VR, PSVR 2, Quest)

Julkaisu 7.9.2023

Toss! on Vertigo Gamesin julkaisema banaaneihin keskittyvä tasohyppelypeli, joka on saatavilla suurimmalla osalla merkittäviä VR-alustoja. Pelissä pääset ohjaamaan apinaa ja kohtaat monenlaisia haasteita: kiipeilet tikapuita, heilut oksasta toiseen ja suoritat muita tasohyppelyyn liittyviä tehtäviä samalla, kun keräät banaaneja matkallasi.

Yupitergrad 2 (PC VR)

Julkaisu 7.9.2023

Yupitergrad 2: The Lost Station on GameDustin kehittämä VR-toimintaseikkailupeli, jonka julkaisu on tapahtunut porrastetusti. Alun perin peli oli aikarajoitettu yksinoikeusjulkaisu Pico Neo 3 Linkille ja Pico 4:lle, kunnes se lopulta saapui Quest-alustalle heinäkuussa. SteamVR on seuraavana vuorossa.

Alvo (PSVR 2)

Julkaisu 14.9.2023

Alvo on ammuntapeli, joka julkaistiin alun perin PSVR-yksinoikeutena ja joka on rakennettu PlayStation Aim -ohjaimen ympärille. Peli tukee PSVR 2:n Sense Controllerin hapettista palautetta ja adaptiivisia liipaisimia. Ristiin pelattava moninpeli on saatavilla PSVR:n, Questin ja Picon versioissa.

Behind The Frame VR (PC VR, PSVR 2, Quest)

Julkaisu 14.9.2023

Behind The Frame: The Finest Scenery on peli, joka yhdistää maalaamisen ja point-and-click-seikkailun ainutlaatuisella tavalla. Peli seuraa nousevaa taiteilijaa nimeltä Amber, joka käy läpi menneisyyttään ja kohtaa arkielämän haasteita samalla, kun hän keskittyy viimeistelemään mestariteostaan. Peli on saanut suoraa inspiraatiota tunnetulta ohjaajalta Hayao Miyazakilta ja se ilmestyi ensimmäisen kerran jo kaksi vuotta sitten.

Gazzlers (PC VR, Pico, PSVR 2, Quest)

Julkaisu 14.9.2023

Gazzlers on on-rails arcade VR-ammuntapeli, jossa on roguelite-genrestä inspiroitunut kohtaamisjärjestelmä. Peli haastaa sinut suorittamaan tehtäviä, keräämään romua, päivittämään taitojasi ja kohtaamaan vihollisia matkallasi kohti Final Stationia. Peli tulee olemaan saatavilla kaikilla suurilla pelialustoilla.

Twistex (Quest)

Julkaisu 14.9.2023

Twistex on pulmapeli, jossa tehtävänäsi on pyörittää sylinterimäistä ruudukkoa ja täyttää se erilaisilla muodoilla. Peli tarjoaa kaksi pelitilaa heti julkaisussa, ja Quest-versio tukee läpikuultavia ympäristöjä, joissa objektit ovat reaaliaikaisen valaistuksen vaikutuksen alaisia. Myöhemmin tänä vuonna seuraa SteamVR-versio, joka ei tue läpikuultavia ympäristöjä.

Paper Beast (PSVR 2)

Julkaisu 27.9.2023

Twistex on pulmapeli, jossa tehtävänäsi on pyörittää sylinterimäistä ruudukkoa ja täyttää se erilaisilla muodoilla. Peli tarjoaa kaksi pelitilaa heti julkaisussa, ja Quest-versio tukee läpikuultavia ympäristöjä, joissa objektit ovat reaaliaikaisen valaistuksen vaikutuksen alaisia. Myöhemmin tänä vuonna seuraa SteamVR-versio, joka ei tue läpikuultavia ympäristöjä.

Apple liittyy Pixarin ja muiden toimijoiden joukkoon kiihdyttääkseen seuraavan sukupolven AR-kokemuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Apple liittyy Pixarin ja muiden toimijoiden joukkoon kiihdyttääkseen seuraavan sukupolven AR-kokemuksia

Suuret teknologiayritykset, mukaan lukien , , Adobe, Autodesk ja , ilmoittivat Alliance for OpenUSD (AOUSD) -liiton perustamisesta, jonka tavoitteena on edistää standardisointia ja kehittää 3D-tiedostoprotokollaa, jonka Apple sanoo auttavan ”kiihdyttämään seuraavan sukupolven -kokemuksia”.

NVIDIA on ollut Pixarin Universal Scene Description (USD) -ratkaisun varhainen tukija ja totesi viime vuonna, että Pixarin ratkaisulla on potentiaalia tulla ”metaversen HTML:ksi”.

Samoin kuin HTML toimii verkkosivun kuvauksena , ollen hostattavissa missä tahansa internetissä ja haettavissa/renderoitavissa paikallisesti verkkoselaimen avulla, USD voidaan käyttää monimutkaisten virtuaalisten maisemien kuvaamiseen, mahdollistaen niiden vastaavan haun ja renderoinnin paikallisella koneella.

Pixar Animation Studiosin luoma OpenUSD on korkean suorituskyvyn 3D-maisemakuvausteknologia, joka tarjoaa vahvaa yhteensopivuutta eri työkalujen, tietojen ja työnkulkujen välillä. Se tunnetaan jo kyvystään yhteistyöllisesti tallentaa taiteellista ilmaisua ja tehostaa elokuvallisen sisällön tuotantoa. OpenUSD:n voima ja joustavuus tekevät siitä ihanteellisen sisältöalustan uusien teollisuudenalojen ja sovellusten tarpeisiin.

Steve May, Pixarin Chief Technology Officer ja AOUSD:n puheenjohtaja kertoi hankkeesta seuraavaa:

”Universal Scene Description kehitettiin Pixarilla ja se on teknologinen perusta huippuluokan animointiputkistamme. OpenUSD perustuu vuosien tutkimukseen ja sovellukseen Pixarin elokuvantekoon. Avasimme lähdekoodin projektin vuonna 2016, ja OpenUSD:n vaikutus ulottuu nyt elokuvien, visuaalisten efektien ja animaation ulkopuolelle muihin teollisuudenaloihin, jotka yhä enemmän luottavat 3D-tietoihin mediavaihdossa. AOUSD:n julkistuksen myötä ilmoitamme jännittävästä seuraavasta askeleesta: OpenUSD:n jatkuvasta kehityksestä teknologiana ja sen asemasta kansainvälisenä standardina.”