Apple esitteli uudella M1 -sirulla varustellut värikkäät iMac -pöytätietokoneet Kommentit pois päältä artikkelissa Apple esitteli uudella M1 -sirulla varustellut värikkäät iMac -pöytätietokoneet

esitteli -tapahtumassaan yhtiön päivitettyjä tuotteita. Nyt päivityksen uuteen -siruun on saanut Applen all-in-one tietokone . Sirun lisäksi suurimpia muutoksia koneessa ovat uudet kirkkaat värivaihtoehdot vanhan harmaan tilalle sekä entistä ohuempi muotoilu.

iMacin näyttökoko on kasvanut uudistuksen myötä 24 tuumaan. Uuden 4.5K näyttöpaneelit kehykset ovatkin entistä ohuemmat sivuilta ja päältä, mutta näytön alla iMac säilyttää vielä hyvin tunnistettavan ”leukansa”. Uudistuneen muotoilun ohella myös pöytäkoneen webkamera on saanut kauan toivotun ehostuksen, kun jatkossa videopuhelut onnistuvat Full HD -resoluutiolla edellisen 720p resoluution sijaan. 

M1 -sirun ansiosta kone on laihtunut huomattavasti ja on nyt paksuudeltaan vain 11.5 millimetriä. Applen mukaan laite on myös hiljaisempi ja viileämpi, sillä uuden sirun energiatehokkuus on vähentänyt raudan kuumenemista ja laitteen vanha sekä kookas jäähdytysjärjestelmä on korvattu kahdella pienellä tuulettimella. Pöytätietokoneessa on myös uusi virtajohto, joka muistuttaa yhtiön vanhempia MagSafe -kaapeleita. Ethernet -liitäntä onnistuu jatkossa kytkemällä kaapeli kiinni virtajohdon muuntajaan. Liitäntöjä itse koneessa on kaksi USB-C/Thunderbolt -paikkaa. Applen normaalista linjasta poiketen koneissa on vielä saatavilla kuulokeliitäntä.

Uusia värejä on kuusi kappaletta vanhan harmaan seuraksi. Koneiden värimaailman uudistuessa Apple on päivittänyt myös oheislaitteidensa ulkonäön yhteensopivaksi. Hiiret, näppäimistöt ja trackpad ovat kaikki saaneet väriä pintaan ja nyt myös näppäimistöstä löytyy kaivattu Touch ID -tunnistustoiminto. 

Tilaisuudessa esiteltiin myös uusi Ipad Pro, joka sai myös uuden M1 -sirun ohjailemaan laitteen toimintaa. Apple on julkaissut Youtube- kanavalleen esittelyvideoita uusista tuotteistaan, joten kannattaa käydä tutustumassa uuteen tarjontaan.

Uudet iPad Pro ja Air mallit saavat akun terveystiedot ja optimoidun latauksen Kommentit pois päältä artikkelissa Uudet iPad Pro ja Air mallit saavat akun terveystiedot ja optimoidun latauksen

Hyviä uutisia uusille -malleille! Applen uusin päivitys, iPadOS 17.5, tuo mukanaan pitkään odotetun ominaisuuden: oman akun terveysvalikon. Tämä valikko tarjoaa arvokasta tietoa iPadin akusta, mukaan lukien latauskertakohdan, valmistuspäivän ja ensimmäisen latauspäivän.

Toistaiseksi tämä ominaisuus on valitettavasti saatavilla vain uusimmissa - ja Air-malleissa. Vanhemmissa iPadeissa ei ole pääsyä tähän ominaisuuteen tai siihen liittyvään optimoituun latausvaihtoehtoon.

Optimoitu lataus sallii käyttäjien rajoittamaan akun maksimilatauskapasiteetin 80 prosenttiin, mikä voi pidentää akun käyttöikää. Tämä ominaisuus on jo olemassa iPhone 15:ssä, ja se muistuttaa MacBookeissa jo vuosia käytössä ollutta akun terveydenhallintajärjestelmää.

Etätyön yleistyessä ja iPadin yhä suuremmin muistuttaessa MacBookia, tämä päivitys tuo iPadia lähemmäs läppärivastineitaan akun hallinnan suhteen. Toisaalta se jättää vanhempien iPadien omistajat ilman näitä etuja.

Lähde: TheVerge

Älykellojen suosion ennustetaan laskevan – futuristisemmat vaihtoehdot kiinnostavat kuluttajia nyt enemmän Kommentit pois päältä artikkelissa Älykellojen suosion ennustetaan laskevan – futuristisemmat vaihtoehdot kiinnostavat kuluttajia nyt enemmän

Älykellojen tulevaisuus näyttää synkältä Andy Boxallin artikkelin valossa -sivustolla. Innovaation hiipuminen on ajanut alan umpikujaan. Uudet mallit, kuten , ovat lähinnä uudelleenlämmitettyjä versioita aiemmista malleista. Tämä pätee myös muihin tunnettuihin valmistajiin, eikä edes teknologiajätti ole onnistunut välttämään tätä kehityksen hidastumista. Series 9 muistuttaa vahvasti edeltäjäänsä Series 8:aa.

Vaikka nykyiset älykellot toimivat moitteettomasti ja niiden akunkesto on erinomainen, ei uusia ominaisuuksia juurikaan tunnu tulevan. Artikkelin mukaan yksi keskeinen syy on se, että markkinoilta puuttuu vallankumouksellinen uusi siru, joka sysäisi kehitystä vauhtiin. Tämän lisäksi valmistajat eivät ole vastanneet käyttäjien toiveisiin laajentaa mallistojaan useammilla kokoluokilla.

Kaikesta huolimatta älykellomarkkinoilla on myös valoisa puolensa. Kuluttajille on tarjolla luotettavia ja hiottuja älykelloja, jotka tarjoavat hyvää vastinetta rahalle. Tällä hetkellä älykellojen vahvuuksia ovatkin luotettavuus ja pitkä käyttöikä eikä niinkään mullistava uutuudenviehätys.

Artikkelin mukaan älypuettavien tulevaisuus saattaa kuitenkin löytyä aivan muualta. Sormustimet ja älylasit ovat nousemassa haastajiksi älykelloille mielenkiintoisella tekniikallaan. Sormukset, kuten suosittu Ring, tarjoavat mahdollisuuksia terveyden seuraamiseen huomaamattomalla tavalla. Älylasit taas avaavat ovet lisätyn todellisuuden maailmaan, jossa virtuaalielementit sulautuvat todellisuuteen. Samsungin tulossa oleva on uhka Oura Ringin markkina-asemalle, mikä voi entisestään heikentää älykellojen myyntiä.

Älykellojen on siis syytä herätä, sillä älysormukset ja älylasit ovat teknologisesti kiinnostavampi vaihtoehto. Koska emme välttämättä tarvitse lainkaan rannekkeeseen kiinnitettävää laitetta, on houkuttelevaa valita kaikkein innovatiivisin ja futuristisin vaihtoehto. Älykellot eivät tällä hetkellä onnistu tässä kilpailussa, ja artikkelissa jää auki kysymykseen, milloin tai tuleeko älykelloala koskaan uudistumaan ja herättämään uudelleen käyttäjien innostuksen.

Lähde: Digital Trends