Apple liittyy Pixarin ja muiden toimijoiden joukkoon kiihdyttääkseen seuraavan sukupolven AR-kokemuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Apple liittyy Pixarin ja muiden toimijoiden joukkoon kiihdyttääkseen seuraavan sukupolven AR-kokemuksia

Suuret teknologiayritykset, mukaan lukien , , Adobe, Autodesk ja , ilmoittivat Alliance for OpenUSD (AOUSD) -liiton perustamisesta, jonka tavoitteena on edistää standardisointia ja kehittää 3D-tiedostoprotokollaa, jonka Apple sanoo auttavan ”kiihdyttämään seuraavan sukupolven -kokemuksia”.

NVIDIA on ollut Pixarin Universal Scene Description (USD) -ratkaisun varhainen tukija ja totesi viime vuonna, että Pixarin ratkaisulla on potentiaalia tulla ”metaversen HTML:ksi”.

Samoin kuin HTML toimii verkkosivun kuvauksena , ollen hostattavissa missä tahansa internetissä ja haettavissa/renderoitavissa paikallisesti verkkoselaimen avulla, USD voidaan käyttää monimutkaisten virtuaalisten maisemien kuvaamiseen, mahdollistaen niiden vastaavan haun ja renderoinnin paikallisella koneella.

Pixar Animation Studiosin luoma OpenUSD on korkean suorituskyvyn 3D-maisemakuvausteknologia, joka tarjoaa vahvaa yhteensopivuutta eri työkalujen, tietojen ja työnkulkujen välillä. Se tunnetaan jo kyvystään yhteistyöllisesti tallentaa taiteellista ilmaisua ja tehostaa elokuvallisen sisällön tuotantoa. OpenUSD:n voima ja joustavuus tekevät siitä ihanteellisen sisältöalustan uusien teollisuudenalojen ja sovellusten tarpeisiin.

Steve May, Pixarin Chief Technology Officer ja AOUSD:n puheenjohtaja kertoi hankkeesta seuraavaa:

”Universal Scene Description kehitettiin Pixarilla ja se on teknologinen perusta huippuluokan animointiputkistamme. OpenUSD perustuu vuosien tutkimukseen ja sovellukseen Pixarin elokuvantekoon. Avasimme lähdekoodin projektin vuonna 2016, ja OpenUSD:n vaikutus ulottuu nyt elokuvien, visuaalisten efektien ja animaation ulkopuolelle muihin teollisuudenaloihin, jotka yhä enemmän luottavat 3D-tietoihin mediavaihdossa. AOUSD:n julkistuksen myötä ilmoitamme jännittävästä seuraavasta askeleesta: OpenUSD:n jatkuvasta kehityksestä teknologiana ja sen asemasta kansainvälisenä standardina.”

Applen uudet älykotituotteet viivästyvät Kommentit pois päältä artikkelissa Applen uudet älykotituotteet viivästyvät

Jos olet odottanut kieli pitkällä Applen seuraavaa suurta aluevaltausta, älykodin mullistavaa komentokeskusta, joudut valitettavasti odottamaan vielä tovin. Huhut ovat jo pitkään pyörineet näytöllä varustetusta, uudentyyppisestä -laitteesta, mutta tuoreimpien tietojen mukaan sen julkaisu siirtyy odotettua myöhemmäksi, aina vuoteen 2026 asti.

Syynä ei kuitenkaan ole tuotantovaikeus tai komponenttipula, vaan Applen oma kunnianhimo. Viivästyksen takana on yhtiön uusi ja uljas tekoälyjärjestelmä, ” Intelligence”. Apple ei halua tuoda markkinoille vain yhtä uutta kaiutinta, johon on liimattu näyttö. Tavoitteena on luoda aidosti älykäs kodin sydän, ja tämä vaatii, että sen ytimessä toimiva -avustaja on terävämpi kuin koskaan. Lyhyesti sanottuna Siri on tehokoulutuksessa, ja uusi laite odottaa, että se valmistuu luokkansa priimuksena.

Applella on visio laitteesta, joka ei ainoastaan näytä säätietoja tai soita musiikkia. Sen tavoitteena on kodin keskus, joka ymmärtää sinua ja arkeasi syvällisemmin. Kuvittele laite, joka tietää kalenteristasi, viesteistäsi ja muista sovelluksistasi ja osaa yhdistellä tietoja älykkäästi. Se voisi esimerkiksi muistuttaa sinua ostamaan lahjan ystävällesi, koska huomasi kalenterissasi lähestyvät syntymäpäivät, ja samalla ehdottaa lahjaideoita selaushistoriasi perusteella, kaikki tämä yksityisyyttäsi kunnioittaen.

Maltti on siis valttia Applen päämajassa. Sen sijaan, että yhtiö kiirehtisi markkinoille kilpailemaan olemassa olevien älynäyttöjen kanssa, se haluaa varmistaa, että sen oma tuote on saapuessaan jotain aivan muuta. Jäämme siis odottamaan vuoteen 2026 nähdäksemme, millaisen älykkään kodinjohtajan Apple on meille lopulta kehitellyt. Hyvää kannattaa tunnetusti odottaa.

Elon Muskin 72 tunnin uhkavaatimus Applelle oli taattua Musk-sekoilua Kommentit pois päältä artikkelissa Elon Muskin 72 tunnin uhkavaatimus Applelle oli taattua Musk-sekoilua

Teknologiajättien kulisseissa käydään toisinaan draamaa, joka vetää vertoja parhaimmillekin trillereille. Yksi tällainen näytelmä koettiin vuonna 2022, kun Teslan ja SpaceX:n visionääri antoi Applelle tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä, paitsi että Applen toimitusjohtaja Tim Cook teki juuri niin ja joutui maksamaan siitä kovan hinnan.

Kaikki alkoi ennen iPhone 14:n julkaisua. Musk, joka ei ole tunnettu vaatimattomuudestaan, lähestyi Applea ja ehdotti Starlink-satelliittiyhteyden tuomista iPhone-puhelimiin. Tämä olisi mahdollistanut hätäviestien lähettämisen ja yhteydenpidon myös siellä, missä perinteiset matkapuhelinverkot eivät toimi. Tarjouksen hinta oli kuitenkin suolainen: Applelta vaadittiin noin 4,7 miljardin euron ennakkomaksua ja lähes miljardin euron vuosittaista maksua yksinoikeudesta. Ja jotta asia ei olisi liian helppo, Musk antoi Applelle vain 72 tuntia aikaa hyväksyä tarjous.

Tim Cook, tunnettu rauhallisesta ja harkitsevasta lähestymistavastaan, päätti jättää Muskin uhkavaatimuksen omaan arvoonsa. Sen sijaan valitsi kumppanikseen pienemmän ja tuntemattomamman satelliittiyhtiön, Globalstarin. Päätös oli linjassa Applen varovaisen strategian kanssa, mutta se ei miellyttänyt kaikkia yhtiön sisällä, ja pian ilmeni, että Globalstarin teknologia oli vanhentunutta.

Musk ei jäänyt tuleen makaamaan. Hylkäyksen jälkeen hän iski takaisin ja aloitti yhteistyön T-Mobilen kanssa, tuoden Starlink-yhteyden suoraan kilpailemaan Applen vastaavan palvelun kanssa. Lisäksi SpaceX haastoi oikeudessa Globalstarin oikeudet tärkeään langattomaan taajuuteen, jota Apple tarvitsi omaan palveluunsa. Musk oli paitsi tarjonnut porkkanaa, myös heiluttanut keppiä – ja nyt keppi oli otettu käyttöön.

Kyseinen sekoilu on täydellinen esimerkki siitä, miten kahden teknologiajätin erilaiset kulttuurit ja strategiat törmäävät toisiinsa. Toisella puolella on Muskin aggressiivinen ja riskejä kaihtamaton tyyli, ja toisella puolella Applen harkittu ja järjestelmällinen eteneminen. Taistelu satelliittiyhteyksien herruudesta jatkuu kiivaana, ja se on muistutus siitä, että teknologian huipulla pelataan kovaa peliä, jossa panoksena on älypuhelinten tulevaisuus.