Apple rajaa uuden tekoälyn vain huippupuhelimiinsa ja M-sarjan laitteisiin Kommentit pois päältä artikkelissa Apple rajaa uuden tekoälyn vain huippupuhelimiinsa ja M-sarjan laitteisiin

esitteli viime viikolla WWDC-konferenssissa uuden tekoälyjärjestelmänsä, Apple Intelligencen. Se toimii toistaiseksi vain 15 Pro -puhelimissa sekä M-piirillä varustetuissa iPadeissa ja Maceissa. Apple selittää nyt, miksi tekoäly on rajattu vain uusimpiin laitteisiin.

Apple kertoo laitteiden tehon olevan ratkaiseva tekijä järjestelmän toiminnassa. Tekoälymallin pyörittäminen vaatii paljon laskentatehoa, joten laitteessa on oltava riittävästi suorituskykyä.

Applen tekoälyosaston johtaja John Giannandrea toteaa vanhojen laitteiden ky incapable (kykenemätön) to handle (käsittelemään) tekoälymalleja hyödyllisellä nopeudella. Applen markkinointijohtaja Greg Joswiak kuitenkin kiistää pyrkimyksen myydä vain uusia laitteita.

Apple Intelligence tuo mukanaan useita tekoälytoimintoja. Näitä ovat muun muassa Writing Tools, joka auttaa kirjoitustyössä tekoälyn avulla, sekä Genmoji, joka luo uusia emojeita käyttäjän tekstikuvausten pohjalta. Lisäksi Siri saa merkittävän päivityksen.

iPhone 15 Pro on asemoitu entistä selvemmin huippupuhelimeksi. Se on ensimmäinen iPhone, jossa on Apple Intelligence, laitteistotuki säteenseurannan (ray tracing) tekniikalle sekä natiivit pelikonsolien tasoiset pelit.

Lähde: IGN

Tässä asiassa Apple on jäänyt nyt Androidin jalkoihin Kommentit pois päältä artikkelissa Tässä asiassa Apple on jäänyt nyt Androidin jalkoihin

on ilmoittanut tarjoavansa iPhoneille vähintään viiden vuoden tietoturvapäivitykset Yhdistyneen kuningaskunnan asetusten mukaisesti. Tämä jää jälkeen seitsemästä vuodesta, jonka huipputason -kilpailijat, kuten Google ja Samsung, ovat luvanneet.

Vuodesta toiseen iPhonet tunnettiin siitä, että ne saivat pidempää ohjelmistotukea verrattuna Android-laitteisiin. Tämän uuden käytännön myötä Apple jää jälkeen sekä tietoturvapäivitysten sitoumuksessa että koko ohjelmistopäivitysten kestossa.

Vaikka jotkut väittävät, että koko käyttöjärjestelmän päivityskokemus saattaa poiketa vanhemmilla laitteilla, tämä muutos merkitsee merkittävää muutosta ohjelmistotuen maisemassa.

Uudet iPad Pro ja Air mallit saavat akun terveystiedot ja optimoidun latauksen Kommentit pois päältä artikkelissa Uudet iPad Pro ja Air mallit saavat akun terveystiedot ja optimoidun latauksen

Hyviä uutisia uusille -malleille! Applen uusin päivitys, iPadOS 17.5, tuo mukanaan pitkään odotetun ominaisuuden: oman akun terveysvalikon. Tämä valikko tarjoaa arvokasta tietoa iPadin akusta, mukaan lukien latauskertakohdan, valmistuspäivän ja ensimmäisen latauspäivän.

Toistaiseksi tämä ominaisuus on valitettavasti saatavilla vain uusimmissa - ja Air-malleissa. Vanhemmissa iPadeissa ei ole pääsyä tähän ominaisuuteen tai siihen liittyvään optimoituun latausvaihtoehtoon.

Optimoitu lataus sallii käyttäjien rajoittamaan akun maksimilatauskapasiteetin 80 prosenttiin, mikä voi pidentää akun käyttöikää. Tämä ominaisuus on jo olemassa 15:ssä, ja se muistuttaa MacBookeissa jo vuosia käytössä ollutta akun terveydenhallintajärjestelmää.

Etätyön yleistyessä ja iPadin yhä suuremmin muistuttaessa MacBookia, tämä päivitys tuo iPadia lähemmäs läppärivastineitaan akun hallinnan suhteen. Toisaalta se jättää vanhempien iPadien omistajat ilman näitä etuja.

Lähde: TheVerge