Applen Vision Pro -virtuaalilasit myivät loppuun 10 päivässä vahvalla alkumyynnillä Kommentit pois päältä artikkelissa Applen Vision Pro -virtuaalilasit myivät loppuun 10 päivässä vahvalla alkumyynnillä

Apple Vision Pro

Poikkeuksellisella suorituksellaan on ilmoittanut myyneensä loppuun -virtuaalilasien alkuerän vain 10 päivässä niiden tullessa saataville ennakkotilauksiin, lähteiden mukaan. Asiakkaat ostivat noin 200 000 kappaletta 3 500 dollarin hintaisesta virtuaalitodellisuuslaseista niiden ennakkotilausjakson alkaessa tammikuun 19. päivänä. Lasit saapuvat yrityksen myymälöihin perjantaina.

Min-Chi Kuo, TF International Securities -analyytikko, alun perin arvioi myyntimäärien olevan välillä 160 000 ja 180 000 ennakkotilauskannan perusteella. Kuo näkee Vision Pro:n ”niche-tuotteena”, jolla on suuri kysyntä Applen omien asiakkaiden keskuudessa.

Vaikka ennakkotilaukset alkoivat yli 10 päivää sitten, ostajien on käytävä liikkeessä saadakseen lasit oikein sovitettuna. Lasit toimivat silmien liikkeiden ja muutaman yksinkertaisen käsiliikkeen avulla.

Apple CEO Tim Cook esitteli Vision Pro:n kehittäjäkonferenssissa viime kesäkuussa, ja laite on saanut pääasiassa myönteisiä arvioita medioilta, jotka pääsivät testaamaan sitä Applen valvomissa tiukoissa esittelyissä. Kuitenkin laitteen korkea hintalappu saattaa rajoittaa alkumyynnin määrää.

Vision Pro, joka on hinnoiteltu seitsemän kertaa kalliimmin kuin Meta Platformsin uusin virtuaalitodellisuuslasi, Quest 3, voi laajentaa teknologian yleisöä peliyhteisön ja teknologiaharrastajien ulkopuolelle. Strategisesti Apple on sisällyttänyt kyvyn ottaa 3D-videoita Vision Pro:n avulla sen uusimpiin huippuluokan iPhones-malleihin, 15 Pro ja 15 Pro Max, viitaten yrityksen odotuksiin laajemmasta markkinasta.

Applen etsiessä keinoja kasvattaa myyntiään lievän liikevaihdon laskun jälkeen viimeisellä tilikaudellaan syyskuussa, Vision Pro:n menestys voi avata tien edullisemmille versioille, tehdäkseen virtuaalitodellisuusteknologiasta saatavilla laajemmalle yleisölle. Applen uusin tuoteaventuuri merkitsee merkittävää virstanpylvästä, kun iPhone-jättiläinen ylläpitää edelleen huomattavaa liikevaihtoa, ylittäen 383 miljardia dollaria, josta iPhonet vastaavat yli puolesta. Vision Pro:n saatavuus myymälöissä perjantaina todennäköisesti ylläpitää kiinnostusta ja kysyntää Applen viimeisimmälle innovaatiolle.

Lähde: New York Post

Apple Music testaa saumatonta musiikin siirtoa muista palveluista SongShift-integraation avulla Kommentit pois päältä artikkelissa Apple Music testaa saumatonta musiikin siirtoa muista palveluista SongShift-integraation avulla

saattaa pian tehdä muiden musiikkipalveluiden vaihtamisen helpommaksi -käyttäjille. Raporttien (Eli Reddit-langan) mukaan suoratoistopalvelu testaa integraatiota SongShift-nimisen kolmannen osapuolen sovelluksen kanssa, joka yksinkertaistaa musiikkikirjastojen ja soittolistojen siirtämistä eri palveluiden välillä.

Tällä hetkellä kokeiluvaiheessa uusimmassa Musicin beetaversiossa Androidille, ominaisuus tarjoaisi ilmoituksen asennuksen aikana tai asetuksissa, kysyen käyttäjiltä haluavatko he saumattomasti tuoda tallennettua musiikkiaan ja soittolistojaan muista palveluista suoraan Apple Music -kirjastoonsa.

Tämä näyttäisi vahvistavan, että Apple tekee yhteistyötä SongShiftin kanssa integroidakseen sen ominaisuudet osaksi omaa sovellustaan, tarjoten näin sujuvamman siirtymisen käyttäjille, jotka harkitsevat vaihtoa Apple Musicista Spotifyyn tai muihin kilpailijoihin.

Vaikka tämä on tällä hetkellä rajoitettu valittuihin beetatestaajiin eikä täysin toiminnallinen, tämä kehitys vihjaa Applen mahdollisesta strategiasta houkutella uusia käyttäjiä yksinkertaistamalla siirtymisprosessia.

On epäselvää, saavuttaako tämä SongShift-integraatio lopulta Apple Musicin -versioon, sillä ominaisuuksien yhdenmukaisuus Android- ja iPhone-versioiden välillä ei aina ole taattua. Kuitenkin itse testi merkitsee potentiaalista muutosta Applen lähestymistavassa, tehdä musiikkipalveluiden vaihtamisesta vähemmän vaivalloista Android-käyttäjille.

Tasan 40 vuotta sitten Apple mullisti maailmaa julkaisemalla ensimmäisen Macintosh-tietokoneen Kommentit pois päältä artikkelissa Tasan 40 vuotta sitten Apple mullisti maailmaa julkaisemalla ensimmäisen Macintosh-tietokoneen

Applen ensimmäinen -tietokone, joka mullisti koko tietokonemaailman, täyttää tänään 40 vuotta.

”Tulevaisuutta muuttava” tietokone tuli ensimmäisen kerran myyntiin 24. tammikuuta 1984, kaksi päivää sen esittelyn jälkeen maailmalle huomattavan budjetin Super Bowl -mainoksessa, jonka ohjasi tunnettu brittiohjaaja Sir Ridley Scott.

Mainos, joka viittasi George Orwellin dystooppiseen romaaniin 1984, katsottiin itse olevan käännekohta mainonnassa ja sitä on myöhemmin kuvailtu ”onnistuneemmaksi kuin itse Mac” Applen silloisen markkinointigurun Regis McKennan toimesta.

Mainoksessa brittiläinen urheilija Anya Major nähtiin rikkovan näyttöä, jossa oli kirjan päävastustaja Big Brother, ja mainos päättyi iskulauseeseen: ”24. tammikuuta esittelee Macintoshin. Ja näet, miksi vuosi 1984 ei ole kuin '1984'.”

Ron Gutman, keksijä, terveys- ja teknologia-alan yrittäjä ja Stanfordin yliopiston apulaisprofessori, sanoi ”legendaarisen” videon ennustaneen oikein uuden koneen tuoman muutoksen.

”Se oli symboli Big Brother -tietokonevalmistajien ajan kaatamisesta, jotka olivat enemmän toiminnallisia ja liiketoiminnan hallintaan keskittyneitä, kuluttajille suunnattuihin, helppokäyttöisiin ja kauniisti suunniteltuihin Macintosheihin”, hän kertoi Sky Newsille.

”Apple korosti kulissien takana olleita nörttejä – insinöörejä ja suunnittelijoita – tekemällä heistä rocktähtiä, jotka loivat uuden paradigman suhde-tietokoneista ja ilahduttavasta käyttäjävuorovaikutuksesta.”

Mainosta edeltävää suuribudjettista mainostusta pidettiin massiivisena menestyksenä, ja itse tietokone osoittautuisi vallankumoukselliseksi omalla tavallaan.

Sen merkittävin kehitys oli siirtyminen perinteisestä lohkoisen tekstin komentorivikäyttöliittymästä graafiseen käyttöliittymään, jossa käytetään edelleen nähtävissä olevia logoja ja kuvakkeita. Hinnaltaan 2 495 dollaria, vastaava nykyarvo on 7 500 dollaria, ensimmäinen Apple Macintosh sisälsi sisäänrakennetun näytön ja hiiren sekä 128 kt muistia, nykypäivän laitteisiin verrattuna murto-osan.

Vaikka hinnat olivat korkeat ja henkilökohtaiset tietokoneet olivat suhteellisen uusi käsite, Macintosh oli välitön hitti ja myi 70 000 yksikköä ensimmäisen neljän kuukauden aikana.

Se oli ensimmäinen kaupallisesti menestyksekäs henkilökohtainen tietokone, joka käytti graafista käyttöliittymää (GUI), ajatusta, jonka pääsuunnittelija Jef Raskin kehitti alun perin Apple Lisan projektin yhteydessä – nimetty Steve Jobsin tyttären mukaan.

Menestyksen myötä Macintosh heittäisi Applen kilpailemaan IBM:n kaltaisten markkinoiden hallitsijoiden kanssa ja aloittaisi yhtiön ja Jobsin kohti uusia innovaatioita, kuten iPhonea.