Arcade-lentely Red Wings: Aces of the Sky viihdyttää vaikka toistaakin itseään Kommentit pois päältä artikkelissa Arcade-lentely Red Wings: Aces of the Sky viihdyttää vaikka toistaakin itseään

Red Wings -pelin pelikuvaa

Red Wings: Aces of the Sky (Switch)

6.5 / 10
Hyvää Erinomainen pelattavuus ja ohjaustuntuma. Harvinaista kyllä lentelypeliä on kiva pelata. Sabatonin kuuntelijalle toimivat historiapätkät. Tunnelma sekä ääni- että visuaaliselta maailmaltaan oikein hyvä. Huonoa Toistaa itseään. Vihollistyyppejä on aivan liian vähän ja tehtävät ovat usein samantyyppisiä. Pommitustehtävät aika turhia kuin myös renkaiden läpi lentelyt. Yleisesti Vaikka Red Wings: Aces of the Sky jää sisällöltään ohueksi, pelastaa se hyvällä moninpelillä ja pelattavuudella niin paljon, että se jaksaa viihdyttää myös läpipeluun jälkeen.

Ensimmäisen maailmansodan lentäjä-ässä Manfred von Richthofen joka tunnetaan paremmin nimellä Punainen paroni on hyvin keskeisessä osassa All In! Gamesin -peliä. Miksi ei olisi, koska hän on kuuluu siihen kovien jätkien kategoriaan, jotka ovat saaneet ihan oman biisin Sabatonilta. Punaisen paronin tarinaa avataan yhdestä kahden ensimmäisen maailmansodan osapuolten, keskusvaltojen, kampanjassa ja sitä sivutaan myös ympärysvaltojen kampanjassa.

Red Wings ei todellakaan ole eikä se myöskään ole . Ilmataistelu on toteutettu niin mukavaksi ja kepeäksi, että se tuntui koukuttavan simulaattoreista lähinnä vuohiosastoa pelaavan allekirjoittaneen lisäksi myös jälkikasvua. Tämä on pelin ehdoton vahvuus. Lentely on mukavaa ja viholliskoneita jopa saa alas, koska vihulaisten hitboxit näyttävät olevan kovin anteliaan kokoisia. Pelissä saa myös liikeohjauksen mukaan, jossa Switchin toinen joy-con toimii ohjauskapulan tavoin, mutta normaalisti joystickeista löytyvän alakiinnikkeen puuttuessa sen käyttö jäi kokeilun asteelle, eikä päässyt jatkoon.

Itse lentely on sen verran kivaa, että sitä näytetään toistavan vähän turhankin kanssa. Suuri osa tehtävistä on sitä, että tyhjennetään taivaat vihollisten lentokoneista tai ilmalaivoista ja se olisi ihan ok, jos liikkuvia vihollistyyppejä olisi vähän enemmän kuin yksi lentokone jollain tai ei yhdelläkään seuraavista: kestävyys, kyky törmätä barrel rollilla päin. Sen lisäksi voi ampua paikallaan nököttäviä ilmapalloja jotka pitää pilvien seasta löytää ensin tai isoja ilmapalloja, joissa on kussakin kuusi konekivääriä. Ampumistehtävien ohella voi myös pommittaa maassa olevia kohteite, mutta pelimoodi siinä on niin yksinkertainen, että se ei tuo tarvittavaa lisää toiston mielikuvan poistamiseen kuten ei myöskään tuo renkaiden läpi lentely.

Ympärysvaltojen ja keskusvaltojen kampanjat tuntuvat enemmän tai vähemmän samankaltaisilta sillä erotuksella, että toisessa päästään aavikolle varomaan hiekkamyrskyjä, joka tuntuu herkulta mekaniikkojen ollessa melko harvassa. Omaa konetta voi kehittää tehtävistä saatavilla tähdillä joista kukin on yhden pisteen arvoinen. Pelattavuus ja tunnelma on huippuluokkaa, mutta kuten monessa indiepelissä, sisältö jää valitettavan ohueksi. Viihdykettä kuitenkin löytyy, sillä vaikka peli toistaa itseään ja huutaa lisäsisältöä edes uusien vihollistyyppien muodossa, tuo esimerkiksi moninpeli runsaasti intensiivistä hupia muiden perheenjäsenten kanssa. Mikäli lisäsisältöä saadaan, on käsillä erinomainen lentelypeli, mutta siihen asti Red Wings: Aces of the Sky jää hyvän puolelle.

Pelin voi ostaa täältä

 

 

Of Bird and Cage -toimintaseikkailupelissä musiikki on vahvasti esillä Kommentit pois päältä artikkelissa Of Bird and Cage -toimintaseikkailupelissä musiikki on vahvasti esillä

Of Bird and Cage

Puolalaisen Capricia Productionsin toimintaseikkailupelissä vierailee melko nimekkäitä artisteja mm. Guns N' Roses, Epica ja Within Temptation yhtyeistä.

Of Bird and Cage on yhdistelmä metallialbumia ja toimitaseikkailupeliä. Peli kertoo tarinaa riippuvuudesta, hulluudesta, sorrosta ja rakkaudesta.

Pelin ääninäyttelijöinä kuullaan mm. Kobra Paige (Kobra and the Lotus), Danny Worsnop (Asking Alexandria) ja Davidavi 'Vidi' Dolev (Gunned Down Horses) artisteilta.

Tässä vielä lista kaikista pelissä esiintyvistä artisteista:

Kobra Paige (Kobra and the Lotus)
Davidavi 'Vidi' Dolev (Gunned Down Horses)
Ron ”Bumblefoot” Thal (ex-Guns N' Roses)
Rob van der Loo (Epica)
Ruud Jolie (Within Temptation)
Casey Grillo (ex-Kamelot)
Rocky Gray (ex-Evanescence)
Mike Lepond (Symphony X)
Danny Worsnop (Asking Alexandria)

Peli tulee ilmestymään :n lisäksi myös , ja Nintendo -konsoleille. Puolituntisen demon voi ladata pelin Steam -sivulta PC:lle.


Red Wings: Aces of the Sky -lentopeli ilmestyy lokakuun 13. päivä Kommentit pois päältä artikkelissa Red Wings: Aces of the Sky -lentopeli ilmestyy lokakuun 13. päivä

Red Wings: Aces of the Sky

All In! Gamesin -lentopeli ilmestyy ja -konsoleille sekä :lle lokakuun 13. päivä. Samalla peli on saanut uuden trailerin.

Pelissä pääset ensimmäisen maailmansodan aikaisiin hävittäjiin taistelemaan yläilmoihin. Pelata voi joko yksin tai kavereiden kanssa co-op tilassa. Tehtäviä on yksinpelikampanjassa yli 50 ja lentokoneita 10 erilaista.

Red Wings: Aces of the Sky ilmestyy Playstation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle lokakuun 13. päivä. Peli on jo saatavilla Nintendo -konsolille.