Arvokas Star Wars X-wing pienoismalli löydettiin sattumalta – huutokaupassa lähtöhinta 400 000 dollaria Kommentit pois päältä artikkelissa Arvokas Star Wars X-wing pienoismalli löydettiin sattumalta – huutokaupassa lähtöhinta 400 000 dollaria

Kun Greg Jeinin elämäntyönä keräämien harvinaisten esineiden inventaariota alettiin käydä läpi, kukaan ei osannut odottaa, mitä laatikoista saattaisi paljastuakaan. Neljä ystävää, jotka olivat tulleet auttamaan läpikäynnissä, tunsivat laatikon painosta, että siinä on jotakin erityistä. Heidän yllätyksekseen laatikosta paljastui -elokuvassa käytetty Starfighter -malli. Gene Kozicki, visuaalisten efektien historian asiantuntija ja yksi ystävistä, tunnisti mallin heti ja ymmärsi sen arvon.

”Neljä meistä tiesi heti, että kyseessä oli todellinen kuvausmalli, ja sen jälkeen sen löytämisen merkitys alkoi todella iskostua mieleen.”

Tämä 50 cm pitkä malli on yksi vain neljästä ”sankari”-mallista, jotka valmistettiin erityisesti elokuvan lähikuvia varten. Toisin kuin monet muut yksinkertaisemmat mallit, jotka olivat tarkoitettu räjäytettäviksi kuvauksissa, tämä malli oli tarkoitettu kestämään ja toimimaan elokuvan kliimaksissa.

Koska malli kuului alun perin Industrial Light & Magic -yhtiölle, jonka perusti Star Wars -luoja George Lucas, on vielä epäselvää, miten Jein sai sen haltuunsa. Yhtiön muuttaessa Kalifornian San Fernandon laaksosta Bay Alueelle vuonna 1978, alkoivat liikkua huhut kadonneista malleista. Tämä X-wing on yksi niistä.

Jeinin perhe on päättänyt huutokaupata mallin, ja se tulee olemaan myynnissä 14. ja 15. lokakuuta. Lähtöhinta on huima 400 000 dollaria, ja odotettavissa on, että keräilijät ja Star Wars -fanaatikot ympäri maailmaa osallistuvat kilpailuun tästä ainutlaatuisesta palasesta elokuvahistoriaa.

Lähde: New York Times

Thor -ohjaaja lupaa tuoda tulevaan Star Wars elokuvaansa alkuperäistrilogian taikaa Kommentit pois päältä artikkelissa Thor -ohjaaja lupaa tuoda tulevaan Star Wars elokuvaansa alkuperäistrilogian taikaa


Taika Waititi haluaa tulevan -elokuvansa tuovan takaisin alkuperäistrilogian elokuvien taikaisen kosketuksen.

Keskustellessaan hankkeestaan The Kelly Clarkson Show'ssa Thor: Ragnarok -ohjaaja toisti aiempia kommenttejaan siitä, että hän haluaa ottaa aikansa elokuvan kanssa, mutta antoi ehkä vihjeen sen tunnelmasta. Hän mainitsi Star Wars -elokuvat Episode 4 – A New Hope, Episode 5 – The Empire Strikes Back ja Episode 6 – Return of the Jedi toimivan inspiraationa.

”Olen kehittänyt [Star Wars -elokuvaa] muutaman vuoden ajan, mutta luulen, että kuten minkä tahansa elokuvan kanssa, erityisesti tuon, haluan todella tehdä sen oikein, joten en halua kiirehtiä sitä”, Waititi sanoi. ”Se etenee sivussa.

”Haluan tavoittaa sen ilon ja viihteen, kuten alkuperäiset kuten The Empire Strikes Back ja Return of the Jedi ja kaikki ne, joten yritän selvittää sitä. Se tapahtuu.”

Elokuvaa ei julkaista lähitulevaisuudessa, ja Waititi sanoi aiemmin marraskuussa 2023, ettei usko sen valmistuvan ennen neljää parhaillaan työn alla olevaa projektiaan. Hän myös ilmoitti, ettei hän tule ohjaamaan toista Thor-elokuvaa näiden nykyisten projektien vaatiessa kuusi tai seitsemän vuotta, ja koska Star Wars todennäköisesti seuraa niitä, se saattaa saapua elokuvateattereihin vasta noin vuonna 2030.

Daisy Ridley on innoissaan palatessaan takaisin Star Warsin maailmaan elokuvasarjan tulevassa osassa Kommentit pois päältä artikkelissa Daisy Ridley on innoissaan palatessaan takaisin Star Warsin maailmaan elokuvasarjan tulevassa osassa

-tähti Daisy Ridleyn mukaan hänen seuraava tulkintansa kaukaisessa galaksissa ei ollut sitä mitä hän odotti.

Colliderin haastattelussa Ridley kertoi, että hänen roolinsa paluu oli yllätys, mutta hän on ”todella innoissaan” palata Reyna tunnettuun rooliinsa. Hän uskoo, että uusi tarina on mahtava. Epävirallisen nimettömän elokuvan ohjaa Saving Facesta tunnettu Sharmeen Obaid-Chinoy. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 15 vuotta Star Wars: Episodi 9 – The Rise of Skywalker -elokuvan jälkeiseen aikaankun Rey pyrkii jälleenrakentamaan jediritaria.

”Olen todella innoissani. Tarina on todella hieno. Odotan, että pääsen lukemaan käsikirjoituksen, koska, selvästikin, minulla ei ole muita päivityksiä. Se ei ollut sitä, mitä odotin, mutta olen todella innoissani. En ole lukenut mitään, mutta tiedän tarinan. Se on todella kertomisen arvoinen, tutkimisen arvoinen, ja uskon, että ihmiset tulevat olemaan innoissaan.”