Arvostelu: Galaxy Book3 Pro 360 on lähes täydellinen kumppani työhön ja viihtymiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Arvostelu: Galaxy Book3 Pro 360 on lähes täydellinen kumppani työhön ja viihtymiseen

Galaxy Book3 Pro 360

9 / 10
Hyvää Uskomattoman tarkka näyttö. Kompaktius. Monipuolisuus. Suorituskyky on A-luokkaa Huonoa Akun kesto voisi olla parempi. S Pen -kynälle olisi hyvä olla erillinen paikka, johon sen kiinnittäisi. Vankasta ja laadukkaan oloisessa rungossa on kuitenkin yksi pelottava seikka, sillä näyttö tuntuu ehkä liiankin heppoiselta. Hinta voi olla monellekin pelote.

Errorilla oli ilo saada testiin hiljaittain julkaistu Galaxy Book3 Pro 360 2-in 1 kannettava tietokone. Tässä postauksessa arvostelemme laitteen ominaisuuksia viihdekäytöstä aina graafiseen suunnitteluun. Sarjan uusimpana edustajana , jossa on suuri 16 tuuman näyttö. Koostaan huolimatta tämä 2-in-1 -kannettava on poikkeuksellisen ohut, ja lähes kevyt kuin höyhen (1,8kg) mikä tekeekin siitä varsin mieluisan työkumppanin pitkin maita ja mantuja

Alta olevasta videosta voit tarkistaa, mitä myyntipakkauksesta meille paljastuikaan. Luvassa myös teknistä nippelitietoa, joten pyöräytähän video ihmeessä ennen kuin etenet tekstissä yhtään eteenpäin!

Kristallinkirkasta kuvaa graafiseen suunnitteluun

Galaxy Book3 Pro 360 on kannettava tietokone, jonka ulkoasu ja suunnittelu herättävät kiinnostusta. Laitteen ulkonäkö on tyylikäs ja houkutteleva, ja se on suunniteltu huomiota herättävällä tavalla. Ohut ja kevyt muotoilu tekee siitä helpon kuljettaa mukana, ja sen korkealaatuinen rakennuslaatu antaa vaikutelman kestävyydestä ja laadusta.

Testasimme konetta meille ominaisessa ympäristössä, eli tässä tapauksessa myöskin graafisen suunnittelun parissa. Galaxy Book 3 Pro 360:n 16 tuuman 3K (2 880 x 1 800) AMOLED-näyttö sen 16:10 kuvasuhteella ja 120 hertsin virkistystaajuudella sopii täydellisesti kyseiseen työkäyttöön. Galaxy Book3 Pro 360:n näyttö tukee myös HDR500-standardia, mikä takaa entistä eloisammat ja dynaamisemmat värit. Se kattaa peräti 120 % DCI-P3-väriavaruudesta, joten värit toistuvat näytöllä uskollisena. Musta on todellakin mustaa!

Galaxy Book3 Pro 360:n näyttö tarjoaa terävän kuvan ja eloisat värit, mikä tekee siitä nautinnollisen käyttää eri tarkoituksiin pelaamisesta aina valokuvien muokkaamiseen tai esimerkiksi muuhun graafiseen työhön. Kyseessä onkin todellinen vaihtoehto esimerkiksi sisällöntuottajalle tai mainostoimistolle.

Näppäimistö on hyvän tuntuinen käytössä. Kuitenkin pienenä motkotuksena tulee laitteen touchpad, joka on ehkä liian kookas ja se on myös herkkä vahinkopainalluksille, mikä voi aiheuttaa tahattomia toimintoja. Yliherkkyyden vuoksi Turhapuromaiset ”virhelyönnit” olivat arkipäivää touchpadin äärellä.

S Pen -kynän kanssa kyseessä on lähes lyömätön kompinaatio, jonka parissa esimerkiksi graafisen alan työt sujuvat erinomaisesti. Näyttö reagoi kynään mainiosti ilman suurempia lageja. Kokeilimme laitetta Adobe Illustratorin & Photoshopin kanssa, eikä tämän jälkeen paluu perinteisen piirtopöydän pariin enää tuntunutkaan niin mukavalta, kuin se joskus jopa olla saattaakin. Pienenä ihmetyksen aiheena toki syntyi se, että kynälle ei itsessään ollut mitään varsinaista säilytyspaikkaa vaan magneettinen kiinnitys koneen runkoon on ilmeisesti ”se juttu”. Mielestämme tämä ei ollut kovin kätevä menetelmä, sillä koneen runko takuulla on herkkä naarmuuntumaan tämän säilytystavan vuoksi.

Galaxy Book3 Pro 360 osoittautui myös mainioksi viihdepaketiksi

Galaxy Book3 Pro 360 suoriutui vaivattomasti 4K-videoiden suoratoistosta ja muista ”viihdemaailman” hömpötyksistä. Katsoimme testauksessa mm. Netflixin kautta useita 4K-elokuvia, jotka pyörivät koneella erittäinkin sulavasti. Pelikäytössä näytön virkistystaajuus oli omiaan, eikä täten ongelmia juurikaan havaittu. Väritoistoa hehkutamme edelleenkin myös tässä käytössä, sillä niin uskomattoman näköistä kuvaa kone tarjoaa käyttäjilleen.

Kone ei varsinaisesti ole suoriltaan tarkoitettu pelikäyttöön, mutta kyllä se asiansa myös siihenkin ajaa, kunhan ei odota mitään tehopelimyllyn vääntövoimia. Keskitason julkaisuissa meininki on silti varsin sulavaa. Galaxy Book3 ei kaatunut täysillä asetuksillakaan, eikä edes hikoillut turhia. Melutaso pysyi hallussa, eikä tuuletin lähtenyt satunnaisia pieniä hetkiä lukuun ottamatta mölyämään turhia. Mutta jos olet ostamassa oikeasti pelkästään raskaassa pelikäytössä täydellisesti suoriutuvaa kompaktia teholäppäriä, tuolloin Galaxy Book3 Pro 360 ei ole sinun valintasi.

Galaxy Book3 Pro 360:n hinta suhteessa kilpailijoihin herättää kysymyksiä kilpailukyvystä, etenkin kun lappusessa seisoo tällä hetkellä summa 2009€. Se voi tuntua turhankin korkealta, mikä onkin sen yksistä miinuksista. Vaikka hinta saattaa olla korkea, läppäri tarjoaa kuitenkin monipuoliset ominaisuudet ja erinomaisen suorituskyvyn, muodostaen kokonaisuudessaan houkuttelevan paketin, kunhan lompakon laihtuminen ei pelota liikoja.

Testaus: Jaakko Nygård & Hakan Seppä

Video & kuvat: Esa Honkala, Tiia Mällinen & Sara Nieminen




Tutkimus: Kolmasosa suomalaisista epätietoisia puhelimensa tekoälyominaisuuksista Kommentit pois päältä artikkelissa Tutkimus: Kolmasosa suomalaisista epätietoisia puhelimensa tekoälyominaisuuksista

Samsungin teettämän tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kolmasosa suomalaisista ei tiedä, onko heidän puhelimessaan tekoälyominaisuuksia. Samaan aikaan kun 41 prosenttia suomalaisista omistaa tekoälyllä varustetun puhelimen, heistä 35 prosenttia ei ole vielä hyödyntänyt näitä ominaisuuksia.

Tekoälyn käyttö keskittyy arkisiin toimintoihin

Tutkimus paljastaa, että tekoälyä hyödynnetään puhelimissa eniten hakutoimintoihin (58%), kuvanmuokkaukseen (56%) sekä valo- ja videokuvaukseen (51%).

”Tekoälyn suosio tiedonhaussa on kasvanut viime vuosina valtavasti, sillä se tarjoaa tietoa nopeasti ja helposti omaksuttavassa muodossa. Mobiililaitteisiin integroidut -hakutoiminnot myös avaavat uusia mahdollisuuksia, kuten hakujen tekeminen ruudulla näkyvän kuvan tai videon perusteella”, kertoo Samsungin maajohtaja Mika Engblom.

Kiinnostus tekoälyominaisuuksiin kasvussa

Tutkimuksen mukaan yli puolet (53%) suomalaisista haluaisi tekoälyominaisuuksia puhelimeensa tulevaisuudessa. Tekoälyltä toivotaan erityisesti apua:

  • Reaaliaikaisiin käännöksiin (31%)
  • Kuvaamiseen ja kuvankäsittelyyn (30%)
  • Tiedonhakuun ja nopeaan sisäistämiseen (29%)

”Uudessa Galaxy S25 -sarjassamme vuorovaikutus puhelimen kanssa on aiempaa sujuvampaa ja luonnollisempaa, mikä madaltaa kynnystä hyödyntää tekoälyä. Ihmiset ovat jo pitkään toivoneet, että puhelimelle voisi kertoa, mitä haluaa sen tekevän – ja nyt se on mahdollista”, Engblom toteaa.

Asiantuntijan vinkit tekoälypuhelimen käyttöön

Maajohtaja Engblom rohkaisee käyttäjiä tutustumaan tekoälyominaisuuksiin aktiivisesti:

  1. Kokeile eri ominaisuuksia rohkeasti arkisissa tilanteissa
  2. Aseta pikavalintoja useimmin käytetyille tekoälytoiminnoille
  3. Jaa kokemuksia muiden käyttäjien kanssa
  4. Varmista tietoturva ja tutustu tietojen käsittelytapoihin
  5. Mukauta asetukset omien tarpeiden mukaan

”Tekoälyn käytön osaaminen ja hyödyntäminen on juuri nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. Päivittäinen luonnollinen käyttö lisää ymmärrystä ja tuo oivalluksia tekoälyn laajempaakin hyödyntämistä varten”, Engblom muistuttaa.

Kyselytutkimuksen toteutti Syno International Omnibus-tutkimuksena 12.–17. joulukuuta 2024. Tutkimukseen vastasi 1000 täysi-ikäistä suomalaista, ja otos on väestöä demografisesti edustava.

Puettava terveysteknologia mullistuu: Älykellot ja -sormukset voivat tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi Kommentit pois päältä artikkelissa Puettava terveysteknologia mullistuu: Älykellot ja -sormukset voivat tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi

Puettavan terveysteknologian seuraava suuri harppaus näyttää olevan sen integroituminen terveydenhuollon palveluihin. , , ja Withings ovat kaikki siirtymässä kohti mallia, jossa laitteet eivät vain seuraa käyttäjän terveyttä, vaan myös yhdistävät heidät suoraan terveydenhuollon ammattilaisiin.

Puettavan teknologian kehityskaari

Puettavan terveysteknologian ensimmäinen vuosikymmen alkoi vuonna 2007 Fitbitin julkistuksella. Tuolloin laite oli yksinkertainen askelmittari, joka kiinnitettiin vaatteisiin ja jonka tiedot piti synkronoida tietokoneelle. Nyt, lähes 20 vuotta myöhemmin, älylaitteet seuraavat automaattisesti sydämen sykettä, stressitasoja ja lukuisia muita terveysmuuttujia reaaliajassa.

Uudet innovaatiot ja yhteistyömallit

Withings on jo ottanut merkittävän askeleen eteenpäin Cardio Check-Up -palvelullaan, joka lähettää käyttäjän sydäntiedot sertifioidulle kardiologille arvioitavaksi 24 tunnin sisällä. Älysormusyritys Oura puolestaan on aloittanut yhteistyön Medicare Advantage -terveyspalvelun kanssa, tarjoten ilmaisia älysormuksia terveysvakuutuksen piirissä oleville asiakkaille.

Samsung on ilmoittanut visionsa olevan ”kattavan järjestelmän kehittäminen, joka tukee käyttäjää terveyden matkan joka vaiheessa” – aina mittaamisesta henkilökohtaiseen ohjaukseen ja terveydenhuollon palveluihin yhdistämiseen.

Terveydenhuollon tehostaminen

Ouran varatoimitusjohtaja Jason Oberfest uskoo, että puettava teknologia voi tehostaa perusterveydenhuoltoa merkittävästi. Kun lääkäreillä on käytössään potilaan pitkäaikaista terveysdataa, he voivat verrata vastaanotolla saatuja tuloksia potilaan omiin keskiarvoihin kansallisten keskiarvojen sijaan.

Tulevaisuuden näkymät

Fortune Business Insightsin mukaan puettavien lääkinnällisten laitteiden markkinoiden ennustetaan kasvavan 91,21 miljardista dollarista (2024) 324,73 miljardiin dollariin vuoteen 2032 mennessä.

Alan asiantuntijat näkevät, että puettavan teknologian toinen vuosikymmen keskittyy yhä enemmän tiedon kontekstiin ja sen hyödyntämiseen päivittäisessä päätöksenteossa. Tämä kehitys yhdistettynä terveydenhuollon palveluihin voi mullistaa sen, miten terveyttämme seurataan ja hoidetaan tulevaisuudessa.

Haasteet ja huolenaiheet

Vaikka kehitys vaikuttaa lupaavalta, esiin on noussut myös huolia tietosuojasta ja datan mahdollisesta väärinkäytöstä. Kysymyksiä herättää erityisesti se, miten terveystietoja suojataan ja voidaanko niitä käyttää esimerkiksi vakuutusmaksujen määrittämiseen.