Tarinallisesti toimivaa, teknisesti ei niinkään – Vampyr Nintendo Switchillä Kommentit pois päältä artikkelissa Tarinallisesti toimivaa, teknisesti ei niinkään – Vampyr Nintendo Switchillä

Vampyr

Vampyr (Nintendo Switch)

6.5 / 10
Hyvää Pelin tarina vetää mukaansa ja verenhimon hillitseminen on mielenkiintoinen pelielementti. Synkkä ja aiheeseen sopiva tunnelma kiehtoo ja avoimehko pelimaailma koukuttaa sitä tutkimaan. Huonoa Tekniset ongelmat lannistavat ja välillä eteneminen keskeytyy kun ohjattavuus ei aivan vastaa sitä mihin on tällaisille peleille tottunut. Lyhyesti Vampyr on valikoituneen maun peli. Aiheesta kiinnostuneet varmasti uppoutuvat sen syövereihin ja mikäli tarinavetoiset pelit innostavat, kannattaa ehdottomasti kokeilla.

on alunperin vuonna 2018 ilmestynyt toimintaroolipeli. Pelin taustalla on ranskalainen -joka kehitti myös maineikkaan Life Is Strange -pelin. piti alunperin ilmestyä jo vuonna 2017, mutta myöhästyi teknisten ongelmien vuoksi. Viimeistely jäi kuitenkin eittämättä hieman kesken, sillä lopullinen julkaisu kärsi edelleen teknisistä vaikeuksista. -konsolille peli ilmestyi lokakuussa 2019 ja käännöksestä vastasi , joka teki onnistuneet käännökset myös ja -peleistä.

Vampyr -peli sijoittuu Lontooseen ja ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan, jolloin Espanjantauti ravisutti maailmaa. Pelin päähahmo Jonathan Reid on lääkäri ja aloitteleva vampyyri. Reidin vannoma lääkärinvala ja juuri herännyt verenhimo aiheuttavat mielenkiintoisen dilemman ja on ehkä pelin hienoimpia puolia. Tarinallisesti peli koukuttaa ja jaksaa ylläpitää mielenkiinnon. Myös sivutehtäviä on mukava suorittaa eivätkä ne tunnu liian pakkopullalta. Avoimehko pelimaailma on toteutettu hyvin ja synkkä Lontoo luo otollisen tunnelman tukemaan tarinaa.

Pelihahmojen kanssa keskustelessa saa tietää kaikkea tarpeellista potentiaalisista uhreista ja muustakin tärkeästä.
Pelihahmojen kanssa keskustelessa saa tietää kaikkea tarpeellista potentiaalisista uhreista ja muustakin tärkeästä.

Pelissä ei suotta surutta kannata lähteä valuttamaan verta, vaan päähahmon ammatin luoman “hidasteen” myötä tulee selvittää kuka olisi soveltuvin uhriksi, tarpeeksi paha ihminen kenties. Pelissä vastaan tulevia hahmoja haastatellessa paljastuu lisätietoja potentiaalisista uhreista. Jokaisella tehdyllä valinnalla on merkitys ja voi vaikuttaa miten peli etenee jatkossa. Vaikka pelissä on hyvä automaattitallennus ja peli tallentaa aina kun käyt nukkumassa piilopaikassasi, olisi erillinen tallennusmahdollisuus toivottavaa.

Valittavana on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia riippuen millaista pelityyliä haluaa noudattaa.
Valittavana on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia riippuen millaista pelityyliä haluaa noudattaa.

Taistelumekaniikka on verrattavissa , Blooborne ja The Witcher 3 -peleihin. Lähitaistelussa Reidin käytössä yksikätisiä miekkoja, puukkoja ja vaarnoja sekä kahden käden aseita kuten viikate. Kauempaa vihollisia pääsee taltuttamaan pistooleiden ja haulikoiden avulla sekä erilaisia taitoja käyttäen. Luonnollisesti vastustajien verta pääsee imemään, joka puolestaan palauttaa päähahmon elinvoimaa. Vampyr on myös yksi niistä harvoista peleistä, jota voi edetä tappamatta vihollisia, lukuunottamatta loppuvastustajia. Hallintaruudut jättävät toivomisen varaa ja vaativat hieman syvempää perehtymistä. Perusvastustajat kaatuvat suhteellisen helposti, mutta useamman kanssa voi päätyä vaikeuksiin. Loppuvastustajien haastavuus vaihtelee myös erittäin paljon ja saa välillä hiukset harvenemaan.

Vampyr on parhaillaan saatavilla Nintendo Switch -konsolin lisäksi ja -konsoleille, sekä :lle.

Kommentoi

Killing Floor 2, Lifeless Planet ja The Escapist 2 ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta Kommentit pois päältä artikkelissa Killing Floor 2, Lifeless Planet ja The Escapist 2 ladattavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta

Killing Floor 2

Epic Games Store on jälleen laittanut uuden erän ilmaispelejä jakoon kauppapaikallaan. Tällä kertaa vuorossa ovat räiskintäpeli Killing Floor 2, pulmanratkonta Lifeless Planet sekä roolipeli The Escapist 2.

Killing Floor 2

Killing Floor 2 pelissä enintään kuusi pelaaja saavat vastaansa loputtomia määriä zombeja Euroopassa. Peli ilmestyi alunperin Early Accessiin vuonna 2015 ja on saanut tasaiseen tahtiin uusia aseita, vihollisia ja karttoja. Peli tukee myös ristiinpelaamista Steamin kanssa.

Lifeless Planet

Lifeless Planet on puolestaan pulmanratkontaa, tutkimista ja seikkailua yhdistävä peli. Siinä kansainvälinen astronauttiryhmä haaksirikkoutuu kaukaiselle planeetalle, josta löytyy pieni venäläinen kaupunki.

The Escapist 2

Yläkulmasta kuvatussa pikseligrafiikkaisessa The Escapist 2 -pelissä puolestaan tarkoitus on paeta yhdestä ankarammista vankiloista maailmassa.

Pelit ovat ladattavissa Epic Games Storesta aina ensi viikon torstaihin heinäkuun 16. päivä asti.

Kommentoi

Superhot jatko-osa ei vaadi VR-laitteita – ilmestyy ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Superhot jatko-osa ei vaadi VR-laitteita – ilmestyy ensi viikolla

Superhot: Mind Control Delete

Suositun Superhot VR-pelin jatko-osa Superhot: Mind Control Delete ilmestyy ensi viikolla heinäkuun 16. päivä konsoleille ja :lle.

Edeltäjästään poiketen se ei vaadi lainkaan VR-laitteistoa ja tulee olemaan täysin ilmainen niille, jotka jo omistavat Superhot -pelin entuudestaan.

Superhot: Mind Control Delete on neljä kertaa laajempi kuin edeltäjänsä ja siitä löytyy tutut ajantaivutusominaisuudet ja hidastetut taistelut. Keräät matkallasi tiedonrippeitä tarkoituksestasi ja kasvat edetessäsi vahvemmaksi.

Superhot: Mind Control Delete heinäkuun 16. päivä ja -konsoleille ja PC:lle.

Kommentoi