Tarinallisesti toimivaa, teknisesti ei niinkään – Vampyr Nintendo Switchillä Kommentit pois päältä artikkelissa Tarinallisesti toimivaa, teknisesti ei niinkään – Vampyr Nintendo Switchillä

Vampyr

Vampyr (Nintendo Switch)

6.5 / 10
Hyvää Pelin tarina vetää mukaansa ja verenhimon hillitseminen on mielenkiintoinen pelielementti. Synkkä ja aiheeseen sopiva tunnelma kiehtoo ja avoimehko pelimaailma koukuttaa sitä tutkimaan. Huonoa Tekniset ongelmat lannistavat ja välillä eteneminen keskeytyy kun ohjattavuus ei aivan vastaa sitä mihin on tällaisille peleille tottunut. Lyhyesti Vampyr on valikoituneen maun peli. Aiheesta kiinnostuneet varmasti uppoutuvat sen syövereihin ja mikäli tarinavetoiset pelit innostavat, kannattaa ehdottomasti kokeilla.

on alunperin vuonna 2018 ilmestynyt toimintaroolipeli. Pelin taustalla on ranskalainen -joka kehitti myös maineikkaan Life Is Strange -pelin. Vampyr piti alunperin ilmestyä jo vuonna 2017, mutta myöhästyi teknisten ongelmien vuoksi. Viimeistely jäi kuitenkin eittämättä hieman kesken, sillä lopullinen julkaisu kärsi edelleen teknisistä vaikeuksista. Nintendo -konsolille peli ilmestyi lokakuussa 2019 ja käännöksestä vastasi , joka teki onnistuneet käännökset myös ja -peleistä.

Vampyr -peli sijoittuu Lontooseen ja ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan, jolloin Espanjantauti ravisutti maailmaa. Pelin päähahmo Jonathan Reid on lääkäri ja aloitteleva vampyyri. Reidin vannoma lääkärinvala ja juuri herännyt verenhimo aiheuttavat mielenkiintoisen dilemman ja on ehkä pelin hienoimpia puolia. Tarinallisesti peli koukuttaa ja jaksaa ylläpitää mielenkiinnon. Myös sivutehtäviä on mukava suorittaa eivätkä ne tunnu liian pakkopullalta. Avoimehko pelimaailma on toteutettu hyvin ja synkkä Lontoo luo otollisen tunnelman tukemaan tarinaa.

Pelihahmojen kanssa keskustelessa saa tietää kaikkea tarpeellista potentiaalisista uhreista ja muustakin tärkeästä.
Pelihahmojen kanssa keskustelessa saa tietää kaikkea tarpeellista potentiaalisista uhreista ja muustakin tärkeästä.

Pelissä ei suotta surutta kannata lähteä valuttamaan verta, vaan päähahmon ammatin luoman “hidasteen” myötä tulee selvittää kuka olisi soveltuvin uhriksi, tarpeeksi paha ihminen kenties. Pelissä vastaan tulevia hahmoja haastatellessa paljastuu lisätietoja potentiaalisista uhreista. Jokaisella tehdyllä valinnalla on merkitys ja voi vaikuttaa miten peli etenee jatkossa. Vaikka pelissä on hyvä automaattitallennus ja peli tallentaa aina kun käyt nukkumassa piilopaikassasi, olisi erillinen tallennusmahdollisuus toivottavaa.

Valittavana on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia riippuen millaista pelityyliä haluaa noudattaa.
Valittavana on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia riippuen millaista pelityyliä haluaa noudattaa.

Taistelumekaniikka on verrattavissa , Blooborne ja The Witcher 3 -peleihin. Lähitaistelussa Reidin käytössä yksikätisiä miekkoja, puukkoja ja vaarnoja sekä kahden käden aseita kuten viikate. Kauempaa vihollisia pääsee taltuttamaan pistooleiden ja haulikoiden avulla sekä erilaisia taitoja käyttäen. Luonnollisesti vastustajien verta pääsee imemään, joka puolestaan palauttaa päähahmon elinvoimaa. Vampyr on myös yksi niistä harvoista peleistä, jota voi edetä tappamatta vihollisia, lukuunottamatta loppuvastustajia. Hallintaruudut jättävät toivomisen varaa ja vaativat hieman syvempää perehtymistä. Perusvastustajat kaatuvat suhteellisen helposti, mutta useamman kanssa voi päätyä vaikeuksiin. Loppuvastustajien haastavuus vaihtelee myös erittäin paljon ja saa välillä hiukset harvenemaan.

Vampyr on parhaillaan saatavilla Nintendo Switch -konsolin lisäksi ja -konsoleille, sekä :lle.

Tällä viikolla ilmestyvästä Assassin’s Creed Mirage -pelistä saatiin tarinan aikajanaa avaava traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Tällä viikolla ilmestyvästä Assassin’s Creed Mirage -pelistä saatiin tarinan aikajanaa avaava traileri

Assassin's Creed Mirage

Tällä viikolla ilmestyvä Assassin's Creed Mirage on täysin itsenäinen tarina, jota voi pelata ilman, että on kokenut aiempia pelisarjan pelejä. Peli on kuitenkin täysiverinen Assassin's Creed -pelisarjan tuorein osa, joten mikäli uudet pelaajat haluavat ymmärtää kokonaisuuden ja pelisarjan aikajanan täysin, kannattaa katsoa tuorein esittelyvideo osoitteessa.

800-luvun Bagdadiin sijoittuva toiminnallinen salamurhaajaseikkailu Assassin's Creed Mirage vie pelaajan keskelle dramaattisia tapahtumia. Kulissien takana tapahtuu suuria asioita ja salamurhaajien järjestö joutuu jälleen kerran likaamaan kätensä paremman maailman nimissä. Tarkoitus pyhittää keinot, sanotaan, ja näin on myös tällä kertaa, kun ahneiden tahojen valtataistelut uhmaavat maailman herkkää tasapainoa. Peli esittelee aiemmasta osasta tutun Basim-hahmon pelin keskushahmona.

Assassin's Creed Mirage ilmestyy 5. lokakuuta - ja , ja S sekä -konsoleille, että Epic Games Store- ja Store -kauppapaikkojen kautta :lle. Lisäksi peli tulee saataville Ubisoft+-pelipalveluun. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Scifi-seikkailupeli Trüberbrook ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Scifi-seikkailupeli Trüberbrook ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Trüberbrooktr

Pelikauppapaikka jakaa parhaillaan ilmaiseksi :lle scifi-aiheista seikkailupeliä . Voit katsoa pelin trailerin alta.

Vuonna 2019 ilmestyneen scifi-mysteeripeli sijoittuu 1960-luvun vaihtoehtoiseen universumiin, jossa yhdysvaltalainen nuori tiedemies Hans Tannhauser lähtee lomailemaan Eurooppaan.

Loma tuo mukanaan rakkautta, ystävyyttä, uskollisuutta, itsensä löytämistä ja tietenkin dinosauruksia. Pelin upeat grafiikat ovat käsinpiirrettyjä.

Pelin insipiraationa ovat toimineet mm. , , sekä .

Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.