Tarinallisesti toimivaa, teknisesti ei niinkään – Vampyr Nintendo Switchillä Kommentit pois päältä artikkelissa Tarinallisesti toimivaa, teknisesti ei niinkään – Vampyr Nintendo Switchillä

Vampyr

Vampyr (Nintendo Switch)

6.5 / 10
Hyvää Pelin tarina vetää mukaansa ja verenhimon hillitseminen on mielenkiintoinen pelielementti. Synkkä ja aiheeseen sopiva tunnelma kiehtoo ja avoimehko pelimaailma koukuttaa sitä tutkimaan. Huonoa Tekniset ongelmat lannistavat ja välillä eteneminen keskeytyy kun ohjattavuus ei aivan vastaa sitä mihin on tällaisille peleille tottunut. Lyhyesti Vampyr on valikoituneen maun peli. Aiheesta kiinnostuneet varmasti uppoutuvat sen syövereihin ja mikäli tarinavetoiset pelit innostavat, kannattaa ehdottomasti kokeilla.

on alunperin vuonna 2018 ilmestynyt toimintaroolipeli. Pelin taustalla on ranskalainen Dontnod Entertainment -joka kehitti myös maineikkaan Life Is Strange -pelin. Vampyr piti alunperin ilmestyä jo vuonna 2017, mutta myöhästyi teknisten ongelmien vuoksi. Viimeistely jäi kuitenkin eittämättä hieman kesken, sillä lopullinen julkaisu kärsi edelleen teknisistä vaikeuksista. Switch -konsolille peli ilmestyi lokakuussa 2019 ja käännöksestä vastasi Saber Interactive, joka teki onnistuneet käännökset myös The Witcher 3 ja Call of Cthulhu -peleistä.

Vampyr -peli sijoittuu Lontooseen ja ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan, jolloin Espanjantauti ravisutti maailmaa. Pelin päähahmo Jonathan Reid on lääkäri ja aloitteleva vampyyri. Reidin vannoma lääkärinvala ja juuri herännyt verenhimo aiheuttavat mielenkiintoisen dilemman ja on ehkä pelin hienoimpia puolia. Tarinallisesti peli koukuttaa ja jaksaa ylläpitää mielenkiinnon. Myös sivutehtäviä on mukava suorittaa eivätkä ne tunnu liian pakkopullalta. Avoimehko pelimaailma on toteutettu hyvin ja synkkä Lontoo luo otollisen tunnelman tukemaan tarinaa.

Pelihahmojen kanssa keskustelessa saa tietää kaikkea tarpeellista potentiaalisista uhreista ja muustakin tärkeästä.
Pelihahmojen kanssa keskustelessa saa tietää kaikkea tarpeellista potentiaalisista uhreista ja muustakin tärkeästä.

Pelissä ei suotta surutta kannata lähteä valuttamaan verta, vaan päähahmon ammatin luoman “hidasteen” myötä tulee selvittää kuka olisi soveltuvin uhriksi, tarpeeksi paha ihminen kenties. Pelissä vastaan tulevia hahmoja haastatellessa paljastuu lisätietoja potentiaalisista uhreista. Jokaisella tehdyllä valinnalla on merkitys ja voi vaikuttaa miten peli etenee jatkossa. Vaikka pelissä on hyvä automaattitallennus ja peli tallentaa aina kun käyt nukkumassa piilopaikassasi, olisi erillinen tallennusmahdollisuus toivottavaa.

Valittavana on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia riippuen millaista pelityyliä haluaa noudattaa.
Valittavana on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia riippuen millaista pelityyliä haluaa noudattaa.

Taistelumekaniikka on verrattavissa Souls, Blooborne ja The Witcher 3 -peleihin. Lähitaistelussa Reidin käytössä yksikätisiä miekkoja, puukkoja ja vaarnoja sekä kahden käden aseita kuten viikate. Kauempaa vihollisia pääsee taltuttamaan pistooleiden ja haulikoiden avulla sekä erilaisia taitoja käyttäen. Luonnollisesti vastustajien verta pääsee imemään, joka puolestaan palauttaa päähahmon elinvoimaa. on myös yksi niistä harvoista peleistä, jota voi edetä tappamatta vihollisia, lukuunottamatta loppuvastustajia. Hallintaruudut jättävät toivomisen varaa ja vaativat hieman syvempää perehtymistä. Perusvastustajat kaatuvat suhteellisen helposti, mutta useamman kanssa voi päätyä vaikeuksiin. Loppuvastustajien haastavuus vaihtelee myös erittäin paljon ja saa välillä hiukset harvenemaan.

on parhaillaan saatavilla Switch -konsolin lisäksi ja 4 -konsoleille, sekä :lle.

Kommentoi

Overwatch 2 -pelin Junker Queen hahmosta saatiin uusi traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Overwatch 2 -pelin Junker Queen hahmosta saatiin uusi traileri

Overwatch 2

Blizzard on julkaissut uuden trailerin tulevasta Overwatch 2 -pelin uudesta Junker Queen hahmosta. Voit katsoa trailerin alta.

Junker Queen -hahmo on kyberneettisesti kyvykäs, erittäin liikkuva ja käyttää aseenaan raidetykkiä.

Aiemmin ilmoitettiin, että tulee olemaan ilmaispelattava ja se tulee korvaamaan aikaisemman Overwatch -pelin kokonaisuudessaan.

lanseerattiin alunperin vuonna 2019 Blizzconissa, mutta sen jälkeen pelistä ei kuultu juurikaan. Vuonna 2020 ja 2021 pelin käsikirjoittaja Michael Chu ja ohjaaja Jeff Kaplan jättivät Blizzardin.

ilmestyy Early Access tilassa PlayStation 5, PlayStation 4, ja S, Xbox One sekä Switch -konsoleille, että :lle.

Kommentoi

The Sims 4 -pelin uusin lisäosa vie pelaajat takaisin koulun penkille Kommentit pois päältä artikkelissa The Sims 4 -pelin uusin lisäosa vie pelaajat takaisin koulun penkille

The Sims 4: High School

Electronic Arts ja Maxis ovat julkaisemassa uuden High School -lisäosan The Sims 4 -peliin heinäkuun 28. päivä. Voit katsoa lisäosan trailerin alta.

Lisäosa tuo peliin Copperdale Highh -koulukampuksen ja paljon uutta tehtävää. Peliin saadaan myös ThrifTea -kahvila, kirjasto sekä rehtorin kartano.

Lisäosan myötä peliin saadaan myös uusia ennalta luotuja hahmoja kuten rehtorin tytär Ash, joka on tyyli-ikoni. Mukana ovat myös romanttisesti kiusallinen Kevin sekä tähtiurheilija Sidney.

Lisäosassa pelaajat pääsevät osallistumaan luennoille ja kokeisiin sekä käymään lounaalla. Mukana on myös cheerleadingiä, eri urheilulajeja sekä shakkiklubi.

The Sims 4: High School -lisäosa saapuu heinäkuun 28. päivä PC:lle ja Macille Originin ja Steamin kautta, sekä PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X ja S että Xbox One -konsoleille.

Kommentoi