Tarinallisesti toimivaa, teknisesti ei niinkään – Vampyr Nintendo Switchillä Kommentit pois päältä artikkelissa Tarinallisesti toimivaa, teknisesti ei niinkään – Vampyr Nintendo Switchillä

Vampyr

Vampyr (Nintendo Switch)

6.5 / 10
Hyvää Pelin tarina vetää mukaansa ja verenhimon hillitseminen on mielenkiintoinen pelielementti. Synkkä ja aiheeseen sopiva tunnelma kiehtoo ja avoimehko pelimaailma koukuttaa sitä tutkimaan. Huonoa Tekniset ongelmat lannistavat ja välillä eteneminen keskeytyy kun ohjattavuus ei aivan vastaa sitä mihin on tällaisille peleille tottunut. Lyhyesti Vampyr on valikoituneen maun peli. Aiheesta kiinnostuneet varmasti uppoutuvat sen syövereihin ja mikäli tarinavetoiset pelit innostavat, kannattaa ehdottomasti kokeilla.

on alunperin vuonna 2018 ilmestynyt toimintaroolipeli. Pelin taustalla on ranskalainen -joka kehitti myös maineikkaan Life Is Strange -pelin. Vampyr piti alunperin ilmestyä jo vuonna 2017, mutta myöhästyi teknisten ongelmien vuoksi. Viimeistely jäi kuitenkin eittämättä hieman kesken, sillä lopullinen julkaisu kärsi edelleen teknisistä vaikeuksista. Nintendo -konsolille peli ilmestyi lokakuussa 2019 ja käännöksestä vastasi , joka teki onnistuneet käännökset myös ja -peleistä.

Vampyr -peli sijoittuu Lontooseen ja ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan, jolloin Espanjantauti ravisutti maailmaa. Pelin päähahmo Jonathan Reid on lääkäri ja aloitteleva vampyyri. Reidin vannoma lääkärinvala ja juuri herännyt verenhimo aiheuttavat mielenkiintoisen dilemman ja on ehkä pelin hienoimpia puolia. Tarinallisesti peli koukuttaa ja jaksaa ylläpitää mielenkiinnon. Myös sivutehtäviä on mukava suorittaa eivätkä ne tunnu liian pakkopullalta. Avoimehko pelimaailma on toteutettu hyvin ja synkkä Lontoo luo otollisen tunnelman tukemaan tarinaa.

Pelihahmojen kanssa keskustelessa saa tietää kaikkea tarpeellista potentiaalisista uhreista ja muustakin tärkeästä.
Pelihahmojen kanssa keskustelessa saa tietää kaikkea tarpeellista potentiaalisista uhreista ja muustakin tärkeästä.

Pelissä ei suotta surutta kannata lähteä valuttamaan verta, vaan päähahmon ammatin luoman “hidasteen” myötä tulee selvittää kuka olisi soveltuvin uhriksi, tarpeeksi paha ihminen kenties. Pelissä vastaan tulevia hahmoja haastatellessa paljastuu lisätietoja potentiaalisista uhreista. Jokaisella tehdyllä valinnalla on merkitys ja voi vaikuttaa miten peli etenee jatkossa. Vaikka pelissä on hyvä automaattitallennus ja peli tallentaa aina kun käyt nukkumassa piilopaikassasi, olisi erillinen tallennusmahdollisuus toivottavaa.

Valittavana on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia riippuen millaista pelityyliä haluaa noudattaa.
Valittavana on erilaisia taitoja ja ominaisuuksia riippuen millaista pelityyliä haluaa noudattaa.

Taistelumekaniikka on verrattavissa , Blooborne ja The Witcher 3 -peleihin. Lähitaistelussa Reidin käytössä yksikätisiä miekkoja, puukkoja ja vaarnoja sekä kahden käden aseita kuten viikate. Kauempaa vihollisia pääsee taltuttamaan pistooleiden ja haulikoiden avulla sekä erilaisia taitoja käyttäen. Luonnollisesti vastustajien verta pääsee imemään, joka puolestaan palauttaa päähahmon elinvoimaa. Vampyr on myös yksi niistä harvoista peleistä, jota voi edetä tappamatta vihollisia, lukuunottamatta loppuvastustajia. Hallintaruudut jättävät toivomisen varaa ja vaativat hieman syvempää perehtymistä. Perusvastustajat kaatuvat suhteellisen helposti, mutta useamman kanssa voi päätyä vaikeuksiin. Loppuvastustajien haastavuus vaihtelee myös erittäin paljon ja saa välillä hiukset harvenemaan.

Vampyr on parhaillaan saatavilla Nintendo Switch -konsolin lisäksi ja -konsoleille, sekä :lle.

Monster Hunter Stories -klassikkopelit nyt saatavana PlayStationille remasteroituna Kommentit pois päältä artikkelissa Monster Hunter Stories -klassikkopelit nyt saatavana PlayStationille remasteroituna

Monster Hunter Stories

PAN Visionin jakelema ja Capcomin julkaisema ja ovat nyt saatavilla :lle remasteroituna yhdessä ja samassa paketissa.

Monster Hunter Stories vie pelaajan värikkääseen maailmaan, jossa ratsastajahahmot muodostavat yhteyden villiin Monsties-hirviöihin metsästämisen sijaan. Tämä ensimmäinen Monster Hunter -pelimaailmaan sijoittuva roolipeli on nyt paranneltu uusilla jännittävillä ominaisuuksilla, jotka takaavat entistä jännittävämmän ja mukaansatempaavamman seikkailun.

Pelaajat voivat nyt uppoutua klassiseen toimintaan päivitetyillä grafiikoilla, jotka sisältävät parannettuja mallinnuksia, tekstuureja ja valaistuksia suuremmilla näytöillä. Tarinasta voi nauttia uudella tavalla uusien englannin- ja japaninkielisten ääninäyttelijöiden ansiosta. Mukana on myös museotila, jossa voi tutustua yli 200 konseptitaideteokseen, taustamusiikkiin ja erityisiin kehittäjäpiirroksiin. Pelaajat saavat myös pääsyn aiemmin yksinomaan Japanissa saatavilla olleeseen sisältöön, kuten versiopäivitykset 1.20 ja 1.30.

Tarinaa voi jatkaa Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin -jatko-osan parissa. Pelaaja seuraa legendaarisen Redin perintöä ja liittyy Ena-nimisen Wyverian-tytön kanssa suojelemaan Rathalosin munaa, josta voi kuoriutua valtavan voiman omaava hirviö. Tässä jatko-osassa pelaajat voivat tutkia entistä laajempaa ja dynaamisempaa maailmaa uusien Monsties-hirviöiden ystävinä. Mukaansatempaava vuoropohjainen taistelu mahdollistaa tutustumisen kiehtovaan tarinaan, joka syventyy muinaisiin legendoihin.

Monster Hunter Stories ja Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin ovat nyt saatavilla PlayStation 4:lle yhdessä ja samassa paketissa. Monster Hunter Stories toimitetaan levynä ja Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin on mukana latauskoodina. Pelien ikäraja on PEGI 7.

Vauhdikas scifikilpapeli Redout 2 ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Vauhdikas scifikilpapeli Redout 2 ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Redout 2

tarjoaa tällä viikolla ilmaiseksi sci-fi-ajopeliä . Kyseessä on jatko-osa suositulle anti-gravitaatiokilpapelille, joka tarjoaa vauhdikasta menoa neonvaloilla hehkuvilla radoilla.

Vuonna 2022 ilmestyneessä pelissä pelaajat kisaamaan ohjaamaan rakettikäyttöisillä ajoneuvoilla, jotka uhmaavat painovoimaa ja liitävät uskomattomilla nopeuksilla. Ratojen suunnittelu on armoton – jyrkkiä mutkia, huimapäisiä hyppyreitä ja salamannopeita suoria, jotka vaativat pelaajalta täydellistä reagointikykyä ja ajotaitoa.

Vauhdin hurmaa täydentää syvä kustomointijärjestelmä. Voit muokata ajokkiasi niin ulkonäöllisesti kuin teknisten ominaisuuksienkin puolesta. Viimeistele unelmiesi kilpa-auto ja koe anti-gravitaatiokilpailun todellinen voima.

Redout 2 on ladattavissa ilmaiseksi :lle aina ensi viikon torstaihin 20. kesäkuuta asti. Pelin lunastaminen on helppoa: luo ilmainen Epic Games Store -tili, jos sinulla ei vielä sellaista ole, kirjaudu sisään ja lisää peli kirjastoosi.