Assassin’s Creed -luojan uusi Ancestors -peli sai julkaisuajankohdan ja trailerin Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed -luojan uusi Ancestors -peli sai julkaisuajankohdan ja trailerin

Assassin's Creed -luojan Patrice Désiletsin studion ihmisen syntyyn keskittyvä uusi peli ilmestyy elokuun 27. päivä PC:lle. Peli ilmestyy joulukuussa Playstation 4 ja Xbox One -konsoleille.

Pelin tarina alkaa ajasta ennen ihmisiä noin 10 miljoonaa vuotta sitten. Siinä kehitytään taitoja oppimalla ja kehitytään lopulta ihmisapinoille sukua olevaksi etelänapinaksi.

”Tavoitteemme on luoda kokemus jota kukaan pelaaja ei ole aiemmin kokenut” Kertoi Désilets.

Seikkailu, joka tarjoaa paljon niin uusille kuin vanhoillekin faneille – arvostelussa Assassin’s Creed Mirage Kommentit pois päältä artikkelissa Seikkailu, joka tarjoaa paljon niin uusille kuin vanhoillekin faneille – arvostelussa Assassin’s Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage (Xbox Series X)

8 / 10
Hyvää Upea grafiikka ja äänimaailma. Mielenkiintoinen miljöö. Vahva standalone-tarina. Huonoa Jokseenkin haasteelliset kontrollit ja parkour-mekaniikat. Muutamia pieniä graafisia ja animaatioihin liittyviä epäjohdonmukaisuuksia. Yhteenveto Taattua laatua tarjoava Assassin's Creed Mirage on seikkailu, joka tarjoaa paljon niin uusille kuin vanhoillekin faneille.

Assassin’s Creed -pelisarja on pitkään houkutellut pelaajia ainutlaatuisilla historiallisilla seikkailuillaan, tarjoten sukelluksen eri aikakausiin ja kulttuureihin. Uusin lisäys, Assassin’s Creed Mirage, johdattelee pelaajat 800-luvun Bagdadiin, luvaten vauhdikkaan seikkailun täynnä toimintaa, hiiviskelyä ja totta kait, myöskin juonittelua.

Mirage yhdistelee sarjalle ominaista fiktiivistä tarinankerrontaa ja historiallisten tapahtumien sekä hahmojen lomittamista taidokkaasti. Pelin keskiössä on Basim, hahmo, joka tuntuu toisinaan taistelevan pelaajan ohjausta vastaan parkour-elementeissä, mutta tämä ei suinkaan vähennä pelin antia. Sarjan faneille tarjotaan sitä, ehkäpä jo vanhaakin tuttua, kun taas uusille pelaajille Mirage tarjoaa vahvan standalone-kokemuksen ilman aikaisempien osien tuntemusta. Ja tämä on ainoastaan vain plussaa.

Kun pelaat toimintaseikkailupeliä, kuten Assassin’s Creed Mirage, on tosi tärkeää, että hahmoa on helppo ohjata ja että se tekee juuri niitä liikkeitä, mitä pelaajakin haluaisi sen tekevän. Mirage-pelissä tämä voi olla vähän hankalaa ja vaatiikin välillä vähän sulattelua. välillä Basim, ei ehkä kiipeile tai liiku niin sulavasti kuin toivoisit, ja se voi tuntua vähän ärsyttävältä. Jos olet pelannut muita Assassin’s Creed -pelejä, saatat pitää tätä lisähaasteena, mutta jos olet uusi pelaaja, saatat turhautua näihin pieniin hetkiin.

Grafiikassa Assassin’s Creed Mirage loistaa: AAA-luokan realistinen ja yksityiskohtainen visuaalinen ilme tuo aavikkomaisemat ja historiallisen Bagdadin elävästi pelaajien eteen. Kasvot ja ihon tekstuurit voivat toisinaan näyttää liian sileiltä, mutta kokonaisuudessaan visuaalinen anti vakuuttaa ja pitää pelaajan tiukasti otteessaan.

Audiotaso on vahva ja se tukee pelikokemusta sulavasti. Sävellykset ja ääniefektit ovat linjassa pelin teeman ja ympäristön kanssa, tuoden lisää syvyyttä ja immersiota kokemukseen.

Assassin’s Creed Mirage on seikkailu, joka tarjoaa paljon niin uusille kuin vanhoillekin faneille. Sen haasteellinen ohjattavuus ja silloin tällöin tökkivät animaatiot voivat olla kynnyksiä tarkan pelaajan nautinnolle, mutta kokonaisvaltainen tarina, grafiikka ja äänimaailma paikkaavat näitä puutteita merkittävästi. Miragea voikin suositella niin sarjan veteraaneille kuin ensikertalaisillekin, jotka ovat valmiita sukeltamaan syvälle historiallisen Arabian sydämeen – täynnä salaliittoja, seikkailua ja kaunista kaaosta.

Arvostelu: M.Säily

Assassin’s Creed -saapuu Meta VR-laitteille marraskuussa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Assassin’s Creed -saapuu Meta VR-laitteille marraskuussa – katso traileri

Assassin's Creed Nexus VR

Ubisoft julkaisee marraskuussa suositun Assassin's Creed -pelisarjan antisankarit omassa seikkailussaan Meta Quest -virtuaalilaseille.

Huippusuosittu Assassin's Creed – pelisarja on tuonut pelejä usealle pelikonsolille sekä älypuhelimille. Nyt pelisarja valtaa myös suositut Meta Quest -virtuaalilasit, kun Assassin's Creed Nexus julkaistaan omana VR-seikkailunaan. Ainutlaatuinen pelikokemus tuo mukanaan kolme suosikkihahmoa pelisarjan eri aikakausilta ja peleistä. Näitä ovat tutut nimet, kuten Italian oma Ezio Auditore, amerikkalainen Connor ja kreikkalaissoturi Kassandra.

Tuttuun Assassin's Creed -tapaan mukana on parkouria ja vapaata kiipeilyä sekä hiippailua ja kiehtovia taisteluita, unohtamatta pelisarjalle ominaista hiippailua ja salamurhaamista. Tällä kertaa kaikki kuitenkin koetaan virtuaalilaseilla ensimmäisen persoonan kuvakulmasta.

Pelin tapahtumat saavat alkunsa, kun valeasuinen hakkeri työskentelee kuvitteellisen Abstergo-yhtiön tiloissa estääkseen tämän suunnitelmat muinaisen teknologian käytöstä. Pelaajahahmo toimii Abstergon kyberturvallisuuspäällikkö Dominika Wilkin alaisuudessa, joka mahdollistaa sukeltamisen virtuaalimaailmoihin renessanssiajan Italiassa, vallankumousvaiheen Yhdysvalloissa ja muinaisessa Kreikassa. Dominika Wilkin ääninäyttelijänä toimii palkittu näyttelijätär Morena Baccarin.

Jokaisella pelin kolmesta keskushahmosta on erilaiset aseensa ja tyylinsä. Esimerkiksi Kassandra ja Connor käyttävät pitkän kantaman aseenaan lyhytjousta, kun taas Ezio luottaa salakavalaan pienoisvarsijouseen. Lähitaistelussa Ezio ja Kassandra suosivat miekkoja, mutta Connor hoitaa hommansa Tomahawk-kirveellä. Samainen lähitaisteluase toimii myös heittoaseena. Lisäksi pelaajan ohjastamat hahmot voivat käyttää heittoveitsiä ja pommeja sekä pelisarjalle ominaisia piiloveitsiä.

Pelisarjalle ominaisesti mukana on paljon hiippailua, kiipeilyä, vapaata tutkimista ja ikonisia uskonloikkia. Matkan varrella pelaaja kohtaa tuttuja historiallisia hahmoja eri aikakausilta. Luvassa onkin ensiluokkaisen jännittävä ja kiehtova pelikokemus ensimmäisen pelaajan kuvakulmasta.

Assassin's Creed Nexus VR julkaistaan 16. marraskuuta , ja -virtuaalilaseille. Pelin ikäraja on PEGI 18.