ASSEMBLY Summer 2022 juhlistaa tapahtuman 30-vuotista taivalta Kommentit pois päältä artikkelissa ASSEMBLY Summer 2022 juhlistaa tapahtuman 30-vuotista taivalta

Assembly Summer 2022

Summer 2022 on 30-vuotisjuhlatapahtuma, joka sisältää digitaaliseen taiteeseen ja luovuuteen keskittyvän ohjelmasisällön lisäksi runsaasti esports- eli kilpapeliohjelmaa.

Tapahtuman isoimpana esports-ohjelmanumerona nähdään ammattilaistason Counter-Strike: Global Offensive -turnaus (K16), joka lukeutuu myös vuoden isoimpiin kotimaisiin kilpapeliturnauksiin. Yhteensä 15 000 euron palkintopotista kilpailevat kutsujoukkueet Academy, KOVA, , Temp ja brittiläinen Into the Breach sekä karsintojen kautta jatkoon päässeet kotimaiset joukkueet Conquer, Cocolovers ja norjalainen VOID.

Ammattilaistason pelaamisen lisäksi Assemblyilla nähdään helposti lähestyttäviä harrastelijatason turnauksia, joissa peleinä ovat , Valorant, CS:GO, Rocket League ja Overwatch. Mielenkiintoinen ohjelmanumero on KOR-FIN Esports Festival 2022 PUBG -ystävyysottelu (K16), jossa otellaan eteläkorealaisia vastaan. Gigantti Valorant Cup (K16) tuo esports-lavalle karsintojen kautta joukkueita ottelemaan 4 000 euron palkintopotista. Taistelupelilava Assymyllyn kehässä nähdään otteluita peleissä , The King of Fighter, Guilty Gear, ja Super Smash Bros.

Yhtenä osana esports-ohjelmaa Assemblyilla ovat myös erinäisten esports-yhteisöjen ja toimijoiden ohjelmanumerot, joiden myötä tapahtuman kävijät pääsevät osallistumaan erilaisiin haasteisiin ja pienimuotoisempiin turnauksiin. Ohjelmaa ovat mukana järjestämässä ovat muun muassa KOVA, HAVU, Pelaajat.com, MoonTV sekä useita muita digitaalisen maailman toimijoita.

Esportsin lisäksi pelaamaan pääsee messualueelta löytyvien I love 8-bit -retronäyttelyn, Skrollin ja Retro Rewindin, Nintendo Switchin, Assygames-pelipisteen ja pelihalli Sugoin arcade-koneiden myötä. Assemblyilla on paljon peliaiheista sisältöä, ja se on vuosikymmeniä ollut yhtä lailla peli- kuin tietokoneharrastajien suosima tapahtuma, joka tarjoaa uniikin kävijäkokemuksen jokaiselle.

Suomen suurimman digitaaliseen kulttuuriin ja pelaamiseen keskittyvän festivaalin 30-vuotisjuhla lähestyy. Ensimmäiset Assemblyt järjestettiin vuonna 1992, ja tapahtuma on sittemmin kasvanut kymmenien tuhansien kävijöiden vuosittaiseksi tietokone- ja peliharrastajien kokoontumiseksi. Paikalle saavutaan tutustumaan uusimpaan tietotekniikkaan, uusimpiin peleihin, katsomaan digitaalista taidetta, jännittämään esports-turnauksia sekä löytämään uusia mielenkiinnon kohteita ja tuttavuuksia.

ASSEMBLY Summer 2022 -tapahtuma järjestetään 4.-7.8.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Assembly -tapahtuma saa uudet omistajat Kommentit pois päältä artikkelissa Assembly -tapahtuma saa uudet omistajat

Assembly Summer 2022

Company on 17.11.2023 myynyt Organizing Oy:n koko osakekannan Assemblyn toimivalle johdolle ja pitkäaikaisille järjestäjille. Yrityskaupan jälkeen Assembly Organizing Oy:n liiketoiminta ja tapahtumat jatkuvat ennallaan. Assembly Organizing Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana jatkaa Lassi Nummi.

Assembly Organizing Oy järjestää maailmallakin tunnettua, Suomen suurinta tietokone- ja digikulttuurin festivaalia Helsingin messukeskuksessa. Assembly Winter ja Assembly Summer -festivaalit järjestetään kahdesti vuodessa. Jopa 25 000 kävijän festivaalien lisäksi Assembly Organizing Oy järjestää e-urheiluturnauksia ja peliaiheisia pop-up-tapahtumia sekä tarjoaa vaikuttaja- ja muita markkinointipalveluita yrityksille.

”Haluan esittää kiitokseni Telialle, joka on tarjonnut Assemblylle hyvän kodin vuodesta 2018 tähän päivään asti. Telian tuki on ollut elintärkeää, etenkin koronapandemian aikana, jolloin fyysisten tapahtumien järjestäminen oli mahdotonta. Tänä aikana kuitenkin rakensimme yhdessä laajan suomalaisten pelaajien yhteisön verkossa, joille voimme taas tarjota fyysisiä kohtaamisia tapahtumien muodossa. Assemblyn 30-vuotias historia saa näin ollen jatkoa yrittäjävetoisena.”

Assembly Organizing Oy:n toimitusjohtaja Lassi Nummi

”Olemme tehneet Telialla viimeisten vuosien aikana muutosmatkaa ja keskittyneet vahvemmin ydinliiketoimintaamme. Palvelemme pelaajakohderyhmää jatkossakin tarjoamalla laadukkaita nettiyhteyksiä ja pelaamisen laitteita. Assemblyn uusilla omistajilla on paremmat edellytykset kehittää näitä suosittuja tapahtumia tulevaisuudessa.”

sanoo Telian toimitusjohtaja Heli Partanen

Telia jatkaa Assemblyn pääyhteistyökumppanina ja turvallisten verkkoyhteyksien tarjoajana vuonna 2024. Yhtiö on sitoutunut edistämään lasten ja nuorten digiosallisuutta sekä vastuullista pelikulttuuria.

Vuoden 2024 Assembly-päätapahtumat ovat Assembly Winter´24 (22.-25.2.2024) sekä Assembly Summer´24 (1.-4.8.2024), jotka molemmat järjestetään Helsingin Messukeskuksessa.

Victor Chevalier on uusin lisäys Tekken 8 -pelin hahmorivistöön Kommentit pois päältä artikkelissa Victor Chevalier on uusin lisäys Tekken 8 -pelin hahmorivistöön

Tekken 8

on ilmoittanut lisänneensä Victor Chevalierin tulevan -taistelupelin hahmojoukkoon.

Chevalier on ranskalainen elävä lengenda, joka polveutuu maineikkaasta ritarisuvusta. Hän seurasi isänsä jalanjälkiä ja liittyi Ranskan laivastoon ennen liittymistään YK:hon haluten pelastaa ihmishenkiä.

Victor Chevalierin äänenä toimii kuuluisa ranskalainen näyttelijä Vincent Cassel. Cassel on itsekin pitkäaikainen -pelaaja ja on nyt ensimmäistä kertaa mukana luomassa videopelin hahmon ääntä. Peliin on lisätty myös uusi ”aggressiivinen” taistelusysteemi, joka palkitsee pelaajat, jotka pysyvät hyökkäyksessä.

Tekken 8 tulee hyödyntämään uuden konsolisukupolven ominaisuuksia ja on toteutettu Unreal Engine 5 -pelimoottorin avulla.

Pelin tarina jatkuu Heihachi Mishiman tappiosta, joka on synnyttänyt täysin uuden kiistan. Jin Kazama haastaa isänsä Kazuya Mishiman ja yrittää estää tämän maailmanvalloitushaaveet.

Pelisarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1994 PlayStation -konsolille sekä pelihallilaitteille. Viimeisin osa ilmestyi vuonna 2017 PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle.

Tekken 8 ilmestyy PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleille, että PC:lle tammikuun 26. päivä 2024.