Avoimen maailman ajopeli The Crew Motorfest haastaa Forza Horizonin Kommentit pois päältä artikkelissa Avoimen maailman ajopeli The Crew Motorfest haastaa Forza Horizonin

The Crew Motorfest

on julkaisemassa uutta avoimen maailman ajopeliä nimeltään konsoleille ja :lle. Voit katsoa pelin ensimmäisen trailerin alta.

The Crew -pelisarja aloittaa uuden aikakauden tuomalla Motorfest-kisafestivaalin kaikenlaisten kilpakuljettajien riemuksi. The Crew Motorfest on luotu levittämään autoilun ilosanomaa ja tarjoamaan ensiluokkainen ajokokemus valtavalla valikoimalla erilaisia autoja ja kilpailuja. Tarjolla on räätälöityjä kisoja, teematapahtumia ja yksilöllisiä haasteita. Kiinnostavaa ajettavaa riittää avoimessa pelimaailmassa moneen makuun.

The Crew Motorfest -pelin tapahtumapaikkana on yksi maailman upeimmista ajokohteista maan päällä. Oahun saari Havaijin saaristossa on henkeäsalpaavan kaunis ja värikkään häikäisevä ympäristö täynnä ihasteltavaa. Samalla se on täydellinen leikkikenttä tehokkaiden ajoneuvojen kuljettajille. Kisapaikkoina toimivat muun muassa Honolulun kadut, tulivuoren tomuiset rinteet ja vehreät seikkailureitit sademetsien suojassa. Näiden lisäksi vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa jyrkillä vuoristoteillä ja aurinkorantojen hiekalla.

Autojen kuljettajille riittää tutkittavaa sekä vapaamuotoisen ajelun että erilaisten kisojen myötä. Ajokkivalikoima kattaa sadoittain erilaisia legendaarisia ajoneuvoja eri aikakausilta.

Tämä kaikki on kuitenkin vasta alkua The Crew Motorfestin sisällöistä autoineen ja kisamuotoineen. Lisätietoa pelin erilaisista kilpailuista, pelimuodoista ja tapahtumista julkaistaan lähitulevaisuudessa.

Pelin Insider Program eli sisäpiiriohjelma on nyt alkanut ja siihen rekisteröityneillä pelaajilla on mahdollisuus päästä tutustumaan pelin sisältöön erilaisissa ennakkotapahtumissa. Ensimmäinen näistä on rajoitettu pc-tietokoneille, jotta pelin toimintoja voidaan säätää nopeasti seuraavia versioita varten. Pelin myöhemmät testivaiheet tulevat myös konsolipelaajien koettavaksi. Pelin sisäpiiriohjelmaan voi rekisteröityä täällä.

The Crew Motorfest julkaistaan vuoden 2023 aikana sekä , , ja -pelikonsoleille että PC:lle. PC-versio tulee saataville myös Ubisoft+ -pelipalvelussa.

Seuraava Doom -peli vie pelaajat keskiajalle Kommentit pois päältä artikkelissa Seuraava Doom -peli vie pelaajat keskiajalle

Doom Eternal

Näyttäisi siltä, että seuraava -peli vie pelaajat aiemmin tutusta scifimaailmasta suoraan keskiajalle. Nimittäin huhujen mukaan seuraava peli kantaisi nimeä .

Aiemmin Year Zero -koodinimellä tunnettu projekti on ollut työn alla jo neljä vuotta ja sen kerrotaan olevan ”keskiaikaishenkinen Doom-maailma”.

Pelistä ei vielä sen tarkemmin tiedetä mitään, mutta alustavien tietojen mukaan peli saatetaan paljastaa kesäkuun 9. päivä järjestettävässä Games Showcase -tapahtumassa. Pelin on määrä ilmestyä :lle sekä , että Xbox -konsoleille.

Tarinallinen taideteos – arvostelussa Senua’s Saga: Hellblade II Kommentit pois päältä artikkelissa Tarinallinen taideteos – arvostelussa Senua’s Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II (PC)

7 / 10
Hyvää Grafiikat. Äänimaailma ja -näyttely. Senuan ilmeet. Huonoa Erittäin suoraviivainen. Ei juurikaan haasteita. Vaisut taistelukohtaukset. Oudot fps romahtamiset.

Palkitun Hellblade: Senua's Sacrificen jatko-osassa, Seanua's Saga: Hellblade II, palaa raa'alle selviytymismatkalle läpi viikinkiajan Islannin myyttien ja kärsimysten. Senuan aikomuksena on pelastaa tyrannian kauhujen uhreiksi joutuneet, ja hänen edessään on taistelu sekä sisäisen että ulkoisen pimeyden kukistamiseksi.

Aiempaa peliä arvostelija ei ole pelannut, joten tämä peli on ensikosketus kyseiseen pelisarjaan. Elokuvamainen, tarinaan painottuva peli, joka kuvaa hyvin psykoosin oireita ja hallusinaatioita. Peli onkin tehty yhteistyössä ammattilaisten ja psykoosista kärsineiden ihmisten kanssa.

Pelin tarina sijoittuu 900-luvun Islantiin. Senua on jäänyt tahallaan ihmiskaappaajien vangiksi, löytääkseen näiden päällikön ja lopettaakseen ihmisten kaappaamiset. Miksi he kaappaavat ihmisiä? Kuka on kaiken takana ja mitä salaisuuksia saari ja sen asukkaat piilottelevat?

Senua

Jokaisella taistelulla on tarinansa

Senua's Saga: Hellblade II tarjoaa brutaaleja ja kiihkeitä taisteluja Senuan kamppaillessa selviytymisestä sekä ulkoisia, että sisäisiä vihollisia vastaan. Taistelusysteemi on melko simppeli: sinulla on kevyt ja raskas hyökkäys, sekä väistö ja blokkaus.

Haasteita pelissä ei valtavasti ole, pois lukien riimupuiden ja muiden piilotettujen salaisuuksien etsiminen.
Pulmia pelissä on muutamia, mutta nekään eivät ole mahdottoman hankalia. Käytännössä Senua on vuorovaikutuksissa erilaisten esineiden kanssa, jotka omalta osaltaan muuttavat maailmaa, avaten ja sulkien reittejä kohti pulmien ratkaisuja. Näitä vaihtelemalla pelaaja pääsee askel askeleelta pelissä ja pulmien ratkonnassa eteenpäin.

Kuten useimmissa nykypeleissä, grafiikat ovat tässäkin erinomaiset. Elokuvamainen laajakuva (mustat palkit ylhäällä ja alhaalla) oli välillä ärsyttävä, mutta teemallisesti sopiva. Senuan ilmeet olivat erinomaisesti tehty ja kauhun, paniikin sekä surun ja epäilyksen pystyi näkemään helposti kasvoilta.
Peli ei myöskään säästele raakuuden kanssa, vaan näyttää miten ihmiset toisiaan kohtelevat, kun se kaikista pahin tapahtuu.

Senua

Välillä pelissä oli selittämättömiä kuvataajuuden (fps) romahtamisia, jolloin ne tippuivat 70:stä alle 10:neen. Tällaisi romahduksia sattui muutamaan otteeseen ja ne tekivät pelistä lähes mahdottoman pelata, etenkin jos fps romahti ennen taistelua tai sen aikana. Tämä teki mahdottomaksi väistää tai blokata vihollisten hyökkäyksiä.

Vaikka Senua's Saga: Hellblade II on graafisesti ja tarinallisesti erinomainen peli, jotain jäi puuttumaan. Oliko se pelin pituus? Kenties erittäin suoraviivainen pelin eteneminen? Tai hieman tylsät taistelukohtaukset? Jotain pelistä jäi joka tapauksessa hieman kaipaamaan, jonka seurauksena voi Steamin 49.99€:n hintaa hieman kyseenalaistaa. Parempi kenties heittää toivelistalle ja odottaa alennuksia.

Arvosanaksi pelinä Senua's Saga: Hellblade II saa 7/10, juurikin edellä mainittujen puutteiden/ongelmien takia. Mutta jos siihen suhtautuu interaktiivisena elokuvana tai taiteena, voisi arvosana olla helposti 9/10. Kokemuksena erinomainen, pelinä vähän vaisu.