Avoimen maailman ajopeli The Crew Motorfest ilmestyi tänään – kokeile ilmaiseksi Kommentit pois päältä artikkelissa Avoimen maailman ajopeli The Crew Motorfest ilmestyi tänään – kokeile ilmaiseksi

The Crew Motorfest

on julkaissut avoimen maailman -ajopelin tänään ja se on parhaillaan kokeiltavissa ilmaiseksi 17. syyskuuta asti. Katso julkaisuvideo alta.

Ubisoft Ivory Tower -pelistudion luoma The Crew Motorfest on suositun ajopelisarjan uusin, monipuolisin ja kattavin kokemus. Se vie pelaajan Havaijin saariryhmään kuuluvalle O'ahu-saarelle, jota pelaaja pääsee tutkimaan peräti 600 eri ajoneuvon voimin. Alkuun käytössä on toki vain osa kilpa-autoista ja muista menopeleistä, mutta kisasuoritusten ja erikoishaasteiden myötä valikoima laajenee.

Motorfest-kisafestivaalin ydin on jaettu 15 eri Playlist-kampanjaan, joista jokainen tuo oman lisänsä autoilukulttuuriin. Jokaisella kampanjalla on oma yksilöllinen ilmapiirinsä, musikaalinen teemansa, tehtävätavoitteensa, palkintonsa ja eroavaisuutensa pelattavuudessa. Näin myös käytettävät autot ja ajotyylit tulevat kisaajille tutuksi. Esimerkkejä ovat esimerkiksi japanilaiseen autohistoriaan pelaajan tutustuttava Made in Japan tai amerikkalaisiin muskeliautoihin perehtyvä kampanjansa.

Muita kampanjoita ovat esimerkiksi driftaus- ja maastokisat. Lisäksi superautoilla ja klassikkoautoilla on omat erikoisteemansa, joissa päästään tutustumaan sekä huipputehokkaisiin nykyautoihin että menneiden vuosikymmenten autovanhuksiin. Klassikkoautot eroavat paitsi tehoiltaan, myös ajettavuudeltaan, sillä näissä ei ole mukana navigointia tai nykyaikaisia ajoavusteita.

The Crew Motorfest -ajopelissä on autoilun ja autojen ohella kyse myös ihmisistä. Pelin tekemiseen ovatkin osallistuneet monenlaiset autokulttuurin harrastajat aina tuunaajista ja ammattilaiskuljettajista erilaisiin sisällöntuottajiin. Näiden omia Playlist-kampanjoita ovat muun muassa James Pumphreyn Rule the Streets, Supercar Blondien eli Alexandra Hirschin kuratoima konseptiautojen Dream Cars -valikoima ja japanilaisen Liberty Walk -autokaupan perustajan, Wataru Katon, LBWK-kampanja täynnä viritettyjä autoja.

Eikä pelikattaus lopu tähän, sillä erilaisia pelikampanjoita on luvassa lisää. Viikoittain vaihtuvat teemat sekä uudet ajokisat tuovat mukanaan aimo valikoiman erilaisia autoja Yhdysvalloista, Euroopasta ja Japanista. Syyskuussa alkanutta ensimmäistä pelikautta seuraa joulukuussa starttaava toinen pelikausi, joka tuo mukanaan Hoonigan-erikoisautot.

Peli on myös koepelattavissa ilmaiseksi 17. syyskuuta alkaen ja siihen osallistuneet pelaajat palkitaan Liberty Walk -paketilla, joka sisältää muun muassa Toyota GR Supra 2021 LBWK Edition -erikoisauton. Myös aiempaa The Crew 2 -ajopeliä pelanneet pelaajat palkitaan mahdollisuudella tuoda valtaosa omistetuista autoista ja niiden koristeista mukanaan The Crew Motorfest -pelin valikoimaan. Näin vaivalla kerätyt kulkuneuvot eivät mene hukkaan, vaan saavat uuden elämän entistä upeammassa jatko-osassa.

Pelistä on saatavana perusversio sekä kaksi erikoisversiota eli Gold Edition ja Ultimate Edition. Molemmat erikoisversiot sisältävät pelin ohella sen ensimmäisen kausikortin. Siihen kuuluvat ensimmäisen pelivuoden päivitykset, kuten 25 lisäautoa, joita tulee tarjolle kahden auton kuukausitahdilla. Lisäksi pelin Ultimate Edition sisältää monipuolisen valikoiman tuunaus- ja räätälöintiosia pelaajan autoille ja pelihahmolle.

The Crew Motorfest on nyt saatavana , , ja -konsoleille sekä :lle. PC-versio on saatavana myös Ubisoft+ -pelipalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 12.

Pelin vauhdikkaan soundtrackin voi kuunnella alta:

Vauhtia löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii – arvostelussa The Crew Motorfest Kommentit pois päältä artikkelissa Vauhtia löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii – arvostelussa The Crew Motorfest

The Crew Motorfest

The Crew Motorfest (Xbox Series X)

6 / 10
Hyvää Realistiset grafiikat. Audio. Monta eri alustaa. Crossplay Huonoa Toistaa itseään liian nopeaa. Ei splitscreeniä, Autot tuhoutumattomia. Freedrivessä ei pysty kommunikoimaan, vaikka moninpeli pakko. Oma persoona puuttuu. Yhteenveto The Crew Motorfestistä Vauhtia kyllä löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii. Ehkä nekin ongelmat ovat jo selätettynä seuraavassa versioinnissa?

Ubisoftin julkaisema kantaa mukanaan monenlaista painolastia. Se on nimittäin sarjan kolmas osa, joka on jatkoa aiemmalle The Crew 2 -pelille, ja se tuo mukanaan sekä sarjan perinteitä että uusia tuulia.

Ubisoft Ivory Tower -pelistudio on tällä kertaa siirtänyt pelaajat vehreälle O'ahu-saarelle, osana Havaijin saariryhmää, jossa he voivat kokea ajamisen hurman peräti 600 eri ajoneuvolla – tietenkin pelin edetessä ja saavutusten karttuessa.

Pelikokemuksen alkumetreillä pelaajaa tervehdittiin uudenlaisella ohjaustuntumalla. Auton hallinta vaati totuttelua, sillä perinteisistä autopelikokemuksista poiketen ohjaus ei ollutkaan niin suoraviivaista touhua, kuin äkkiä voisi olettaa. . Tämän realistisen lähestymistavan voi nähdä sekä plussana että miinuksena, riippuen pelaajan henkilökohtaisista preferensseistä. Ensivaikutelmiin liittyi myös huoli pelin mahdollisesti toistuvasta luonteesta, joka ilmeni kilpailuiden samankaltaisuutena ja voittokriteerien mustavalkoisuutena.

Vaikka The Crew Motorfest tarjoilee silmäkarkkia huipputason grafiikan myötä, herää kysymys. voiko liiallinen realismi ja visuaalinen varovaisuus olla rasite? Pelin värimaailma ja tyyli olisivat saattaneet hyötyä rohkeammista valinnoista ja kenties jopa surrealistisemmista elementeistä, joilla se olisi voinut erottua edukseen tämän genren muista teoksista. Nyt läpi paistaa, ehkä jo hieman liiallinenkin vaikutteiden ottaminen ”isoveljiltään”. Persoona jää jotenkin varjoon.

Moninpelielementit tuovat mukaan oman vivahteensa, mutta herättävät samalla kritiikkiä. Vaikka pelaajaa kannustetaan osallistumaan moninpeliin, tuntuu pelin kommunikaatio-ominaisuudet kovin rajoitetuilta ja vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa melko etäältä. Moninpeli ja yhteisöllisyys jäävät siis tavoittamattaan, mikä on varsin ironista tällaisessa laajasti moninpeliä korostavassa ympäristössä.

Myönteisiä huomioita The Crew Motorfest saa alustatuestaan (lukuun ottamatta Nintendo Switchiä), crossplay-ominaisuudestaan ja audiototeutuksestaan, joka sopii peliin kuin nenä päähän. Kootusti voisi todeta, että peli jää keskinkertaisuuden ja potentiaalin välimaastoon. Paperilla kun niin moni asia näyttää hyvältä.

The Crew Motorfest ei ole peli, jonka voi suositella ostettavaksi täyteen hintaan, mutta kun se kuuluisa ”Anttilan alelaari” saa kyseisen autopelin sopuhintaan, niin mikäpäs siinä sitten, ajanvietteeksi perjantai-iltaan vaan. Vauhtia kyllä löytyy, mutta turbo hieman vielä yskii. Ehkä nekin ongelmat ovat jo selätettynä seuraavassa versioinnissa?

Arvostelu: M.Säily

Värikkäät Turtle Beach REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla Kommentit pois päältä artikkelissa Värikkäät Turtle Beach REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla

Turtle Beach REACT-R

Turtle Beachin uudet värikkäät REACT-R -peliohjaimet ovat nyt saatavilla. Alkuperäisten mustat ja valko/laventeliset ohjaimet saavat siis rinnalleen uudet punaisen, violetin sekä vihreän mallin. Värien lisäksi ohjaimissa on kaksi uutta värinämoottoria, jotka parantavat immersiota.

REACT-R-ohjain on saavuttanut kiitosta niin pelaajilta kuin asiantuntijoilta, kuten GamesRadar+, joka kuvaili sitä ”erinomaiseksi hinta-laatusuhteeltaan” ja The Verge, joka suositteli sitä helppona valintana. Lisäksi alkuperäistä ohjainta on päivitetty ulkoisesti ja takaliipaisimia on parannettu, mikä takaa sekä houkuttelevan ulkonäön että erinomaisen suorituskyvyn.

”REACT-R tarjoaa pelaajille yhden parhaista ja edullisimmista Xboxin ja :n ohjaimista, jonka ääniominaisuudet ovat hintaansa nähden vertaansa vailla. Olemme innoissamme, että voimme päivittää REACT-R-ohjainta parannetuilla takaliipaisinmoottoreilla ja laajentaa valikoimaa näillä jännittävillä uusilla väreillä.”

sanoo Cris Keirn, Corporationin väliaikainen toimitusjohtaja ja globaalin myynnin johtaja

Ohjaimessa on myös ääniominaisuuksia parantavia pikanäppäimiä, alla kaksi lisäpainiketta sekä ergonomiset gripit.

Uudet Red, Nebula ja Pixel Green REACT-R Controller -ohjaimet ovat nyt saatavilla hintaan 49,99 euroa.