Baldur’s Gate 3:n kehittäjät ovat antaneet vihjeitä tulevasta pelistään Kommentit pois päältä artikkelissa Baldur’s Gate 3:n kehittäjät ovat antaneet vihjeitä tulevasta pelistään

Baldur's Gate 3

Tuoreena The Game Awards -nimityksistä ja menestyneestä Baldur's Gate 3 -pelistään nauttivan Larian Studiosin kehittäjä on antanut vihjeitä seuraavasta projektistaan.

X/Twitter-viestissä lainaten Larianin pyyntöä The Game Awards -äänestyksiin, pomo Swen Vincke totesi ”nähdessään pienen niche-roolipelimme tekevän aallokkoa olevan erittäin motivoivaa”, ennen kuin siirtyi puhumaan epämääräisesti studion seuraavasta projektista.

”Toivoisin voivani kertoa teille seuraavasta suuresta pelistämme, mutta tämä todella kannustaa meitä varmistamaan, että se rikkoo monia rajoja”, Vincke vihjaili. ”Olen todella innoissani siitä.”

Baldur's Gate 3 -fanit ovat jo alkaneet spekuloida, mitä Larianilla on seuraavaksi suunnitelmissa. Seuraaako Baldur's Gate 3:ta DLC tai jopa laajennus?

Entäpä seuraava suuri peli? Heinäkuussa, ennen Baldur's Gate 3:sen räjähtävää julkaisua, Vincke kertoi IGN:lle, että jatko-osa Larianin omaan Divinity: Original Sin -sarjaan on mahdollinen vaihtoehto, vaikka fanien ei kannata pidättää hengitystään.

”Se [Divinity: Original Sin] on oma universumimme, jonka olemme rakentaneet, joten palaamme sinne ehdottomasti jossain vaiheessa”, Vincke sanoi. ”Palaamme sinne jossain vaiheessa. Viimeistelemme ensin tämän [Baldur's Gate 3], ja sitten pidämme tauon, koska meidän on päivitettävä itsemme luovasti myös. Näet 400 kehittäjän laittavan sydämensä ja sielunsa tähän. Saat heidän parastaan ja heidän taitoaan tähän peliin. Ja voin kertoa, se on aika asia.”

Tällä hetkellä Baldur's Gate 3 pysyy yhtenä maailman kuumimmista peleistä ja on yhä yksi Steamissä eniten pelatuista peleistä. Sen kauan odotettu Xbox-versio näyttää olevan lähellä.

Baldur’s Gate 3 rohmusi ensimmäisen merkittävän palkinnon Kommentit pois päältä artikkelissa Baldur’s Gate 3 rohmusi ensimmäisen merkittävän palkinnon

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3, yksi vuoden 2023 merkittävimmistä pelijulkaisuista rohmusi pelialan yhden arvostetuimman palkinnon – Golden Joystickin 10. marraskuuta järjestetyssä tapahtumassaan.

Vaikka monet saattavat pitää vuoden peliä (GOTY) sen hetkisenä voittajana siitä, kuka voittaa kruunun The Game Awards -tapahtumassa, on olemassa lukuisia muita palkintogaaloja sekä yksittäisten sivustojen tai luojien laatimia tier listoja.

Kultainen Joystick on varsin merkittävä tapahtuma, ja sen voittajalista osoittaa vahvaa suosikkia kohti suurempaa vuoden peli -kautta. Baldur’s Gate 3 voitti tapahtuman ”Ultimate GOTY” -palkinnon sekä kuusi muuta kategoriaa.

Sen lisäksi Final Fantasy XIV, Starfield, Tears of the Kingdom, Alan Wake 2 ja Cyberpunk 2077: Phantom Liberty pokkasivat palkintoja tapahtumassa.

Baldur’s Gate 3 ilmestyy Xboxille mahdollisesti joulukuun alkuun mennessä Kommentit pois päältä artikkelissa Baldur’s Gate 3 ilmestyy Xboxille mahdollisesti joulukuun alkuun mennessä

Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3, yksi vuoden 2023 merkittävimmistä pelijulkaisuista, on edelleen tulossa Xboxille ennen vuoden loppua, kertoo kehittäjä Larian Studios.

Pelin Xbox-versio on parhaillaan testattavana ja sen julkaisupäivä ilmoitetaan, kun kehittäjät ovat varmoja sen valmistumisesta. Uusin huhu väittää kuitenkin nyt, että peli julkaistaan Xboxille 6. joulukuuta.

Baldur's Gate 3 on roolipeli, joka perustuu Dungeons & Dragons 5. painoksen sääntöihin. Pelin Xbox-versio sisältää kaikki PC- ja PS5-versioihin tulleiden parannusten ja päivitysten, mutta vain Series X -versio tukee jaettua näyttöä. Xbox Series X|S tukee ristikkäistallennusta Xbox-konsolien ja PC:n välillä Steamin kautta.

Pelin julkaisu Xboxille on viivästynyt sen vuoksi, että kehittäjät eivät ole saaneet sen jaettua näyttöä toimimaan tyydyttävästi Series S -konsolilla. Baldur's Gate 3 on saatavilla PC:lle, Macille ja PlayStation 5:lle.