Tänään illastamme helvetissä – arvostelussa Barbearian Kommentit pois päältä artikkelissa Tänään illastamme helvetissä – arvostelussa Barbearian

Barbearian (PC/Steam)

Kuva ja ääni6.5
Optimointi6.5
Pelattavuus8
Immersio7
7 out of 10
Hyvää Mukava tuntuma kaikin puolin, jonka vuoksi vaikea laskea ohjainta kädestä ja lopettaa pelaamista. Estetiikka oli hyvin miellyttävä ja peli kannattelee hyvin suuria vihollisjoukkoja. Huonoa Jotkut efektit tahmasivat pelin epäpelattavan hitaaksi läppärillä pelattaessa ja efekti oli FPS:n putoamisen sijaan pelin hidastuminen. Olisi ehkä kaivannut hiukan suurempaa variaatiota hyökkäyksiin ja omiin joukkoihin. Tuomio Barbearianissa taistellaan valtavia vihollisjoukkoja vastaan yläviistosta kuvatusta näkökulmasta. Tuntumaltaan se on kuin Musou-pelien ja Castle Crashersin jälkeläinen. Ennen kaikkea Barbearian on erittäin hyvä peli, jonka kentät ja pomotaistelut pysyvät kiinnostavina loppuun asti. Oma moottori toimii kuten pitää, mutta tahmaaminen tietyissä kohdissa kertoo siitä, miten tärkeää on testata peliä mahdollisimman laajalla laitekannalla.
Alusta: PC (HP Zbook & VR-valmis pöytäkone)

Jos pitäisi kuvailla yhdellä lauseella mikä Housemarque-veteraani Kimmo Lahtisen Barbearian on, se olisi Dynasty Warriorsin ja Castle Crashersin jälkeläinen. Dynasty Warriorsia siinä on oman armeijan kanssa kentän tyhjentäminen valtavista vihollismääristä ja näiden kenraaleista ja Castle Crashersia taas visuaalinen anti ja ohjaintuntuma. Pelaaja on kirveellä aseistettu, karhusta itselleen asusteen tehnyt barbaari, joka tyhjentää ratoja vihollisen kenraaleista. Kentistä voi myös vapauttaa itselleen joukkoja, joista voi tehdä joko ritareita tai kauempaa ampuvia jousimiehiä. Kaupasta voi myös avata kentiltä kerättäviä erikoisaseita, kuten räjähtäviä perunoita joilla voi harventaa vihollisjoukkoja suurempina kerta-annoksina.

Barbearian syntyi prototyyppejä tehdessä, joista ensimmäinen versio oli Total War -tyylisen reaaliaikastrategian ja tower defence -pelin sekoitus. Yhdistelmä ei tuntunut tarpeeksi inspiroivalta, joten seuraava kokeilu oli laittaa peliin pelattava päähahmo. Reaaliaikastrategiamekaniikan yhdistäminen pelattaviin joukkoja voimakkaampiin hahmoihin on tuttu 1990-luvun lopusta asti Musou -sarjasta, joista tunnetuimmat ovat yhdeksänteen ja selvästi huonoimpaan osaansa päässeet Dynasty Warriors -pelit.

Barbearianissa on itse rakennettu pelimoottori, joka käyttää vapaan lähdekoodin komponentteja, kuten fysiikkamallinnukseen tarkoitettua Box2D. Oman moottorin rakentaminen on haastava prosessi, joka vaatii osaamista ja kokemusta, mutta sen ansiosta peli jaksaa kannatella suuria vihollisjoukkoja. Kimmo Lahtinen hyödynsi pitkää kokemustaan pelialalta ohjelmoijana, joka mahdollisti oman moottorin kehittämisen.

Katso pelin tästä:

Kommentoi

Kotimainen Returnal -scifipeli tulossa PC:lle? Kommentit pois päältä artikkelissa Kotimainen Returnal -scifipeli tulossa PC:lle?

Returnal

Kotimaisen Housemarque -pelifirman scifiräiskintä näyttäisi olevan seuraava PlayStation -yksinoikeuspeli, joka olisi saapumassa :lle.

SteamDB -sivustolle on ilmestynyt nimike ”Oregon”, joka saattaisi olla Returnal -pelin -versio. Pelin tageista löytyvät mm. rogue-like, sci-fi sekä bullet hell. Lisäksi sivulta löytyvät myös Tower of Sisyphus sekä Atropos, jotka molemmat ovat peräisin kyseisestä pelistä.

oli myös yksi niistä peleistä, jotka löytyivät viime vuonna valtavalta Geforce Now -vuodolta. Kyseisellä listalla oli monia yksinoikeuspelejä, jotka olisivat tulossa :lle.

Aiemmin on julkaissut PlayStation -yksinoikeuspelejä kuten Horizon Zero Dawn, sekä God of War :lle.

Viime vuoden huhtikuussa ilmestynyt tarjoilee ainutlaatuisen yhdistelmän eri genrejä kuten arcademaista toimintaa, hektistä bullet hell -räiskintää sekä kolmannen persoonan seikkailua.

Kuollessaan pelaaja joutuu takaisin alkuun eli hetkeä ennen syöksyä Atropos -planeetalle. Jokainen pelikerta on myös erilainen, sillä ympäristöt ovat proseduraalisesti luotuja.

Pelissä pelaaja on yksinäinen aikasilmukkaan joutunut avaruustutkija, joka kohtaa surrealistisia maisemia ja mielenterveyden koettelua.

Returnal -peli on saatavilla toistaiseksi yksinoikeudella 5 -konsolille.

Kommentoi

Suomen peliala juhlii ensi viikolla ennätysvuottaan Kommentit pois päältä artikkelissa Suomen peliala juhlii ensi viikolla ennätysvuottaan

The Finnish Game Awards 2022

Poikkeusajoista hyvin selvinnyt Suomen peliala juhlii ensi viikolla perinteistä The Finnish Game Awards -palkintogaalansa.

15-vuotta täyttävä Pelinkehittäjät ry ja Neogames Finland ry järjestävät perinteikkään peligaalan glamouria huokuvassa Ravintola Töölön juhlasalissa 25. toukokuuta. Juhlavuoden gaala on tähän mennessä suurin Suomessa järjestetty peligaala. Se korostaa Suomen pelialan menestyksekästä paluuta uuteen normaaliin.

”Yksi Suomen pelialan kulmakivistä on ehdottomasti yhteisöllisyys. Odotettu gaala tuo pelialan tekijät yhteen palkitsemaan viime vuoden parhaat kotimaiset pelit, näkemään uuden palkintopokaalin julkistamisen sekä juhlistamaan huikeaa kasvuvuotta. Suomen pelialan parhaat vuodet ovat edessäpäin.”

toteaa Suomen Pelinkehittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Loukiainen

Peligaalassa jaetaan palkintoja ja tunnustuksia kymmenessä eri kategoriassa, joista illan kruunaa vuoden suomalainen peli (Game of the Year). Voittajaehdokkaat pääkategorioissa ovat aakkosjärjestyksessä 10tons, Housemarque, Hype Hype, Iceflake, Next Games, Nighthouse Games, Redhill Games, Rovio, Supercell ja Tree Men Games. Peligaalassa nähdään ensi kertaa myös uusi, tarkoitusta varten suunniteltu ainutlaatuinen palkinto, jonka on tehnyt kuvanveistäjä Anssi Pulkkinen.

Menestyneiden pelien ohella viime vuosi oli myös taloudellisesti menestyksekäs Suomen pelialalle.

”Vuosi 2021 oli Suomen pelialalle ennätysvuosi, sillä liikevaihdon odotetaan kasvavan 15–20 prosenttia lähelle kolmea miljardia euroa. Valitettavasti kaikkien pelistudioiden tilikaudet eivät ole vielä päättyneet, joten viralliset luvut vielä odottavat vahvistumistaan. Nyt voidaan kuitenkin jo sanoa, että Suomen peliala menee vahvasti eteenpäin haastavasta maailmantilanteesta huolimatta.”

kommentoi Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen

Palkintojenjaon lisäksi ohjelmassa näkyy ja kuuluu Euroopan yhtenäisyys. Juhlapuhujana toimii europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri. Väliaikoina suomalaisen e-urheilun kuuluttajalegenda Teemu Hiilinen haastattelee vieraita kisastudiossaan. Illan juontajana toimii Ilkka ’Alan Wake’ Vili.

Vuoden 2022 peligaalaa sponsoroivat platinatasolla Housemarque, kultatasolla Colossal Order, Next Games, Redhill Games, Rovio Entertainment, Seriously Digital Entertainment ja Small Giant Games sekä hopeatasolla Dreamloop Games, Fingersoft, Lightheart Entertainment, Ubisoft RedLynx, Skunkworks ja Quicksave Interactive.

Gaalajuhlallisuudet ovat katsottavissa myös YouTube-suoratoistona 25.5.2022 klo 18.40 alkaen täällä.

Kommentoi