Tänään illastamme helvetissä – arvostelussa Barbearian Kommentit pois päältä artikkelissa Tänään illastamme helvetissä – arvostelussa Barbearian

Barbearian (PC/Steam)

Kuva ja ääni6.5
Optimointi6.5
Pelattavuus8
Immersio7
7 out of 10
Hyvää Mukava tuntuma kaikin puolin, jonka vuoksi vaikea laskea ohjainta kädestä ja lopettaa pelaamista. Estetiikka oli hyvin miellyttävä ja peli kannattelee hyvin suuria vihollisjoukkoja. Huonoa Jotkut efektit tahmasivat pelin epäpelattavan hitaaksi läppärillä pelattaessa ja efekti oli FPS:n putoamisen sijaan pelin hidastuminen. Olisi ehkä kaivannut hiukan suurempaa variaatiota hyökkäyksiin ja omiin joukkoihin. Tuomio Barbearianissa taistellaan valtavia vihollisjoukkoja vastaan yläviistosta kuvatusta näkökulmasta. Tuntumaltaan se on kuin Musou-pelien ja Castle Crashersin jälkeläinen. Ennen kaikkea Barbearian on erittäin hyvä peli, jonka kentät ja pomotaistelut pysyvät kiinnostavina loppuun asti. Oma moottori toimii kuten pitää, mutta tahmaaminen tietyissä kohdissa kertoo siitä, miten tärkeää on testata peliä mahdollisimman laajalla laitekannalla.
Alusta: PC (HP Zbook & VR-valmis pöytäkone)

Jos pitäisi kuvailla yhdellä lauseella mikä -veteraani Kimmo Lahtisen on, se olisi Dynasty Warriorsin ja Castle Crashersin jälkeläinen. Dynasty Warriorsia siinä on oman armeijan kanssa kentän tyhjentäminen valtavista vihollismääristä ja näiden kenraaleista ja Castle Crashersia taas visuaalinen anti ja ohjaintuntuma. Pelaaja on kirveellä aseistettu, karhusta itselleen asusteen tehnyt barbaari, joka tyhjentää ratoja vihollisen kenraaleista. Kentistä voi myös vapauttaa itselleen joukkoja, joista voi tehdä joko ritareita tai kauempaa ampuvia jousimiehiä. Kaupasta voi myös avata kentiltä kerättäviä erikoisaseita, kuten räjähtäviä perunoita joilla voi harventaa vihollisjoukkoja suurempina kerta-annoksina.

Barbearian syntyi prototyyppejä tehdessä, joista ensimmäinen versio oli -tyylisen reaaliaikastrategian ja tower defence -pelin sekoitus. Yhdistelmä ei tuntunut tarpeeksi inspiroivalta, joten seuraava kokeilu oli laittaa peliin pelattava päähahmo. Reaaliaikastrategiamekaniikan yhdistäminen pelattaviin joukkoja voimakkaampiin hahmoihin on tuttu 1990-luvun lopusta asti -sarjasta, joista tunnetuimmat ovat yhdeksänteen ja selvästi huonoimpaan osaansa päässeet -pelit.

Barbearianissa on itse rakennettu pelimoottori, joka käyttää vapaan lähdekoodin komponentteja, kuten fysiikkamallinnukseen tarkoitettua Box2D. Oman moottorin rakentaminen on haastava prosessi, joka vaatii osaamista ja kokemusta, mutta sen ansiosta peli jaksaa kannatella suuria vihollisjoukkoja. hyödynsi pitkää kokemustaan pelialalta ohjelmoijana, joka mahdollisti oman moottorin kehittämisen.

Katso pelin traileri tästä:

Total War -pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta Kommentit pois päältä artikkelissa Total War -pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta

Total War: Medieval II

tarjoilee parhaillaan -pelejä sisältävää pelipakettia edullisesti. Pakettiin kuuluu mm. Medieval II: Total War, sekä .

Paketti maksaa yhteensä 12,08 euroa ja siihen kuuluvat nämä 8 peliä:

  • Medieval II: Total War – Definitive Edition
  • Total War: Shogun 2
  • Total War: Shogun 2 – Rise of the Samurai
  • Empire: Total War – Definitive Edition
  • Medieval: Total War Collection
  • Napoleon: Total War – Definitive Edition
  • Collection
  • Viking: Battle For Asgard

Kaikki pelit ovat Steam -koodeja :lle, Linuxille sekä :lle. Paketti on hankittavissa aina syyskuun 30. päivä asti.

Kotimainen Returnal -scifipeli tulossa PC:lle? Kommentit pois päältä artikkelissa Kotimainen Returnal -scifipeli tulossa PC:lle?

Returnal

Kotimaisen -pelifirman scifiräiskintä näyttäisi olevan seuraava PlayStation -yksinoikeuspeli, joka olisi saapumassa :lle.

SteamDB -sivustolle on ilmestynyt nimike ”Oregon”, joka saattaisi olla Returnal -pelin PC-versio. Pelin tageista löytyvät mm. rogue-like, sci-fi sekä bullet hell. Lisäksi sivulta löytyvät myös Tower of Sisyphus sekä Atropos, jotka molemmat ovat peräisin kyseisestä pelistä.

Returnal oli myös yksi niistä peleistä, jotka löytyivät viime vuonna valtavalta Geforce Now -vuodolta. Kyseisellä listalla oli monia yksinoikeuspelejä, jotka olisivat tulossa PC:lle.

Aiemmin Sony on julkaissut PlayStation -yksinoikeuspelejä kuten Horizon Zero Dawn, Days Gone sekä God of War PC:lle.

Viime vuoden huhtikuussa ilmestynyt Returnal tarjoilee ainutlaatuisen yhdistelmän eri genrejä kuten arcademaista toimintaa, hektistä bullet hell -räiskintää sekä kolmannen persoonan seikkailua.

Kuollessaan pelaaja joutuu takaisin alkuun eli hetkeä ennen syöksyä Atropos -planeetalle. Jokainen pelikerta on myös erilainen, sillä ympäristöt ovat proseduraalisesti luotuja.

Pelissä pelaaja on yksinäinen aikasilmukkaan joutunut avaruustutkija, joka kohtaa surrealistisia maisemia ja mielenterveyden koettelua.

Returnal -peli on saatavilla toistaiseksi yksinoikeudella -konsolille.