Bethesdan tuleva Indiana Jones -seikkailu näyttäisi päätyvän Xbox-yksinoikeudeksi Kommentit pois päältä artikkelissa Bethesdan tuleva Indiana Jones -seikkailu näyttäisi päätyvän Xbox-yksinoikeudeksi

Indiana Jones

Microsoft on neuvotellut uusiksi sopimuksensa Disneyn kanssa tehdäkseen Bethesdan tulevasta -pelistä Xboxin ja PC:n yksinoikeuden, hylkien PlayStation 5 -version.

Alkuperäinen sopimus oli monialustainen peli, mutta Microsoft onnistui vakuuttamaan Disneyn antamaan heille pelin yksinoikeudet. Tämä johtuu todennäköisesti Xbox Game Pass -tilauspalvelun suosiosta, mikä mahdollistaa pelaajille pääsyn peliin ensimmäisenä päivänä.

Päätös tehdä Indiana Jonesista Xboxin yksinoikeus on merkki Microsoftin sitoutumisesta vahvaan ensimmäisen osapuolen pelivalikoimaan. Yritys on hankkinut aggressiivisesti studioita viime vuosina, ja tämä on yksi tapa osoittaa, että se panostaa omiin immateriaalioikeuksiinsa.

Se on myös tapa erottaa Xbox PlayStationista, jolla on vahvempi kolmannen osapuolen pelivalikoima. Tehdessään Indiana Jonesista Xboxin yksinoikeuden Microsoft toivoo vakuuttavansa enemmän ihmisiä ostamaan Xbox-konsolin.

Kulttimainetta nauttivan Indiana Jones -pelin kehittäjän mielestä natseja käytetään aivan liikaa kyseisessä franchisessa Kommentit pois päältä artikkelissa Kulttimainetta nauttivan Indiana Jones -pelin kehittäjän mielestä natseja käytetään aivan liikaa kyseisessä franchisessa

Vuonna 1992 julkaistun ja The -pelin luoja Hal Barwood on ilmaissut mielipiteensä natsien liiallisesta käytöstä Indiana Jones -franchisessa.

Time Extensionin haastattelussa Barwood kutsui natsien sisällyttämistä Indiana Jones & The Dial Of Destinyssa ”valtavaksi virheeksi” ja ilmaisi pettymyksensä niiden toistuvaan läsnäoloon.

Vaikka The Fate of Atlantis itse sisältää natsit, Barwood uskoo LucasArtsin jatkaneen harhaanjohtavaa polkua, todeten:

”He eivät vain voineet keksiä jotain, joka ei sisältäisi natseja… He vain ajattelivat, että heidän tulisi tehdä mitä oli jo tehty.”

Indiana Jones on ollut pitkään hiljainen videopelimaailmasta, mutta tekee paluun -nimisen pelin myötä, jonka julkaisee . Se on ensimmäisen persoonan peli, jossa Indyä näyttelee Troy Baker, ja tapahtuu vuonna 1937, ”Kadonneen aarteen metsästäjän” ja ”Indiana Jones ja Viimeisen ristiretken” välissä.

Xbox-yksinoikeudet saattavat pian ilmestyä myös PlayStation 5:lle – tuleva Indiana Jones ensimmäisten joukossa Kommentit pois päältä artikkelissa Xbox-yksinoikeudet saattavat pian ilmestyä myös PlayStation 5:lle – tuleva Indiana Jones ensimmäisten joukossa

Suositut brändit kuten ja saattavat tulevaisuudessa saapua :lle, kertovat The Verge ja XboxEra.

Tämä viittaa mahdolliseen muutokseen Microsoftin lähestymistavassa pelien yksinoikeuksiin, kun tietyt Xbox-pelit näyttävät ilmestyvän myös muille alustoille, kuten Switchille ja PS5:lle.

, joka on määrä julkaista Xboxilla ja PC:llä joulukuussa 2024, saattaa olla ensimmäinen esimerkki. Lähteiden mukaan se voisi saapua PS5:lle ”muutaman kuukauden kuluttua” jonkin aikaa kestävän yksinoikeusjakson jälkeen.

Starfield, Bethesdan odotettu avaruusroolipeli, löytyy myös huhujen listalta. XboxEra väittää, että Microsoft saattaa julkaista sen PS5:lle ”Shattered Space” -laajennuksen jälkeen vuonna 2024.