Beyond Blue on mukaansatempaava kävelysimulaattori jossa uidaan Kommentit pois päältä artikkelissa Beyond Blue on mukaansatempaava kävelysimulaattori jossa uidaan

Beyond Blue (PC/Steam)

7.8 / 10
Hyvää Mielenkiintoinen siitä huolimatta että opettavaisiksi tarkoitetut pelit ovat usein luotaantyöntäviä. Kuva ja ääni toimivat, tarina on hyvä vaikka hahmojen delfiini-intoiluun ei pääsisikään mukaan. Huonoa Pop-musiikkia ei saa pysyvästi pois sukellusvenekohdista joka on vähän kiusallista jos haluaa streamata. Tai jos kuuntelee mieluummin Sabatonia. Yleisesti Beyond Blue on Hyvä lisä kävelysimulaattorien kategoriaan opettavaisella, tosielämään perustuvalla sisällöllä (jota löytyy myös videona niille joita kiinnostaa).

The Blue Planet ja sen toinen osa Blue Planet II, josta E-Line Median on tiettävästä saanut inspiraatiota kertoo maailmasta, johon suurin osa ihmisistä ei pääse koskaan tutustumaan. Meren alla elää oma ekosysteeminsä joka pitää sisällään runsaasti vinkeän näköisiä olentoja ja salaisuuksia ihmisten tutkittavaksi. Suurin osa maapallon pinta-alasta on vettä, mutta maan päällä elävien ihmisten vaikutus siihen on tietenkin aika iso. Beyond Blue ei vedä muuta hatusta kuin vähän scifiä laitteistoonsa ja ihmiskohtaloita joita kerrotaan paljolti myös ympäristössä ja täten iso osa pelin viehätyksestä löytyy sen totuudenmukaisesta otteeesta.

Pelaaja astuu sukeltaja Mirain puikkoihin ja skannailee mereneläviä käsiskannerillaan. Merenalaisia uhkia Subnautican ja vastaavien tapaan ei löydy, vaan ympärillä uivat hait tuntuvat lähinnä jonkinlaisilta märiltä kavereilta. Sukelluksilla etsitään signaaleja ympäristöstä, uidaan signaalien luo skannaten kaikki mahdolliset kalat mitä vastaan tulee. Tietysti jos haluaa skannata ihan jokaisen kalan, pitää ympäristöt syynätä vähän tarkemmin.

Beyond Bluen sukellus todellakin vetää puoleensa. Vaikka peli ei tuo pelaajalleen kummoista haastetta, niinkuin ei kävelysimulaattoreiden myöskään kuulu, tuntuu vedenalaiseen maailmaan uppoutuminen samanaikaisesti rentouttavalta että opettavaiselta. Pelin opettavainen ote ei ole luotaantyöntävää niinkuin monen pelin kohdalla se osaa olla, vaan aiheeseen on helppo suhtautua uteliaisuudella. Pelin äänimaailma ja visuaalinen anti ovat erittäin miellyttäviä, vaikka sukellusveneosuuksissa pauhaava vegaanipop kuulostaa hevimiehen korviin hieman kiusalliselta.

Seikkailupelit Never Alone ja Beyond Blue ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Seikkailupelit Never Alone ja Beyond Blue ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Never Alone

jakaa tällä viikolla :lle ilmaiseksi kahta seikkailupeliä: hyytäviin maisemiin sijoittuvaa -peliä sekä valtamerten syvyyksiin vievää -peliä.

Never Alone

Never Alone on alunperin vuonna 2014 ilmestynyt tunnelmallinen pulmanratkontaa ja tasohyppelyä yhdistelevä seikkailupeli. Peli kertoo alaskalaisesta alkuperäiskansasta nimeltään Iñupiat ja tarinasta, joka on kerrottu sukupolvelta toiselle. Pelata voi joko yksin tai yhdessä kaverisi kanssa. Seikkaile jäätävällä tundralla, väistele jäävastustajia ja ui vedenalaisissa luolastoissa. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä.

Beyond Blue

Beyond Blue on puolestaan vuonna 2020 ilmestynyt peli, jossa pelaajat pääsevät tutkimaan planeettamme valtamerien syvyyksiä. Jäljitä mereneläviä, hyödynnä teknologiaa sekä selvitä syvyyksien mysteerit. Voit ladata pelin ilmaiseksi täältä

Uintisimulaatio Beyond Blue ilmestyi Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Uintisimulaatio Beyond Blue ilmestyi Switchille

Beyond Blue

Uintisimulaatiopeli on ilmestynyt Nintendo -konsolille. Peli on aiemmin ollut saatavilla :lle, ja -konsoleille sekä Apple Arcade -palvelussa.

Rentouttavasta pelissä pääsee kokeilemaan syvänmeren sukellusta kahdeksan eri sukelluksen myötä. Pelattavaa pelistä löytyy suunnilleen neljän tunnin verran.

Pelistä löytyy myös 16 erilaista minidokumenttia, jotka sisältävät haastatteluita ja videomateriaalia merien tutkijoilta. Muista myös lukea Errorin arvostelu pelistä. Siinä kehuttiin mm. pelin opettavaisuutta ja tarinaa.

Beyond Blue on saatavilla Xbox One, Nintendo Switch ja PlayStation 4 -konsoleille sekä PC:lle, että Apple Arcade -palvelussa.