Beyond Blue on mukaansatempaava kävelysimulaattori jossa uidaan Kommentit pois päältä artikkelissa Beyond Blue on mukaansatempaava kävelysimulaattori jossa uidaan

Beyond Blue (PC/Steam)

7.8 / 10
Hyvää Mielenkiintoinen siitä huolimatta että opettavaisiksi tarkoitetut pelit ovat usein luotaantyöntäviä. Kuva ja ääni toimivat, tarina on hyvä vaikka hahmojen delfiini-intoiluun ei pääsisikään mukaan. Huonoa Pop-musiikkia ei saa pysyvästi pois sukellusvenekohdista joka on vähän kiusallista jos haluaa streamata. Tai jos kuuntelee mieluummin Sabatonia. Yleisesti Beyond Blue on Hyvä lisä kävelysimulaattorien kategoriaan opettavaisella, tosielämään perustuvalla sisällöllä (jota löytyy myös videona niille joita kiinnostaa).

The Blue Planet ja sen toinen osa Blue Planet II, josta E-Line Median Beyond Blue on tiettävästä saanut inspiraatiota kertoo maailmasta, johon suurin osa ihmisistä ei pääse koskaan tutustumaan. Meren alla elää oma ekosysteeminsä joka pitää sisällään runsaasti vinkeän näköisiä olentoja ja salaisuuksia ihmisten tutkittavaksi. Suurin osa maapallon pinta-alasta on vettä, mutta maan päällä elävien ihmisten vaikutus siihen on tietenkin aika iso. Beyond Blue ei vedä muuta hatusta kuin vähän scifiä laitteistoonsa ja ihmiskohtaloita joita kerrotaan paljolti myös ympäristössä ja täten iso osa pelin viehätyksestä löytyy sen totuudenmukaisesta otteeesta.

Pelaaja astuu sukeltaja Mirain puikkoihin ja skannailee mereneläviä käsiskannerillaan. Merenalaisia uhkia Subnautican ja vastaavien tapaan ei löydy, vaan ympärillä uivat hait tuntuvat lähinnä jonkinlaisilta märiltä kavereilta. Sukelluksilla etsitään signaaleja ympäristöstä, uidaan signaalien luo skannaten kaikki mahdolliset kalat mitä vastaan tulee. Tietysti jos haluaa skannata ihan jokaisen kalan, pitää ympäristöt syynätä vähän tarkemmin.

Beyond Bluen sukellus todellakin vetää puoleensa. Vaikka peli ei tuo pelaajalleen kummoista haastetta, niinkuin ei kävelysimulaattoreiden myöskään kuulu, tuntuu vedenalaiseen maailmaan uppoutuminen samanaikaisesti rentouttavalta että opettavaiselta. Pelin opettavainen ote ei ole luotaantyöntävää niinkuin monen pelin kohdalla se osaa olla, vaan aiheeseen on helppo suhtautua uteliaisuudella. Pelin äänimaailma ja visuaalinen anti ovat erittäin miellyttäviä, vaikka sukellusveneosuuksissa pauhaava vegaanipop kuulostaa hevimiehen korviin hieman kiusalliselta.

Kommentoi

Uintisimulaatio Beyond Blue ilmestyi Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa Uintisimulaatio Beyond Blue ilmestyi Switchille

Beyond Blue

Uintisimulaatiopeli Beyond on ilmestynyt Nintendo Switch -konsolille. Peli on aiemmin ollut saatavilla :lle, One ja PlayStation 4 -konsoleille sekä Arcade -palvelussa.

Rentouttavasta pelissä pääsee kokeilemaan syvänmeren sukellusta kahdeksan eri sukelluksen myötä. Pelattavaa pelistä löytyy suunnilleen neljän tunnin verran.

Pelistä löytyy myös 16 erilaista minidokumenttia, jotka sisältävät haastatteluita ja videomateriaalia merien tutkijoilta. Muista myös lukea Errorin arvostelu pelistä. Siinä kehuttiin mm. pelin opettavaisuutta ja tarinaa.

Beyond on saatavilla One, ja PlayStation 4 -konsoleille sekä :lle, että Arcade -palvelussa.

Kommentoi

Humble Bundlen uusin pelipaketti tarjoilee seikkailupelejä edullisesti Kommentit pois päältä artikkelissa Humble Bundlen uusin pelipaketti tarjoilee seikkailupelejä edullisesti

ABZU

on julkaissut uuden Down to Earth -pelipaketin, joka tarjoilee seikkailupelejä pilkkahintaan. Pakettiin kuuluu mm. ABZÛ, sekä Lost Ember.

  • Maksamalla ainoastaan 1 euron saat Figment sekä Yono and the Celestial Elephants -pelit.
  • Jos pulitat 9,75 euroa saat aiempien lisäksi myös ABZÛ, ARIDA: Backland’s Awakening ja Never Alone -pelit.
  • Mikäli maksat vähintään 11,91 euroa saat kaikkien edeltämainittujen lisäksi myös Beyond Blue, sekä Lost Ember -pelit.

Humble Bundlen tuttuun tapaan osa tuotoista suunnataan hyväntekeväisyyteen ja tällä kertaa kohteena on Adrienne Arsht-Rockefeller Foundation Resilience Center, joka keskittyy mm. ilmastonmuutos-, muuttoliike- ja turvallisuushaasteisiin. Voit hankkia paketin täältä aina huhtikuun 30. päivä klo 11.00 asti.

Kommentoi