Bigscreen VR – Kuulokkeet silmille Kommentit pois päältä artikkelissa Bigscreen VR – Kuulokkeet silmille

Aika moni tyyriiden -lasien ostaja saattaa miettiä tällä hetkellä, että mitähän nyt tuli hankittua. Sen jälkeen kun on käyttänyt rahaa pariin kohtalaiseen peliin ja moneen huonoon, jotka ovat heikoimmillaan kokemuksena verrattavissa vähän lemmehtyneisiin ostereihin saattaa tuntea itsensä kansanomaisesti sanottuna tolloksi. Teknologia on verrattaen uutta, ja sille sovelluksia kehittävät tuntuvat vasta raaputtavan pintaa hyvin vaihtelevilla seurauksilla. Isot talot tekevät usein laadukasta jälkeä, mutta sekään ei tunnu täysin riittävältä koska laatu tarkoittaa enimmäkseen sitä, että laatta ei lennä tai silmät eivät väsy ihan heti. tuo sen lisäarvon mitä VR-lasit tarvitsevat.

Mielenkiintoisin virtuaalilaseihin liittynyt ajatus tuli pari kuukautta sitten eräässä tulevan -pelin ennakossa, johon on lisätty myös VR-tuki. VR-tuki itsessään muuttaa vain näkymän, jossa pelaaja näkee putoavat palikat etäältä, mutta ei itse liiku pelialueella. Ennakossa kuvailtiin sitä sanoilla ”kuulokkeet silmille”. Juuri sitä tekee Bigscreen, jossa on vaihdettavat ympäristöt, mahdollisuus ryhmähuoneisiin ja kahteen näyttökuvaa peilaavaan paneeliin. Antoisin kokemus oli videopalvelujen, kuten katsominen, jossa esimerkiksi tekstitykset ovat niin suuria, että lasien reunojen sumenema ei haittaa lukemista.

En käynyt ryhmähuoneissa, koska en halua tavata täysin tuntemattomia ihmisiä internetissä, ellei siihen ole esimerkiksi verkkopelaamisen vuoksi velvoittavaa pakkoa. Tarjolla on arvostelua kirjoittaessa muutenkin pari, lähinnä vieraskielistä kanavaa, joihin ei innosta mennä kuokkimaan. Tuttujen kanssa elokuvien katsomiseen Bigscreen soveltunee mainiosti, mutta parhaimmillaan se on yksin. Bigscreen on kaikessa yksinkertaisuudessaan ollut omassa VR-käytössä selvästi muita edellä oleva sovellus, varsinkin kun VR-pelaaminen ei ole vielä löytänyt standardejaan. Tämä kannattaa ehdottomasti ladata, jos ei muun niin elokuvien vuoksi. VR-lasit ovat myös yksityisyyteen mainioita, koska niitä voi käyttää myös kun tietokoneen näyttö on pois päältä.

Lataa Bigscreen VR

Bigscreen VR

7.5 / 10
Hyvää Oikeasti mukava tapa katsoa elokuvia ja pelata pelejä VR-laseilla. Valkokankaan/näytön säätäminen toimii. Ruudun valo tuo mukavaa ympäristön efektiä. Toimii sukkelasti myös pelien kanssa. Toimii hitaammalla koneella. Huonoa Beta bugittaa etenkin Steam-versiona. Ympäristöjä ei voi luoda itse kuten SteamVR:ssä. Chat tuntemattomien kanssa ei kiinnosta. Kaipaisi ääniä taustalle. Lyhyesti Bigscreen VR:ssä on puutteita, mutta se on silti ilmaisena aivan välttämätön hankinta VR-lasien omistajille.
Testattu: HTC Vive, Oculus Rift

Voi kauhia paikka! – Resident Evil 4 -kauhupeli saapuu PSVR2 -laitteelle joulukuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Voi kauhia paikka! – Resident Evil 4 -kauhupeli saapuu PSVR2 -laitteelle joulukuussa

Resident Evil 4

PAN Vision Finland ja julkaisevat Resident Evil 4 -selviytymispelin myös -laitteelle 8. joulukuuta.

Resident Evil 4 -tila tukee koko pääjuonikampanjaa ja tarjoaa lisätason uppoutumista Leon S. Kennedyn pelastustehtävään”, tiedottaa lehdistötiedote.

”Kokemus antaa pelaajille mahdollisuuden nähdä pelottava maailma suoraan Leonin silmin ja nauttia ympäristöstään PlayStation VR2:n 4K HDR -näytöllä.”

Resident Evil -pelisarja tunnetaan vaikuttavasta tunnelmastaan, jossa kauhu, toiminta ja selviytymispelien osatekijät yhdistyvät saumattomasti toisiinsa. Aiemmin Resident Evil Village -peli sai oman PlayStation VR2 -virtuaalilasipäivityksensä ja toi hyytävän kauhukokemuksen uudelle tasolle. Sama on vuorossa Resident Evil 4 -toimintaseikkailun kohdalla, jossa kauhua herättävät viholliset ja äärimmäisen tunnelmallinen pelimaailma tuodaan äärimmäisen läheltä nähtäväksi jännitysnäytelmäksi.

Pelastustehtävässä oleva sankari Leon S. Kennedy ajautuu keskelle hirvittäviä kokemuksia ja saa vastaansa painajaismaisia vihollisia. Mielipuolinen kultti, sen eläimelliset jäsenet ja ylimaallisilta tuntuvat viholliset pistävät Leonin koville tämän etsiessä pakokeinoa piinaavasta tilanteesta. Selviytymiskauhun, kiivaan toiminnan ja seesteisen ongelmanratkonnan yhdistelmänä toimiva Resident Evil 4 tarjoaa upeita hetkiä vaikuttavassa pelimaailmassa täynnä yksityiskohtia ja upeaa pelitunnelmaa.

Virtuaalilaseilla koettava peli tekee kokemuksesta entistä sävähdyttävämmän, jännittävämmän ja kiehtovamman kokemuksen, jossa pelin hirvitykset tulevat suoraan iholle. Kauhukokemuksista ja jännittävistä hetkistä iloa saavat pelaajat ovat pelin parissa kuin kotonaan, sillä peli huokuu synkkää kauneutta ja upeaa äänimaailmaa. Virtuaalilaseilla koettuna peli tuntuukin siltä kuin olisi itse keskellä tapahtumien myrskynsilmää.

Uusittu pelikokemus ei jää vain virtuaalilasien varaan. Pelaaja saa lisäksi nauttia uudenlaisesta ohjaustavasta PlayStation VR2 Sense -ohjaimilla. Tämän myötä pelaaja pääsee kokemaan Leonin toimet liikeohjauksen kautta, joka tuo pelaamiseen aivan uudenlaista fyysisyyttä. Myös aseiden hallinta tuntuu aiempaa luonnollisemmalta VR-ohjainten avulla.

Jos ilmainen Grand Theft Auto -trilogia kiinnostaa, kannattaa nyt aktivoida Netflix-tilauksesi Kommentit pois päältä artikkelissa Jos ilmainen Grand Theft Auto -trilogia kiinnostaa, kannattaa nyt aktivoida Netflix-tilauksesi

Grand Theft Auto: San Andreas


: The Trilogy – The Definitive Edition tulee virallisesti saataville Netflixin jäsenille ilman lisäkustannuksia Applen App Storessa, Google Play -kaupassa ja Netflixin mobiilisovelluksessa 14. joulukuuta 2023.

Ne, jotka eivät malta odottaa päästäkseen pelaamaan Grand Theft Auto III – The Definitive Editionia, Grand Theft Auto: Vice City – The Definitive Editionia ja Grand Theft Auto: San Andreas – The Definitive Editionia, voivat ennakoida rekisteröitymällä jo tänään valmistautuakseen 14. joulukuuta ja aloittaakseen pelaamisen heti kun pelit ovat saatavilla.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Editionilla oli kieltämättä melko kivinen julkaisu, mutta onneksi sitä on sittemmin päivitetty korjaamaan bugeja, tekstuuriongelmia ja paljon muuta