Blizzard haastoi kiinalaisen pelifirman oikeuteen törkeästä Warcraft -kopiosta Kommentit pois päältä artikkelissa Blizzard haastoi kiinalaisen pelifirman oikeuteen törkeästä Warcraft -kopiosta

Pelifirma on haastanut kiinalaisen Sina Gamesin oikeuteen tämän -nimisen pelin takia. Blizzardin mukaan kyseinen peli on lähes kokonaan kopioitu yrityksen -pelisarjasta.

Glorious Sagan ikoni näyttää kovasti tutulta…

Warcraft, ja pelien kehittäjänä tunnettu Blizzard hakee tuomioistuimelta päätöstä rikkomuksen lopettamisesta sekä korvauksia liiketoiminnalle aiheutuvasta vahingosta.

Pelihahmot nimiä myöten ovat suoraan kopioitu World of Warcraftin maailmasta.

Blizzardin mukaan Glorious Sagan lähes kaikki hahmot, aseet ja muut esineet ovat kopioitu suoraan Warcraft -peleistä. Yrityksen mukaan myös rikkovan firman muut pelit on kopioitu tunnetuista nimistä kuten ja .

Falloutin alkuperäinen versio oli melkein reaaliaikainen – hintalappu olisi ollut melkoinen Kommentit pois päältä artikkelissa Falloutin alkuperäinen versio oli melkein reaaliaikainen – hintalappu olisi ollut melkoinen

Fallout 76

Falloutin toinen luojista, Tim Cain, on jälleen avannut -kanavallaan legendaarisen pelisarjan syntytarinaa. Uusimmassa videossaan Cain paljasti, että ensimmäinen -peli olisi voinut olla reaaliaikainen toimintapeli – mutta suunnitelmat kaatuivat nopeasti budjettisyistä.

Vuonna 1997 julkaistu alkuperäinen Fallout tunnetaan vuoropohjaisesta, isometrisestä pelimekaniikastaan, joka tarjosi strategista syvyyttä ja rauhallisempaa etenemistä. Cain kertoo, että Interplayn markkinointitiimi yritti painostaa reaaliaikaiseen malliin, osittain Diablon suosion innoittamana.

He pyysivät useaan otteeseen, että tekisimme siitä reaaliaikaisen. Lopulta sain heidät lopettamaan, kun näytin kuinka paljon rahaa ja aikaa siihen tarvittaisiin. – Cain kertoo videollaan.

Vaikka siirtyi vuonna 2008 ensimmäisen persoonan reaaliaikaiseksi roolipeliksi, Cain itse on yhä vahvasti sitä mieltä, että alkuperäinen Falloutin henki vaatii vuoropohjaisuutta. Hän kokee, että reaaliaikaisessa taistelussa pelaajalle tulee liikaa informaatiota liian nopeasti.

Cain on aiemmin kertonut myös alkuperäisestä suunnitelmastaan Falloutin lopetuksen suhteen, sekä siitä, miten pelin mekaniikat estivät pasifistista pelityyliä.

On jännittävää kuulla, kuinka lähellä Fallout oli saada täysin toisenlaisen muodon – ja kuinka yksi kehittäjän päätös säästi sen tunnelman, jonka fanit tuntevat tänäkin päivänä.

Blizzard saamassa uusia StarCraft-peliprojekteja korealaisilta studioilta Kommentit pois päältä artikkelissa Blizzard saamassa uusia StarCraft-peliprojekteja korealaisilta studioilta

Blizzardin -universumi saattaa saada uuden elämän, sillä korealaiset pelistudiot ovat ilmeisesti esittäneet useita kehitysideoita uuden StarCraft-pelin luomiseksi. Raporttien mukaan neljä korealaista peliyhtiötä – , , ja – kilpailevat toisiaan vastaan saadakseen kehittää StarCraft-pelin ja varmistaa julkaisuoikeudet. Näistä yrityksistä on kerrottu matkustaneen Blizzardin pääkonttoriin Kaliforniaan esittelemään omia ideoitaan.

NCSoftin ehdotus on StarCraft-aiheinen roolipeli, mahdollisesti MMORPG, kun taas Nexon ehdottaa pelille ainutlaatuista käyttötapaa. Netmarble tähtää mobiilipelin kehittämiseen, ja Krafton, joka on tunnettu :sta, haluaa kehittää StarCraft-pelin omien kehitykykyjensä pohjalta.

Vaikka mitään ei ole vielä varmaa, ja kehitysprojektit voivat jäädä toteutumattomiksi, StarCraft-fanit seuraavat kiinnostuneina, mihin suuntaan aikoo viedä legendaarisen tieteisfiktiofranchisen. Viime aikoina on myös uutisoitu Blizzardin kolmannesta yrityksestä kehittää StarCraft-shooter, joka toivottavasti vie pelisarjan eteenpäin.

Vielä on epäselvää, millaista peliä tämä uusi StarCraft-projekti tuo tullessaan, mutta pelisarjan pitkä odotus voi olla päättymässä.