Borderlands 3 saamassa uuden lisäosan ja päivittyy tuleville konsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa Borderlands 3 saamassa uuden lisäosan ja päivittyy tuleville konsoleille

Borderlands 3

on saamassa uuden lisäosan, joka tuo kaikille pelin hahmoille uuden taitopuun sekä täysin uuden pelitilan. Samalla pelin saapuminen tulevan sukupolven ja -konsoleille on varmistettu.

Pelin kehittäjä ilmoitti aiheesta digitaalisessa PAX -tapahtumassa kuluneena viikonloppuna. Päivityksessä tarkasteltiin FL4K -hahmon uutta Gravity Snare -ansaa. Se mitä uusi pelitila tuo tullessaan jäi toistaiseksi pimentoon. Fl4K -hahmo saa myös uuden Hyperion Loaderbot -lemmikin.

Borderlands 3 on saatavilla :lle sekä ja -konsoleille sekä -pelipalvelusta. Peli ilmestyy myös Playstation 5 ja Xbox Series X -konsoleille vuoden lopulla.

Kommentoi

NHL 21 – Be a Pro -pelimuodon uusi tuleminen Kommentit pois päältä artikkelissa NHL 21 – Be a Pro -pelimuodon uusi tuleminen

Kuten EA Sports on aiemmin kertonut, NHL 21 saa kokonaan uudistetun Be a Pro -pelimuodon. Errori.net pääsi katsastamaan uudistukset ennakkoon.

Aiempina vuosina peli alkoi ilman sen suurempia fanfaareja. Pelaaja loi itselleen hahmon ja hyppäsi kaukaloon joko junioriliiga CHL:ssä tai suoraan NHL:ssä. Tänä vuonna valikoima laajenee molemmissa asioissa. Pelaajan luomisessa menee hetki jos toinenkin, sikäli kun haluaa luoda hahmosta todella itsensä oloisen. Vanhojen ja tuttujen säätimien lisäksi pelaajan luistelu- ja laukaus-animaatioihin saa vaikuttaa varsin reippaasti. Pelin alku taas on saanut mausteeksi jo ennalta mainostetun vaihtoehdon aloittaa uransa Euroopasta. Valitettavasti tämä odotettu ominaisuus jäi hieman torsoksi, sillä käytännössä tämä tarkoittaa Champions Hockey Leaguen pudotuspelejä. Odotin pääseväni rullaamaan Liigassa kauden-pari ennen hyppyä valtameren taakse, mutta nyt on tyytyminen muutamaan peliin liigassa, joka ei tahdo kiinnostaa edes siinä pelaavia joukkueita. Asiasta kysyttäessä pelin kehittäjä kertoi, että kokonaisten kausien pelaaminen Euroopassa voi kuitenkin tulla kysymykseen tulevaisuudessa, jos sille on riittävästi kysyntää.

Tarina tulee, oletko valmis

Odotettu uudistus on myös tarinan lisääminen pelaajan hahmon ympärille. Osittain tästä johtuen myös lyhyeksi jäävä junnu-ura on ymmärrettävä. Tarinan keskeinen teema on se, että pelaaja on seuraava jääkiekon superstara ja näistä lähtökohdista lähdetään rakentamaan tämän vuoden Be a Pro-kokemusta. Otteluiden välissä pelaajaa hehkutetaan mediassa, agentti käy kertoilemassa uusia kuulumisia tulevan draftin suhteen ja joukkuekaveritkin heittäytyvät jutulle aina välillä. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, pelaajan valinnat dialogin suhteen johtavat kolmen suosio-käppyrän heittelyyn. Puheissaan pitää ottaa huomioon niin joukkueen johto kuin joukkuekaveritkin, mutta samalla pitäisi koittaa olla kuitenkin sen verran röyhkeä että oma brändi nousee kansan huulille.

Dialogia itsessään käydään useinkin, ainakin pelin alkupuolella. Pelin kehittäjän mukaan suurin osa kaikesta tarinaan liittyvästä keskittyy pelaajan tulokaskauteen, vaikka myös tämän jälkeiselle ajalle jää riittävästi sisältöä. Ilmeisesti tarinan sisältö tulee jossain määrin myös vaihtelemaan sen mukaan, miten pelaajan ura etenee. Draftin suhteen ei kuitenkaan joudu liiemmälti selittelemään, sillä ilman varausta ei voi jäädä, vaikka siellä voikin valua melko pitkälle jos pelit eivät ole kulkeneet.

Aiempaa tekoälykkäämpi

Mitä itse pelaamiseen tulee, EA:in aiemmin mainostamat pienet muutokset pelin tekoälyyn tekevät Be a Pro:sta huomattavasti aiempaa mieluisamman pelata. Testiversiossa kiekkoa tuli ketjukavereilta lapaan jos vain sai kammettua itsensä vapaaseen tilaan. Sama toimi toiseenkin suuntaan. Tekoäly ei enää vain känitä paikallaan ennalta määrätyllä paikalla, vaan ajaa tyhjiin tiloihin ja luo tilanteita. Ensimmäistä kertaa ikinä tunsin edes häivähdyksiä järkevästi käyttäytyvistä ketjukavereista.

Kokonaisuutena sekä uudistettu Be a Pro pelimuotona, että NHL21 jääkiekkopelinä jätti hyvän maun, vaikka kuulunkin siihen ryhmään joka vuosittain jossain vaiheessa kokee jonkinlaisen hermoromahduksen NHL-pelisarjan parissa. Epäilemättä tänäkin vuonna ne nurisemisen aiheet löytyvät kun tarpeeksi pelaa, mutta tällä hetkellä jäin odottamaan julkaisua positiivisella mielellä.

NHL 21 ilmestyy ja  -konsoleille lokakuun 16. päivä.

Kommentoi

FIFA 21 -pelin Global Series käynnistyy jo tällä viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa FIFA 21 -pelin Global Series käynnistyy jo tällä viikolla

FIFA 21

EA Sports on julkaissut ensimmäiset tiedot sekä trailerin tulevan FIFA 21 -pelin Global Series -sarjasta.

Sarjan ensimmäinen tapahtuma alkaa jo tällä viikolla ja tulevana viikonloppuna pelataan Twitch Rivals Preseason -kutsuturnaus.

FIFA 21 Season Launch

Pelin ääniraita paljastettiin aiemmin tällä viikolla ja se sisältää kappaleita yli sadalta artistilta 23:sta eri maasta. Mukana ovat mm. Dua Lipa, Tame Impala, Anitta, Madame Gandhi, Stormzy ja Charli XCX.

FIFA 21 ilmestyy ensi viikolla lokakuun 9. päivä , ja Nintendo Switch -konsoleille, sekä :lle. Peli saapuu myös seuraavan sukupolven ja Xbox Series -konsoleille. Pelin saa maksutta uusille konsoleille, mikäli on ostanut sen nykyisille konsoleille.

Kommentoi