Brawlhalla-taistelupelin viides esports-vuosi alkoi rahakkaalla turnauksella Kommentit pois päältä artikkelissa Brawlhalla-taistelupelin viides esports-vuosi alkoi rahakkaalla turnauksella

Brawlhalla

Ubisoftin -taistelupelin World Tour -turnauskiertue käynnistyi viime viikonloppuna Brawlhalla Winter Championship -tapahtumalla ja jatkaa tästä matkaansa ympäri maailman aina marraskuun loppuun asti. Tulevana viikonloppuna, 29.2.-1.3.2020, järjestettävä kaksi vastaan kaksi -tapahtuma on ensimmäinen Brawhalla-turnaus laatuaan, jossa mukana ovat myös Etelä-Amerikka, Kaakkois-Aasia ja Australia. Tapahtumassa kisaavat kahden hengen joukkueet toisiaan vastaan.

Tästä Brawlhalla World Tour -kiertue jatkaa matkaansa läpi koko vuoden aina marraskuuhun asti, jolloin on vuorossa pelin mestaruuskisat, Brawlhalla World Championship -tapahtuma. Kaikki turnaustapahtumat ovat avoimia kaikille pelaajille ympäri maailmaa.

Lisätietoja Brawlhalla esports-tapahtumista saa täältä.

Kommentoi

Ubisoft tarjoaa matkan viikinkien historiaan Discovery Tour: Viking Age -virtuaalikokemuksen myötä Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft tarjoaa matkan viikinkien historiaan Discovery Tour: Viking Age -virtuaalikokemuksen myötä

Discovery Tour: Viking Age

Discovery Tour: Viking Age on opetuksellinen kokemus viikinkien aikakaudesta. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua viikinkien kulttuuriin, tapoihin ja arkkitehtuuriin Assassin’s Creed Valhalla – pelimoottoria hyödyntäen. Sen ansiosta opettajat, oppilaat ja kaikki viikinkien historiasta kiinnostuneet voivat tutustua ympäristöön omassa tahdissa ilman taisteluita tai suoritettavia tehtäviä.

Suosittujen Discovery Tour: Ancient Egypt- ja Discovery Tour: Ancient Greece -julkaisujen myötä virtuaalinen opetussarja kääntää katseensa antiikin Egyptistä ja Kreikasta viikinkien kulttuuriin. Viking Age vie virtuaalimatkaajansa aikakauteen, jolloin maanviljely, merenkulku ja ryöstöretket määrittivät sekä pohjoismaista että englantilaista elämää. 800-luvun elintapoja ja kulttuuria kuvaava virtuaalielämys on luotu yhdessä arkeologien ja historiantutkijoiden kanssa. Heidän tutkimustietoaan ja ymmärrystä tuon aikakauden ihmisistä, tavoista ja perinteistä on hyödynnetty rakentamaan virtuaalikokemuksesta ainutlaatuinen ja upea sekä historiallisesti tarkka elämys. Tapahtumien keskiössä ovat etenkin tuon ajan Norja ja Englanti.

Samalla Discovery Tour -sarja on kehittynyt entistäkin hauskemmaksi ja opettavaiseksi kokemukseksi. Virtuaalioppituntien ydin rakentuu tarinankerronnan ympärille, jolloin tapahtumien kokija voi ottaa viikinkihahmon tai anglosaksihenkilön roolin ja kokea näiden kautta isot ja pienet tapahtumat läpi omasta perspektiivistään. Seikkailun aikana opitaan paljon muista asukkaista, ympäröivästä maailmasta ja tavoista yksityiskohtia myöden.

Discovery Tour -sarjaa tehtäessä on aina tehty läheistä yhteistyötä historiantutkijoiden ja muiden kumppanien kanssa, jotta koettavissa olisi ainutlaatuinen ja mahdollisimman historiallisesti tarkka virtuaalimaailma. Oppikokemuksesta vastannut pelistudio Montreal on työstänyt kokemusta monien tahojen kanssa. Yhdistyneiden kuningaskuntien kansalliskirjasto, The British Library, tarjosi käyttöön merkittävän määrän tietoa viikinkiajasta. Ranskan kulttuuriministeriön alainen Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais omalla valokuva-arkistollaan on ollut merkittävissä määrin apuna Discovery Tour -kokemusten graafisen kokemuksen luomisessa.

Yorkin arkeologisen säätiön ylläpitämä Jorvikin viikinkikeskus Englannissa on osaltaan auttanut englantilaisen viikinkikokemuksen luomisessa. Tanskan kansallismuseo Nationalmuseet koostuu peräti 20 eri museotoimipisteestä ympäri maata ja sisältää paljon arvokasta tietoa tanskalaisten viikinkihistoriasta, jota on myös hyödynnetty pelikokemuksen luomisessa. Prestonin puistomuseo Stockton-on-Tees’n alueella, Briteissä, on perehtynyt anglo-skandinaavisen kulttuuriin ja tarjonnut apuaan pelikokemuksen luomisessa. Museossa myös järjestetään vuonna 2022 erityinen viikinkinäyttely, jossa nähdään myös Discovery Tour: Viking Agen esittelemiä teemoja.

Discovery Tour: Viking Age on tarkoitettu kaiken ikäisille historiasta kiinnostuneille, jotka haluavat rauhassa tutkia pelimaailman ympäristöä ja näissä olevia hahmoja sekä samalla oppia yksityiskohtaisia asioita historiankulusta ja erilaisista aikalaistavoista.

Discovery Tour: Viking Age julkaistaan PC:lle Ubisoft Connect- ja Epic Games -pelipalveluissa 19. lokakuuta 2021. Lisäksi virtuaalikokemus tulee saataville PlayStation 5, PlayStation 4 Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Google Stadia-pelipalveluun alkuvuodesta 2022. Kaikki pelin omistajat voivat ladata Discovery Tour: Viking Age -kokemuksen ilmaiseksi. Se on ostettavissa myös erikseen, eikä näin vaadi toimiakseen varsinaista peliä.

Assassin’s Creed Valhalla on saatavilla PlayStation 5, PlayStation 4 Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta PC:llä. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+- ja Google Stadia -pelipalveluista.

Kommentoi

Far Cry 6 laajenee televisiosta tutuilla teemoilla ja ikonisilla pahishahmoilla Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 laajenee televisiosta tutuilla teemoilla ja ikonisilla pahishahmoilla

Far Cry 6

Avoimen pelimaailman toimintapeli Far Cry 6 kertoo sissitaistelija Danin kamppailusta diktatuuria ja sotilasvetoista yksinvaltiutta vastaan. Pelin päätarina sivutehtävineen tarjoaa tekemistä lukemattomiksi tunneiksi mukaansatempaavien sivuhahmojen myötävaikutuksella toinen toistaan kauniimmissa maisemissa.

Peliin on tarjolla myös julkaisun jälkeistä lisäsisältöä, joka tuo pelattavaa päätarinan ulkopuolelta ja mukanaan sekä uusia että entuudestaan tuttuja pelihahmoja. Lisäsisältö on jaettu kolmeen erilliseen laajennusosaan sekä näiden ohella koettaviin yksittäisiin sivutehtäväkokonaisuuksiin. Pelin kausikortti sisältää kaikki laajennusosat, jonka lisäksi pelin ilmaiset päivitykset ovat kaikille saatavana.

Kausikortin kolme lisäosaa esittelevät Far Cry -pelisarjan aiemmista osista tutut pääpahikset omilla taustatarinoillaan. Nämä roguelite-pelityypin mukaiset taustoitukset asettavat pelaajan selviytymistaisteluun, jossa pelaaja aloittaa kokemuksensa pelkän pistoolin varassa. Edistymisen myötä varusteet ja taidot paranevat, eikä edes kuolema pysäytä tarinan etenemistä tai hahmon kehittymistä. Jokainen pahishahmo tekee paluunsa alkuperäisen ääninäyttelijän tekemänä, mikä korostaa ikonista paluuta upealla tavalla.

Lisäosista ensimmäinen, Episode 1: “Vaas: Insanity” tuo mukanaan Far Cry 3 -pelin Vaas Montenegron mielipuolisen persoonallisuuden. Suositun Vaasin taustatarina koetaan marraskuussa 2021. Toisena on vuorossa Far Cry 4 -pelin snobihahmo Pagan Min, jonka pakkomielteinen hallinnan tarve saa oman tarinansa tammikuussa 2022 jaksossa Episode 2: “Pagan: Control”. Maaliskuussa pahiskolmikon tarina päättyy, kun vuorossa on uskonnollinen johtohahmo Joseph Seed omassa Episode 3: “Joseph: Collapse” -jaksossaan.

Näiden lisäksi kausikortin omistajat saavat Far Cry 3: Blood Dragon -toimintapelin. Pc-tietokoneille tämä tarjotaan vuoden 2013 alkuperäisversiona ja Stadia- sekä konsolipelaajille uusittuna Far Cry 3 Blood Dragon: Classic Edition -versiona. Samalla pelaajat saavat käyttöönsä seitsemän Blood Dragon -varustetta, jotka toimivat myös Far Cry 6 -tarinapelissä. Varustepaketti koostuu aseista, lemmikistä, kulkuneuvosta ja erilaisista tarvikkeista.

Kausikorttisisällön lisäksi Far Cry 6 päivittyy viikoittaisilla sivutehtävillä, jotka suorittamalla pelaaja saa käyttöönsä erilaisia varusteita. Nämä tehtävät koostuvat erilaisten vihollishahmojen jäljittämisestä ja eliminoimisesta. Näiden ohella luvassa on kuusi erilaista erikoisoperaatioita, jotka esittelevät uudenlaisia pelimekaniikoita. Näistä kaksi ensimmäistä julkaistaan pelijulkaisun yhteydessä ja loput neljä myöhemmin julkaisun jälkeen.

Vaikuttavan pelikokonaisuuden viimeistelee kolme elokuvista ja televisiosta tuttua populaarikulttuurin tehtäväkokonaisuutta. Näitä ovat elokuvatähti Danny Trejon tähdittämä pelilaajennus, jossa Dani ja Danny yhdessä antavat pahiksille kuumaa kyytiä. Mukana menossa nähdään Trejon kuuluisa machete-viidakkoveitsi! Toisena elokuvaviittauksena Rambo-elokuvia matkiva fanihahmo tuo yhden miehen armeijan taisteluun pahiksia ja roistoja vastaan. Luvassa on Stallonen toimintaklassikoille kunniaa tekevä toimintapaketti. Kolmas tehtäväkokonaisuus on Stranger Things -televisiosarjan kanssa yhteistyössä tehty laajennus, joka vie pelin tapahtumia astetta oudompaan suuntaan. Luvassa on tv-sarjan mukaisia kummallisuuksia ja jännittäviä tilanteita tämän maailman tuolta puolen.

Far Cry 6 julkaistaan 7. lokakuuta 2021 PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille ja PC:lle Epic Games Storen ja Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Google Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Kommentoi