Bungien yksi ensimmäisistä räiskintäpeleistä Marathon ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Bungien yksi ensimmäisistä räiskintäpeleistä Marathon ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

Classic Marathon

Moni tuntee pelistudion suosituista - ja -sarjoistaan, mutta harva tuntee studion ensimmäisiä ensimmäisen persoonan räiskintäpelejä, joihin kuuluu scifi-aiheinen . Peli on nyt saatavilla ilmaiseksi PC:lle Steam-palvelussa. Kyseessä on fanien luoma porttaus alkuperäisestä pelistä, joka toimii nykyaikaisilla koneilla.

Vuonna 1994 julkaistu Marathon on merkittävä peli genressään. Se vaikutti suuresti ensimmäisen persoonan ammuntapelien kehitykseen kilpailemalla klassikkojen kuten ja kanssa. Pelissä pelaaja toimii turvallisuusvirkailijana avaruuslaivalla ja tehtävänä on puolustaa alusta vieraalta uhkalta. Marathon tunnetaan erityisesti monipuolisesta aseistuksesta, mukaansatempaavasta tarinasta ja innovatiivisesta pelisuunnittelusta.

Vaikka tämä ilmainen versio on alkuperäinen peli päivitettynä modernille koneelle, luvassa on myöhemmin myös fanien tekemiä jatko-osia :sta ja -pelistä.

Joten jos kaipaat nostalgiaa tai haluat kokeilla yhtä ensimmäisen persoonan ammuntapelien klassikoista, kannattaa ehdottomasti napata tämä peli kirjastoosi.

Bungie kehittää parhaillaan myös täysin uutta Marathon -peliä. Vaikka yksityiskohdat ovat vielä vähissä, tiedämme pelin olevan tulossa PC:lle, Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle vuonna 2025. Uudesta Marathonista on huhuttu olevan niin sanottu ”extraction shooter” -peli, jossa pelaajat taistelevat toisiaan vastaan ja tekoälyvastustajia, sekä keräävät resursseja ennen pakenemista pelialueelta.

Destiny 2 saa limaiset Ghostbusters-meiningit Kommentit pois päältä artikkelissa Destiny 2 saa limaiset Ghostbusters-meiningit

Destiny 2 -pelaajat voivat vaihtaa tutut aseensa protonipäihin ja heittää haamunsa Slimer-meikkiin, sillä odotettu -yhteistyö saapuu peliin ensi viikolla. Bungie paljasti yhteistyön sosiaalisessa mediassa julkaisulla, jossa todettiin kryptisesti: ”Naapurustossamme on jotain outoa…”

Maaliskuun 19. päivästä starttaava yhteistyö tuo mukanaan Ghostbusters-teemaisia kosmeettisia esineitä. Hahmon digitaalisen apurin eli Haamoksen voi muuttaa ikoniseksi limapallero Slimeriksi, jonka limaisen vihreä olemus varmasti pelottaa Cabalia ja Vexiäkin. Lisäksi pelaajat voivat hankkia ”hieman demonisen” Sparrow-ajoneuvon skiniversion, joka ei ehkä aivan täysin sovi Ghostbusters-teemaan, mutta tarjoaa silti pirteän yksilöllisen lisäyksen ajokkiin. Kolmas kosmeettinen esine on Ecto-1 -tyyliin muokattu liitoauto, jolla voi liidellä ympäri -universumia tyylillä.

ei ole vielä paljastanut tarkemmin, miten nämä esineet hankitaan. Todennäköisesti ne tulevat saataville 2:n Eververse-kaupasta Bright Dust -valuutalla tai oikealla rahalla ostettavia kosmeettisia paketteja avaamalla.

Ghostbusters-yhteistyö osuu mitä mainioimpaan saumaan, sillä uusin Ghostbusters-elokuva, Frozen Empire, on tulossa pian teattereihin. Yhteistyö toimii myös alkusoittona tulevalle sisällölle Destiny 2:ssa. Huhtikuussa julkaistaan kaikille pelaajille ilmainen kahden kuukauden sisältöpäivitys nimeltä Into the Light. Toukokuussa peliin lisätään kolme uutta moninpelikarttaa, ja kesäkuussa on vihdoin vuorossa The Final Shape -laajennuksen julkaisu. Tämä laajennus on Destiny 2 -saagan kymmenvuotisen tarinan huipentuma.

Helvetti voi olla pian irti myös sinunkin nurmikollasi – Doomin pelaaminen Husqvarnan ruohonleikkurilla on pian todellisuutta Kommentit pois päältä artikkelissa Helvetti voi olla pian irti myös sinunkin nurmikollasi – Doomin pelaaminen Husqvarnan ruohonleikkurilla on pian todellisuutta

Kaikki pelaajat ja puutarhahifistit huomio! tarjoaa ainutlaatuisen käänteen pihanhoitoon uudella ohjelmistopäivityksellä, joka mahdollistaa klassisen ensimmäisen persoonan ammuntapelin DOOMin pelaamisen heidän Automower® NERA -robottiruohonleikkureillaan.

Alkaen 9. huhtikuuta 2024 ja kestäen 9. syyskuuta asti näiden mallien omistajat voivat ladata päivityksen Husqvarna Connect -sovelluksen kautta. Tämä rajoitettu tarjous juhlistaa DOOMin perintöä tarjoten samalla uudenlaisen tavan kokea ikoninen peli.

Tämä ”yksi helvetinmoinen päivitys” seuraa positiivista vastaanottoa DreamHack Winter 2023 -pelitapahtumassa, jossa Husqvarna esitteli x -ruohonleikkurikokemuksen. Rekisteröityminen päivitykseen on nyt avoinna ja sulkeutuu 26. elokuuta 2024. Muista, että kun syyskuu 9. saapuu, ohjelmistopäivitys poistaa DOOMin ruohonleikkureista.

Mitenkä homma sitten käytännössä toimii? Otahan alla oleva video haltuun tämän selvittämiseksi:

Lisätietoa: Husqvarna