Bus Simulator 21 ilmestyi PC:lle ja konsoleille – katso julkaisutraileri Kommentit pois päältä artikkelissa Bus Simulator 21 ilmestyi PC:lle ja konsoleille – katso julkaisutraileri

Bus Simulator 21

21 antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea linja-autojen ajamista suurkaupunkien reittejä pitkin. Linjurien tulee noudattaa niille määriteltyjä aikatauluja ja tarjota matkustajilleen turvallinen julkisen liikenteen matkakokemus. Mutkia matkaan tuo muu liikenne sekä etenkin ruuhka-aikojen haasteet.

Myös bussien asiakkaisiin liittyvät tilanteet, kuten liputta kulkevat ja lujalla äänenvoimakkuudella musiikkia kuuntelevat matkustajat aiheuttavat ongelmia, jotka pitää ratkoa. Lisäksi tukitut bussipysäkit ja tahritut istuinpaikat aiheuttavat harmaita hiuksia tunnolliselle kuljettajalle.

Erilaisten linja-autojen valikoima on monipuolinen ja kattava. Mukana on peräti 30 erilaista vaihtoehtoa kansainvälisesti tunnetuilta automerkeiltä. Näitä ovat muun muassa Volvo, Scania, Mercedes-Benz, Setra, IVECO BUS ja MAN. Valikoimaa täydentävät suomalaisittain vähemmän tunnetut merkit, kuten Alexander Dennis, BYD, Grande West ja Blue Bird. Ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa pelaajalla on myös mahdollisuus ajaa kaksikerroksisia linja-autoja ja sähköbusseja.

Isoja kaupunkialueita on mukana kaksi erilaisine kaupunginosineen. Uudenlaisena kaupunkikokemuksena pelaajat pääsevät ajamaan amerikkalaisen Angel Shoren katuja. Toisena pelialueena on uudistettu ja edellisestä pelistä tuttu eurooppalainen Seaside Valley. Kaupungit eroavat toisistaan merkittävästi, mikä tekee kahden pelialueen julkisen liikenteen hallinnasta mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa. Kummassakin kaupungissa on omat toisistaan erottuvat kaupunginosansa ja alueensa. Näitä ovat esimerkiksi vilkkaat kiinalaiskorttelit, upea promenadi, kolkot teollisuusalueet, monenlaiset lähiöt ja nykyaikaiset bisneskeskittymät.

Pelaaja voi myös mukauttaa omaa pelikokemustaan monipuolisin vaikeussäätimin. Halutessaan pelaaja voi vain keskittyä tiettyjen pelimuotojen pelaamiseen. Pelaaja voi myös ulkoistaa ajamisen tekoälykuskeille ja keskittyä ajamisen sijasta linjuribisneksen hallintaan. Omien aikataulujen ja reittien suunnittelu, linja-autojen ostaminen ja myyminen sekä matkustajien matkatarpeiden huomioiminen on oma kiehtova osa-alueensa pelin seesteisessä maailmassa.

Vaihtuvien vuorokaudenaikojen ja eri sääolosuhteiden ansiosta pelimaailma tuntuu aidolta ja elävältä. Pelimaailman realistisuutta on parannettu entisestään, mikä näkyy liikenteen ja jalankulkijoiden toiminnassa. Lopputuloksena on entistä vaikuttavampi pelikokemus yksityiskohtineen.

Yksinpelikokemuksen lisäksi mukana on kiehtova moninpelitila, jossa pelaajat voivat yhteistuumin huolehtia kaupungin bussiliikenteen toimivuudesta. Myös pelin yleiseen hallittavuuteen on tehty parannuksia. Pelaaja voi nopeuttaa ajankulkua tai pikasiirtyä tietyille pysäkeille halunsa mukaan. Näin omaa pelaamista voi räätälöidä ja hienosäätää monin eri tavoin painopistettä vaihdellen. Tämä osaltaan rikastuttaa pelattavuutta ja antaa pelaajalle paremmat ohjat pelistä nauttimiseen. 21 tukee tavallisten peliohjainten lisäksi useimpia ratti- ja poljinyhdistelmiä.

21 on nyt saatavana 4- ja One -konsoleille. Peli on myös yhteensopiva PlayStation 5- ja /S -konsolien kanssa.

Kommentoi

FIFA 22 -pelin ensimmäisen 22 päivän tilastot julkistettiin – suosituin tuuletus ja 5 miljardia maalia Kommentit pois päältä artikkelissa FIFA 22 -pelin ensimmäisen 22 päivän tilastot julkistettiin – suosituin tuuletus ja 5 miljardia maalia

Fifa 22

on julkaissut uusimman 22 -jalkapallopelin ensimmäisen 22 päivän tilastoja, joissa on mm. pelatut minuutit, tehdyt maalit sekä suosituin tuuletus.

Pelin virtuaalikentillä tehtiin yhteensä 5,005,872,060 kappaletta maaleja yhteensä 2,1 miljardissa ottelussa. Yhteensä peliminuutteja on kertynyt 46 biljoonaa. Suosituin tuuletus on puolestaan ollut ”Knee slide”.

Season ja Kick-off -pelitilojen suosituin joukkue on puolestaan ollut Paris Saint-Germain F.C. Voit katsoa tarkemmat tilastost alla olevista kuvista.

22 on saatavilla 5, PlayStation 4, Series X ja S sekä Xbox One -konsoleille, :lle että Stadia -pelipalvelun kautta.

Kommentoi

Synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr sai ilmaisen grafiikkapäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr sai ilmaisen grafiikkapäivityksen

Vampyr

DONTNOD-pelistudion synkkätunnelmainen toimintaroolipeli Vampyr on saanut ilmaisen grafiikkapäivityksen. Sen ansiosta pelin PlayStation 4- ja One -versiot toimivat uuden sukupolven PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleilla 60 kuvan sekuntinopeudella korkealla 1440p-tarkkuudella. Lisäksi pelin 1440p-tarkkuus on koettavissa myös PlayStation 4 Pro- ja Xbox Series S -pelikonsoleilla.

Vampyr-toimintaroolipelissä pelaajan ohjastama päähahmo on kaksoiselämää elävä tohtori Jonathan Reid, jonka toisena puolena on kaupungin flunssaepidemiaa hoitava lääkäri. Hänen synkempi puolensa sen sijaan on verta janoava vampyyri, joka suorastaan janoaa apua tarvitsevien ihmisten verta. Eräänlaisena modernina Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde -tarinana Vampyr on synkkä ja verinen kamppailu kahden eri osapuolen kesken yhdessä ja samassa ihmiskehossa.

Siinä missä tohtori Reid pyrkii auttamaan kaupungin sairaita ja kärsiviä, hänen vampyyripuolensa jano tulee tyydyttää, ettei hirviö ottaisi Jonathania haltuunsa hyvinkin kohtalokkain seurauksin. Pelaajaa ympäröivä vuoden 1918 Lontoo reagoi pelaajan valintoihin, joten kaikilla teoilla ja päätöksillä on seurauksensa. Vampyr onkin ainutlaatuinen pelikokemus, jossa toimintaosuudet linkittyvät saumattomasti roolipelimäisiin valintoihin ja kahden keskushahmon välillä tasapainotteluun.

Vampyr on saatavilla sekä PlayStation 4, ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että PC:lle. Lisäksi peli on yhteensopiva PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -pelikonsolien kanssa.

Kommentoi