Canon EOS R5 voi nyt ottaa 400 megapikselin kuvia Kommentit pois päältä artikkelissa Canon EOS R5 voi nyt ottaa 400 megapikselin kuvia

on juuri kasvattanut :n resoluutiota lähes kymmenkertaiseksi. Tämä on varsin mieluisa firmware-päivitys kyseisen rungon kanssa työskenteleville kuvaajille.

Canon EOS R5 voi nyt ottaa 400 megapikselin kuvia – lähes kymmenkertaisesti kameran alkuperäiseen 45 megapikselin resoluutioon verrattuna. Firmware-päivitys v1.81 lisää pikselin siirtotekniikan Canon EOS R5:een ja mahdollistaa kameran tallentaa uskomattoman yksityiskohtaisia korkean resoluution kuvia.

”EOS R5:n v1.81 firmware mahdollistaa kameran kennon sisäisen kuvanvakaimen liikuttavan kennosta pikseleitä pienin askelin, jolloin voidaan tuottaa korkeamman resoluution kuvia – jopa 400 megapikseliä”, Canon kertoo.

Huhut Canon EOS R5 Mark II -kameran ominaisuuksista herättävät kiinnostusta Kommentit pois päältä artikkelissa Huhut Canon EOS R5 Mark II -kameran ominaisuuksista herättävät kiinnostusta

On kulunut kokonaiset kolme vuotta -mallin saapumisesta, ja siitä lähtien huhumyllyt ovat jauhaneet kyseisen rungon seuraajasta. Tällä hetkellä taivaanmerkit viittaavat julkaisuun ensi vuoden alkupuoliskolla.

Vaikka olemme kuulleet yksittäisiä tietoja, tämä on ensimmäinen kerta, kun EOS R5 Mark II:n täydellinen ominaisuuslista on vuotanut nettiin. The Camera Insider -sivuston mukaan tiedot ”tulevat suuren jälleenmyyjän sisäisestä myyntikokouksesta”.

Kameran ominaisuuksiin kuuluu:

 • 62MP pinoitettu CMOS-kuvakenno
 • 8K-videokuvaus jopa 60fps:llä
 • 4K-videokuvaus jopa 120fps:llä
 • Digic X2s -prosessori
 • Kaksois CFexpress Type-B -korttipaikat
 • Silmän tarkennusautomaattitarkennus
 • 5,76 miljoonan pisteen 120fps EVF
 • Uusi akku, mutta sama muoto kuin LP-E6
 • Uusi painikkeiden asettelu ja säätimet
 • Canon-kamera-appin julkaisu samanaikaisesti
 • Odotettu julkistus helmikuussa 2024

Lisäksi huhujen mukaan kamera tarjoaa vaihtelevan resoluution, joka olisi Canonille ensimmäinen ja seuraa esimerkiksi Leica M11:aa ja Sony A7C R:ää.

Vaikka nämä tiedot ovat vielä vahvistamatta, ne herättävät kieltämättä kevyttä innostuksen tunnetta.

Silmien ohjaama automaattitarkennus tulee laajenemaan tulevaisuudessa Canonin kamerarunkoihin Kommentit pois päältä artikkelissa Silmien ohjaama automaattitarkennus tulee laajenemaan tulevaisuudessa Canonin kamerarunkoihin

on vahvistanut, että sen erinomainen silmätarkennus tulee saataville lisääntyvissä määrin tulevissa kameroissa. Ostohousuja ei kuitenkaan kannata vielä silitellä suoriksi, sillä valitettavasti kuitenkin näyttää siltä, että nämä rungot eivät tule markkinoille aivan pian.

Silmätarkennus on yksi parhaista ominaisuuksista Canon EOS R3 -kamerassa, vaikka se debytoi jo 90-luvulla, kun Canon valmisti vielä 35 mm:n filmikameroita Canon EOS 5:llä. Se on kuitenkin luonnollisesti edistynyt hieman siitä asti.

Jos et ole tutustunut silmätarkennuksen toimintaan, se toimii seuraavasti: se seuraa pupillin liikettä elektronisessa etsimessä ja kuvaa sen sijainnin etsinkuvassa. Tämän avulla pikselit voidaan määrittää tarkennusta varten.